Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη

Συνελήφθησαν συνολικά μέχρι σήμερα επτά (07) άτομα, εκ των οποίων (02)
ημεδαποί και (5) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατασχέθηκαν στην Ιταλία
1 τόνος και 449 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, (02) ταχύπλοα σκάφη, το χρηματικό ποσό των -1.800- ευρώ, (13) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και πλήθος εγγράφων
σχετιζόμενων με την δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης
Εκτιμάται ότι από την πολύμηνη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα
παράνομα κέρδη της ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ

Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους Τομείς Ασφάλειας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά και Πάτρας, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα με τουλάχιστον πολύμηνη δράση των μελών της πουδραστηριοποιούνταν στην οργάνωση και μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της χώρας μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη.
Χθες (07.04.2017), σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών
& Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας συνελήφθησαν (07) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων (02) ημεδαποί και (05) υπήκοοι Αλβανίας.
Ειδικότερα, οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από πολύμηνες έρευνες, σχετικά με την εγκληματική δράση των στην Ελλάδα διαβιούντων κυρίως μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε συνεργασία με την Ιταλική Guardia Di Finanza, σε συνδυασμό με τη διενέργεια εκτεταμένων εξακριβώσεων, τη συλλογή πληροφοριακού υλικού και τις διασταυρώσεις δεδομένων ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών, κατάφεραν να διακριβώσουν την ιεραρχική δομή, τον τρόπο ενέργειας και τις τακτικές της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τη διεθνική της δράση, σε χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Η μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολυεπίπεδη και εκτείνετο σε όλο το φάσμα των υποδομών που απαιτούντο για την υποστήριξη των πλόων με ταχύπλοα σκάφη υπεράκτιων εταιρειών, μέσω και υπό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οποίων (μεγάλης ιπποδύναμης εξωλέμβιοι κινητήρες) πραγματοποιούντο οι παράνομες μεταφορές των ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι μέχρι σήμερα συλληφθέντες συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται από την Περί Ναρκωτικών νομοθεσία και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αγορά - προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων. Τις ποσότητες των ναρκωτικών διακινούσαν, παρέδιδαν και πωλούσαν στις ακτές τις Ιταλίας.

Αναφορικά με το ιστορικό της εξάρθρωσης και αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης, περί τις αρχές Απριλίου τ.ε. τα μέλη της προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του ταχύπλοου σκάφους που τη δεδομένη χρονική στιγμή ευρίσκετο φυλασσόμενο σε περιοχή της Αττικής, και την οργάνωση του θαλάσσιου ταξιδιού και της μεταφοράς των ναρκωτικών. Εν συνεχεία την 06.04.17, το εν λόγω σκάφος έπειτα από εφαρμογή κατάλληλου επιχειρησιακού σχεδιασμού εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να προσεγγίζει τις Αλβανικές ακτές κενό φορτίου. Μετά από παραμονή μίας ώρας περίπου, το σκάφος αποχώρησε έμφορτο δεμάτων του παράνομου φορτίου και κατεύθυνση τις Ιταλικές ακτές. Ακολούθως και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασία της ΔΙΔΙΝΑΛ με την GUARDIA DiFINANZA (Nucleo frontiera Maritima Durazzo AlbaniaRoan Gdf BariRoan Gdf Vibo ValentiaICCFRONTEX Gdf Pratica di MareGdf Roccella Ionica and Crotone) βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.
Αποτέλεσμα της συνεχούς καταδίωξης αρχικά από τα επιχειρησιακά μέσα των Ιταλικών αρχών και εν συνεχεία, όταν το σκάφος διέφυγε και εισήλθε εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων, των πλωτών περιπολικών και εναερίων μέσων της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των αντίστοιχων εναερίων μέσων της FRONTEX, ήταν η ακινητοποίηση, από στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που επέβαινε σε ελικόπτερο ομοίως του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, του ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια ακρωτηρίου Ταίναρο, μετά από ρίψη βολών ακινητοποίησης, ενώ είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές βολές έμπροσθεν του σκάφους σε ασφαλή απόσταση, χωρίς το τριμελές πλήρωμα να υπακούει στις εντολές.
Από την εν λόγω επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη,
- το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ,
- πλήθος εγγράφων σχετιζομένων με τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης,
- δεκατρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ ήδη στην Ιταλία -στην παρούσα φάση στην Καλαβρία - κατόπιν στενής συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με τις εκεί διωκτικές Αρχές έχουν κατασχεθεί (1.449) κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα και ένα όχημα.

Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή, τα χρησιμοποιούμενα μέσα για την ασφαλή μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τη γεωγραφική της εξάπλωση, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την αδιάλειπτη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Η παρούσα δράση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αποδόμηση εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά μεγάλων φορτίων ναρκωτικών. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται το από 04 Φεβρουαρίου 2017 σχετικό Δελτίο Τύπου, αναφορικά με αντίστοιχη περίπτωση θαλάσσιας διακίνησης, υπόθεση κατά την οποία κατασχέθηκαν περί τους 2 τόνους ακατέργαστης κάνναβης και ταχύπλοο σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης (σχετικές φωτογραφίες οι με oνομασία επισυναπτόμενες othonoi_1 και othonoi_2).

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την Ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξαιρετικά μεγάλης επιχείρησης.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
http://www.hcg.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συγχαρητήρια στους Μαθητές της Α΄Λυκείου Κροκεών!!!




Περιεχόμενα

Κεφάλαιο                                                                                                            Σελίδα
Αντί Εισαγωγής ……………………………………………………………….......….. 3
Ορισμός του Εθελοντή Πυροσβέστη..………………………………………......…….4
Νομικό πλαίσιο Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος ……........……4
Κίνητρα προσέλευσης πολιτών ……………………..……………………….......…….5
Όρια ηλικίας  και προσόντα του εθελοντή πυροσβέστη…………………….....…….. 5
Δικαιολογητικά για την απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη…...….6
Διαδικασία πιστοποίησης Εθελοντή Πυροσβέστη   ………………………….….....…9
       Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β΄Τάξης στην Μυρτιά του Δήμου Ευρώτα...10
Σχέσεις συνεργασίας εθελοντών & επαγγελματιών πυροσβεστών………....….….....14
Συνεντεύξεις σε εθελοντές..……………………………………………….………...…14
       Συνεντεύξεις σε μόνιμους …………………………………...………...….…..………20
Εθελοντισμός στο εξωτερικό…………………………………………….....……….…26
Ο εθελοντισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής………………...…………..26
Ο εθελοντισμός στην Αγγλία…………………………………………....……..……...27
Ο εθελοντισμός στην Φινλανδία...……………………………………...………….…27
Ο εθελοντισμός στην Ιταλία…………………………….…………...………………..28
Ο εθελοντισμός στην Ολλανδία……………………………………...………..……...28
Ο εθελοντισμός στην Αυστρία ………………………………………...……...……...29
Ο χρήσιμα στοιχειά για τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη στην Ευρώπη…...…30
       Η γνώμη των μαθητών/τριών για την εμπορεία αυτή…………………………....... 31
       Επίλογος……………………………………………………………………….....…….34








Αντί προλόγου
Η Προστασία της ζωής και της περιουσίας της χώρας μας από φυσικές καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα και πάσης φύσεως κινδύνους που απορρέουν από αυτά  είναι ο σκοπός και ο στόχος του κάθε πυροσβέστη. Στον σκοπό όμως αυτό ηθικά αλλά και νομικά εμπλέκεται και κάθε πολίτης έμμεσα ή άμεσα έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Την άμεση σχέση  τους με τον σκοπό αυτό έχουν επιλέξει να έχουν, πολίτες οι οποίοι οικιοθελώς και αυτοβούλως αφιερώνουν προσωπικό χρόνο, εκπαιδεύονται, πειθαρχούν σε συγκεκριμένες αρχές και διαδικασίες και αφού περάσουν την διαδικασία πιστοποίησης από το Πυροσβεστικό Σώμα εντάσσονται αμισθί σε αυτό και ακολουθούν εκτελώντας τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.
Αυτοί οι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ   
Οι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου Κροκεών με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Διευθυντού του Λυκείου, κυρίου Νικολάου Βλάχου και με την αυτονόητη υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας επέλεξαν και ανέπτυξαν το θέμα του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Είναι η πρώτη προσπάθεια έρευνας και καταγραφής δεδομένων για τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη. Το ελπιδοφόρο μήνυμα που μας στέλνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά την πρώτη τους επαφή με το Πυροσβεστικό Σώμα και μάλιστα μέσα από τον θεσμό αυτό, μας γεμίζει αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας από την νέα γενιά.

Υπεύθυνος για την έρευνα, υποστήριξη και εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας
Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Επιπυραγός



ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ
Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες, καθώς και πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία, και έχουν ηλικία 18-55 ετών.
Το έργο του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι τιμητικό και άμισθο.

Νομικό πλαίσιο Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος 
Ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη καθιερώθηκε με το Νόμο 1951/1991 και τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4029/2011, όπου σύμφωνα με τις διευκρινιστικές διαταγές του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με το Ν. 4029/2011, σκοπός της καθιέρωσης του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι η ενίσχυση και η αντιμετώπιση των αναγκών της υπάρχουσας πυροπροστασίας στην επικράτεια με την εθελούσια συμμετοχή των πολιτών. Προορισμός και αποστολή του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής των πολιτών, της περιουσίας αυτών και του Κράτους, του φυσικού πλούτου και ιδίως του δασικού πλούτου της Χώρας, κατά των κινδύνων του πυρός, των πλημμυρών και των λοιπών θεομηνιών. Η αποστολή αυτή ασκείται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Κίνητρα προσέλευσης πολιτών
Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ως άνω αναφερόμενου νόμου οι εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, λαμβάνουν μόρια κατά τους διαγωνισμούς, για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα, απολαμβάνοντας και άλλα προνόμια επίσης. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΠΔ 44/16 οι εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία καταλαμβάνουν το 5% των θέσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΌΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: οι Έλληνες πολίτες, καθώς και πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας 18 έως 55 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΠΔ 50/2001).
β. Να διαθέτουν καλή ψυχική και σωματική υγεία.
γ. Να μιλούν και να γράφουν την ελληνική γλώσσα.
δ. Να μην διώκονται και να μην έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που αποτελούν κωλύματα κατάταξης για τους συμμετέχοντες σε διαγωνισμό πρόσληψης Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων, όπως αυτά ορίζονται στον εκάστοτε ισχύοντα κανονισμό κατάταξης.
ε. Να μην ανήκουν στο μόνιμο εν ενεργεία πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και να μην έχουν την ιδιότητα του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης.
στ. Αν ήταν εθελοντές κατά το παρελθόν να μην έχουν απολέσει την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη:
i) για αδικαιολόγητη άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας ή
ii) για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους ή
iii) για ανάρμοστη και απρεπή διαγωγή εντός Υπηρεσίας.

Οι Εθελοντές πυροσβέστες διακρίνονται ανάλογα με τα προσόντα τους σε δύο κατηγορίες:
α. Μάχιμοι εθελοντές πυροσβέστες και 
β. Οδηγοί - χειριστές πυροσβεστικών οχημάτων-μηχανημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους οδηγούς να έχουν να έχουν άδεια Β’ κατηγορίας και άνω. 
Δικαιολογητικά για την απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή ΠυροσβέστηΌσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη υποβάλλουν στην πλησιέστερη επαγγελματική ή εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής στην οποία διαμένουν μόνιμα, σχετική αίτηση η οποία πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 
1. Αίτηση (Χορηγείται από την Υπηρεσία)

2. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή, ελλείψει αυτού, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των σελίδων διαβατηρίου στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου - υποψήφιου εθελοντή. Σε περίπτωση που στοιχεία του ως άνω δελτίου έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.

4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, σε ισχύ, πολιτικής άδειας οδήγησης Β΄ κατηγορίας και άνω (για τους υποψήφιους που επιθυμούν να ενταχθούν στην κατηγορία οδηγών χειριστών πυροσβεστικών οχημάτων – μηχανημάτων).

6. Επικυρωμένο έγγραφο (βεβαίωση) απόδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) ή εκκαθαριστικό σημείωμα αρμόδιας ΔΟΥ.

7α. Ιατρική γνωμάτευση από παθολόγο, καρδιολόγο και ψυχίατρο Κρατικού Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας. Σε ειδικές περιπτώσεις (απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά που δεν διαθέτουν Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή κάποια από τις ειδικότητες, οι γνωματεύσεις μπορεί να είναι και από Ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

7β. Για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην κατηγορία οδηγών - χειριστών πυροσβεστικών οχημάτων – μηχανημάτων απαιτείται και βεβαίωση και από οφθαλμίατρο Κρατικού Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Απόφαση παράτασης για τα δασικά έως 2 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Μονεμβάσιας ενημερώνει τους δημότες ότι με την υπ’ αριθ. 74332/31-3-2017 απόφαση του Δ/ντή Δασών Λακωνίας τροποποιείται η αρχική απόφαση (25802/3-2-2017) σχετικά με την Ανάρτηση του δασικού χάρτη 141 (περιοχές του Ν. Λακωνίας) και την πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους.
Η τροποποίηση αφορά τις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:
  • Μέχρι 2 Ιουνίου 2017 για τους διαμένοντες εντός Ελλάδας.
  • Μέχρι 22 Ιουνίου 2017 για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή.
Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του εντός των παραπάνω αποκλειστικών προθεσμιών (κατά περίπτωση).
Δείτε τη σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αυτοκίνητο έπεσε στο γκρεμό στο Κάστρο Μονεμβασίας!

 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Επιβατικό αυτοκίνητο Δημοσίας Χρήσης, σήμερα 02:45 τα ξημερώματα, το οποίο οδηγούσε 28χρονος κάτοικος Μονεμβασίας και κατευθυνόταν από το Κάστρο Μονεμβασίας στον οικισμό «Γέφυρα», για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και αφού κτύπησε σε σταθμευμένο όχημα έπεσε στο γκρεμό.
Το αυτοκίνητο,  πέφτοντας από ύψος περίπου 12 μέτρων, προσγειώθηκε στα βράχια ακριβώς
στην άκρη της θάλασσας.
Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος για ολιγοήμερη νοσηλεία και παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Μολάων.
Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η 2η φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός, μια και τον Σεπτέμβριο του 2016, αγροτικό αυτοκίνητο είχε πέσει στο γκρεμό, χωρίς και τότε ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.
Πηγή: monemvasianews.gr