Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Τοπική Κοινότητα Μονεμβασίας

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει  ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Τοπική Κοινότητα Μονεμβασίας», προϋπολογισμού  2.120.400,00ευρώ με το Φ.Π.Α.
  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός:Μολάοι
Ταχ.Κωδ.:23052
Τηλ.:2732360580
Telefax:2732360590
E-mail: plagianou@monemvasia.gr
Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ηλεκτονικοί διαγωνισμοί΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και των σχεδίων της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή κατηγορίας Οικοδομικά στην τάξη 2η και άνω και στην κατηγορία Η/Μ στην τάξη 1η και άνω ή Α2 (κοινοπραξία δύο πτυχίων Α2 τάξης)   
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
Κάθε εργοληπτική επιχείρηση, που είναι εγγεγραμμένη στο ΜΕΕΠ και μετέχει στο διαγωνισμό, μεμονωμένα ή ως μέλος κοινοπραξίας, οφείλει να μην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συμβάσεων ανώτερο του νόμιμου ορίου, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 4 του Ν 3669/08.
Για την ανάθεση της παρούσας σύμβασης οι υποψήφιοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να πληρούν κατ΄ελάχιστα την προϋπόθεση ότι, κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας να έχουν μέσο όρο κύκλου εργασιών τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ/έτος και μέσο όρο κύκλου εργασιών σε συναφές με το δημοπρατούμενο έργο αντικείμενο τουλάχιστον ίσο με 1.000.000 ευρώ/έτος
  1. Προθεσμία εκτέλεσης υπηρεσίας: είναι 12 μήνες
  1. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
  1. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 14η Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τρίτη  και η ώρα λήξης 15:00.
Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 17η Νοεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00π.μ .
  1. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 34.200,00€
  1. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμέυει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα εννέα μηνών.
  1. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
  1. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020 κωδ. MIS 5001419»

Ο Δήμαρχος
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Θρίλερ στη Μάνη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα

Στο συμπέρασμα ότι τα υπολείμματα οστών που είχαν βρεθεί τυχαία από κατοίκους στις 4 Σεπτεμβρίου σε εγκαταλελειμμένο μικρό κτίσμα στη δασική περιοχή «Πλαγιανά» στη Λαγκάδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, είναι τελικά ανθρώπινα, κατέληξε η ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μάλιστα, τα υπολείμματα πιθανότατα να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία στα οποία καταλήγει ο ιατροδικαστής, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει ταυτοποίηση.
Τα υπολείμματα των οστών βρέθηκαν σε ένα παλιό λίθινο κτίσμα, το οποίο όμως, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιον λόγο το χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια έφτασε και ιατροδικαστής, ο οποίος έκανε αυτοψία και περισυνέλεξε τα τμήματα των οστών.
Πηγή: tharrosnews.gr

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Τ.Κ. 801 00  Κ Υ Θ Η Ρ Α
ΤΗΛ.:2736031202 & 2736038359
FAX  :2736031202

                          Ἐν Κυθήροις τῇ 18ῃ Ὀκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

      Τήν Παρασκευή 20 Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ. ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ θά Ἱερουργήση στόν ἑορτάζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀρτεμίου στό Ἄνω Σταπόδι, κατά τήν ὁποία ἑορτή ἑορτάζει καί ἡ Ἑλληνική Ἀστυνομία τόν Προστάτη της Ἅγιο Ἀρτέμιο.
      Ἐπίσης, τό Σάββατο 21 Ὀκτωβρίου, ἑορτή τοῦ Ὁσίου Χριστοδούλου τοῦ ἐν Πάτμῳ, ὁ Σεβασμιώτατος θά Ἱερουργήση στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν καί θά τελέση τό 10ετές Ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ ἀειμνήστου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Χριστοδούλου.
      Στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας (τοῦ Σαββάτου αὐτοῦ) ὁ Σεβασμιώτατος θά ἀναπέμψη γονυκλινῶς τίς εὐχές τοῦ Ἱεροῦ Εὐχολογίου γιά τήν λύσι τῆς ἀνομβρίας, ἀφοῦ ἡ γῆ μας, παρά τήν βροχή πού μᾶς ἔρριξε ὁ Πανάγαθος πρό ἡμερῶν, διψάει καί εἶναι ἀπαραίτητη ἡ βροχόπτωση γιά τά ἐλαιόδενδρα. Ὅσοι ἀπό τούς συμπολίτες μας ἠμποροῦν καί κατανοοῦν αὐτήν τήν μεγάλη ἀνάγκη τῆς βροχῆς ἄς προσέλθουν στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν γιά νά συμπροσευχηθοῦν μαζί μας.
      Τέλος, τήν ἐρχόμενη Κυριακή 22 Ὀκτωβρίου ὁ Σεβ.Ποιμενάρχης μας θά Ἱερουργήση στόν Ἱερό Ναό Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ (Κάτω Λιβάδι).



ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

«10ος δρόμος της Σεμπρεβίβας» Κυθηραϊκοί αγώνες δρόμου 29/10/17

«10ος δρόμος της Σεμπρεβίβας»
Κυθηραϊκοί αγώνες δρόμου 29/10/17
Ο Ναυτικός όμιλος Κυθήρων διοργανώνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 πμ. τον 10ο δρόμο της Σεμπρεβίβας σε ασφάλτινες διαδρομές 3, 6 & 10 χλμ.
Η συμμετοχή για όλους τους αθλητές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί με νερά κάθε 3 χλμ. Οι 3 πρώτοι νικητές σε κάθε κατηγορία θα λάβουν κύπελλα και δωροεπιταγές από τα καταστήματα της περιοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό t-shirt ενώ θα κληρωθούν και 2 ποδήλατα. 
Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λιβάδι Κυθήρων όπου και θα γίνουν οι απονομές. Μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί μικρή γιορτή με δωρεάν φαγητό για  όλους τους παρευρισκόμενους !!!!
Διαδρομές και κατηγορίες επάθλων.
  • 3 χλμ. Αγώνας fun run για όλες τις ηλικίες
  • 6 χλμ. 2004-2005 αγόρια κ' κορίτσια
  • 6 χλμ. 2002-2003 αγόρια κ' κορίτσια
  • 6 χλμ. 2000-2001 αγόρια κ' κορίτσια
  • 6 χλμ. ανδρών κ’ γυναικών
  • 10 χλμ. ανδρών κ’ γυναικών

* Για να γίνει μια απονομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή και ο τερματισμός τουλάχιστον 5 αθλητών σε κάθε κατηγορία.
Δηλώσεις συμμετοχής:  
Α. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται για 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στο χώρο εκκίνησης στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λιβάδι απο 9:45 εως 10.45 πμ.
Β. με sms στο 6932042066 ή μηνυμα στο facebook.com/n.o.kythiron  στέλνοντας ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, διαδρομή συμμετοχής (3, 6 ή 10 χλμ). πχ . ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, 1995, 10 χλμ.
Γ. Για ομαδικές εγγραφές επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του αγώνα Κώστα Μπέλμπα στο 6932042066.
Ολόκληρο το κόστος της διοργάνωσης καλύπτεται από χορηγίες ιδιωτών !!!
Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στα Κύθηρα   υπάρχει και καθημερινή σύνδεση με Νεάπολη Βοιών με το πλοίο Πορφυρούσα. (Απόσταση Αθήνα - Νεάπολη οδικώς 320 χλμ. περίπου 5,5 ώρες). Τηλ. πρακτορείου Νεάπολη 27340 29004. Πρακτ. Κύθηρα 27360-31390.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τα δρομολόγια πριν την αφιξή σας διότι ενδέχεται να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση...

Θα χαρούμε να συντρέξετε μαζί μας...  
στο δρόμο της Σεμπρεβίβας ....
το λουλούδι που για πάντα… ΖΕΙ !!!!

Για πληροφορίες: Κώστας Μπέλμπας 6932-042066, belbaskostas@gmail.com

8ος Κύκλος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας