Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ο κ. Μαγουλάς κόπτεται για τον τουρισμό! Για να κατηγορήσει το Δήμο προσφεύγει ξανά στην γνωστή τακτική της παραπλάνησης.

Ο κ. Μαγουλάς κόπτεται για τον τουρισμό! Για να κατηγορήσει το Δήμο προσφεύγει ξανά στην γνωστή τακτική της παραπλάνησης. Πήγε λοιπόν στο Καψάλι να κάνει τη βόλτα του και είδε την αλλαξιέρα πεσμένη και φυσικά κατηγόρησε το Δήμαρχο! Διότι είναι γνωστό ότι εγώ πήγα και την έριξα επίτηδες! Είδε ένα ξύλο πεσμένο στην άμμο και μας είπε ότι δεν έχουμε όραμα για τον τουρισμό, ο κ. Μαγουλάς όλα αυτά που θυμίζω ότι ΔΕΝ ψήφισε τον Προϋπολογισμό στον οποίο υπάρχουν δεκάδες έργα που αφορούν ΑΜΕΣΑ τον τουρισμό (δρόμοι προς παραλίες, υδρεύσεις, φωτισμοί, αναπλάσεις, καθαριότητα, μελέτες λυμάτων κ.λπ.)! Φυσικά ΔΕΝ είπε ότι αυτά πέσανε λόγω των 8 μποφώρ που φυσάνε στην περιοχή εδώ και μια βδομάδα! Είδε ένα καλάθι απορριμμάτων πλαγιασμένο στο τοιχίο αλλά ΔΕΝ είπε ότι αυτό είναι εκεί πρόχειρα τοποθετημένο γιατί εκτελούνται εργασίες κατασκευής δημοτικού δικτύου φωτισμού και έχει αποξηλωθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Είδε ότι δεν υπάρχουν ομπρέλες αλλά βέβαια η τήρηση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι μισθωτές με την Εγχώριο είναι ψιλά γράμματα γιατί πρέπει κάτι να πούμε για το Δήμαρχο! Αλήθεια αν ο ίδιος είχε θέση διοίκησης θα θεωρούσε τους όρους των δημόσιων συμβάσεων ως ανύπαρκτους;
Ο κ. Μαγουλάς, όμως, μάλλον έχει εξαιρετικά επιλεκτική όραση. Διότι εκτός από αυτά που φωτογράφισε, έπρεπε να έχει δει και κάτι άλλο που μάλλον έχει αμεσότερη σχέση με τον τουρισμό από μια πεσμένη αλλαξιέρα λόγω του αέρα. Τις μεγάλες λακκούβες στο πλακόστρωτο του Καψαλίου, το οποίο επισκευάστηκε πριν περίπου 4 χρόνια με ανάδοχο τον αδελφό του (απόφαση ανάθεσης: 1070/24-03-2016 – κόστος: 6.400€) και μετά από λίγους μήνες άρχισε πάλι να ξεχαρβαλώνεται. Επειδή λοιπόν ο κ. Μαγουλάς ενδιαφέρεται πολύ για τον τουρισμό, θα περιμέναμε από ηθική και μόνο υποχρέωση απέναντι στον Δήμο στον οποίο είναι εκλεγμένος, να πάρει την πρωτοβουλία να επισκευάσει τις μεγάλες αυτές λακκούβες ο ίδιος, έστω την ίδια μέρα που πήγε να φωτογραφίσει την πεσμένη από τον αέρα αλλαξιέρα για να πει κάτι για το Δήμαρχο! Επειδή δεν το έκανε, τις επισκευάσαμε με άλλον συνάδελφό του και φυσικά αδαπάνως…
Όσο ο κ. Μαγουλάς επιλέγει αυτόν τον τρόπο να πολιτευεται, τόσο θα λαμβάνει τις αρμοζουσες απαντήσεις και άλλο τόσο θα βλέπει καθημερινά τα έργα μας, που ο ίδιος καταψηφισε, να γίνονται ΠΡΑΞΗ !
Αυτά, γιατί δεν έχουμε κάνει ακόμα λοβοτομή…


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ.Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάλι?

Παραλία Καψαλιου 17 Ιουνίου 2020. Απογευματινη βολτα. 
Εικόνα εγκατάλειψης. 
Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάλι? 
Λιμενικό Ταμείο, Δημος Κυθηρων, Τουριστικη Επιτροπή? 
Η μηπως θα ρίξουμε παλι το φταιξιμο στον άμοιρο μισθωτη της παραλιας? 
Εγώ προσωπικά σαν αιρετός ντρέπομαι. Διαφημίζει ο Δήμαρχος την αυριανη του εμφάνιση σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. 
Θα ζητήσουμε από τουρίστες να έρθουν και οι οργανωμενες παραλίες μας θα είναι σε αυτή την κατάσταση? 
Δυστυχώς στο κομμάτι του Τουρισμού είμαστε 100 χρόνια πίσω. Δυστυχώς δεν υπάρχει η στοιχειώδης οργάνωση. Δυστυχώς δεν υπάρχει όραμα.
Nikolas Magoulas

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο σύνολο του νησιού.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης της οδού προς τον ΧΥΤΥ Λαχνού, την Παρασκευή 19 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο σύνολο του νησιού. Η αποκομιδή θα γίνει το Σάββατο 20/6.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εκ του Δήμου

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.
Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021


Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021
Με την αριθ. πρωτ.:2232.1/36725/2020/16-06-2020 Προκήρυξη Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύχθηκε η εισαγωγή συνολικά 1.153 σπουδαστών/σπουδαστριών ( 613 Πλοιάρχων και 540 Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Εγγραφή χρήστη στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. (προϋπόθεση για καταχώρηση αίτησης ΑΕΝ) [ https://regusr.hcg.gr/].
Ηλεκτρονική καταχώρηση αίτησης ΑΕΝ [ https://eisaen.hcg.gr/]
Η προκήρυξη: https://eisaen.hcg.gr/static_eisaen2/prokAEN20.pdf
 Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Σκάνδεια – Ένα εστιατόριο με μεγάλη ιστορία…


Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρέθηκα στα Κύθηρα, ένα πανέμορφο νησί το οποίο πραγματικά αξίζει να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε σπιθαμή προς σπιθαμή.
Γυρνώντας το νησί, έμαθα πολλά πράγματα τα Κύθηρα. Ένα από αυτά ήταν για το σημείο του τωρινού Αβλέμονα στον οποίο βρισκόταν παλαιότερα η Σκάνδεια (Παλαιόπολη στα βυζαντινά χρόνια) η οποία είχε πάρει το όνομα της από ένα είδος περικεφαλαίας.
Η Σκάνδεια ιδρύθηκε πριν τον Τρωικό πόλεμο επί τον Ησύχιο και ο Μύθος λέει πως από την θάλασσα της Σκάνδειας αναδύθηκε η Κυθέρεια Αφροδίτη – Και γι’ αυτό λοιπόν στην σημερινή εποχή μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές πετρούλες που έχουν το σχήμα καρδιάς!!!
Με τέτοια ιστορία πως να μην επισκεφτώ το ξακουστό για το νησί εστιατόριο Σκάνδεια;
Εκεί με καλοϋποδέχθηκε η κυρία Ευανθία με τον κύριο Αντώνη και τα γατάκια τους!
Δυο υπέροχοι άνθρωποι που μας αγκάλιασαν και με το χαμόγελο μας εξήγησαν την ιστορία του εστιατόριου.
Το 1975 ένα παλιό αμπέλι, δίνει την θέση του να ξεκινήσει το εστιατόριο. Πέρασαν τα χρόνια και το όμορφο αυτό μαγαζάκι δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σκάνδειας κάτω από τις λεύκες λειτουργούσε με τα προϊόντα τα ντόπια και ότι έφερναν οι ψαράδες.
Επαναλειτούργησε το 2004 και η αγάπη, το μεράκι και ο σεβασμός στον πελάτη άρχισε να φαίνεται και να ακούγεται πια και έξω από τα σύνορα του νησιού.
Η κυρία Ευανθία μας παρουσίασε κάποια από τα υπέροχα πιάτα της…
 Καραπετάκου Στέλλα
ΠΗΓΗ  .karapetakou.gr
Καπαροσαλάτα
Μελιτζανοσαλάτα
Κατσικάκι της Σκάνδεια
Χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες
Ξυνόχοντρο με μελιτζάνες
Κουνέλι στιφάδο
σαλάτα ανάμικτη
νεραντζάκι γλυκό κουταλιού
Στο τέλος μας κέρασε την παραδοσιακή φατουράδα που την φτιάχνει εξαιρετικά για τους πελάτες της…
Φύγαμε με τις πιο όμορφες εικόνες και γεύσεις


info:
Εστιατόριο Σκάνδεια
Σκάνδεια, Κύθηρα 801 00, Τηλ.: +30 2736 033700
www.skandeia.gr

ΔΤ Κατάθεση Ερώτησης για την κατάργηση των Εικαστικών από το Πρόγραμμα των Λυκείων



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 18/6/2020 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


«Κατάθεση Ερώτησης για την κατάργηση των Εικαστικών από το Πρόγραμμα των Λυκείων» 


Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 18 Ιουνίου 2020 Ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα την κατάργηση του μαθήματος των Εικαστικών από το Πρόγραμμα των Γενικών Ενιαίων Λυκείων. Η απόφαση αυτή, στερεί από τους μαθητές τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών, στρέφοντάς τους υποχρεωτικά σε φροντιστήρια και αφετέρου, οδηγεί στην ανεργία το εκπαιδευτικό προσωπικό που διδάσκει το μάθημα των Εικαστικών. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Κυρία Υπουργέ,

Στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Λυκείου, η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπήρχαν ως μάθημα επιλογής στην Α΄ Λυκείου, όπου, σύμφωνα με την ΥΑ 139454/Δ2, ΦΕΚ Β΄ 3807/04.09.2018, οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ως μάθημα επιλογής, το οποίο διδασκόταν 2 ώρες εβδομαδιαίως.
Για τη Γ’ Λυκείου με την ίδια Υ.Α. διδασκόταν το μάθημα του Γραμμικού ή του Ελεύθερου Σχεδίου, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ιστορία Τέχνης, 2 ώρες εβδομαδιαίως. Το μάθημα αυτό μάλιστα είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών της Γ’ Λυκείου σε πολλές σχολές, όπως η Αρχιτεκτονική, η Σχολή Καλών Τεχνών, η Γραφιστική, η Σχολή Διακοσμητών κ.ά.
Σύμφωνα με την «υπ. αριθμ. 74181/Δ2, ΦΕΚ Αρ.Φ. 2338/15/6/2020» απόφαση, καθορίζεται το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου, στο οποίο καταργούνται τα μαθήματα των Εικαστικών, δηλαδή η Καλλιτεχνική Παιδεία, το Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο, από το Γενικό Λύκειο, εξαιτίας της μικρής συμμετοχής των μαθητών σε αυτά.
Ωστόσο, αυτό πρακτικά στερεί από τους μαθητές τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Γραφιστικής, Διακόσμησης, Συντήρησης Έργων Τέχνης, Πολυμέσων και όλων των Καλλιτεχνικών Ειδικοτήτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στρέφοντάς τους υποχρεωτικά στα φροντιστήρια, για να μπορέσουν να εξεταστούν επιτυχώς στα μαθήματα αυτά.

Το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα ( ιταλικά, ισπανικά, αρμονία, έλεγχος μουσικών και ακουστικών ικανοτήτων κ.ά) , από τα οποία κανένα δε διδάσκεται στη Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου, δεν θα έπρεπε να σημαίνει ότι η κατάργηση των Καλλιτεχνικών, είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αντιθέτως, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ανάλογων τμημάτων.
Ειδικά δε για το μάθημα του Σχεδίου, πρέπει να τονιστεί ότι αυτό, έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και σχετίζεται με πλειάδα σημαντικών σχολών, στις οποίες αποτελεί προαπαιτούμενο.
Το κυριότερο όμως είναι ότι το μάθημα των Καλλιτεχνικών, σχετίζεται με την Τέχνη και τον πολιτισμό μας, στον οποίο επιβάλλεται να μυείται η νέα γενιά μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και η κατάργησή τους, προφανώς και καταργεί μοιραία και τον διαπολιτισμικό ρόλο του Λυκείου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κα. Υπουργός:
· Υπάρχει σχετική πρόβλεψη από το Υπουργείο Παιδείας, για τους υποψήφιους που θα δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε σχολές όπως αυτή των Καλών Τεχνών, όπου το Σχέδιο είναι προαπαιτούμενο και που με την κατάργηση των Εικαστικών, αυτή τη στιγμή οδηγούνται υποχρεωτικά σε φροντιστήρια, εάν θέλουν να επιτύχουν;
· Τι θα συμβεί με τους μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος πρόσθετων ιδιαίτερων-φροντιστηριακών μαθημάτων;
· Τι θα γίνει με το εκπαιδευτικό προσωπικό που δίδασκε τα μαθήματα των Εικαστικών και που οδηγείται με την απόφαση αυτή, της κατάργησης τους, στην ανεργία; 





Ο Βουλευτής,



Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

«Ένταξη ή έξωση: Οι κυβερνητικές επιλογές για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Ποιες οι συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία;»



Tο Δίκτυο Select Respect είναι ένα δίκτυο οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 Το Δίκτυο Select Respect με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση «Ένταξη ή έξωση: Οι κυβερνητικές επιλογές για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Ποιες οι συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία;» την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, από τις 18:00 ως τις 20:00. Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το κρίσιμο ζήτημα της ένταξης και τις επιπτώσεις των πολιτικών για την ένταξη στην κοινωνία.

Εισηγήσεις:

  • Δημήτρης Κόρος, Δικηγόρος & Υποσυντονιστής Νομικής Υπηρεσίας, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Γραφείο Θεσσαλονίκης (μέλος του Δικτύου)
  • Νεφέλη-Μυρτώ Πανδίρη, Project Manager Προγράμματος ESTIA (Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, Άρσις (μέλος του Δικτύου)
  • Αθανάσιος Ρούσος, Συντονιστής Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας
  • Νικολέτα Πεταλίδου, Ψυχολόγος, Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Δίκτυο Σχολών του Συμβουλίου της Ευρώπης (μέλος του Δικτύου) 
Παρεμβάσεις
  • Χριστίνα Παπάζογλου, Assistant Protection Officer, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Θεσσαλονίκη
Συντονισμός: Σοφία Κυπριανίδου, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης (μέλος του Δικτύου, συντονίστρια οργάνωση)
  • Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση (ερωτήσεις-απαντήσεις), ενώ σε αυτό το πλαίσιο πλαίσιο θα καταθέσουν τις μαρτυρίες τους αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατώντας παρακάτω ή στον ακόλουθο σύνδεσμο στο zoom: https://us02web.zoom.us/j/86256413116
 
Επικοινωνία:
Θοδωρής Διαμαντόπουλος
info@selectrespect.org, 2310/556-145 και 6992/337813.
--
Δίκτυο Select Respect

Επτανησιακή Συνομοσπονδία.ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 


ΘΕΜΑ: ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ 

Αξιότιμε Δήμαρχε Αθηναίων,
Η Επτάνησος ανά τους αιώνες, άρρηκτα δεμένη στο άρμα των ιδεών της ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας, μεταφέρει από γενιά σε γενιά, με ύψιστο εκφραστή τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας, τους πόθους του λαού μας. Η ψυχή ενός λαού θαλασσινού, αγρότη και πολεμιστή, βρήκε τον ιδανικό εκφραστή της σε έναν Ποιητή, που γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Έναν Ποιητή που κατεχόταν από τον «δαίμονα» του απόλυτου! Τον Διονύσιο Σολωμό.
Ο Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος δικαίως έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Ποιητής της Ελλάδας παραμένει στους αιώνες, ο «αμετακίνητος γενάρχης της Ελληνικής Γραμματείας και της Εθνικής Παλιγγενεσίας», αλλά και ο πλέον καταξιωμένος παγκοσμίως υμνητής της Ελευθερίας, ενώ ολόκληρος ο Ύμνος του, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των μηχανισμών της δημιουργίας του έθνους της Ρωμιοσύνης και τον πυρήνα του νεοελληνικού πολιτισμού. 

Η μεγαλειώδης ποίησή του, αποδεικνύεται περίτρανα στις στροφές του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» που ιστορούν την αρχαία λαμπρότητα, τα δεινά της σκλαβιάς, την απήχηση του αγώνα, τις κορυφαίες στιγμές της Τριπολιτσάς, του Μεσολογγίου, τις νικηφόρες μάχες στη θάλασσα και τέλος, την σπαρακτική έκκληση της Ελευθερίας προς τους Έλληνες για Ομόνοια και Αδελφοσύνη.
Το θαυμαστό αυτό έργο του Πνεύματος, ο Σολωμός εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε μέσα σε έναν μήνα, τον Μάϊο του 1823, δημοσιεύτηκε το 1825 στο Μεσολόγγι και την ίδια χρονιά στο Παρίσι, μεταφρασμένο από τον Stanislas Julien. Η απήχησή του ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα να μεταφραστεί στις πολλές γλώσσες συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του φιλελληνικού κινήματος παγκοσμίως!
Όμως, δεν είναι μόνο γι’ αυτό που μετράει για εμάς η κληρονομιά του Σολωμού. Είναι γιατί χάραξε το δρόμο που θα έπαιρνε η ελληνική έκφραση. Είναι γιατί αγάπησε την ελληνική γλώσσα και δούλεψε σε όλη του τη ζωή για την ανύψωσή της στο επίπεδο της ποίησης που εκείνος οραματιζόταν, «ξεπερνώντας τις δυνάμεις ενός και μόνου ανθρώπου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γεώργιος Σεφέρης για τον Ποιητή. (περιοδικό Άρδην, τ. 28). Και είναι γιατί «με την ποίησή του διέγειρε τα αισθήματα του λαού στον αγώνα
για εθνική ανεξαρτησία» και έφτασε να τιμηθεί για την προσφορά στην πατρίδα με το ύπατο αξίωμα της παρασημοφόρησής του με τον Χρυσό Σταυρό του Σωτήρος, στις 3 Φεβρουαρίου του 1849.
Αν η Ελληνική Επανάσταση του 1821 διασώθηκε αλλά και αν απέκτησε γερό λαϊκό έρεισμα, ήταν χάρη στον πατριωτισμό, το μεγαλόπνοο σχέδιο και την στρατηγική του Αρχιστράτηγου του Αγώνα, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

Ο κορυφαίος αγωνιστής της ελληνικής εθνεγερσίας συνέλαβε από τα σπάργανα, το πραγματικό νόημα της Επανάστασης, θεωρώντας πως επρόκειτο για το πανεθνικό ξεσήκωμα του σκλαβωμένου ιστορικού έθνους, που πισωγύρισμα δεν είχε! «Ο Θεός υπέγραψε τη λευτεριά της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του», προσυπέγραφε. Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ζακύνθου, την 1η Δεκεμβρίου 1818 ο Γέρος του Μωριά μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία. Στον ίδιο εφημέριο, μπροστά στο θρυλικό Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Αργυρόπουλο, ο Διονύσιος Σολωμός έδωσε και ο ίδιος, τον όρκο του Φιλικού.
Ο Σολωμός και ο Κάλβος, με τα ποιήματά τους και ο Κολοκοτρώνης με τις αφηγήσεις του, περιγράφουν την Επανάσταση ως πολεμική εποποιία με όλο το ιστορικό, πνευματικό και πολιτιστικό υπόβαθρο του Αγώνα. Στο βάθος των έργων τους, ποιημάτων και πεζών, διακρίνεται η πελώρια αγωνία των ανθρώπων που είχαν θέσει σκοπό της ζωής τους να ξαναδώσουν σάρκα, οστά και πνοή σ’ ένα έθνος που όσο σημαντικό ήταν παλιά, τόσο ασήμαντο είχε καταντήσει στην εποχή τους. 

Λίγοι άνθρωποι, έχουν βρεθεί ποτέ σε παρόμοια ψυχική ένταση και ακόμα λιγότεροι, συνδύασαν τον λόγο με την πράξη, την πένα με το όπλο.
Το εκφραστικό ύψος του Σολωμού και η εμβληματική του μορφή ως Εθνικού Ποιητή των Ελλήνων, σηματοδοτεί το τεράστιο μέγεθος της προσφοράς της Επτανήσου στη διαμόρφωση των νεοελληνικών γραμμάτων και του πολιτισμού ευρύτερα. Σηματοδοτεί τις πρώτες διεργασίες για την εξέγερση του Ελληνικού Γένους εμπνευσμένες από τον Γαλλικό Διαφωτισμό, «δέντρο» της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, αλλά και από τις ιδέες του εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίου, οραματιστή των ίδιων υψηλών ιδανικών της Αδελφοσύνης και Ελευθερίας. 

Αυτές είναι οι ιδέες με τις οποίες οι Επτανήσιοι γαλουχήθηκαν και τις μετέδωσαν από γενιά σε γενιά, ακόμα και κάτω από την μαύρη πυκνή σκιά της δικής τους σκληρής κατοχής από τους ξένους κατακτητές, χωρίς ποτέ να αλλοιώσουν τις ελληνικές τους αρχές, αποδεικνύοντας περίτρανα το υψηλό εθνικό τους φρόνημα. Ενώ αργότερα, ήταν οι ίδιοι, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και το ρεύμα εκείνο που μέσα από τους Επτανήσιους Ριζοσπάστες, οδήγησε στην διεκδίκηση για κοινωνικές μεταβολές. Ιστορικά γεγονότα που μένουν ακόμα ανερεύνητα στη μεγαλύτερη έκτασή τους, από Έλληνες και ξένους ιστορικούς συγγραφείς. 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,
Η απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής από την Πολιτεία προς τον «Γενάρχη του Νεοελληνικού Πνευματικού Πολιτισμού» όπως τον αποκάλεσε ο Οδυσσέας Ελύτης, δεν έχει εκπληρωθεί όπως αξίζει στο Πνευματικό εκτόπισμα του Διονυσίου Σολωμού.
Εκφράζοντας τη συλλογική συνείδηση και την επιθυμία του συνόλου των Επτανησίων και όχι μόνο, σας καταθέτουμε αίτημα για την ονομασία της πλατείας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων,
θεωρώντας το ως το πλέον ιδανικό σημείο, σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ», την οποία θα κοσμήσει εν συνεχεία ο ανδριάντας του Εθνικού Ποιητή. 

Πιστεύουμε ότι με την θετική σας ανταπόκριση, θα συμβάλλετε ουσιαστικά στην αναγνώριση που οφείλει η Πολιτεία στον Διονύσιο Σολωμό, αλλά και στην δημιουργία ενός ακόμα σημείου αναφοράς για όλους τους Έλληνες, τοπόσημο για κάθε γενιά στο μέλλον, πόλο έλξης και επισκεπτών της χώρας μας, γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τις ιστορικές της προσωπικότητες, οι οποίες ενσάρκωσαν την ιδέα της παλιγγενεσίας κατά τον κρίσιμο χρόνο και συνέβαλαν στη δημιουργία της σύγχρονης ελεύθερης Ελλάδας.
Είναι δε, αυτός, ο πλέον κατάλληλος καιρός, για να εκπληρωθεί το αίτημά μας και να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον Εθνικό Ποιητή της Ελλάδας με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, το έτος 2021, όπου με κάθε λαμπρότητα θα εορτάσει σύσσωμο το ελληνικό Έθνος την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Για να ξαναθυμηθούμε πως,
«Κυττάει γύρω εις την Ευρώπη
Τρεις φοραίς μ’ ανησυχιά
Προσυλόνεται κατόπι
Στην Ελλάδα κι αρχινά»
Ύμνος εις την Ελευθερίαν – στρ. 140η»



Διατελώντας με εξαιρετική τιμή

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ.«Δημοσίευση Πρόσκλησης»



Φυτεία κάνναβης με 119 δενδρύλλια εντοπίστηκε στη Μεσσηνία (photos)

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, 
 φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες στις 17.6.2020 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -119- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,80- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.




Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Hλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής Ανανέωσης εγγραφής στο Λύκειο


Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.
Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
Είσοδος στην εφαρμογή e-eggrafes:
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του μαθητή που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους ανήλικους μαθητές ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
Προσοχή: Για την εγγραφή είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή, ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου που απεστάλη στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία διεύθυνση δήλωσε ήδη ο γονέας/κηδεμόνες με υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ: Eκπαίδευση στο Υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, στην χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και διαχείρισης ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ.
ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Ταχ. Δ/νση : Αρωνιάδικα Κυθήρων
Ταχ. Κωδ. : 80200
Πληροφ. : Ευφροσύνη Κασιμάτη
Τηλ. : 2736320005
E-mail.: noskithi@otenet.gr



                             Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού σχεδίου Ετοιμότητας & Εκπαίδευσης για τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας, επισκέφτηκε τα Κύθηρα Κλιμάκιο των Ιατρών και εκπαιδευτών από το Κ.ΕΠ.Υ. (Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), με επικεφαλής τον Ιατρό Δημόσιας Υγείας κ. Νικόλαο Μίχο.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε εκπαίδευση στο Υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, στην χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και διαχείρισης ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2. Παράλληλα, ενημερώθηκε από το Διοικητή κ. Γεώργιο Μεγαλοκονόμο, για τον τρόπο διαχείρισης ύποπτου περιστατικού και μεταφοράς του στους ειδικά διαμορφωμένους και απομονωμένους θαλάμους του Νοσοκομείου για COVID.
Το κλιμάκιο δήλωσε απολύτως ικανοποιημένο για την πιστή τήρηση και εφαρμογή όλων των διαδικασιών που ορίζει ο ΕΟΔΥ, για τους Υγειονομικούς χώρους.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει επιβεβαιωθεί στο Νοσοκομείο μας κανένα κρούσμα COVID-19, αλλά παραμένουμε ¨ασφαλείς, σε ετοιμότητα και εκπαιδευμένοι¨. 




Ο Διοικητής

Γεώργιος Απ. Μεγαλοκονόμος

17 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

17 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
*********
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας για το 2020 είναι: «Τροφή. Διατροφή. Ίνα – Οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και Γης».
Η Ερημοποίηση και η Ξηρασία είναι ο αργός φυσικός κίνδυνος με σημαντικές κοινωνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν περισσότερους θανάτους και εκτοπίζουν περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή.
Η ερημοποίηση είναι η υποβάθμιση της γης που προκαλείται κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες και συμβάλλει στην κλιματική κρίση. Η ερημοποίηση δεν αναφέρεται στην επέκταση υπαρκτών ερήμων. Συμβαίνει διότι ξηρά οικοσυστήματα, τα οποία καλύπτουν το ένα τρίτο της στεριάς της Γης, είναι ευάλωτα στην υπερεκμετάλλευση και την ακατάλληλη χρήση γης.
Η ερημοποίηση της γης έχει ως συνέπειες, την ανυπολόγιστη απώλεια στο γεωργικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, τη ραγδαία χειροτέρευση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Το ζήτημα της ερημοποίησης δεν είναι καινούργιο. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία, συμβάλλοντας στην κατάρρευση αρκετών μεγάλων αυτοκρατοριών και την εκτόπιση των τοπικών πληθυσμών.
200 χώρες του κόσμου συντονίζουν της ενέργειές τους για την καταπολέμηση του φαινομένου, μέσω του ΟΗΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή καθιερώθηκε και η 17η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας (World Day to Combat Desertification and Drought).
Είναι ένα παγκόσμιο και διαχρονικό ζήτημα, με σοβαρές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα, την οικολογική ασφάλεια, την εξάλειψη της φτώχειας, την κοινωνικοοικονομική σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030 δείχνει ότι η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να προστατεύσει τον πλανήτη από την υποβάθμιση, μαζί με την επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή, ώστε να μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες αυτής της γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών:
 120 εκατομμύρια στρέμματα χάνονται κάθε χρόνο λόγω της ξηρασίας και της ερημοποίησης, δηλαδή 230 στρέμματα ανά λεπτό.
 74% των φτωχών ανθρώπων επηρεάζονται άμεσα από την υποβάθμιση της γης παγκοσμίως.
 30,3 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων χάθηκαν το διάστημα 2000-2015.
 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από τα δάση για την επιβίωσή τους.
 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται άμεσα από τη γεωργία.
 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν την απόλυτη λειψυδρία μέχρι το 2025.
 135 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να εκτοπιστούν εξαιτίας της απερήμωσης, μέχρι το 2045.
 52% της γης που χρησιμοποιείται για τη γεωργία επηρεάζεται μέτρια ή σοβαρά από την υποβάθμιση του εδάφους.
 80% όλων των χερσαίων ειδών ζώων, φυτών και εντόμων φιλοξενούνται στα δάση.
 60% της ενεργειακής πρόσληψης του ανθρώπου παρέχεται από 3 καλλιέργειες δημητριακών: ρύζι, σιτάρι, αραβόσιτος.
 Από 8.300 είδη ζώων, 8% εξαφανίζονται και 22% κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.
 Πάνω από 80% της ανθρώπινης διατροφής παρέχεται από τα φυτά. Μόνο τρεις καλλιέργειες δημητριακών -το ρύζι, ο αραβόσιτος και το σιτάρι- παρέχουν το 60% της ενεργειακής πρόσληψης.
 Το 80% των ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές στις αναπτυσσόμενες χώρες βασίζονται σε παραδοσιακά φυτικά φάρμακα για τη βασική υγειονομική τους περίθαλψη
Τι μπορεί να γίνει;
– Αναδάσωση και αναγέννηση δέντρων.
– Διαχείριση νερού- εξοικονόμηση, επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού, συλλογή βρόχινου νερού, αφαλάτωση ή άμεση χρήση θαλασσινού νερού για φυτά που αγαπούν το αλάτι.
– Σταθεροποίηση του εδάφους με τη χρήση περιφράξεων με άμμο, ιμάντων καταφυγίων και ξύλινων κουφωμάτων.
– Εμπλουτισμός και υπερ-λίπανση του εδάφους μέσω φύτευσης.
– Ο αγρότης διαχειρίζεται τη φυσική αναγέννηση μέσω επιλεκτικού κλαδέματος. Τα κλαδέματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πεδία αυξάνοντας έτσι την κατακράτηση του νερού στο έδαφος και μειώνοντας την εξάτμιση.
Οι προτάσεις σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε:
*Με την αναδάσωση και την αναγέννηση δέντρων.
*Με τη διαχείριση του νερού (εξοικονόμηση, επαναχρησιμοποίηση, αφαλάτωση θαλασσινού νερού, κ.λπ.).
*Με τη σταθεροποίηση του εδάφους.
*Με τον εμπλουτισμό του εδάφους μέσω φύτευσης.
*Με τη διαχείριση της φυσικής αναγέννησης από τον αγρότη
Είναι η ευκαιρία μετά και την πρωτόγνωρη εμπειρία των επιπτώσεων του COVID 19 και της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης να υπάρξει μια νέα συμφωνία για το διατροφικό μοντέλο που θα αφορά στην επισιτιστική ασφάλεια, και θα εστιάζεται στις σχέσεις γης, παραγωγής και κατανάλωσης με νέα αειφορικά πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης.
Με σχέδιο και πολιτική βούληση απαιτούνται δράσεις που προάγουν την αποδέσμευση γης (από χρήσεις), τα υγιή οικοσυστήματα, τη δίκαιη κατανομή τροφής και τη μείωση του ενδεχομένου ασθενειών λόγω ανθυγιεινής διατροφής.
Ώρα των δράσεων και των αποφάσεων γιατί ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ….




Υποχρεωτική θα είναι η επισήμανση του βόειου κρέατος, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια.



Υποχρεωτική θα είναι η επισήμανση του βόειου κρέατος, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια. Στην απόφαση αναγράφονται συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με την επισήμανση του βόειου κρέατος και των προϊόντων με βάση το βόειο κρέας. Αναλυτικά υποχρεωτική καθίσταται η επισήμανση τριμμάτων βόειου κρέατος, του βόειου κιμά και των τεμαχίων βόειου κρέατος, προσυσκευασμένων ή μη, σε κάθε στάδιο εμπορίας.
Η επισήμανση σφαγίων βοοειδών θα γίνεται από τα σφαγεία κατά την ταξινόμησή τους, με τέσσερις ετικέτες. Η μια από αυτές θα αφορά σε κάθε τεταρτημόριο του σφαγίου και συγκεκριμένα στα εξής σημεία: στα οπίσθια τεταρτημόρια του παραφιλέτου στο ύψος του τέταρτου οσφυϊκού σπονδύλου και στα μπροστινά τεταρτημόρια στο ύψος του χονδρού άκρου του στήθους, 10 έως 30 εκατοστά περίπου από την ξιφοειδή απόφυση του στέρνου.
 theceo.gr

Στ. Αραχωβίτης: «Με Διαδικτυακή Εκδήλωση απευθυνόμαστε στον Αγροτικό Κόσμο»



Στ. Αραχωβίτης: «Με Διαδικτυακή Εκδήλωση απευθυνόμαστε στον Αγροτικό Κόσμο»
Την Πέμπτη 18/6/2020 και ώρα 19:00 ο  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία (Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης) οργανώνει διαδικτυακή Εκδήλωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον Αγροτικό Τομέα και τις προτάσεις μας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ζούντα και θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Τομεάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης, Φάνης Κουρεμπές Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, Γιάννης Βουλγαράκης υπεύθυνος Αγροτικούς από την Κ.Ε., Στέφανος Τζουμάκας υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα από του Π.Σ.  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Προοδευτική Συμμαχία και Βαγγέλης Αποστόλου, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η εκδήλωση  θα μεταδίδεται live από το avgi.gr,  stokokkino.gr και μέσω Facebook live streaming στις σελίδες ομιλητών και μέσων και σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε.
 dimotikiagoratislakonias.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 Δευτέρα, 15 Ἰουνίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίας Βαρβάρας Χώρας Κυθήρων.
Τετάρτη, 17 Ἰουνίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ἄνω Λιβαδίου.
Παρασκευή, 19 Ἰουνίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγῆς Ποταμοῦ - Κυθήρων.
Σάββατον, 20 Ἰουνίου 2020 (πρωΐ), Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καψαλίου.
Κυριακή, 21 Ἰουνίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Ἑσπέρας ὥρα 6:30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί ἐν συνεχείᾳ Ἱερά Παράκλησις τῆς Παναγίας τῆς Μυρτιδιώτισσας διά τά σχολικά νιᾶτα εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το σύγχρονο ΧΥΤΥ των Κυθήρων στη θέση "Λαχνός".

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το σύγχρονο ΧΥΤΥ των Κυθήρων στη θέση "Λαχνός". Το μήκος του δρόμου είναι 2.100 μέτρα, ενώ θα ασφαλτοστρωθούν και διάφοροι χώροι εντός του έργου. Η πρώτη φάση των εργασιών δημιουργίας ενός σύγχρονου ΧΥΤΥ έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σε λίγες μέρες η ολοκλήρωση της δημοπράτησης της μονάδας κομποστοποίησης και του βοηθητικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, αναμένουμε νέες χρηματοδοτήσεις για την επόμενη (δεύτερη) φάση των έργων προκειμένου να υπάρχει εξασφαλισμένη συνολική διαχείριση στερεών απορριμμάτων στο Δήμο μας για τα επόμενα χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο που τα Κύθηρα είναι από τα καθαρότερα νησιά στην Ελλάδα!
Ένα έργο-πρότυπο, που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής όλων μας, ολοκληρώνεται!