Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


 

ΔΗΜΟΣ ΚΘΗΡΩΝ:Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για 3 μονάδες αφαλάτωσης στα Κύθηρα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία τριών μονάδων αφαλάτωσης στα Κύθηρα, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 1.720.000€. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στο νησί μας, που μελέτησε, ωρίμανσε, αδειοδότησε και θα δημοπρατήσει άμεσα ο Δήμος μας, με την συνδρομή του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Π.Ε. Νήσων.

Θα τοποθετηθούν και θα τεθούν σε λειτουργία 3 μονάδες αφαλάτωσης, 2 στην Αγ. Πελαγία (600 κυβικά την ημέρα) και 1 στο Διακόφτι (300 κυβικά την ημέρα), προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στους οικισμούς αυτούς, που ειδικά το καλοκαίρι επιβαρύνονται πολύ λόγω του τουρισμού. Στο έργο περιλαμβάνονται τα δίκτυα σύνδεσης των αφαλατώσεων με το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών καθώς και όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Παράλληλα, ο Δήμος μας θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες μια μεγάλη πρόταση χρηματοδότησης έργων ύδρευσης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ακόμα 3 μονάδες αφαλάτωσης: στο Καψάλι, την Παλαιόπολη και τα Αντικύθηρα.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον διαγωνισμό 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ο Δήμος μας έχει ήδη προσλάβει Μηχανολόγο-Μηχανικό και επίκειται η πρόσληψη και ενός Χημικού Μηχανικού, προσωπικό απαραίτητο για τη λειτουργία και συντήρηση των έργων αυτών.

Για τη Δημοτική μας Αρχή, τα ζητήματα της ύδρευσης παραμένουν προτεραιότητα. Έχοντας εκτελέσει δεκάδες σημαντικά έργα τα τελευταία χρόνια, μέσα από σημαντικές χρηματοδοτήσεις και δράσεις, επιλύουμε χρόνια προβλήματα ποσότητας και ποιότητας του παρεχόμενου νερού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη, με έργα και πράξεις.



Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.


Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

40 συμπολίτες μας δέχτηκαν την πρώτη δόση του εμβολίου και πλέον χτίζουν ανοσία έναντι στον Sars-Cov-2.
Συνεχίζουμε καθημερινά για να βάλουμε οριστικό τέλος στην πανδημία.
Κλείστε το ραντεβού σας μέσω διαδικτύου, μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο σας και προστατευτείτε.
Μέχρι χτες είχαν λάβει έστω και μια δόση εμβολίου δοση 1.285.000 περίπου Έλληνες.
Πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον 408.000!

Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Μολάοι 16 Μαρτίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας.
​Το έργο Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 360.000,00 €.
​Η πράξη αφορά στην Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας από την Νότια πλευρά της Μονεμβασίας (θέση Μαρίνα) έως τη βόρεια πλευρά της (έξοδο προς Σπάρτη) συνολικού μήκους 700 μ. περίπου με ακανόνιστους σχιστόλιθους χρώματος γκρι για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών, κυβόλιθους φυσικού γρανίτη από πορφυρίτη και τσιμεντόπλακες όδευσης τυφλών. Επίσης θα τοποθετηθούν 90 φωτιστικά σώματα ύψους 3,50 μ. με διπλό φωτιστικό σώμα οδικού φωτισμού.
​Με την ανωτέρω παρέμβαση επιτυγχάνεται η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής (συμπλήρωση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου κίνησης πεζών, ασφάλεια πεζών), η ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, η αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και η ενίσχυση του χαρακτήρα του εμπορικού και ιστορικού κέντρου.
​​​​
​​​​​ Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης
...................................... .....................................
Αναλυτικά η περιοχή στην οποία θα απομακρυνθούν οι Κολώνες είναι :
Από την μαρίνα ως το Καστέλλο
Από την παιδική χαρά ως το Τουριστικό Περίπτερο
Από την παιδική χαρά ως τον Κάκκαβο
Ο δρόμος της Εθνικής Τράπεζας
Οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο
( αναλυτικά φαίνονται στην παρακάτω εικόνα από το google earth )
Πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν
Από την Μαρίνα ως το κτίριο Γιαννούκου
Από το κατάστημα Παρη Χούτρη ως Κεντρική Πλατεία
Από το κατάστημα Αρωνη ως την είσοδο της Μονεμβασίας από Σπάρτη .
Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου , τον μηχανολόγο Άγγελο Πανάγο και την Πολιτική Μηχανικό Μαρία Πλαγιανού .
Σημαντική είναι η βοήθεια του Ηλεκτρολόγου , συνεργάτη του Δήμου Γιάννη Διαμαντάκη και του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Καλογράνη , υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ .






ΕΚΤΑΚΤΟ:ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ RAPID TEST TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16/03


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες:

Ένα ακόμη θετικό κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε πριν από λίγο μετά από διεξαγωγή rapid test, με τον συνολικό-μέχρι στιγμής- αριθμό να ανέρχεται στα (8).

Το κρούσμα θα υποβληθεί σε επαναληπτικό τεστ αύριο το πρωί προκειμένου να διαπιστωθεί και μοριακά
ADELIN FM

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής και λειτουργίας τριών Μονάδων Αφαλάτωσης στα Κύθηρα δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής και λειτουργίας τριών Μονάδων Αφαλάτωσης στα Κύθηρα δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, και τον δήμαρχο του νησιού, Ε. Χαρχαλάκη.

Τα έργα, που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, αφορούν στην προμήθεια των τριών φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 300 κ.μ./ημέρα η κάθε μία, για την παροχή επί 24ώρου βάσεως νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση των φορητών μονάδων αφαλάτωσης πρόκειται να γίνει στους οικισμούς Αγία Πελαγία (δύο μονάδες) και Διακόφτι, σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτόν.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε πως «διασφαλίζουμε πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων, με ένα έργο πνοής που θα αφήσει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των δήμων της Αττικής. Στόχος μας είναι να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής, στηρίζουμε τα Κύθηρα, με στόχο την ανάπτυξή τους, αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητάς τους».

naftemporiki.gr

ΕΛ.ΑΣ:Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι τρεις (3) συνεργοί τους

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν (29) αυτοκίνητα, (2) κινητήρες, (74) ζεύγη και (7) μονές πινακίδες κυκλοφορίας και πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Συνελήφθησαν την 11-3-2021 στις Αχαρνές, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 16 και 35 ετών, μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 23, 30 και 39 ετών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για κλοπή του οχήματός του, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίσθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Πλέον αυτού, εντός της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -29- αυτοκίνητα
  • -7- κινητήρες αυτοκινήτων
  • -74- ζεύγη και -7- μονές πινακίδες κυκλοφορίας
  • πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων
  • καταγραφικό σύστημα
  • πλήθος εγγράφων
  • χρηματικό ποσό -600- ευρώ

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από εξαμήνου, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα , που δ ιέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Ως προς τους ρόλους των μελών της σπείρας, φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές των αυτοκινήτων φέρονται ο 23χρονος και ο 30χρονος, με τους 39χρονο, 16χρονο και 35χρονο να αναλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση και τον 39χρονο να διαθέτει τα ανταλλακτικά μέσω της μάντρας που λειτουργούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν -84- περιπτώσεις κλοπών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα, -11- από τα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Tα ντοκουμέντα





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ


Στό Λιμεναρχείο Νεαπόλεως πρίν λίγο...

Ενημέρωση από τόν Αρχιπλοίαρχο καί Διευθυντή τής 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος(ΠΕΔΙΛΣ)Δ.Κυριακουλόπουλο καί τόν Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Θ.Μοτσάκο ,για το συμβάν τής πρόσκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων:Πλήρης ανάλυση τών ενεργειών για τήν αποφυγή ενδεχομένου ρύπανσης τής περιοχής καί λεπτομερής αναφορά γιά τίς περαιτέρω ενέργειες που αυτή τήν στιγμή γίνονται βάσει σχεδίου.
Τούς ευχαριστώ θερμά! ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ.

Απώλεια ταυτότητας: Από σήμερα ηλεκτρονικά η δήλωση στο gov.gr

Οι πολίτες μπορούν από σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής ταυτότητας τους, μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, οι πολίτες μπορούν πλέον να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας.

www.cnn.gr

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ "ΜΙΚΡΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ"




 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του»

ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ:ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η ιστορική πρακτική έχει κατ΄ επανάληψη καταδείξει ότι η βία σε όλες της τις μορφές αποτελεί το χειρότερο, το πιο ολέθριο κοινωνικό νόσημα. Η ενδοοικογενειακή βία δημιουργεί ψυχικά κατεστραμμένους ανθρώπους ή και εν δυνάμει εγκληματίες. Ο σχολικός εκφοβισμός, το γνωστό “bullying”, υποσκάπτει τα θεμέλια της εκπαίδευσης και υπονομεύει το όραμα για ανθρωπιστική παιδεία. Η εγκληματική βία προσβάλλει τους δημοκρατικούς νόμους, προκαλώντας ανασφάλεια, φόβο και επώδυνες απώλειες. Η «ιδεολογική» βία εκτρέφει το μίσος και το φανατισμό, επιφέρει διχόνοια απειλώντας με διάλυση τον κοινωνικό ιστό και τα έργα ειρήνης και πολιτισμού. Σε κάθε περίπτωση η βία φέρνει βία και συνιστά επιλογή και πρακτική αδιέξοδη και καταστροφική.
Το αίτημα για κοινωνική ειρήνη από κάθε σώφρονα πολίτη είναι κυρίαρχο κι επιτακτικό. Πολύ περισσότερο στην παρούσα χρονική συγκυρία, που η ελληνική κοινωνία, προσδοκώντας την αρχή του τέλους στην υγειονομική κρίση, επιβάλλεται σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης να εργαστεί σκληρά για να γιατρέψει τις ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης.
Η λέξη ειρήνη παράγεται ετυμολογικά από το ρήμα «είρω», που σημαίνει ενώνω. Η έννοια δηλώνει το υπέρτατο συλλογικό ιδεώδες, το αναγκαίο έδαφος για να ανθίσουν και να καρπίσουν τα έργα πολιτισμού και η συλλογική ευημερία.
Η ειρήνη χρειάζεται να ξεκινήσει από την ανθρώπινη ψυχή και γι΄ αυτό το σκοπό είναι σημαντικός ο ρόλος των παιδαγωγών, των γονέων και εκπαιδευτικών. Αυτοί αρχικά έχουν την αποστολή να εμφυσήσουν στις τρυφερές παιδικές κι εφηβικές ψυχές τις αξίες της φιλαλληλίας, της συλλογικότητας και τη νοοτροπία ψύχραιμης, νηφάλιας και διαλεκτικής αντιμετώπισης των διαπροσωπικών διαφορών και συγκρούσεων.
Κομβικής σημασίας, φυσικά, είναι και ο ρόλος των σωμάτων, που εντέλλονται την τήρηση των νόμων και τη δημόσια ασφάλεια. Είναι αυτονόητο ότι τα σώματα αυτά πρέπει να στελεχώνονται από ανθρώπους μορφωμένους, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, εκπαιδευμένους κατάλληλα και συστηματικά για κάθε τομέα που καλούνται να υπηρετήσουν. Είναι εύλογο ότι άνθρωποι, που φέρουν όπλα –πάντα με σκοπό την άμυνα τη δική τους και των πολιτών- επιβάλλεται να αξιολογούνται συστηματικά από επαγγελματίες ψυχικής υγείας για την πρόληψη συμπεριφορών έξω από τα όρια που ορίζει το καθήκον τους.
Κυρίαρχη, επίσης, αναδεικνύεται και η ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σε καμία περίπτωση οι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι αρθρώνοντες δημόσιο λόγο δεν πρέπει να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» του μίσους και της διχόνοιας, που προκαλείται από τα θλιβερά φαινόμενα ακραίας βίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Δεν ενέχει καμία κοινωνική χρησιμότητα η διαρκής και εμμονική αναζήτηση για απόδοση μικρότερων ή μεγαλύτερων ευθυνών ή για δικαίωση της μιας ή της άλλης πλευράς. Είναι κοινότοπο και χιλιοειπωμένο, αλλά ισχύει: «Η βία, από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα».
Καταληκτικά, υψίστης σημασίας είναι η κοινωνική ευθύνη των πολιτικών και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Η ποιότητα του δημόσιου πολιτικού διαλόγου αποτελεί πρότυπο για τους πολίτες και στην παρούσα περίπτωση η εκτόξευση αλληλοκατηγοριών συντηρεί την κοινωνική ένταση και είναι παντελώς ασύμφορη. Έργο ιερό πρώτιστα της κυβέρνησης και συνακόλουθα της αντιπολίτευσης είναι η συλλογική ενότητα. Η βαρύτητα του δημόσιου λόγου χρειάζεται να μετατοπιστεί σε προτεραιότητες και άμεσα έργα αναφορικά με την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
Είμαστε μια μικρή χώρα με αρκετά και δύσκολα προβλήματα αλλά και με θαυμαστές δυνατότητες, που έχουν πολλές φορές αναδειχτεί από το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν. Αν σκεφτούμε λογικά και νηφάλια, θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα αυτά που μας ενώνουν από όσα μας διχάζουν.
Με αφορμή και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ας δώσουμε τα χέρια και ας θυμηθούμε έμπρακτα τη σοφή ρήση του στρατηγού Μακρυγιάννη: «είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ».

Αναφορά Νόνης Δούνια για την ανάρτηση δασικών χαρτών στα νησιά των Επτανήσων

Αναφορά Νόνης Δούνια για την ανάρτηση  δασικών χαρτών στα νησιά των Επτανήσων


Το θέμα της αρτιότητας των δασικών χαρτών των Επτανήσων, όπως αυτοί παρουσιάζονται στον σχετικό διαδικτυακό τόπο, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Νόνη Δούνια, σε Αναφορά που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής, με αφορμή Ψήφισμα της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, όπου σημειώνεται ότι, κατόπιν προκαταρκτικής μελέτης, διαπιστώθηκε πως οι συγκεκριμένοι δασικοί χάρτες των Επτανήσων, κάθε άλλο παρά αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση της εκτός ορίων οικισμών περιοχής των νησιών των Επτανήσων, παρακαλεί να διερευνηθεί η ορθότητα των εν λόγω χαρτών, ώστε αυτοί να εξυπηρετούν τον σκοπό τους, δηλαδή την αποτύπωση και την προστασία των δασών από ασύμβατες στην δασοβιοκοινότητα  παρεμβάσεις.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της Αναφοράς και του Δελτίου Τύπου.




EKTAKTO:KAI NEO ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19 ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΑ (7) ΣΥΝΟΛΙΚΑ

 Ένα ακόμη θετικό κρούσμα εντοπίστηκε στο νησί το πρωί της Τρίτης.

Το άτομο φαίνεται να σχετίζεται με επιβεβαιωμένο κρούσμα των προηγούμενων ημερών. Συνολικά μέχρι στιγμής τα κρούσματα ανέρχονται στα επτά. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας


Το έργο Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 360.000,00 €.

Η πράξη αφορά στην Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας από την Νότια πλευρά της Μονεμβασίας (θέση Μαρίνα)  έως τη βόρεια πλευρά της (έξοδο προς Σπάρτη) συνολικού μήκους 700 μ. περίπου με ακανόνιστους σχιστόλιθους χρώματος γκρι για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών, κυβόλιθους φυσικού γρανίτη από πορφυρίτη και τσιμεντόπλακες όδευσης τυφλών. Επίσης θα τοποθετηθούν 90 φωτιστικά σώματα ύψους 3,50 μ. με διπλό φωτιστικό σώμα οδικού φωτισμού.

Με την ανωτέρω παρέμβαση επιτυγχάνεται η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής (συμπλήρωση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου κίνησης πεζών, ασφάλεια πεζών), η ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, η αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και η ενίσχυση του χαρακτήρα του εμπορικού και ιστορικού κέντρου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής  Τριχείλης

Χειροπέδες στον διακινητή με το «κόκκινο φούτερ»

Η εκκλησία του Αγίου Παύλου και οι δρόμοι έξω από την φοιτητική εστία στα Πατήσια ήταν οι δύο αγαπημένες «πιάτσες» διακίνησης ναρκωτικών για έναν μετανάστη που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Η πληροφορία που είχε φτάσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έλεγε ότι «ένας αλλοδαπός διακινούσε ναρκωτικά» δίνοντας μάλιστα και συγκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Κυκλοφορούσε συνήθως με κόκκινο φούτερ, μια μαύρη φόρμα, ενώ ξεχώριζε λόγω των παραπανίσιων κιλών που είχε. Ο 30χρονος, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε από έπαρση, πουλούσε σε δύο σημεία που απείχαν μια «ανάσα» από το κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τον εντοπίσουν αλλά τα πρωινά ήταν άφαντος, παρά το γεγονός ότι η πληροφορία ανέφερε και την ακριβή διεύθυνση όπου έμενε. Όταν όμως το ρολόι έδειχνε έξι το απόγευμα, ξεκινούσε τις παραδόσεις της παράνομης πραμάτειας του (κυρίως κοκαΐνη). Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από κάθε αγοραπωλησία επέστρεφε στο διαμέρισμά του και έπαιρνε την επόμενη δόση για τον επόμενο πελάτη. «Ακόμα και αν τον σταματούσε κάποιος σε τυχαίο έλεγχο θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι για προσωπική του χρήση χωρίς να διακινδυνεύει να χάσει όλη την κοκαΐνη» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Το αλισβερίσι των ναρκωτικών δεν σταματούσε παρά μόνο όταν οι αστυνομικοί τον περίμεναν να βγει από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και να του περάσουν χειροπέδες. Παρουσία εισαγγελέα έκαναν έρευνα σε όλους τους χώρους και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν μικροποσότητα χασίς, 37 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 23 γραμμαρίων, 3 κινητά τηλέφωνα και 555 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στη zougla.gr δήλωσαν: «Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία χωλαίνει αποδεικτικά, καθώς οι διωκτικές Αρχές δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία όπως ο νόμος απαιτεί, αλλά κατέφυγαν σε αόριστες εκτιμήσεις. Η ποινική αντιμετώπιση του εντολέως μας θα κυμανθεί στα πλαίσια της εξάρτησής του και πολύ μακριά από το βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο και θα αποδομηθεί». 

zougla.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Διενέργεια Κλήρωσης για την ανάδειξη μελών σε επιτροπές προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων

Την Πέμπτη 18/03/2021 θα διενεργηθούν δύο κληρώσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανάδειξη μελών στις επιτροπές προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων προϋπολογισμού μέχρι 1.000.000,00€ που εκτελέστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μονεμβασίας.

Η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. και αφορά την ανάδειξη ενός (1) Δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωματικό του.
Η δεύτερη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. και αφορά την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών Τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου Μονεμβασίας.
Οι κληρώσεις θα γίνουν παρουσία των ακόλουθων τριών στελεχών της Υπηρεσίας.
Πατσά Σοφία
Βασιλείου Γεώργιου και
Μαζαράκη Μαρία
Οι επιτροπές σχετίζονται με τις παραλαβές των ακόλουθων έργων.
Συντήρηση οδικού άξονα Νεάπολη-Παλαιόκαστρο: προϋπολογισμού μελέτης 388.613,25€, ανάδοχος: Γ. & Π. Κουτσούκαλης Ο.Ε, επιβλέποντας: Σταθάκης Παρασκευάς, Λήξη: 19-07-2020 (προσωρινή παραλαβή).
Διευθέτηση όμβριων υδάτων στις Τ.Κ. Αγίων Αποστόλων και Αγίου Γεωργίου Δ.Ε. Βοιών: προϋπολογισμού μελέτης 24.800,00€, ανάδοχος: Τσαλαβούτας Δημήτριος, επιβλέποντας: Σταθάκης Παρασκευάς, Λήξη: 12-07-2019 (οριστική παραλαβή).
Συντήρηση-επισκευή κοιμητηρίων Δήμου Μονεμβασίας: προϋπολογισμού μελέτης 89.796,25€, ανάδοχος: Δ. Σαββίδης & ΣΙΑ Ε.Ε, επιβλέποντας: Σταθάκης Παρασκευάς, Λήξη: 31-03-2020(οριστική παραλαβή).
Αποκατάσταση ανωδομής και επεμβάσεις τοπικής σημασίας στο αλιευτικό καταφύγιο Ελαίας. Προϋπολογισμού μελέτης 44.725,46€, ανάδοχος: Κουτσούκαλης Παναγιώτης, επιβλέποντας: Μαρία Πλαγιανού, Λήξη: 28-06- 2019 (οριστική παραλαβή).
Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις. Προϋπολογισμού μελέτης 66.900,00, ανάδοχος: ΑΠΕΛΛΑ Α.Ε, επιβλέπουσα: Μαρία Πλαγιανού, Λήξη: 22-10-2019 (οριστική παραλαβή).
Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων Δ.Δ. Λαχίου του Δήμου Μονεμβασίας. Προϋπολογισμού μελέτης 199.501,41 €, Ανάδοχος ΖΕΡΒΑΣ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, επιβλέπουσα έργου Μαρία Μαζαράκη, Λήξη 31/07/2018 (οριστική παραλαβή).
Τσιμεντοστρώσεις Δ.Ε. Ασωπού. Προϋπολογισμού μελέτης 52.399,99 €, Ανάδοχος Παναγιώτης Γ. Κουτσούκαλης, επιβλέπουσα έργου Μαρία Μαζαράκη, Λήξη 08/12/2017 (οριστική παραλαβή).
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΚ ΜΟΛΑΩΝ του Δήμου Μονεμβασίας. Προϋπολογισμού μελέτης 900.000,00 €, Ανάδοχος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, επιβλέπουσα έργου Μαρία Μαζαράκη και Άγγελος Πανάγος, Λήξη 27/11/2019 (οριστική παραλαβή).

Το κράτος κάνει δασικές τις αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις και τις νοικιάζει για ΑΠΕ

Το ελληνικό κράτος, με τους δασικούς χάρτες, αποκτά την κυριότητα σε αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις και στη συνέχεια θα μπορεί να τις νοικιάζει όχι για γεωργική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα αλλά για χρήση ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα). Αιτία πολέμου χαρακτηρίζουν τους δασικούς χάρτες στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριότητα στους ιδιοκτήτες της αγροτικής γης. Έκαναν ένα νομοσχέδιο που αναφέρει ότι όποιος έχει συμβόλαια για την αγροτική γη που κατέχει πριν το 1945 του ανήκει. Αν δεν έχει τότε χάνει την κυριότητα. Για να δικαιωθεί θα πρέπει να πληρώσει για να κάνει ενστάσεις. Στο μεταξύ με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το κράτος μπορεί να νοικιάζει δασικές εκτάσεις όχι για αγροτική δραστηριότητα αλλά για χρήση ΑΠΕ με συνοπτικές διαδικασίες. Η Κρήτη με τους δασικούς χάρτες εμφανίζεται να έχει πολύ μικρό ποσοστό χορτολιβαδικών εκτάσεων και φαίνεται να είναι ένα καταπράσινο νησί (εμφανίζονται δασικές εκτάσεις ακόμη και αεροδρόμια). Εμείς το επόμενο διάστημα αν δεν αλλάξει κάτι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου Χανίων και Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας κ. Γεώργιος Χαλκιάς δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «αποφασίσαμε να καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έκανε το έργο των δασικών χαρτών στην Κρήτη. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς δεν μας έδωσε καμιά απάντηση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας στην Κρήτη. Δεν μπορεί να χάνουμε τις περιουσίες μας με αυτό τον τρόπο. Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να χαθεί αγροτική γη και να γεμίσουν ΑΠΕ το νησί».

Η τελευταία τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕΔ Κρήτης μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά και πλήθος θεσμικών και παραγωγικών φορέων, δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση το σύνολο της κρητικής κοινωνίας.

Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτό - Κτηνοτροφικών φορέων, από την Σητεία ως τα Χανιά, όπου και συνεδρίασαν την Τρίτη (9/3/2021) με τηλεδιάσκεψη για πρώτη φορά.

Όπως επισημαίνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, στόχοι της επιτροπής είναι η καθολικοί ενημέρωση των πολιτών για το νομοσχέδιο - έκτρωμα των δασικών χαρτών στην περιφέρεια Κρήτης και την τελική απόσυρσή του. Είναι αίτια πολέμου όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και γίνεται προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα.

Το μήνυμα από την Συντονιστική Επιτροπή είναι ένα ξεκάθαρο και προς όλες τις κατευθύνσεις: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό σχεδιασμό να αμφισβητήσει και να διεκδικήσει την κυριότητα της γης που γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει απο αυτή. Όποιος είναι απέναντι σε αυτό είναι απέναντι σε όλη την Κρήτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Κοτζαμπασάκης, έγκριτος νομικός που παρευρέθηκε στην συνεδρίαση, «το τεκμήριο της «κυριότητας» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν υφίσταται στο νομοσχέδιο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν περιούσιες, χωρίς να υπάρχει η δυνατότατα διεκδίκησης.

Αν στα παραπάνω, προστεθεί και η λεπτομέρεια ότι στις δασικές εκτάσεις προβλέπεται ως μοναδική χρήση η εγκατάσταση Α.Π.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες, δημιουργείται ένας εκρηκτικός συνδυασμός, που είναι άγνωστο που θα καταλήξει.



Το ελληνικό κράτος, με τους δασικούς χάρτες, αποκτά την κυριότητα σε αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις και στη συνέχεια θα μπορεί να τις νοικιάζει όχι για γεωργική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα αλλά για χρήση ΑΠΕ.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα άλλοθι στα κριτήρια του νομοθέτη, ενώ προέχουν μία σειρά από οικονομικά κριτήρια με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της γης ως κρατικής περιουσίας.

Δεν υπάρχει πολίτης της Κρήτης (αλλά και εκτός Κρήτης) που να μην θίγεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Είναι καθήκον όλων μας να δράσουμε τώρα, υπεύθυνα ώστε να προστατεύουμε το δικαίωμα στις επόμενες γενιές να παραλάβουν στα χέρια τους την περιουσία των προγόνων μας. Είναι καθήκον όλων μας, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε το σύνολο της κοινωνίας και να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια».

Παϊσιάδης Σταύρος

Γ-Ν.Κ-Υ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Χορός Αγίας Πελαγίας Κύθηρα 24.09.1998

 

Κούλουμα στο Λειβάδι των Κυθήρων. Μάρτιος 1950.


 ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

ΚΥΘΗΡΑ:ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ¨


 


ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 34 ΚΑΙ 35 ΕΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 18.2.2021 έως και την 21.2.2021 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 35 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ:Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος Πελοποννήσου κ. Κυριακουλόπουλο και τον Λιμενάρχη Νεάπολης κ. Μοτσάκο

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος Πελοποννήσου κ. Κυριακουλόπουλο και τον Λιμενάρχη Νεάπολης κ. Μοτσάκο μαζί με την υποψήφια βουλεύτρια Σοφία Δουμάνη, για να ενημερωθούμε για τις ενέργειες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας μετά τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων σε διεθνή ύδατα ανοιχτά των Κυθήρων που μεταφέρθηκαν στον όρμο των Βατίκων.

Στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, κατά την έναρξη της διαδικασίας των εμβολιασμών.

Στη Νεάπολη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, κατά την έναρξη της διαδικασίας των εμβολιασμών.

Στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης έχουν ήδη φτάσει 400 δόσεις εμβολίων, ενώ ήδη υπάρχουν 57 εγγραφές και έχουν εμβολιαστεί 10 εξ αυτών.
Ο διευθυντής του Κ.Υ. κ.Ιωάννης Μιχαλέτος και οι γιατροί κ.Γιώργος Κεφαλίδης και κ.Αντρέας Σαραντίτης εκτελούν άψογα τη διαδικασία, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ.Χαράλαμπος Μαρούσης.
Προχωράμε! 🇬🇷