Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ Απαραίτητη η ρύθμιση οφειλών για τους Δημότες.

Για όσους Δημότες δεν υπαχθούν στην ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο μέχρι 26/5, θα ληφθούν από το Δ.Σ. μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (βεβαίωση της οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ, δέσμευση ΑΦΜ, προσαυξήσεις κ.λπ.). Η τακτοποίηση των οφειλών προς το Δήμο αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην καθημερινότητα και τις ανάγκες της τοπικής ανάπτυξης.

Θαλασσινό αλάτι : Ένα θαυματουργό φάρμακο βοηθά σε 10 ασθένειες!


sea-salt-helps-with-10-diseases

1. Με την προσθήκη του θαλασσινού αλατιού στη διατροφή σας, προλαμβάνεται την οστεοπόρωση. Πάνω από 20% το
Γνωρίζατε ότι εκτός του νατρίου, υπάρχουν ίχνη 80 άλλων στοιχείων στο θαλασσινό αλάτι, όπως κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα σας και την υγεία των μαλλιών σας.
υ νατρίου στο σώμα μας συσσωρεύεται στα οστά,. Τα οποία είναι εξασθενημένα εάν υπάρχει έλλειψη ορυκτών στο αίμα και των σωματικών υγρών.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ { ΦΩΤΟ } ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Στην καθ’όλα προσφυή θέση, που ο στενός αυχένας ελέγχει την κάθοδο στον κόλπο των Βοιών ,στο βραχώδες ύψωμα και μέσα σ’αυτό, βρίσκεται το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Στα ριζά του υψώματος ευρέθησαν κεραμεικά των Προϊστορικών και Μυκηναϊκών χρόνων , που αποτελούν αψευδείς μάρτυρες ότι στα Προϊστορικά χρόνια η περιοχή είχε κατοικηθεί.



Εορτασμός της Ημέρας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  1. Η Βουλή των ελλήνων με το Ν. 2193/94 καθιέρωσε την 19η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία το έτος 1919 ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα για να συνεχίσει με φρικιαστικό τρόπο, τη συστηματική γενοκτονία του Ελληνισμού του πόντου, ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

  1. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  ορίζεται ότι ο φετινός εορτασμός της ημέρας αυτής θα γίνει την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Στην πόλη της Σπάρτης την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
α)  Γενικός σημαιοστολισμός.
β)  Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών  Καταστημάτων κ.λ.π.
γ)  Επιμνημόσυνη Δέηση– Ομιλία  στο Μητροπολιτικό Ναό.
δ)  Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Διευκρινίζουμε ότι όποιο Νομικό Πρόσωπο  θελήσει να καταθέσει  στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα  παρακαλούμε να ενημερώσει  σχετικά την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μέχρι  21-5-2015 στα τηλέφωνα. 2731363101-102 & 2731363115
Πηγή  .lakoniapress.gr

Κύθηρα καποτε...


Όταν άρχισαν τα αυτοκίνητα να μεταφέρουν μαζικά τους ανθρώπους...

 Προφανώς σε λιτανεία της Μυρτιδιώτισσας ή του οσίου Θεοδώρου; Γύρω στο '60 λίγο πριν λίγο μετά. Από το ιερατείο αναγνωρίζω τον παπά Κυριάκο, τον παπα Αντώνη Σκλάβο των Μητάτων και τον παπά Γιάννη Λευθέρη των Αρωνιαδίκων- οσίου Θεοδώρου, το Μητροπολίτη Μελέτιο και δίπλα του τον αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Καλοκαιρινό τον μετέπειτα Μητροπολίτης Θήρας. Μήπως ήταν με τα εγκαίνια του νοσοκομείου μας;
Πηγή φωτό Kosmas Megalokonomos

Η κ Ελένη Σταματάκη βουλευτής της Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις υπηρεσίες των Κυθήρων

Επίσκεψη στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυθήρων, Λιμενικό Σταθμό,Αστυνομικό Τμήμα,Πυροσβεστκό Κλιμάκιο,καθώς επίσης και το Δήμο Κυθήρων είχε σήμερα Παρασκευή 15/5/η βουλευτής της Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη, συνοδευόμενη απο τον κ.Νώντα Βέζο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας της στο Νησί μας η κ.Σταματάκη με τους συνεργάτες της είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με κατοίκους,αλλα και να επισκεφθεί της δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.{ Αναμνηστική Φωτό απο την σημερινή επήσκεψη της κ.Σταματάκη με την συνοδεία της στο Π.Κ.Κυθήρων μαζί με τον προιστάμενο του κλιμακίου Πυραγό κ.Κωνστατίνου Λάζαρο και το πρωσοπικό } ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.

Κύθηρα Μυρτιδιώτισσα παλιό Καρτ-ποστάλ !

Πηγή
Nikos Desillas

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Κύθηρα, 15-05-2015
Αριθμ. Πρωτ: 2184
ΠΡΟΣ: Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών,
Ακτή Βοιών 160, Νεάπολη.
ΚΟΙΝ: 1. Γραφείο Αναπλ. Υπουργού Ναυτιλίας
κ. Θ. Δρίτσα
2. Δήμο Ελαφονήσου
3. Δήμο Μονεμβασίας
4. Περιφερειάρχη Αττικής
5. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
6. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής
7. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας
8. Βουλευτές Νομού Λακωνίας
9. Βουλευτές Ά Πειραιά και Νήσων
Θέμα: Σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Νεάπολης Βοιών περί Αγκυροβολίας πλοίων στον Όρμο Βατίκων Λακωνίας – Διατύπωση απόψεων.
Σχετ.: το υπ΄ αρίθμ 5142/2015/28-04-2015 έγγραφο του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα.
Καταρχήν, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για το υπό κατάρτιση και έγκριση Σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Νεάπολης Βοιών χρησιμοποιήθηκε το σχέδιο ειδικού κανονισμού του 2011 επί υπουργίας κ. Χρυσοχοϊδη, το οποίο ενστερνίστηκαν λανθασμένα και οι επόμενοι υπουργοί του αρμόδιου υπουργείου.
Έκτοτε η μορφή και οι αρμοδιότητες του υπουργείου μετεβλήθησαν και παρόλα αυτά στο έγγραφο υπάρχουν επικλήσεις για έγγραφα από τμήματα που έχουν καταργηθεί η έχουν αλλάξει προορισμό.
Στο άρθρο 1 και 2 επισημοποιείται ο όρμος και η περιβάλλουσα περιοχή σαν επίσημο αγκυροβόλιο και ΟΧΙ σαν αγκυροβόλιο ΜΟΝΟ σε περίπτωση που πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αντιβαίνοντας στο πρόδηλο γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί σημείο παγκοσμίου εναλίου αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα και ενώ στο άρθρο 4 αναφέρεται ρητά ο στενός δίαυλος και απαγορεύει την αγκυροβολία εντός του, δεν απαγορεύει την αγκυροβολία εκτός αυτού έστω και εάν αυτή είναι σε απόσταση αναπνοής από τα παράλια των Κυθήρων η της Ελαφονήσου.
Στο άρθρο 6 παράγραφος 3 ορίζεται μείωση ταχύτητας κατά την διέλευση από τον δίαυλο αλλά δεν καθορίζει ποιός, πως και πότε γίνεται η έγινε στο παρελθόν παρόμοιος έλεγχος και ειδικά με ποια σύγχρονα μέσα παρακολούθησης.
Στο άρθρο 7 ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ αναφέρονται εκτελέσεις εργασιών στο αγκυροβόλιο και έτσι δίνεται η ευκαιρία με πολλαπλά "παραθυράκια" να μετατρέπεται το αγκυροβόλιο σε χώρο πρόχειρου ναυπηγείου αντιβαίνοντας σε κάθε διεθνή κανονισμό, αφού οι υποδομές για παρόμοιες ενέργειες είναι τελείως ανύπαρκτες και θέτουν α) σε άμεσο κίνδυνο όλες τις γειτνιάζουσες περιοχές και β) σε σοβαρό κίνδυνο τα ποντισμένα ηλεκτροφόρα καλώδια σύνδεσης των νησιών με την ξηρά. Διότι δεν μπορεί να είναι γνωστό εάν το πλοίο εκτελώντας
Νήσος Κύθηρα – Χώρα – ΤΚ 80100 – Τ: (0030) 27360 31213 – F: (0030) 27360 31919 – Πληροφορίες: Π. Αλεζίδου
URL:www.kythira.gr – E: mayor@kythira.gr
επισκευές είναι ικανό για άμεσες μανούβρες αποφυγής η απλά συγκρατείται στον αμμώδη βυθό από την άγκυρά του.
Στο άρθρο 8 αν και ορίζεται μέγιστος αριθμός πλοίων στο αγκυροβόλιο ουδέποτε ετηρήθη και ουδέποτε ελέγχθηκε διότι και πάλι πρέπει να γίνει αναφορά στις ανύπαρκτες λιμενικές υποδομές και έλλειψη προσωπικού που τα τελευταία χρόνια είναι διαρκής.
Στο δε άρθρο 9 στην παράγραφο 3 αναφέρεται η μεταφορά λιπαντικών-ορυκτελαίων και τίθενται ορισμένες προϋποθέσεις ασφαλείας. Το ερώτημα είναι πότε τηρήθηκαν οι κανόνες αυτοί και ποιός βεβαιώνει ότι ένα ατύχημα στο γερανοφόρο μηχάνημα που εκτελεί την μεταφορά δεν θα μετατρέψει τις γύρω τουριστικές περιοχές σε ένα μεγάλο εφιάλτη.
Στο άρθρο 10 παράγραφο 4 αναφέρεται ότι γίνονται δειγματολογικοί έλεγχοι και ΟΧΙ συνεχείς, που σημαίνει ότι ουσιαστικά όλα επαφίενται στην καλή θέληση των επιχειρούντων, επαναλαμβάνοντας εδώ την διαρκή έλλειψη προσωπικού του τμήματος.
Επίσης όπου αναφέρονται υποχρεώσεις του πλοίου δεν αναφέρεται πουθενά η περίφημη αλλαγή έρματος που αλλοιώνει τρομακτικά την φύση της πανίδας και της χλωρίδας του βυθού.
Ο χαρακτηρισμός σαν λιμένας καταφυγής μικρών σκαφών μπορεί να γίνει αποδεκτός σε περίπτωση πολύ ακραίων καιρικών συνθηκών.
Δεν είναι όμως αποδεκτός για μεγάλα φορτηγά πλοία η τάνκερς τα οποία αντιμετωπίζουν καιρικές συνθήκες εξαιρετικά οδυνηρές και είναι κατασκευασμένα για αυτό, ταξιδεύοντας επί μέρες στους ανοικτούς ωκεανούς με συνθήκες που ουδέποτε έχουν προκύψει στην περιοχή μας.
Τέλος σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα- ντοκουμέντα {βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφίες} εμφαίνεται ότι ο όρμος δεν χρησιμοποιείται σαν λιμένας καταφυγής η ολιγόωρης στάθμευσης – εξυπηρέτησης αλλά σαν χώρος ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με εκτέλεση εργασιών ευρείας αλλαγής ελασμάτων και έτι χειρότερο, αμμοβολή και βαφή κυτών φορτηγού σκάφους.
Ως εκ των ανωτέρω, το συγκεκριμένο σχέδιο κανονισμού απορρίπτεται ασυζητητί και γίνεται έκκληση για δημιουργία νέου σχεδίου διαβούλευσης με την συμμετοχή επιστημόνων από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, περιβαλλοντολογικών οργανώσεων της περιοχής και ειδικών παραγόντων της ναυτιλίας.
Σε οιαδήποτε αυθαίρετη απόφαση ο Δήμος Κυθήρων θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας έως ότου υπάρξει ορθολογική λύση του προβλήματος, αιτώντας την ακύρωση οιασδήποτε αυθαίρετης απόφασης, ενώ εντός του επομένου διαστήματος θα υπάρξει ανάλογη εισήγηση και προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με Τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/15 ΣΤΟ "ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ"


Δήλωση/ Ψήφισμα των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τήλου

Αποφασίσαμε ομόφωνα να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στην οποία  μας έταξαν οι πολίτες της Τήλου, όχι ως μια πράξη φυγής μπροστά στις ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά ως μια ύστατη κραυγή διαμαρτυρίας. 
Διαμαρτυρόμαστε γιατί μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τη ναυτιλία, σε αγαστή συνεργασία με γκρίζες ζώνες της κρατικής γραφειοκρατίας, μας έκλεψαν τη ναυτιλιακή γραμμή ζωής για την Τήλο, που είχαμε αποκτήσει με πολλούς αγώνες και θυσίες.
Έτσι το ακριτικό μας νησί καταδικάζεται, εν ονόματι της μονοπώλησης της ακτοπλοΐας στην περιοχή, σε οικονομικό μαρασμό, στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Αλλά και εκτίθενται σε ταλαιπωρίες και κινδύνους οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες του.
Διαμαρτυρόμαστε επίσης γιατί εν έτει 2015 η Τήλος έμεινε από την Πέμπτη 14-05-2015 χωρίς ούτε ένα -αριθμός 1- γιατρό με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί, ενώ τα αρμόδια υπουργεία ναυτιλίας και υγείας εκφράζουν τη θέληση να επιλύσουν τα τραγικά προβλήματα, τα συμφέρονται αποδεικνύονται ισχυρότερα όχι μόνο από τη θέληση και τις ανάγκες των κατοίκων της Τήλου, αλλά και από τη δημοκρατική πολιτική εξουσία.
Εμείς όμως δεν μπορούμε να παριστάνουμε την τοπική εξουσία, όταν δεν έχουμε απολύτως καμιά δυνατότητα να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, πριν είναι τραγικά αργά, να βρουν λύσεις, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά και νομικίστικα εμπόδια που παρεμβάλλουν οι γνωστοί άγνωστοι για πολύ γνωστούς λόγους.
Θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για να μην πέσει η Τήλος μας θύμα εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους.

Τήλος, 15-05-2015
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήλου 

Στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας το 1ο Δημ. σχ. Σκάλας


             00000000000        Στην κατάμεστη από χίλιους και πλέον μαθητές κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ βρέθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου η Ε΄ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας για την απονομή του πρώτου βραβείου στην κατηγορία «Μαθητικό έντυπο» – σε άλλες κατηγορίες βραβεύθηκε και το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης – στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Κύπρος:1974-2014,Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…». Στο διαγωνισμό σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πούλιο, συμμετείχαν 460 σχολικές μονάδες, περισσότεροι από 20 χιλιάδες μαθητές που έλαβαν μέρος  με 3000 δημιουργίες.

     Την  απονομή του βραβείου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας έκανε ο Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης ενώ χαιρετισμό στους μαθητές απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς,  ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυρ. Κενεβέζος και η Μορφωτική ακόλουθος της Κύπρου κα Μαρ. Παναγίδου.

            Με το πέρας της εκδηλώσεως αντιπροσωπεία του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας, έγινε δεκτή στο γραφείο του ,πρώτα  από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά  ,ο οποίος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για το μαθητικό έντυπο που του χάρισαν οι μαθητές και έπειτα από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη Αν..Και στους δύο ,με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ,δόθηκε από ένα πολυτελές καλάθι με τυποποιημένα εδέσματα από το Δήμο Ευρώτα.

Kythera In The European Music Day! Τα Κύθηρα στη Γιορτή της Μουσικής"

To Θερινό Ηλιοστάσιo πλησιάζει και τα Κύθηρα έχουν την τιμή να ανακοινώνουν και να σας προσκαλούν στην 5η Ευρωπαϊκη Γιορτή Μουσικής!

1. Κάλεσμα συμμετοχής καλλιτεχνών: Είτε έχετε συμμετάσχει σε προηγούμενη γιορτή είτε την ακούτε για πρώτη φορά, αναμένουμε την επικοινωνία σας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα!
Η πρόταση συμμετοχής θα πρέπει να μας αποσταλεί μεχρί τις 25 Μαϊου και να περιλαμβάνει:
Όνομα Σχήματος / Όνομα Εικαστικού/ Όνομα Καλλιτεχνικής Ομάδας
Φωτογραφία
Αν υπάρχει δείγμα μουσικής/βίντεο στο διαδίκτυο προς δημοσίευση
Σύντομο Βιογραφικό / Περιγραφή Μουσικού Ύφους
Ιστοσελίδα ή FB Page (αν υπάρχει)
Και φυσικά τις καλλιτεχνικές σας προτάσεις!
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής email παρακαλούμε για την τηλεφωνική σας επικοινωνία.
2. Κάλεσμα συμμετοχής υποστηρικτών:
Η Γιορτή Μουσικής δεν θα υπήρχε χωρίς την πηγαία δημιουργικότητα των υποστηρικτών της... όπως ο τόπος μυθικός.. έτσι και οι ήρωές του.
1. Οι Πολιστικοί και Εξωραίστικοί Σύλλογοι.
2. Οι Καταστηματάρχες και οι Ξενοδόχοι
3. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό που εθελοντικά κάνει την Γιορτή Γεγονός
4. Οι Χορηγοί Επικοινωνίας και
5. Οι Οικονομικοί Υποστήρικτές

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Ναστάζια Μπέικοφ
Τοπικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στα Κύθηρα
Email: n.beikof@gmail.com/ info@kytheramusicday.gr
Website: www.kytheramusicday.gr
Facebook: https://www.facebook.com/KytheraMusicDay
You tube: www.youtube.com/kytheurmusday
Mob: +30 6976837909

Δήμος Μονεμβασίας – Πρόσληψη είκοσι ατόμων

ergates kathariotitas
Ο δήμος Μονεμβασίας ανακοίνωσε την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως είκοσι ατόμων για το μήνα Μάιο για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο προκειμένου να καλύψει πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών του.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 19/5 στο δήμο.
Πηγή  http://laconialive.gr
mail

Μήνυμα Τζανετέα για τις Πανελλήνιες…

         ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ Ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας.

          Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

          Θα ήθελα όμως να σας θυμίσω ότι οι πανελλήνιες  είναι απλά μία δοκιμασία στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας. Σε αυτή τη διαδρομή οι δοκιμασίες αλλά και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές.

          Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει.

                                                             Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα
Πηγή .report24.gr

Δημόσια συνεδρίαση , την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 στα γραφεία της Δημοτικής ενότητας Βοιών

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μονεμβασίας καλεί τα μέλη του , και προφανώς και τους πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας που τους αφορά προσθέτω εγώ , σε Δημόσια συνεδρίαση , την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 στα γραφεία της Δημοτικής ενότητας Βοιών με μοναδικό θέμα την διατύπωση άποψης επί του σχεδίου του ειδικού κανονισμού Λιμένος Νεάπολης που συντάσσεται αυτές τις ημέρες με ιδιαιτερότητα την αγκυροβολία των πλοίων στον όρμο Βατίκων .
Μέχρι τώρα οι συνεδριάσεις του Λιμενικού ταμείου γίνονται παράτυπα ή και παράνομα (θα το ψάξουμε τις επόμενες ημέρες) στο γραφείο του προέδρου του Λιμενικού ταμείου χωρίς την παρουσία κανενός συμπολίτη μας .
Εκτιμούμε ότι επειδή πολλοί συμπατριώτες μας επιθυμούν να είναι ακροατές σε αυτή τη Δημόσια συνεδρίαση αυτή την φορά θα γίνει στο χώρο έξω από τα γραφεία στον πρώτο όροφο του κτηρίου που έχει κάποιο μεγαλύτερο χώρο και όχι στο γραφείο του Αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου που διαθέτει για τους πολίτες μόνο ένα τριθέσιο καναπέ .
Εκτός και η παρουσία πολλών ανθρώπων ενοχλεί το πρόεδρο ο οποίος Φαίνεται να έχει συνηθίσει και να έχει βολευτεί στις με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσεις κατά την λογική του ενός ανδρός αρχή , δηλαδή επικαλούμενος ότι εδώ δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο .
Σε ότι μας αφορά θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παρίσταμαι στις συνεδριάσεις και θα ενημερώνω τους φίλους μου όποτε έχω διαθέσιμο χρόνο , και όποτε κρίνω ότι τα θέματα είναι σπουδαία για τα συμφέρονται των πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας .
Περιμένουμε φυσικά αντιδράσεις για τον τόπο των συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου και από την αντιπολίτευση του Δήμου που μέχρι τώρα κωφεύει προκλητικά

Πηγή 
Stathakis Panagiotis

21 Μαΐου του 1864: Η Ένωση των Επτανήσων

21 Μαΐου του 1864: Η Ένωση των Επτανήσων
Στις 21 Μαΐου του 1864 τα Επτάνησα εντάσσονται επισήμως στην Ελλάδα και στο Κάστρο της Κέρκυρας υψώνεται η Ελληνική σημαία.
Λίγο καιρό πριν την ίδρυση της Επτανήσου (ή Ιονίου) Πολιτείας, με την συμμετοχή των νησιών του Ιονίου με πρωτεύουσα την Κέρκυρα, και συγκεκριμένα το 1797 οι Ενετοί αποχωρούν από το νησί και αυτό περνά στα χέρια των Ριζοσπαστών Γάλλων όπου καίνε δημοσίως το “Libro D’oro”.

Παυλοπέτρι: Η αρχαία ελληνική βυθισμένη πόλη στους κορυφαίους προορισμούς για καταδύσεις [εικόνες]

Μέσα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς καταδύσεων συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το διάσημο βρετανικό ταξιδιωτικό site, ειδικό σε θέματα πολυτελούς τουρισμού, και βραβευμένο από την εφημερίδα Telegraph, aluxurytravelblog.com.
Το site χαρακτηρίζει τους τρεις υποβρύχιους προορισμούς που επέλεξε ως «σουρεαλιστικούς» εξ αιτίας της μοναδικής τους ομορφιάς με «έργα τέχνης και απομεινάρια της ιστορίας» πολύ καλύτερα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους συμπατριώτες του να επισκεφθούν την Αιγυπτο, την Ελλάδα και την Ιταλία για ανακαλύψουν αυτούς τους «κρυμμένους θησαυρούς».
Παλάτι της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας!

undefinedΣτην κατάμεστη από χίλιους και πλέον μαθητές κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ βρέθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου η Ε΄ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας για την απονομή του πρώτου βραβείου στην κατηγορία «Μαθητικό έντυπο» – σε άλλες κατηγορίες βραβεύθηκε και το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης – στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Κύπρος:1974-2014,Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…». Στο διαγωνισμό σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πούλιο, συμμετείχαν 460 σχολικές μονάδες, περισσότεροι από 20 χιλιάδες μαθητές που έλαβαν μέρος  με 3000 δημιουργίες.

Δήμος Μονεμβασίας - Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου - Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου , Τρίτη 19 Μαίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ               

ΑΡΙΘ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ:   08/2015                                Μολάοι  14  Μαίου  2015

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


              
                      

ΠΡΟΣ:                                 
1.
2.



1.

2.
3.

4.
5.
6.
7.

Κύριο Δήμαρχο
Κυρίες & Κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους
κ.κ. Προέδρους Δ. & Τ. Κ. : Μολάων, Νεάπολης, Παπαδιανίκων