Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκά με Πειραιά και Κρήτη

Σε άμεση κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πειραιά και της Κρήτης με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα από αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας με απευθείας ανάθεση της γραμμής στη ναυτική εταιρεία «ΑΒΛΕΜΟΝ» με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ».


Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα συνδέονταν ακτοπλοϊκώς έως τώρα από τη Νεάπολη με τον πλοίο «Πορφυρούσα» που αποχώρησε την Τετάρτη στις 10/01/2018 για επισκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο της ετήσιας επιθεώρησής του, ενώ η σύμβαση με το πλοίο "ΙΟΝΙΣ" που ήταν για τρεις μήνες και συνέδεε τα δύο νησιά από τον Πειραιά κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έληξε την Πέμπτη στις 25/01/2018.

Μετά από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας και πιέσεις, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΙΟΝΙΣ» δέχθηκε τελικά να καλύψει από 26/01/2018 έως 30/01/2018 με ελεύθερη δρομολόγηση και χωρίς επιδότηση μία φορά την ημέρα τη σύνδεση της Νεάπολης αλλά μόνο με τα Κύθηρα.

Το πλοίο λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους δεν μπορούσε να προσεγγίσει και τα Αντικύθηρα με αποτέλεσμα οι 22 κάτοικοι του νησιού να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τέσσερις ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα του Δήμου Κυθήρων, ελικόπτερο του Λιμενικού μετέφερε την Παρασκευή 26/01 προμήθειες στο νησί έως ότου αποκατασταθεί η σύνδεση.

Το θέμα είχε θίξει με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξεύρεση των πιστώσεων, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της γραμμής από αύριο στην εταιρεία του πλοίου «ΙΟΝΙΣ» με τα ίδια δρομολόγια και ποσά επιδότησης που είχαν δοθεί και στην προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Επίσης ο νέος διεθνής τακτικός διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής από Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, Γύθειο μέχρι 31/10/2018 έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγιά του και το «Πορφυρούσα» που καλύπτει τα δύο νησιά από τη Νεάπολη Βοιών.
---------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------------------- 

Δενδροφύτευση στους Αραίους - Δ.Σχ.Ποταμού - Δ' , Ε' & Στ' τάξεις...(ΦΩΤΟ)

 ΦΩΤΟ
Αναστασία Μακρή 
 Σημερα στους Αραιους ήρθαν τα πανέμορφα παιδάκια της τεταρτης, πέμπτης, έκτης τάξης του δημοτικού σχολείο Ποταμού με τις υπέροχες δασκάλες τους και υπό την αιγίδα και επίβλεψη του γεωπόνου μας Θανάση Σαμίου, φύτεψαν γύρω στα σαρανταπέντε δεντράκια!! Στο δρόμο προς το υπέροχο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, σε μια περιοχή η φύση του οποίου με τη καλοκαιρινή φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς! Συγκινητικά τα μικρά μας που το καθένα έπαιρνε το δεντράκι του, το φύτευε και στη συνεχεια το ποτιζε!!Η νέα γενιά ειναι το μέλλον μας! Αξιαιπενα τα παιδάκια, οι δασκάλες και ο χορηγος Θανάσης!! Δεσμεύομαι στο μελλοντικό πότισμα των δέντρων για τη διατήρηση τους κι ευχομαι τα παιδάκια να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση!!! 
Kalliopi Karidi











Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος νέος διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας

Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος νέος διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας
Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος νέος διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας
Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Τσουβάλα, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις αστυνομικών διευθυντών σε υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο των ετήσιων κρίσεων από το ΚΥΣΕΑ.
Τα ηνία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας αναλαμβάνει ο Μεσσήνιος Αστυνομικός Διευθυντής, Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Υποστράτηγο ε.α. Γεώργιο Μαρουδά.
Μέχρι πρότινος, ο κ. Αξιοτόπουλος υπηρετούσε με απόσπαση ως αστυνομικός υποδιευθυντής Λακωνίας.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του νέου γενικού περιφερειακού διευθυντή ΕΛΑΣ Πελοποννήσου.
Πηγή : lakonikos.gr

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Οι δημοσιεύσεις μας ενοχλούν κάποιο αρρωστημένο μυαλό

Οι δημοσιεύσεις του Radio Adelin ενοχλούν κάποιο αρρωστημένο μυαλό ,που όπως ενημερώνομαι δεν τον ενοχλεί κάποιο συγκεκριμένο δημοσίευμα, επειδή τον προσβάλλει η δεν τηρούνται όροι και κανόνες . Συνεχίζει για δεύτερο 24άωρο να κάνει αναφορά ακόμα και σε καθημερινά νέα του νησιού των Κυθήρων κάτι που αποδεικνύει την αρρωστημένη του εμμονή και έχει βάλει σε διαδικασία ελέγχου το facebook να κατεβάζει και να ξαναδημοσιεύει όλες τις ενημερωτικές αναρτήσεις με την επιβεβαίωση ότι δεν παρατηρείται καμία παραβίαση όρων και κανόνων του facebook. Ενημερώνουμε τους φίλους της ενημερωτικής σελίδας του ραδιοφώνου ότι δεν θα σταματήσει κανένα αρρωστημένο άτομο που θέλει να δημιουργεί προβλήματα την συνεχή ενημέρωση στη σελίδα, επιδιώκοντας να την φιμώσει και όποιος επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί το βήμα είναι ανοικτό ακόμα και για αυτούς που κρύβονται πίσω από μαύρα "παράθυρα". Το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης κατακτήθηκε με αγώνες. Μια κοινωνία ελεύθερη με προοδευτικό προσανατολισμό καταδικάζει τους ρουφιάνους και τους καταδότες.



Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο άτομο είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά η ανωνυμία του παύει να ισχύει...

ADELIN 107,3 FM 

ΚΥΘΗΡΑ Λειβάδι. Δεκαετία του '50

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Αγαπητοί  μας φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, συμπολίτες και συμπολίτισσες

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, πολιτιστικός φορέας με μέλη αντίστοιχους φορείς από κάθε νησί του Ιονίου Πελάγους (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κύθηρα), απευθύνεται σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, στο πνεύμα του αλληλοσεβασμού, της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης των λαών, προκειμένου να στηριχτεί η προσπάθεια που έχει αναλάβει για την ανασύνθεση της ολοκληρωμένης εικόνας του ελληνικού πολιτισμού και την προβολή της πραγματικής συμβολής του στον πολιτισμό του πλανήτη.
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ανέβασε προς ψήφιση στο AVAAZ,  ψήφισμα για την επιστροφή όλων των στοιχείων του πολιτισμού και των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας. Σε αυτή μας την προσπάθεια σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά  μας ώστε εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος να συγκεντρώσουμε τον προαπαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Αν το επιτύχουμε, θα μεταφραστεί  αυτόματα μέσω του ΑVAAZ σε 190 Γλώσσες του κόσμου και θα μεταδοθεί μεταφρασμένο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας! Στην περίπτωση αυτή θα μαζευτούν εκατομμύρια  υπογραφές για  να γίνει πραγματικότητα το όραμα επιστροφής των στοιχείων πολιτισμού στη χώρα μας. (Μπορείτε να ψηφίζετε στο συνημμένο ή στο site μας ή στο ΑVAAZ). 

ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΣ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ  ΜΑΣ .


Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε (Ctrl και αριστερό Κλικ ποντικιού):

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυθήρων


ΛΑΚΩΝΙΑ.Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε σπίτια στο Δήμο Ευρώτα

Δύο περιπτώσεις κλοπής σε σπίτια και μία απόπειρα κλοπής που είχαν γίνει στις 26 Ιανουαρίου σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα εξιχνιάστηκαν χάρη στη μεθοδική έρευνα του τοπικού αστυνομικού τμήματος.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν δύο άνδρες ηλικίας 36 και 27 ετών.
http://laconialive.gr/

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές των ΚυθήρωνΑντικυθήρων μέχρι 31-10-2018

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές των Κυθήρων/Αντικυθήρων μέχρι 31-10-2018 και δικαίωμα επιπλέον παράτασης 4 μηνών, δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2019! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
02/02/2018.       Παρασκευή:                  17.00-21.00
03/02/2018.       Σάββατο10.00-13.00 & 17.00-21.00


Τηλέφωνα επικοινωνίας:6972921099