Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου σε συνάντηση με το Γ.Γ Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη

Σε συνάντηση με το Γ.Γ Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κο. Δημήτριο Αναγνωστάκη, όπου έλαβε χώρα την Τρίτη 17/01/2017, συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Ελαφονήσου καθώς βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών.





----------------------------------
Πηγή: elafonisos.gov.gr
----------------------------------

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου σε σύσκεψη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο. Παναγιώτη Κουρουπλή την Τετάρτη 18/01/2017 συζητήθηκε εκτενώς η Ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Ελαφονήσου.
Ο Υπουργός εξέφρασε στη στήριξη του και δεσμεύτηκε να συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων και διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νησιωτικός Δήμος μας.


----------------------------------
Πηγή: elafonisos.gov.gr
----------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/02/2017 ΕΩΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ  05/02/2017 .
  


 
ΣΑΒΒΑΤΟ        04/02                        09.00-13.00 

ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ          17.30-21.00                              
  
ΚΥΡΙΑΚΗ        05/02    ΠΡΩΙ             09.30-14.00

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Στην έκθεση της Βιέννης η… “Βόρεια Κύπρος”!

Πρiν λίγες μέρες ο Δήμος μας συμμετείχε ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης. Εκεί έλαβαν μέρος πολλοί εκθέτες, δεκάδες επίσημες κρατικές συμμετοχές, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και πράκτορες, επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού από την Ευρώπη μέχρι τη Λατινική Αμερική. 
Ανάμεσα στις συμμετοχές, μία "ξεχώρισε".



Σε απόσταση αναπνοής από το περίπτερο του ΕΟΤ και της Κύπρου, υπήρχε ένα γωνιακό περίπτερο με τον τίτλο "Nord Zypern", δηλαδή "Βόρεια Κύπρος". Ναι, δεν κάνετε λάθος.

Ήταν η αυτόνομη συμμετοχή του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου, που επειδή δεν μπορούσε να γίνει δεκτό με την "κρατική" του οντότητα αφού η μόνη χώρα που το αναγνωρίζει παγκοσμίως είναι η Τουρκία, συμμετείχε υπό το προκάλυμμα ενός δήθεν ανεξάρτητου τουριστικού οργανισμού προβολής.











Πήγαμε λοιπόν εκεί και πήραμε το υλικό τους. Διαφημίζουν με περισσό θράσος όλα τα μνημεία του δικού ΜΑΣ πολιτισμού, ακόμα και τους ναούς και τους Αγίους ΜΑΣ, στους οποίους εκείνοι φυσικά ΔΕΝ πιστεύουν, και καλούν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη "Βόρεια Κύπρο", παρουσιάζοντας χάρτες του νησιού όπου υπάρχουν μόνο ονομασίες πόλεων των κατεχομένων. Δεν υπάρχει καμία πόλη ή μνημείο ή τοποθεσία πέραν των κατεχομένων! 

Ω, ποίο θράσος! Ανάμεσα στα φυλλάδια και εκείνο της Κερύνειας και του Καραβά που εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση και ευαισθησία λόγω της αδελφοποίησης με τον Δήμο Καραβά. 













Συζήτησα το θέμα με τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας μας στη Βιένη καθώς και με τα στελέχη του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας και με ενημέρωσαν ότι θα προβούν σε επίσημη διαμαρτυρία προς τους υπευθύνους της έκθεσης, κάτι στο οποίο επέμεινα και εγώ.

Αν οι γείτονες νομίζουν ότι τέτοιου είδους τερτίπια περνάνε αμάσητα, κάνουν λάθος!
---------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
---------------------------------------------------------

Δεύτερη η Πελοπόννησος σε αιολικές εγκαταστάσεις

Σημαντική αύξηση παρουσίασε το 2016 η χρήση της αιολικής ισχύος, καθώς εγκαταστάθηκε αιολικής ισχύς 238,55 MW, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη, μετά το ρεκόρ που καταγράφηκε το 2011, όταν εγκαταστάθηκαν συνολικά 313 MW. Τα στοιχεία δημοσίευσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η οποία στηρίζεται σε στατιστικά στοιχεία του κλάδου για το προηγούμενο έτος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τo σύνολο της αιολικής ισχύος που κατά τα τέλη 2016 βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία είναι: 2374,3 MW, αυξημένη κατά 11,2% σε σχέση με πέρυσι. Η ισχύς αυτή κατανέμεται ως εξής: Στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά 321,2 MW και στο Διασυνδεμένο Σύστημα 2053,1 MW.
Σε επίπεδο Περιφερειών η Στερεά Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των αιολικών εγκαταστάσεων αφού φιλοξενεί 736,7 MW (31%) και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 453,9 ΜW (19,1%) και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη όπου βρίσκονται 298,65 MW (12,6%).
Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους, στο Top-5 κατατάσσονται: Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 460 MW (19,4%), η Iberdrola Rokas με 250,8 MW (10,6%), η ΕΛΛ.ΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) με 238,6 MW (10,1%), η EDF με 238,2 MW (10%) και  η ENEL Green Power με 200,5 MW (8,5%)
Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ δήλωσε: « Αξίζουν συγχαρητήρια στον κλάδο που σε αυτές τις δυσμενείς για το επιχειρείν συνθήκες, κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθιος αλλά και να πετύχει τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των ετών αποδεικνύοντας ότι πιστεύει έμπρακτα στην αιολική ενέργεια ως ένα μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ταυτόχρονα μοχλό αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σε πλήρωση της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού 2015. Ελπίζουμε ότι από το 2017 η ελληνική Πολιτεία θα σκύψει πάνω στα προβλήματα του κλάδου διευκολύνοντας την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του, επ’ ωφελεία όλων».
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/126032-deyteri-i-peloponnisos-se-aiolikes-egkatastaseis#sthash.3ZMGbyzN.dpuf

Αναμνηστική πλακέτα απο την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας στο "Mουσικοσυνθέτη" Πέτρο Τσολάκο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συναυλία στήριξης για το Nοσοκομείο Μολάων και το κέντρο υγείας Νεάπολης στο ΚΤΗΜΑ ΤΣΑΦΑΤΙΝΟΥ στους Μολάους την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017.Απονεμήθηκε
αναμνηστική πλακέτα απο την πρόεδρο του νομικού προσώπου του δημου Μονεμβασίας στο Πέτρο Τσολάκο και στην ορχήστρα για την αφιλοκερδή τους παρουσία στην εκδήλωση.
Χοριγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης  ήταν και ο ADELIN 107,3 FM adelinfm.blogspot.gr
ΦΩΤΟ 
Μιχαλης Καρουνης