Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

«Ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος του νησιού σκέφτεται, προβληματίζεται, μοιράζεται κι αποφασίζει τη δυναμική διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Κυθήρων.

«Ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος του νησιού σκέφτεται, προβληματίζεται, μοιράζεται κι αποφασίζει τη δυναμική διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Κυθήρων.

Για να μπορούμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ, να ονειρευόμαστε, να ζούμε, να δημιουργούμε για τα νησιά μας, εμείς, τα παιδιά μας κι εκείνοι που θα επιλέξουν να ζήσουν στα Κύθηρα - Αντικύθηρα.

Ένας νέος άνθρωπος ο Dimitris Kontoleon αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας μας, επαγγελματίας του νησιού των Κυθήρων, με όραμα, στρατηγική και σχέδιο, πλαισιωμένος από μια ομάδα δημιουργική, έμπειρη κι αποτελεσματική για την αναβάθμιση
της ποιότητας ζωής στο Δήμο Κυθήρων...

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε για να συζητήσουμε για το μέλλον του τόπου μας στην προοπτική που πρέπει να χαράξουμε στους τομείς:

• Προσέλκυση, μέσω κινήτρων, μόνιμων κατοίκων με στόχο στην επόμενη 7ετία οι μόνιμοι κάτοικοι να φτάσουν τους 5.000

• Κοινωνική πολιτική για την 3η ηλικία, τη γυναίκα, την οικογένεια, τη μονογονεϊκή οικογένεια, τα παιδιά και τη νεολαία του νησιού

• Πρωτογενής κλάδος της οικονομίας, νέες μορφές συνδυασμένες με τις νέες τεχνολογίες

• Διαχείριση και εκσυχρονισμός των υποδομών του νησιού

• Στρατηγική για την ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού

• Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, για να μοιραστούμε ιδέες, προβληματισμούς και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προόδου του Δήμου Κυθήρων.

Διοργανώνουμε την ανοιχτή συνάντηση στις 17/02/2019 και ώρα 20:00’ στο κατάστημα «Απέναντι» στην πλατεία Φρατσίων με μεζεδάκι, κρασάκι και τσιπούρα.

Καλή αντάμωση!»

https://www.facebook.com/events/260340538251590/

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΛΙΚΑ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


«Πράσινο φως» για γυμναστήριο Νεάπολης και αναβάθμιση γηπέδων της Λακωνίας

Μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το έργο: «Ανέγερση κτιρίου γυμναστηρίου Νεάπολης (Γυμνασίου, ΓΕΛ, Νεάπολης, 1ου ΕΠΑΛ)» προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μονεμβασίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμαναν «την σημαντικότητα του έργου για την μαθητιώσα νεολαία της Νεάπολης, αλλά και των τοπικών ομάδων». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και, σύμφωνα με τους κκ Τατούλη και Τζανετέα «επιβεβαιώνει τη συνεχή και άριστη συνεργασία του Δήμου Μονεμβασίας και του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα υποδομών και όχι μόνο».
Επιπροσθέτως, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά από σχετική εισήγηση της κ. Τζανετέα, εγκρίθηκε η προμήθεια κερκίδων στα γήπεδα Γερακίου Δ. Ευρώτα και Χρυσάφων Δ. Σπάρτης, καθώς και το σχέδιο των προγραμματικών συμβάσεων για την προμήθεια κερκίδων και περίφραξης του γηπέδου Ξηροκαμπίου και των κερκίδων στο γήπεδο Γερακίου. Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας προχωρά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την συμβασιοποίηση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Ενωσιακό Γήπεδο Σπάρτης στον Άγιο Ιωάννη, συνεχίζοντας την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της περιοχής.
http://lakonikos.gr/

Αυτός είναι χάρτης του ΒΑΝ με τη διεγερμένη περιοχή σεισμικής δραστηριότητας

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων με αφορμή την επιστημονική μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που μιλά για μεγάλο σεισμό της τάξης άνω των 6 ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα και το νοτιοδυτικό Ιόνιο και που αποκάλυψαν οι Καθηγητές Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας, συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους. 
Έντονη είναι μετά τον Άκη Τσελέντη και η αντίδραση του Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμου Χουλιάρα με αφορμή την απόφαση της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, με ευθείες βολές απέναντι στον πρόεδρο της Επιτροπής . Μακρόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα, χαρακτηρίζοντας την επιτροπή «μαϊμού» που παραποίησε και συκοφάντησε τα επιστημονικά δεδομένα που κατέθεσαν από κοινού με τον Άκη Τσελέντη. Μάλιστα χθες, σε συνέχεια των όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Χουλιάρας αποκαλύπτει το Χάρτη ΒΑΝ με τα σήματα των επικίνδυνων περιοχών για σεισμό άνω των 6 ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα που έλαβαν από τους σταθμούς του Πύργου και της Πάτρας. Στην οριοθετημένη επικίνδυνη περιοχή βρίσκεται όλη η Ηλεία.
Στην ανάρτησή του ο κ. Χουλιάρας αναφέρει:
«Ο Χάρτης ΒΑΝ ! Οι επικίνδυνες περιοχές μετά τα ηλεκτρικά σήματα ΒΑΝ στις 3 και 9 Ιανουαρίου είναι η περιοχές με επισκιασμένο γκρί και τα δυο ορθογώνια παραλληλογραμμα. Τα ηλεκτρικά σήματα αφορούν στην πιθανότητα για επικείμενο σεισμό άνω των 6 ρίχτερ και το χρονικό παράθυρο είναι ημέρες έως μερικούς μηνες από την καταγραφή των σημάτων. Η μελέτη είναι σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν καλύτερα ο χρόνος και η συγκεκριμένη περιοχή. Αυτα έπρεπε να συζητήσει η επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ ως επείγον θέμα και οχι την επίδειξη αυταρχισμού και συκοφαντίας !!!»
Ο Χάρτης ΒΑΝ ! Οι 3 επικίνδυνες περιοχές μετά τα ηλεκτρικά σήματα ΒΑΝ στις 3 και 9 Ιανουαρίου είναι οι περιοχές με επισκιασμένο γρί και τα δυο ορθογώνια παραλληλογραμμα. Τα ηλεκτρικά σήματα αφορούν στην πιθανότητα για επικείμενο σεισμό άνω των 6 ρίχτερ και το χρονικό παράθυρο είναι ημέρες έως μερικούς μηνες από την καταγραφή των σημάτων. Η μελέτη είναι σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν καλύτερα ο χρόνος και η συγκεκριμένη περιοχή. Αυτα έπρεπε να συζητήσει η επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ ως επείγον θέμα και οχι την επίδειξη αυταρχισμού και συκοφαντίας !!!
https://www.ilialive.gr