Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…άρθρο του Νικ.Μανωλάκου



Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Στις 25 τρέχοντος, η χώρα μπαίνει στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Θα ήταν καλό να θυμηθούμε τι ζητούν οι Τούρκοι:

■ Το Αιγαίο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, καθώς τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα.

■ 16 ή 18 ή 25 ή 152 νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες που δεν έχουν δοθεί ρητώς και σαφώς στην Ελλάδα, με ονομαστική αναφορά.

■ Το 40% της Κύπρου, παράνομα κατεχόμενο, να γίνει ανεξάρτητο κράτος.

■ Σύνορα θαλάσσια με τη Λιβύη, εξαφανίζοντας την Κρήτη.

■ Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, διότι ήταν άδικη για την Τουρκία.

■ Αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

■ Να διευκολύνουν την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και να τους χρηματοδοτεί η Ε.Ε. γι’ αυτό.

■ Να λειτουργεί η μουσουλμανική μειoνότητα της Θράκης ως οιονεί τουρκική επαρχία, σε ειδικό καθεστώς με την Ελλάδα.

■ Να περιοριστεί ο εναέριος χώρος της Ελλάδας στο Αιγαίο, στα 6 μίλια.

■ Να μην επισκέπτονται τις μικρονήσους στο Αιγαίο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι της Ελλάδας.

■ Να μην απαιτεί η Ελλάδα κυρώσεις από την Ε.Ε. για την παράνομη συμπεριφορά της και την απειλή πολέμου.

■ Να μην καταγγέλλει η Ελλάδα την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας σε διεθνείς οργανισμούς, φόρα, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, γιατί έτσι συντηρεί ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα.

■ Να μπορούν να επεμβαίνουν «ανθρωπιστικά» από τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Συρία, έως την Κασπία Θάλασσα, ως συνέχεια της… οθωμανικής αυτοκρατορίας.

■ Να απειλούν δύο κράτη-μέλη της Ε.Ε. με πόλεμο και να παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα τους, χωρίς κανείς σύμμαχος να συγκινείται.

■ Να βγάζουν τη γλώσσα στην Αμερική, να βρίζουν τη Γαλλία και την Ε.Ε., να εναγκαλίζονται τους Ρώσους, αλλά να παραμένουν βασικός πυλώνας στο ΝΑΤΟ.

Σε αντιστάθμισμα αυτής της επαίσχυντης συμπεριφοράς:

■ Η Ε.Ε. «θωπεύει» την Τουρκία, διότι κράτη όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία της πωλούν όπλα, αλλά έχουν και άλλους σοβαρούς οικονομικούς και πολιτικούς λόγους να μην «τιμωρήσουν» την Τουρκία.

■ Οι ΗΠΑ του Τραμπ έκαναν προεδρικές μπίζνες και αδιαφορούσαν για την υπερέκταση της Τουρκίας.

■ Η Ρωσία υπερέβη τις ιστορικές και θρησκευτικές διαφορές και συμμάχησε με την Τουρκία.

■ Ο ΟΗΕ αποδέχτηκε να περιφρονεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο και να αγνοεί τα καταδικαστικά του ψηφίσματα για την Κύπρο.

■ Το ΝΑΤΟ αποδέχτηκε ένα μέλος του να απειλεί με πόλεμο άλλο μέλος, προτρέποντάς τους να «τα βρουν».

Στο διά ταύτα των παραπάνω, «λαγός» από το καπέλο των διερευνητικών επαφών δεν αναμένεται να βγει. Η Τουρκία θα εξακολουθήσει τις προκλήσεις, τις πιέσεις και τις απειλές.

Εκτός αν οι υπερατλαντικοί «μάγοι» που ξαναπαίρνουν θέση στην παγκόσμια σκακιέρα, κάνουν την έκπληξη, που είναι και επιθυμητή και καλοδεχούμενη.

Ας λάβουν, όμως, υπόψη τους όλοι ότι, ως Ελληνες, με τα λάθη μας και τα πάθη μας, σε αυτόν τον «όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο» και σε πείσμα απάντων, δεν θα υποκύψουμε.

Τελεία και παύλα!

Νικόλαος Μανωλάκος

Αντιστράτηγος ε.α. – Επίτιμος Δκτης ΑΣΔΕΝ

Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων (Ν.Δ.)

Ενημερωτικό Δελτίο από το ΚΙΠΑ

 


Αγαπητοί φίλοι των Κυθήρων και του ΚΙΠΑ,


Η πανδημία COVID-19 και η επακόλουθη οικονομική κρίση επηρέασαν βαθιά τις ζωές των ανθρώπων. Το στοίχημα για το Νέο Έτος είναι να βγούμε επιτέλους από τη σκιά της καραντίνας στον κόσμο της επικοινωνίας και της ελευθερίας και η ζωή μας να ξαναβρεί τους ρυθμούς της. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανθρωπότητα θα είναι ο νικητής και αυτής της πανδημίας.

Παρά την αρνητική συγκυρία και τα προβλήματα στην οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων το Ίδρυμα συνέχισε τη δράση του, με σημαντική μάλιστα πρόοδο, τόσο σε τρέχοντα  προγράμματα, όσο και σε νέες προτάσεις.

Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Όλοι έχουν θέση και πρόσβαση στις δράσεις του ΚΙΠΑ» θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Χαρούμενο & Ευτυχισμένο το 2021 με Υγεία και Δύναμη για όλους.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΠΑ

Γ.Π. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...

 


Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα στις 13 Μαρτίου, με θέμα: Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό.

Η Ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του περιηγητικού και λαογραφικού έργου του Λευκάδιου Χερν.

Στην Ημερίδα έχουν κληθεί ως ομιλητές ερευνητές του έργου του Λευκάδιου Χερν όπως, η Dr. Mary Gallagher από το University College Dublin, ο κος Steve Kemme Δημοσιογράφος -Συγγραφέας από το Σινσινάτι, η κα Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολύμερου τ. Διευθύντρια, επιστ. συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικάς Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η κα Άντζελα Γκερέκου πρόεδρος του Ελληνικού Οργανιμού Τουρισμού, η κα Δέσποινα Ζερνιώτη Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, ο κος Βασίλης Γαλανός από το University of Edinburgh, η κα Τέτη Σώλου Σκιτσογράφος και Μεταφράστρια του Λευκάδιου Χερν.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης θα διαβάσει Λευκάδιο Χερν.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τόκιο, κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο δισέγγονος του Λευκάδιου Χερν και Διευθυντής του Lafcadio Hearn Memorial Museum στην πόλη Matsue της Ιαπωνίας Bon Koisumi, ο Δήμαρχος Λευκάδος, κ. Χαράλαμπος Καλός, ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού κ. Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, η Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης η κ. Ευαγγελία Κανταρτζή και ο συλλέκτης της ιστορίας και του έργου του Λευκάδιου Χερν κ. Τάκης Ευσταθίου κ.ά.

Παράλληλα, στόχος μας είναι η έκδοση μιας δίγλωσσης (αγγλικά-ελληνικά) εικονογραφημένης παιδικής ιστορίας για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν. Στο υπό έκδοση βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δράσεων σε σχολεία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά στο 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος θα παρουσιαστούν στην ημερίδα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Ημερίδας. Στην έκθεση μια ενότητα θα είναι αφιερωμένη στις προσπάθειες για την ανάδειξη του έργου του Λευκάδιου Χερν στην Ελλάδα. Στόχος είναι η έκθεση να διαμορφωθεί με τη συνεργασία όλων όσων έχουν ασχοληθεί (φορέων και ατόμων) με το Λευκάδιο Χερν. Εκεί θα γίνει αναφορά -μέσω αρχειακού υλικού- στο ρόλο του κου Τάκη Ευσταθίου για τη διάδοση του έργου του Λευκάδιου Χερν.

Τέλος γίνεται προσπάθεια για τη συγκέντρωση υλικού (βιβλίων, φωτογραφιών, και άλλου αρχειακού υλικού) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο μελέτης του Λευκάδιου Χερν στους χώρους του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας.


Οργανωτική-Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

  • Μπούρας Χρήστος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
  • Παναγόπουλος Αλκιβιάδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού
  • Αργυροπούλου Μαρία, ΕΔΙΠ, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών
  • Κανταρτζή Ευαγγελία, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
  • Κουτσονίκος Ιωάννης-Αναπληρωτής Καθηγητής
  • Νίκας Ιωάννης -Επίκουρος Καθηγητής
  • Πουλάκη Ιουλία-Επίκουρος Καθηγήτρια

Η Ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό με Δήλωση Συμμετοχής. Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

 

ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ:ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΜΠΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

Πρώτη δημοσίευση Οκτώβριος 2013:

Ο Ανάργυρος Κομπής τέκνο των Λογοθετιάνικων μετανάστευσε το 1950 σε ηλικία μόλις 16 ετών στην μακρινή Αυστραλία. Αγωνίστηκε και διέπρεψε σε όλους τους τομείς της ζωής του,δημιουργικό άτομο κατάφερε να σταθεί περήφανα ως επαγγελματίας ως οικογενειάρχης αλλά και ως Ελλην.

Άξιο τέκνο των Κυθήρων ποτέ του δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό του τα Λογοθετιάνικα.
Κατά καιρούς όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του επισκέπτεται το νησί του και μένει στο χωριό του.

Το ενδιαφέρον του για το χωριό του το έδειξε εμπράκτως κάνοντας μια σημαντική δωρεά με το ποσό των 40.000 ευρώ για την αναστήλωση του καμπαναριού της εκκλησίας του χωριού,το οποίο είχε υποστεί με το πέρασμα των χρόνων αλλά και των σεισμών μεγάλες ζημιές.

Οι εργασίες τελείωσαν και το καμπαναριό με το μοναδικό ρολόι αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό του.

Αξιόλογοι δωρητές επίσης ο αδερφός του ο Γιώργος Κομπής και ο Κώστας Αναστασόπουλος που μαζί με τον κύριο Ανάργυρο Κομπή δώρισαν εξ ίσου ένα αξιόλογο ποσό για την δημιουργία πλατείας και πάρκιγκ στα Λογοθετιάνικα.

Ο κύριος Κομπής απλά και ανθρώπινα με την εμπειρία μιας ζωής , σε μια κατάθεση ψυχής είπε ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια άλλη νοοτροπία καθώς οι νέες συνθήκες και μεγάλες αλλαγές που βιώνουμε απαιτούν να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω συνήθειες και νοοτροπίες που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου. 

Την πικρία του εξέφρασε για την αδιαφορία του δήμου για ένα μεγάλο ευεργέτη τον Μανωλέζο που το 1881 έκανε δωρεά το σχολείο στα Λογοθετιάνικα το οποίο όταν έπαψε να λειτουργεί σαν σχολείο ο δήμος αποφάσισε να το μετατρέψει σε ξενώνα ,πετώντας την επιγραφή του δωρητή στα σκουπίδια που με δική του επιμονή βρέθηκε,συντηρήθηκε και ξανατοποθετήθηκε στη θέση που της άρμοζε ως φόρο τιμής σε έναν μεγάλο δωρητή. 

Με παράπονο τόνισε ότι ο δωρητής σίγουρα προσφέρει από το περίσσευμα το υλικό, αλλά και από το περίσσευμα καρδιάς και τον πληγώνει η αχαριστία κάποιων που δεν σέβονται τίποτα και από τα δύο.

Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ 10,5μ


Γνωρίστε τα #Κύθηρα μέσα από τα μάτια του Κ.Ι.Π.Α.

Σίγουρα λίγοι θα έχουν αποτολμήσει να φθάσουν μέχρι την περιοχή που είναι η παλιότερη #ελιά των Κυθήρων και σίγουρα μία από τις αρχαιότερες ελιές στην #Ελλάδα.
Ο κορμός της έχει περίμετρο τα 10,5μ και στην κουφάλα της έχει πέντε πέτρινα σκαλιά!
Η #Χαμηλή βρίσκεται σε ένα άνδηρο ψηλά πάνω από την όμορφη παραλία της Φυρής Άμμου στο Λειβάδι και πολύ κοντά από το ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που είναι ο μόνος πλέον σωζόμενος ναός με παρατηρητήριο-βίγλα στην οροφή του.
Ο κακοτράχαλος δρόμος προς τη Χαμηλή ξεκινά λίγα μέτρα πριν φθάσει κανείς στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο με κατεύθυνση Ανατολικά και απέχει κοντά στα 2χλμ. (Στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο πηγαίνει κανείς από τη διασταύρωση του δρόμου προς Φυρή Άμμο, στο δρόμο Λειβαδίου-Καλάμου και σε 2,5 περίπου χλμ, εκεί που αρχίζει η κατάβαση κάνεις στροφή αριστερά. Μπορεί κανείς όμως να πάει και από τον Κάλαμο ακολουθώντας τη διαδρομή προς Φυρή Άμμο).
Αξίζει να την δείτε πριν την προλάβει καμία πυρκαγιά, καθώς λίγα χρόνια πριν κινδύνεψε σοβαρά.
ΠΗΓΗ

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης
 

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:για το “τσιπάκι”-και για τις ενστάσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων

Mητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί «νανοσφαιρίδιο» το οποίο θα μπορούσε να περάσει με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο σώμα.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διαδικτυακή σύναξη με θέμα «πανδημία covid-19» που διοργάνωσε η μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αντίστοιχη τέτοια τεχνολογία που να γίνεται έλεγχος, απάντησε για το περίφημο «τσιπάκι».

Ο Μητροπολιτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος σε διαδικτυακή συνάντηση για το θέμα των εμβολίων, συμπλήρωσε ωστόσο, πως το «μεγαλύτερο «τσιπάκι» είναι το κινητό μας και όλα γίνονται καλύτερα μέσω των εφαρμογών παρά πως θα μπορούσε να γίνει με ένα νανοσφαιρίδιο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει μέσα με το εμβόλιο στο σώμα μου».

Στην παρέμβαση του στη σύναξη αναφέρθηκε στον τρόπο που εργάστηκε η επιτροπή Βιοηθικής, στα ερωτήματα που αντιμετώπισε και απάντησε καθώς και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με συγκεκριμένες εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές και εν κατακλείδι δήλωσε: «Αν κάνει κάποιος το εμβόλιο, ούτε σώζεται ούτε κολάζεται. Και το ίδιο συμβαίνει αν δεν το κάνει».

«Δεν έχουν κανέναν λόγο να μας ξεγελάσουν» είπε για όσους επιστήμονες κάλεσαν οι Ιεράρχες στην επιτροπή.

«Το συμπέρασμά μας ήταν πως το θέμα δεν είναι θεολογικό ούτε εκκλησιαστικό, αλλά θέμα υγείας, άρα άλλοι είναι αρμόδιοι. Δεν μπορεί να βγει η Εκκλησία με σημαία αντι-εμβολιαστική» σημείωσε.

«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς αλλά δεν πρέπει να είμαστε και καχύποπτοι. Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε όσους έχουν την ειδική γνώση» πρόσθεσε.

Για τις ενστάσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με τα έμβρυα στα εμβόλια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε πως «κάναμε βιαστική μελέτη λόγω χρόνου. Μπήκαμε στα κείμενα του Βατικανού κλπ. Άποψή μας είναι πως δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Σύνοδο. Δεδομένου πως στα εμβόλια της Pfizer & Moderna δεν περιλαμβάνουν» κι έδωσε διευκρινίσεις γιατί δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια.

https://www.aftodioikisionline.gr/

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αποβίβαση "Ιόνιο" Αγ.Πελαγία Κύθηρα 1992

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 60 και 51 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και κατόπιν  ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΚΥΜ”, επί του φορτηγού οχήματος ιδιοκτησίας του ανωτέρω 51χρονου ημεδαπού,  εντοπίστηκε ένα (01) δέμα το οποίο περιείχε τέσσερις (04) πλαστικές και δυο (02) χάρτινες συσκευασίες, περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους χιλίων τριακοσίων δυο γραμμαρίων και ογδόντα δεκάτων του γραμμαρίου (1.302,80γρ) καθώς και μια (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη  βάρους επτά γραμμαρίων (7,00γρ). Το προαναφερόμενο δέμα παρελήφθη από τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε επί του Ι.Χ.Ε οχήματος του και εν συνεχεία συνελήφθη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  νομότυπη έρευνα στην οικία του 60χρονου ημεδαπού, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και σε διάφορα σημεία εντός αυτής, τα κάτωθι:
τέσσερις (04) πλαστικές, 
έξι (06) γυάλινες, 
μια (01) μεταλλική και 
μια (01) χάρτινη συσκευασία, περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους χιλίων οκτακοσίων δέκα πέντε γραμμαρίων και δέκα δεκάτων του γραμμαρίου (1.815,10γρ). Επιπροσθέτως εντός της οικίας, εντοπίστηκε μια (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους δυο γραμμαρίων και δυο δεκάτων του γραμμαρίου (2,2γρ), καθώς και τα κάτωθι:
μία (01) ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 0,1γρ έως 500γρ. με υπολείμματα κάνναβης,
δύο (02) πίπες καπνίσματος και
το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ (1.150,00 €).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό, ένα Φ/Γ και ένα Ι/Χ όχημα, καθώς και  δύο (02) κινητά τηλέφωνα. 
 

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέγας χλευαστής της αξιοπρέπειας του πατριωτισμού, αρνήθηκε το luna park των 60 γύρων με τους Τούρκους.

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ,μέγας χλευαστής της αξιοπρέπειας του πατριωτισμού,αρνήθηκε το luna park των 60 γύρωνμε τους Τούρκους.

            Η Ν.Δ. επαναβεβαίωσε την πειθαρχημένη ελλαδική συμμόρφωση με τιςπροστακτικές της ευρωαμερικανικής επιτροπείας


Η φιμωμένη οιμωγή 

Του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά

Πρόσωπα, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα σήμερα, δεν τα αναδείχνει οπωσδήποτε η εκτίμηση των πολλών, δεν είναι η κοινωνική αναγνώριση που τα καταξιώνει. Μπορεί να είναι η λογική της «αγοράς»: αυτή να διαβαθμίζει την καταξίωση, να διαμορφώνει την κοινή αναγνώριση διανέμοντας τα αξιώματα. Για τη διαφήμιση μιας οδοντόπαστας, η «αγορά» δεν θα επιλέξει έναν σοφό γνώστη της Χημείας, θα προτιμήσει τη λάμψη του χαμόγελου μιας καλλονής. Ανάλογα κριτήρια εντυπωσιασμού, δυσεξήγητης όμως εγκυρότητας, καθορίζουν και το ποιος θα μας προετοιμάσει για την αδράνεια των «συμμάχων» μας, κρατών-μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, εν όψει του εδαφικού και θαλάσσιου ακρωτηριασμού μας, που νυχθημερόν προετοιμάζει η Τουρκία.

Ήδη δεχθήκαμε να μπούμε στον 61ο γύρο «διερευνητικών επαφών» – οι 60 γύροι που προηγήθηκαν (σε διάρκεια πόσων ετών;) πέτυχαν, λέγεται, κάποια «προσέγγιση σε θέματα» (τόσο αόριστα) και έχει καταχωρηθεί η «προσέγγιση», εγγράφως, σε 5.000 σελίδες! Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέγας χλευαστής της αξιοπρέπειας του πατριωτισμού, όταν το 2016 ήταν κυβέρνηση, αρνήθηκε το Luna Park των 60 γύρων με τους Τούρκους. Η Ν.Δ., τις μέρες αυτές, επαναβεβαίωσε την πειθαρχημένη ελλαδική συμμόρφωση με τις προστακτικές της ευρωαμερικανικής επιτροπείας.

Η πληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας για διεργασίες που θα καθορίσουν αμετάκλητα το μέλλον της, δεν είναι πάρεργο «ενημέρωσης», που το εγκαταλείπει μια κυβέρνηση σε ευκαιριακούς εμπόρους του εντυπωσιασμού. Ξέρει ο απροκατάληπτος Έλληνας («κάθε τίμιος άνθρωπος», θα έλεγε ο Μακρυγιάννης) ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι εμπορικά, δεν γίνεται να υπηρετήσουν τις απαιτήσεις του κοινωνικού λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, θα πειθαρχήσουν στις κερδοσκοπικές προτεραιότητες των ιδιοκτητών τους.

Την πλήρη ανελπιστία εξόδου από την ασφυκτική υποτέλεια την εδραιώνει το γεγονός ότι, κάθε κυβέρνηση, χρησιμοποιεί και τα κρατικά ΜΜΕ σαν ιδιωτική (του κυβερνώντος κόμματος) επιχείρηση. Πώς ανεχόμαστε οι πολίτες αυτή τη ριζική αλλοτρίωση του χαρακτήρα και των στόχων της «πληροφόρησης», την πολιτική, ιδεολογική, αισθητική αλλαξοπιστία του «μόνιμου» προσωπικού των ΜΜΕ – έναν παγιωμένο εξευτελισμό της δημοκρατίας που δεν τον συζητάμε.

Επιπρόσθετο σύμπτωμα απροκάλυπτου ολοκληρωτισμού, αυτονόητα αφομοιωμένου από την ελλαδική κοινωνία: Οι πολίτες ψηφίζουμε το κόμμα που υποτίθεται ότι κρίνουμε προτιμότερο, αποτελεσματικότερο. Κυρίως (και είναι λογικό) εμπιστευόμαστε τις ικανότητες του πρωθυπουργού. Όμως η επιλογή μας, των πολιτών, δεν προστατεύεται από μια δημοσιογραφία που αγρυπνεί, ελέγχει, κρίνει, αν ο πρωθυπουργός ανταποκρίνεται με συνέπεια στη λογική της ψήφου μας. Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, από τη φιλική του δημοσιογραφία μόνο επαινείται και από την αντιπολιτευόμενη δημοσιογραφία μόνο ψέγεται.

Στη σημερινή Ελλάδα έχουμε πολίτευμα πρωθυπουργικής απολυταρχίας, που το επέβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το συντηρούν ομόθυμα οι πάντες. Στυγνή μοναρχία: ο πρωθυπουργός διορίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων, την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμιά Δημοσιογραφία δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ – ωσάν ο ολοκληρωτισμός, η αυθαιρεσία, να είναι αυτονόητα δεδομένα, και η Ελλάδα τριτοκοσμική. Ενδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών να μην έχει την παραμικρή εμπειρία Διεθνών Σχέσεων, καμιά θητεία σε Διεθνείς Οργανισμούς, άσχετος με την πράξη της Διπλωματίας – η δημοσιογραφία δεν θα διαμαρτυρηθεί. Ενδέχεται ο υπουργός Παιδείας να αγνοεί ολοκληρωτικά την εκπαιδευτική πράξη, τις δυσλειτουργίες των θεσμών, την τυραννία και τον τραμπουκισμό του συνδικαλισμού, το επίπεδο ντροπής των «εκπαιδευτικών» λεγόμενων Σχολών στα πανεπιστήμια, άσχετος ο υπουργός με τον εξευτελισμό του σχολείου από το φροντιστήριο – η δημοσιογραφία θα σωπαίνει και πάλι, εξ ορισμού ανίκανη για ρόλο κοινωνικής ευθύνης.

Η αγανάκτηση γίνεται πνιγμός και ο πνιγμός ασφυξία, σαράντα επτά ολόκληρα χρόνια. Στον δημόσιο λόγο είναι σιωπηρά απαγορευμένη η αναφορά σε ονόματα. Όλοι λοιπόν, εκόντες άκοντες, για να αξιωθεί με δημοσιότητα ο λόγος μας, αοριστολογούμε. Πώς όμως να μη μένει αδικαίωτη και περιθωριακή η κριτική σκέψη στην Ελλάδα, όταν αποσιωπούμε τους επώνυμους αυτουργούς της κακουργίας ή της ραστώνης;

Ίσως να πρόκειται για καλά οργανωμένη άμυνα της μετριότητας (κάτι σαν την «εκδίκηση της γυφτιάς»). Ισως να πρόκειται μόνο για επανάληψη της πιστοποίησης που κραύγασε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τον ανεπανάληπτο σπαραγμό του Θανάση Βέγγου: «Η Ελλάδα πεθαίνει. Και καλύτερα να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει και θόρυβο» («Το βλέμμα του Οδυσσέα»). Κάποιοι πιστεύουν πως θα ανακόψουν τον αδυσώπητο θάνατο αντιτάσσοντας τίμιο λόγο στην ντροπή της ελεεινής αυτοχειρίας. Τα ονόματά τους, με επιπόλαιη επιλογή: Ιωάννης Μάζης, Σταύρος Λυγερός, Σάββας Καλεντερίδης, Αγγελος Συρίγος, Φράγκος Φραγκούλης.

Ενδεικτική, ίσως και λάθος η επιλογή των ονομάτων. Τα γεγονότα όμως αμείλικτα. Η Τουρκία απαιτεί και τα θέλει όλα, εμείς (ύστερα από διακόσια χρόνια ατίμωσης και εμπαιγμού μας από Ευρωπαίους «φίλους» μας) πανηγυρίζουμε που χαρίσαμε στον εαυτό μας 12 μίλια από τη θάλασσά μας στο Ιόνιο! Ο Συρίγος εγκατέλειψε το γήπεδο, παραχώρησε τη «φανέλα» αποκλειστικά στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (!), δέχθηκε να παίξει στα «τσικό» – για ποια «τιμή», ποιων «όπλων», αφού Ελλάδα χωρίς ραχοκοκκαλιά ευτολμίας δεν υπάρχει.

Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν καταλάβει την οιμωγή του Βέγγου, θα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε.

ΠΗΓΗΧρΓΙΑΝΝΑΡΑΣ24 Ιαν. 2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

ΚΑΡΑΒΑΣ ΔΣ Συλλόγου “Πορτοκαλιά”:Aνούσια, άσκοπη και βίαιη κοπή ενός δέντρου το καλοκαίρι του 2020



Τα λόγια που περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο και η κίνηση που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν ένδειξη διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού μας Συλλόγου “Πορτοκαλιά”, για την ανούσια, άσκοπη και βίαιη κοπή ενός δέντρου το καλοκαίρι του 2020 στον Καραβά Κυθήρων.

Πρόκειται για ένα σπάνιο πευκοειδές, την Casuarina equisetifolia - Καζουαρίνα Αυστραλιανό πεύκο (Καζουαρίνα η ιππουριδοειδής ή Καζουαρίνα η εκουιζετόφυλλη). 

Η Καζουαρίνα είναι ένα ειθαλές δέντρο, ταχείας ανάπτυξης, που φτάνει τα 15-23 μέτρα ενώ το φύλλωμα της αποτελείται από μακριές κρεμαστές πράσινες βελόνες οι οποίες παραμένουν στο δέντρο όλη τη διάρκεια του έτους. 

Η Καραβίτικη Καζουαρίνα λοιπόν, προσπαθεί μάταια να ξανα βλαστήσει καθώς κάποιος κόβει και πετάει όλα τα καινούρια βλαστάρια της. Ας την αφήσουμε να μεγαλώσει!


"Και είπε το δέντρο στις ρίζες του: 'Σας αγαπώ! Εσείς με στηρίζετε, από εσάς ψήλωσα κι έφτασα ως τον ουρανό, κι έγινα μεγάλο'

Και οι ρίζες απάντησαν:

'Εμείς δεν βλέπουμε τον ήλιο, δεν τον είδαμε ποτέ. Μέσα στο χώμα χωμένες, μέσα στη γη θαμμένες. Νομίζαμε ότι ο ήλιος ήσουνα Εσύ'."                                               

Αυτά έγραψε ο Τάκης Κτενάς για ένα δέντρο μεγάλο, γερό, με πλούσια κόμη που η σκιά του δεν περνούσε απαρατήρητη.


"Και τούτο το δέντρο βρε παιδιά,

Σε μια στροφή του Καραβά,

Ζήλεψε ξάφνου σαν θα δεις

Που την κόμη του έχασε νωρίς. 


Και μίκρυνε και ο κορμός

Που ήτανε τόσο γερός.

Καμάρι όλου του χωριού

Και που να φύγει από το νου.


Αφήστε με να μεγαλώσω

Κι εγώ θα σας το ανταποδώσω.

Θα κάνω μιά τέτοια σκιά

Κι ας γίνω και πορτοκαλιά".

#AfisteMeNaMegaloso #NaGinoPortokalia


ΔΣ Συλλόγου “Πορτοκαλιά”





ΛΑΚΩΝΙΑ:Ανασκαφή στην πύλη του Κάστρου της Μονεμβασιάς

 


Ανασκαφή στην πύλη του Κάστρου

Στα πλαίσια της μελέτης ανάπλασης του δρόμου Γέφυρας Κάστρου και του χώρου έξω από την κεντρική πύλη απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η διάνοιξη τομών στην πλατεία έξω από την κεντρική πύλη του Κάστρου προκειμένου να ελεγχθεί αν το καλντερίμι που υπάρχει στην πύλη συνεχίζεται και να καθοριστούν τα όρια του ώστε να αποτελέσει στοιχείο της μελέτης . Για την επιτάχυνση των διαδικασιών οι τομές και η ανασκαφή πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του Δήμου μας με την επίβλεψη της Αρχαιολόγου Γιώτας Σκάγκου της εφορείας αρχαιοτήτων .
Η πρώτη τομή έδειξε την συνέχεια του καλντεριμιού ενώ οι άλλες δυο σε απόσταση από την πύλη έδειξαν ότι δεν συνεχίζεται σε μεγάλη απόσταση .
Στην φωτογραφία της πύλης του Βασίλη Χαρισιάδη του 1955 φαίνεται το καλντερίμι έξω από την κεντρική πύλη . Σταύρος Χριστακος



ΓΛΥΦΑΔΑ:ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ



Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για κατοχή προς διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1.017- γραμμ., ακατέργαστης κάνναβης βάρους -164- γραμμ., τα χρηματικά ποσά των -1.215- ευρώ και -120- δολαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κενές νάιλον συσκευασίες επιμερισμού και κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 25-1-2021 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, 26χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για απείθεια.

Απογευματινές ώρες της ιδίας (25-1-2021), αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) προσπάθησαν να ελέγξουν ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο ανωτέρω, ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, απέρριψε από το παράθυρο του συνοδηγού χάρτινη σακούλα που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης και η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε το επίμαχο όχημα, που είχε εγκαταλείψει ο οδηγός του.

Μετά από την άμεση κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1.017- γραμμ.,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -164- γραμμ.,
  • τα χρηματικά ποσά των -1.215- ευρώ και -120- δολαρίων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • κενές νάιλον συσκευασίες επιμερισμού και
  • κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.