Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 26/1/2016 - Σύσκεψη για τις άγονες αεροπορικές γραμμές

Εκτάκτως μετέβη στην Αθήνα τη Δευτέρα 25/01 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη για το ζήτημα των αγόνων αεροπορικών γραμμών, η οποία έγινε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από όλες τις περιοχές που εξυπηρετούνται δυνάμει των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας αγόνων αεροπορικών δρομολογίων με την AEGEAN/O.A. (Αστυπάλαια, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος, Ζάκυνθος και Κύθηρα). Όπως είναι γνωστό οι συμβάσεις αυτές λήγουν στο σύνολό τους στις 31 Μαρτίου 2016 και μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τηρεί απόλυτη σιγή σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι από την 1η Απριλίου, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός που απαιτείται. Ο Δήμος μας, μαζί με όλους τους άλλους θιγόμενους Δήμους, έχει θέσει το θέμα τόσο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όσο και στην ΚΕΔΕ. 

 
Κατά την ενημέρωση που έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της AEGEAN κ. Ευτύχη Βασιλάκηκαι τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, προέκυψαν τα εξής:

- Η AEGEAN/O.A. μέσα από την ανάπτυξη του δικτύου της και την αύξηση των προορισμών από το Αεροδρόμιο Αθηνών (101 προορισμοί) δίνει τη δυνατότητα συνδυασμένων αεροπορικών μεταφορών από και προς τα νησιά, κάτι που έχει αυξήσει κατά πολύ την τουριστική κίνηση των νησιών σε μια περίοδο κατά την οποία μειώνονται λόγω υψηλού κόστους οι πτήσεις charter. 

- Οι άγονες γραμμές είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και η κάλυψη της επιδότησης προέρχεται από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ ή "σπατόσημο"), το οποίο είναι εξασφαλισμένο μέχρι τον Οκτώβριο του 2016. 

- Μνημονιακή υποχρέωση της Χώρας είναι η μείωση του κόστους επιδοτήσεων τόσο για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, όσο και για τις ακτοπλοϊκές. Σε αντίθεση με την ακτοπλοΐα όπου παρατηρείται μείωση επενδύσεων και αποεπένδυση, η AEGEAN/O.A. επενδύει στις αερομεταφορές με αποτέλεσμα να υπάρχει συνολικό όφελος προς τους νησιώτες μέσα από τη δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών και την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων. 

- Οι επενδύσεις στα Αεροδρόμια (αύξηση μήκους διαδρόμων, κτήρια κ.λπ.) μπορεί να βελτιώσει την κίνηση καθώς και να επιτρέψει την δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών σε συγκεκριμένους προορισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνολικό όφελος αφού η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα επιτρέψει τη μείωση των επιδοτήσεων. 

- Επί συνόλου 32 αγόνων αεροπορικών γραμμών υπάρχουν γραμμές "επιβάρυνσης" που πρέπει να επανεξεταστούν καθώς και γραμμές άκρως εμπορικές που είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές και χωρίς επιδότηση. 

Οι Δήμαρχοι και η Διοίκηση της Εταιρείας κατέληξαν σε ένα πλάνο συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα η παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, ενώ πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών είναι η ουσιαστική και όχι προσχηματική συμμετοχή των τοπικών Δήμων στον επανασχεδιασμό και την επαναπροκήρυξη των γραμμών, που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, καθώς εκτιμάται ότι η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 9-12 μήνες προετοιμασίας μέχρι τη σύναψη των νέων συμβάσεων (σχεδιασμός γραμμών και δρομολογίων, τήρηση μνημονιακών υποχρεώσεων, δημοσίευση διαγωνισμού κ.λπ.). 
-------------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος! Δύο χρόνια μετά...

Δύο χρόνια μετά διαπιστώνει κανείς πόσο προφητικά ήταν τα λόγια μου!
Όχι δεν έχω τέτοιες ικανότητες, από την ακλόνητη πίστη μου για την αθωότητά μας, την εντιμότητα, την ορθότητα των ενεργειών μας είχαν βγεί.
Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σκευωρίας σε βάρος μας μπορούν να είναι υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους!

Γελάει κσλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!
Με τον τίτλο "Ενώπιον της δικαιοσύνης οι τοπικοί άρχοντες των Κυθήρων" διάφορα blogs δυστυχώς και Κυθηραικά, αναδημοσιεύουν άρθρο, το οποίο με τα ψεύδη και τις ανακρίβειες, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της δίκης. Έχει όμως απώτερο στόχο, να θίξει την τιμή και την υπόληψη, του Δημάρχου την δική μου και της οικογένειάς μου. 
Το δημοσίευμα προσπαθεί να χρεώσει, δεν καταλαβαίνω σε ποιόν, ακόμη και την καθυστέρηση του ελέγχου στον Δήμο Κυθήρων, μετά την ανώνυμη!!! καταγγελία της 2-2-2011. 
Μετά τον έλεγχο που έγινε στον Δήμο μας και τις επώνυμες πλέον καταγγελίες, των Πολύμνιας Σοφίου και Νικολάου Βαρούνη παρεπεμφθήκαμε στην δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος!
Η πρώτη από τους κατηγόρους μας Πολύμνια Σοφίου, έχει στραφεί εναντίον μας, επείδη δεν κλείναμε το ανταγωνιστικό μαγαζί του χωριού της, η λειτουργία του οποίου επέφερε στην ίδια, όπως ισχυρίζεται, οικονομική ζημιά. Στην ανώνυμη καταγγελία, αλλά και στις μετέπειτα επώνυμες καταγγελίες της Πολύμνιας Σοφίου, οι οποίες περιείχαν στικάκια με ομιλίες μας, με από μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις μας, με από μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκκλήσεις προς τον κ. Εισαγγελέα γιατί κινδυνεύει η ασφάλεια η δική της και της οικογένειάς της. Παρ όλα ταύτα το κατηγορητήριο δεν μας παραπέμπει για τίποτα από όσα μας κατηγορούσε η Σοφίου Πολύμνια! 
Ο δεύτερος κατήγορός μας Νικόλαος Βαρούνης έχει στραφεί εναντίον μας, επιλέγοντας μια σειρά έργων, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε παρατάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται από ιδρύσεως του Δήμου, σε κανένα έργο ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αρνήθηκε να δώσει παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο καταγγέλλων Νικόλσος Βαρούνης ξέχασε ότι στο έργο "Επισκευή Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού" του οποίου ήταν ανάδοχος, υπέγραψε σύμβαση το 2002, με αστείες δικαιολογίες έπερνε παρατάσεις για να το ολοκληρώσει το 2006, αφού βέβαια φρόντισε τον αρχικό προϋπολογισμό των 186.000 € να τον φθάσει καί να ξεπεράσει τις 300.000€!!! Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις επί των ημερών μας κόπηκαν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα έργα είχαν γίνει σύγχρονα γεφύρια της Άρτας, πράγματι τα έργα καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν γιατί υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Ολοκληρώθηκαν όμως και οι κάτοικοι τα απολαμβάνουν, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για το Δήμο. Ψευδώς και σκοπίμως το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Δήμος επιβαρύνθηκε με 250.000€ το αντίθετο συμβαίνει, ο Δήμος δεν πλήρωσε αναθεωρήσεις, και κέρδισε επιπλέον 28.000€ από τις ποινικές ρήτρες που επιβλήθηκαν. Είναι σαφές ότι ο Δήμος από την αποπεράτωση των έργων βγήκε δίπλα κερδισμένος, παρέδωσε χρήσιμα έργα στους δημότες του, αυτός ήταν αρχικός σκοπός κατασκευής των έργων και από την καθυστέρηση αποπεράτωσης δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά αλλά οφελήθηκε μερικές χιλιάδες ευρώ τελικά. Προσωπικά κατηγορούμαι για το περιβόητο ασυμβίβαστο, αν δηλαδη έχω δικαίωμα να συμμετέχω στα κοινά λόγω του επαγγέλματός μου, είναι ένα θέμα το οποίο προωθούν οργανωμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα για να με εξοντώσουν. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Το δημοσίευμα αναφέρει και άλλα ανακριβή πόσα για έργα, η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας από το 2007 που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, μέχρι το 2010 κατασκεύασε 170 μεγάλα και μικρά έργα, συνολικού κόστους 7.500.000€. Τα έργα αυτά ανατέθηκαν σε δεκάδες διαφορετικούς αναδόχους. Η οικογένεια του κατηγόρου μας Νικολάου Βαρούνη εκτέλεσε στα Κύθηρα το ίδιο διάστημα έργα κόστους 3.500.000€ καί πλέον, και διαμαρτύρεται!!! Τι να πεί κανείς;
Αν υπάρχουν τυπικές παραλήψεις δεν έχουμε ευθύνη και θα απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που υλοποιήσαμε στο νησί μας, είμαστε υπερήφανοι γιά την οικονομική κατάσταση Δήμου μας. Το 2005 το ταμειακό υπόλοιπο μόλις που έφθανε τα 200.000€. Τώρα με τέτοια οικονομική κρίση, με μείωση των επιχορηγήσεων, με την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων έργων, το ταμειακό υπόλοιπο στις 31-12-13 έφθασε τα 2.150.000€, αυτός είναι ο καθρέφτης μας, αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Χώρας πού πληρώνει τους εργαζόμενους στην ώρα τους, που κάνει έργα, που δεν χρωστάει! Αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με σκληρή δουλειά, με εντιμότητα, με καθαρά χέρια, έγιναν γιατί εμείς εκεί πήγαμε να δώσουμε και όχι να πάρουμε! Η λάσπη δεν κολλάει! Γιαυτό είπα στην αρχή "Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος"

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

 Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Βατίκων αποφάσισε την μη πώληση αγροτικών προιόντων στην λαική αγορά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στη Νεάπολη από αγρότες της περιοχής μας οι οποίοι και αποδέχτηκαν την απόφαση.. Καλούμε τους Βατικιώτες την Πέμπτη να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχτούν στον αγώνα επιβίωσης όλων.

Κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες: Παραμένουν τα μπλόκα στη Λακωνία

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες, κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων. Όπως επεσήμαναν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους.
Στις θέσεις τους παραμένουν και τα μπλόκα στη Λακωνία. Eκείνο της Σκάλας – Βλαχιώτη αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου εξήντα τρακτέρ, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περιμένουν και άλλα από το Γεράκι και τα γύρω χωριά. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα, Χρήστο Αναγνωστάκο, μας ενημέρωσε επίσης πως αύριο ομάδα από το νόμο μας θα μεταβεί στον Ισθμό για τη στήριξη των εκεί μπλόκων. “Θα παραμείνουμε εκεί όσο χρειαστεί, και την Πέμπτη ίσως ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό”, σημείωσε. Στον Ισθμό μεταβαίνει αυτή την ώρα και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης Δημήτρης Δημητριάδης, προκειμένου να ενισχύσει τη δυνάμη των 300 περίπου τρακτέρ που βρίσκονται στην περιοχή.
Ίδια εικόνα στα μπλόκα των Κροκεών (ανάμεσα στις δύο εξόδους Κροκεών και εθνικής οδού) και της Λίμνης Γυθείου. Συνεχίζουν στα μπλόκα και οι αγρότες των Βατίκων. Ανά διαστήματα δύο ωρών αποφασίζουν μπλόκο στον κεντρικό δρόμο Νεάπολης – Σπάρτης στο ύψος πριν τους Αγίους Αποστόλους. Η πρόθεσή τους είναι να γίνονται αποκλεισμοί συντονισμένα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα.
Νέο μπλόκο αναμένεται και στον Ασωπό. Η συντονιστική επιτροπή αγροτών Μολάων – Πακίων – Ελαίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμετέχει δυναμικά στον αγώνα όλων των αγροτών “κατά του νομοσχεδίου που σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, και που θα φέρει ολοκληρωτικό αφανισμό στους αγρότες. Αν δεν αγωνιστούμε, θα αφανιστούμε. Όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση”.
Η συντονιστική επιτροπή αγροτών των Βατίκων απηύθυνε μάλιστα ευρύτερο κάλεσμα συμπαράστασης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, “φίλε βατικιώτη, ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το δικαίωμά μας στην επιβίωση. Σε καλούμε να συμπαραταχτείς δίπλα μας και να αγωνιστείς μαζί μας. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να σταθούμε όρθιοι και για να έχουμε μέλλον. Αν πέσει ο πυλώνας της αγροτιάς, θα παρασύρει όλους μαζί του. Σε καλούμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης να μείνουν όλες οι επιχειρήσεις, γραφεία, υπηρεσίες κλειστές και να μην ανοίξουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε ενημερώνουμε ότι πανελλαδικά επαγγελματίες όλων των κλάδων, αλλά και δημαρχεία, καθώς και λιμάνια, ναυτεργάτες κατεβάζουν ρολά. Έλα κοντά μας και στήριξε με την παρουσία σου τον αγώνα, στο σημείο του μπλόκου στο δρόμο Νεάπολης – Σπάρτης, γιατί εμείς θα είμαστε εκεί και δεν θα δεχτούμε καμία εφαρμογή των μνημονίων και κανένα μέτρο δεν θα περάσει. Έλα μαζί μας για να κερδίσουμε το μέλλον όλων μας”.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΙΣΟΣ-ΜΗΛΙΩΤΗΣ (ΤΖΩΡΤΖ ΜΙΛΕΡ), Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΣΚΑΡ


Το 1945 γεννήθηκε στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας ο Τζωρτζ Μίλερ, γιος του Δημήτρη Καστρίσου, από τα Μητάτα των Κυθήρων, που έφυγε μετανάστης από τα Κύθηρα κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Ο Γιώργος που είναι δίδυμος με το Γιάννη και έχει και άλλα δύο αδέλφια, το Βασίλη και το Χρήστο, σπούδασε γιατρός, αλλά τελικά ανεδείχθη σε διάσημο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό. Το 2006 κέρδισε όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την ταινία “Happy Feet” Αργότερα κέρδισε όσκαρ καλύτερης παραγωγής για την ταινία “Babe” Μιλάει Ελληνικά και προ ολίγων ετών επισκέφθηκε τα Κύθηρα, τον τόπο καταγωγής του και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία της οικογένειάς του και για το χωριό των προγόνων του, τα Μητάτα.
Πηγή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ.ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ :: Φίλε Βατικιώτη ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το δικαίωμα μας στην επιβίωση. Σε καλούμε να συμπαραταχτείς δίπλα μας και να αγωνιστείς μαζί μας. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να σταθούμε όρθιοι και για να έχουμε μέλλον .Αν πέσει ο πυλώνας της αγροτιάς θα παρασύρει όλους μαζί του. Σε καλούμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης να μείνουν όλες οι επιχειρήσεις ,γραφεία,υπηρεσίες,κλειστές και να μην ανοίξουν σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε ενημερώνουμε ότι Πανελλαδικά επαγγελματίες όλων των κλάδων αλλά και Δημαρχεία,καθώς λιμάνια ναυτεργάτες κατεβάζουν ρολά. Έλα κοντά μας και στήριξε με την παρουσία σου τον αγώνα ,στο σημείο του μπλόκου στο δρόμο Νεάπολης - Σπάρτης, γιατί εμείς θα είμαστε εκεί και δεν θα δεχτούμε καμία εφαρμογή των μνημονίων και κανένα μέτρο δεν θα περάσει.Έλα μαζί μας για να κερδίσουμε το μέλλον όλων μας.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ: Το παρόν σε όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων των αγροτών, δίνουν επαγγελματίες όλων των τάξεων με την παρουσία τους και την συμπαράσταση τους.Σήμερα μεταξύ άλλων στο σημείο που έχουν στήσει το μπλόκο τους οι αγρότες ,βρέθηκε κοντά τους η Δικηγόρος κυρία Ευγενία Μαζαράκη ,η οποία συνομίλησε με όλους εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία της και για τον Δικηγορικό κλάδο ο οποίος βρίσκεται σε απεργία διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό μέτρο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Ο αγώνας είναι κοινός για όλους.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα



ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ : -Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τα μπλόκα οι αγρότες των Βατίκων. Όπως επισήμαναν ,ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά την επιβίωση. Ανά διαστήματα δύο ωρών αποφασίζουν μπλόκο στον κεντρικό δρόμο Νεάπολης - Σπάρτης στο ύψος πριν τους Αγίους Αποστόλους στο συνεργείο του Μινώπετρα Νικολάου .Η πρόθεση τους είναι να γίνονται αποκλεισμοί συντονισμένα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στα περαστικά οχήματα .Παραμένουν στο σημείο επί 24 ώρες συντονισμένοι με τις υπόλοιπες συντονιστικές επιτροπές με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις και ενέργειες πανελλαδικά όλων των αγροτικών συλλόγων αλλά και άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων μιας και ο ξεσηκωμός παίρνει διαστάσεις. Το μεσημέρι κομβόι τρακτέρ μπήκε μέσα στη Νεάπολη και ο κόσμος πραγματικά μικροί μεγάλοι, μαθητές εργαζόμενοι, βγήκαν στον δρόμο και χειροκροτούσαν λέγοντας "Σας στηρίζουμε" και "Καλό αγώνα"

Πηγή

Συμβαίνει Τώρα







Γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστριας»

Γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστριας»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Ι. Καποδίστρια, συμμετείχε χθες το απόγευμα στη γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στο υπερώον του Ι.Ν. Μητροπόλεως Αίγινας.
Ο κ. Χατζηπέρος χαιρέτησε και καλωσόρισε τους Δημάρχους στη συνέλευση και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους. Υπογράμμισε ότι το έργο τους είναι σπουδαίο και τους ενεχείρισε την επιστολή του με την οποία προτείνει, στην επικείμενη διεύρυνση του «Δικτύου» των Δήμων Ι. Καποδίστριας, να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι Πόρου και Τροιζήνας-Μεθάνων.
Στους ανωτέρω Δήμους ο Πρώτος Κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας είχε σημαντικές δράσεις, όπως μεταξύ άλλων η δημιουργία του πρώτου Ναυστάθμου του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και του πρώτου Δημοτικού Σχολείου στον Πόρο. Στην δε Τροιζηνία η δημιουργία του πρώτου Τακτικού Στρατού στην Τακτικούπολη. Πάνω απ’ όλα όμως η εκλογή του Ι. Καποδίστρια ως Πρώτου Κυβερνήτη του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους αποτέλεσε απόφαση της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας.

Ρυθμιστική εγκύκλιος ασφαλιστικών εισφορών για τους πυρόπληκτους της Νεάπολης


ΝΕΑΠΟΛΗ. Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε εγκύκλιο στο πλαίσιο στήριξης, ανακούφισης και διευκόλυνσης των ασφαλισμένων που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στην περιοχή της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβάσιας  που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 17ης με 20ης Ιουλίου 2015.


Ειδικότερα, προβλέπεται ρύθμιση στην οποία μπορούν να υπαχθούν οι παρακάτω ασφαλιστικές εισφορές:

Α) Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (01.07.2015 – 31.12.2015), χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων.  

Β) Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων υπολογισμένων κατά την 30.06.2015.
----------------------------------
Πηγή:    notospress.gr 
----------------------------------

Επισκεψη Δημοτικής αντιπροσωπείας στον Αβλέμωνα


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΑ 17.00


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ !!!!
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΝΩΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ "ΚΟΧΙΜΠΑ"
ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ !!!!
ΤΡΑΚΤΕΡ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ !!!!
<<Φίλε αγρότη αγωνίσου για το μέλλον σου, αγωνίσου για το μέλλον των παιδιών σου και αποφάσισε ....η θα υποστηρίξεις το δικαίωμα σου να έχεις μέλλον στον τόπο σου και στο χωράφι σου η θα αφήσεις να σε αφανίσουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που θέλουν να σου επιβάλλουν.>> Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής.

ΒΑΤΙΚΑ.ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε σήμερα όλους τους Βατικιώτες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας και να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο Νεάπολης-Σπάρτης στο ύψος του Συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων και ώρα 11:30



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ


ΜΕΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ
(με αλφαβητική σειρά)



1.   Δερμάτης Γεώργιος


2.   Παπούλη Δέσποινα


3.   Παπούλης Κυριάκος


4.   Παπούλιας Πολυχρόνης


5.   Σωτήραλης Παρασκευάς


6.   Τσιγκούνης Εμμανουήλ