Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΒΟΙΩΝ-ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ‏



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επιδότηση της γραμμής Νεαπόλεως- Βοιών- Κυθήρων – Αντικυθήρων για να μη διακοπεί η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ζητεί σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείται από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό ‘’Πορφυρούσα’’, το οποίο όμως λόγω της οικονομικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης στην κίνηση οχημάτων και επιβατών από και προς τα Κύθηρα από τη Νεάπολη, αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα τα δύο νησιά να μείνουν χωρίς τακτική σύνδεση με τον πλησιέστερο σε αυτά λιμένα της ηπειρωτικής Ελλάδας.  
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα απομονωμένα νησιά στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής, συνδέονται με την Νεάπολη Βοιών – μέσω τοπικού πορθμείου κλειστού τύπου- 10 μήνες τον χρόνο καθημερινά. Η εν λόγω γραμμή, η οποία τα τελευταία χρόνια εξυπηρετείται λίαν ικανοποιητικά από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό ‘’Πορφυρούσα΄΄ επιδοτείται ως προς το σκέλος το οποίο καλύπτει τη σύνδεση Κυθήρων- Αντικυθήρων. Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης στην κίνηση οχημάτων και επιβατών από και προς τα Κύθηρα από τη Νεάπολη, το ανωτέρω πλοίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες- με εξαίρεση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα δυο νησιά να μείνουν χωρίς τακτική σύνδεση με τον πλησιέστερο σε αυτά λιμένα της ηπειρωτικής Ελλάδος. Αυτό αναμφίβολα θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, οδηγώντας τα στην οπισθοδρόμηση. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να επιδοτηθεί και το σκέλος της γραμμής που περιλαμβάνει την απόσταση μεταξύ Νεαπόλεως - Βοιών – Κυθήρων, αν είναι δυνατόν, καθ’ όλη τη δρομολογιακή περίοδο. Αν τούτο δεν καταστεί δυνατόν, τουλάχιστον να ληφθεί μέριμνα για επιδότηση της γραμμής τον λοιπό χρόνο πλην Ιουλίου και Αυγούστου.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός:
1.            Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, ώστε να επιδοτηθεί η εν λόγω τοπική γραμμή και να μην κινδυνεύσει με διακοπή η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την νοτιοανατολική Πελοπόννησο (Νεάπολη -Βοιών);
Πειραιάς, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων


Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Αγροτών Αγώνα Βατίκων .ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Αγροτών Αγώνα Βατίκων : Σήμερα στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου θα γίνει Πανπελοποννησιακή συνάντηση με εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα και Αγροτικών Συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για να παρθούν αποφάσεις για το συντονισμό της ανόδου στην Αθήνα , την Παρασκευή, καθώς και άλλων ενεργειών. Το μπλόκο Βατίκων θα συμμετέχει στη συνεδρίαση και κατόπιν θα προγραμματίσει τις δράσεις του.

ΕΛΣΤΑΤ: Οι δήμοι να καταχωρίσουν άμεσα τα οικονομικά στοιχεία (εγκύκλιος)

Η ΕΛΣΤΑΤ βάσει των Ευρωπαικών Κανονισμών οφείλει να αποστείλει το αργότερο μέχρι τις 31/3/2016 στην Ευρωπαική Επιτροπή (Eurostat) προσωρινά δημοσιονομικά στοιχεία για το έτος 2015. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι στατιστικοί ανταποκριτές των Δήμων και των Περιφερειών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των φορέων τους , όπως μεριμνήσουν για την ορθή και έγκαιρη εισαγωγή των οικονομικών στοιχείων στη βάση δεδομένων που τηρείται στην ΕΕΤΑΑ. Ειδικότερα θα πρέπει να γίνει εισαγωγή των οικονομικών στοιχείων του έτους 2015.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ.
Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/
 

Την Τετάρτη κλείνουν την εφορία οι Αγρότες της Σπάρτης

Η Ανακοίνωση του Μπλόκου Αγροτών Σπάρτης

Στη χθεσινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Σύλλογο Ευρώτα επίσης ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αν. Μάνης αποφασίστηκαν από κοινού αγώνας και συντονισμός για την άνοδο στην Αθήνα τη Παρασκευή. Ειδικότερα σήμερα Τρίτη 9/2 θα μεταβούν Διμελης επιτροπή από το κάθε μπλόκο στην Κόρινθο όπου θα γίνει Παμπελοποννησιακη Συνεδρίαση των μπλόκων για την μετάβαση στην Αθήνα καθώς και άλλων συντονισμένων ενεργειών. Στη Λακωνία τη Τετάρτη 10/2 θα κλείσουμε από κοινού και σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο ” Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ” την εφορία. Το μπλόκο μας για σήμερα Τρίτη 9/2 θα κλείσει 18:00 με 20:00 τη γέφυρα του Ευρωτα.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
Την Τετάρτη 17/02 και ώρα 19:00  ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα πραγματοποιήσουν συνάντηση  με τους κατοίκους της Τ.Κ. Καρβουνάδων.  
Σημείο συνάντησης το Κατάστημα «ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ» - ώρα 19:00.  
Εκ του Δήμου 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ « Η ΜΑΝΗ »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ « Η ΜΑΝΗ »  σας προσκαλεί στις 14/02/2016, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 11:30,  στα Γραφεία της Ενωσης, Πραξιτέλους 215, Πειραιάς  για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.   Οι Απανταχού Μανιάτες θα τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναυάρχου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ  Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας 
Το Διοικητικό Συμβούλιο  

Η «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ‏

Η «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», πολιτισμικός οργανισμός που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία και προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων «στα νησιά, όχι το καλοκαίρι, αλλά τους δύσκολους μήνες του χειμώνα». Με χορηγία του Δήμου Κυθήρων και σε συνεργασία με την εκδοτική εταιρεία Comicdom Press, η «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» διοργανώνει τέσσερα διήμερα εργαστήρια comics για παιδιά από Δ’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Γυμνασίου που θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά πλέκουν μια ιστορία, επιλέγοντας τα ίδια τι θα γίνεται και ποιοί θα είναι οι κεντρικοί ήρωες. Έπειτα, αφού φτιάξουν το δικό τους storyboard (μία γραφική απεικόνιση της κάθε σκηνής της ιστορίας) τα παιδιά ολοκληρώνουν το εργαστήριο με την δημιουργία του δικού τους comic!
Τα εργαστήρια προγραμματίζονται για τα Σαββατοκύριακα 13/14 Φεβρουαρίου, 12/13 Μαρτίου, 26/17 Απριλίου και 14/15 Μαΐου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 μ.μ.  Υπεύθυνη του εργαστηρίου θα είναι η Δήμητρα Αδαμοπούλου, με τη συμμετοχή της Γεωργίας Τσέρη και του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Τα τακτικά σεμινάρια animation στη βιβλιοθήκη με τον Δημήτρη αναβάλλονται τις ημερομηνίες αυτές, ενώ όσα παιδιά τα παρακολουθούν, καλούνται να συμμετάσχουν και στα εργαστήρια comics.
Έναρξη, αυτό το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Φεβρουαρίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ :: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το μπλόκο Βατίκων αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στη συνέχεια του αγώνα που δίνει εδώ και 14 μέρες στο δρόμο. Έχει προγραμματιστεί η μεταφορά να γίνει με λεωφορείο .Σε αυτόν τον αγώνα διεκδίκησης ενός δίκαιου ασφαλιστικού και φορολογικού σχεδίου είμαστε όλοι μαζί . Καλούμε άπαντες να ενσωματωθούν στη δύναμη μας και να πάμε σαν μπλόκο Βατίκων στην Αθήνα να ενώσουμε την φωνή μας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο. Δικαίωμα εργασίας και δικαίωμα στην επιβίωση. Κανείς δεν εξαιρείται ,κανείς δεν θα μείνει αλώβητος αν εφαρμοστούν τα μέτρα .Μην μένεις απαθής μην φοβάσαι ,αγωνίσου για σένα και για το μέλλον των παιδιών σου .Για να έχει μέλλον αυτή η πατρίδα.Μην επιτρέψουμε να χαθεί ο κόπος μας και ο τόπο μας ,μην επιτρέψουμε να εξαφανιστούν το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών. Καλούμε όλους τους συλλόγους της περιοχής να συμμετέχουν και κυρίως καλούμε τους συλλόγους Βατικιωτών Αττικής με όποια επωνυμία έχουν να στηρίξουν με την παρουσία τους το μπλόκο των Βατίκων στο Σύνταγμα .Η δύναμη μας η ενότητα όλων μας.