Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η γιορτή της Πυροσβεστικής 17 Δεκεμβρίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει την μνήμη των προστατών του, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο, έδρα της Π.Υ. Γυθείου.
Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, παρουσία των αξιωματικών της Π.Υ. Γυθείου, πυροσβεστών, εθελοντών και τοπικών φορέων.
Επίσης αύριο ημέρα της εορτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι κατά τόπους υπηρεσίες σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτές και επισκέψιμες για όσους πολίτες το επιθυμούν. 
- See more at: http://githio-click.gr

Πρόσκληση από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο "Τέχνη Χρω"


ΛΑΚΩΝΙΑ.Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο του αγροτικού συνεταιρισμού Συκέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντέννα Νότιας Ελλάδας πυρκαγιά ξέσπασε στις 4.00 μ.μ της Παρασκευής στο εργοστάσιο του αγροτικού συνεταιρισμού Συκέας η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων και των εύφλεκτων υλικών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 http://ant1south.gr/

ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ-ΚΑΒΟ ΜΑΛΙΑ

 Μετά απο αρκετές ώρες επιτέλους η βροχόπτωση έσβησε την φωτια...
περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο
 http://velanidia-baladis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_52.html

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 16/12/2016

Δελτίο Τύπου - 16/12/2016
Τις συμβάσεις για την εκτέλεση 2 νέων δημοτικών έργων στην Τοπική Κοινότητα Μυρτιδίων υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με τον ανάδοχο που προέκυψε μέσα από δημόσιες διαδικασίες διαγωνισμών που εγκρίθηκαν ως προς τη νομιμότητά τους από τα 
αρμόδια κρατικά όργανα. Πρόκειται για τα έργα:
1) "Ασφαλτόστρωση Οδών Τ.Κ. Μυρτιδίων". Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό με βάση τη μελέτη 20.000€ με το Φ.Π.Α. και μετά τη δημοπρασία που διεξήχθη και την παρασχεθείσα έκπτωση 38%, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 12.400,01€ με το Φ.Π.Α. Προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού του Δρυμώνα με χρήση κοινής ασφάλτου και προθεσμία περάτωσης τους 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
2) "Διάνοιξη - Βελτίωση Οδού Βάνης - Μυρτίδια". Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό με βάση τη μελέτη 20.000€ με το Φ.Π.Α. και μετά τη δημοπρασία που διεξήχθη και την παρασχεθείσα έκπτωση 38%, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 12.400.00€ με το Φ.Π.Α. Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για τον τομέα της πυρασφάλειας της περιοχής αλλά και για την δημιουργία μιας ασφαλούς διόδου διαφυγής σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών που να εξυπηρετεί το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών. Προβλέπεται η βελτίωση, ο καθαρισμός και η επίστρωση της αγροτικής οδού που συνδέει την περιοχή του Βάνη με το Ι.Π. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας μέσα από την θέση "Δασωνάρια". Στις ανηφόρες με μεγάλη κλίση θα γίνει διάστρωση με σκυρόδεμα. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 1 μήνας από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Δήμος μας, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη λήξη του οικονομικού έτους, συνεχίζει δυναμικά την εκτέλεση απαραίτητων έργων και την υπογραφή συμβάσεων για νέα έργα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2016 και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, ικανοποιώντας στο μέτρο του δυνατού αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων και δημιουργώντας υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα και ενισχύουν την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.
Πηγή: www.kythira.gr - Γραφείο Τύπου Δήμου Κυθήρων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ





Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στην Δημοτική Βιβλιοθήκη


Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:00, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας σε διπλή συνεδρίαση.
Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 και αφορά τη συζήτηση οκτώ (8) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. «Περί εγκρίσεως του 2ου ΑΠΕ του έργου: <Δημιουργία συστήματος ερμηνείας περιβάλλοντος του αίθριου και της αίθουσας υποδοχής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού (Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης)» Δήμου Μονεμβασίας>».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
  2. «Περί εγκρίσεως του 3ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικού) του έργου: <Βελτίωση κοινοχρήστου χώρου στη Δ.Κ. Νεάπολης από γέφυρα Βραϊμάκη μέχρι γέφυρα παραλίας>».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
  3. «Περί χορήγησης παράτασης του έργου: <Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και δημοτικού οδικού δικτύου περιοχής Νεάπολης Βοιών Μονεμβασίας>».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
  4. «Περί διαγραφής χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
  5. «Περί έγκρισης και οριστικής παραλαβής της μελέτης με τίτλο: Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής στο Β.Α. τμήμα των Ο.Τ. 2, 7, 9 και 10 και Πράξη Αναλογισμού  στην οδό Ατλαντίδος στη Δ.Κ. Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
  6. «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων τρέχοντος έτους».
    Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος.
  7. «Περί αποδοχής χρηματοδότησης ύψους 91.800,00 € για την υλοποίηση του έργου:  <Ανάπλαση πλατείας Τ.Κ. Δαιμονιάς  Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας>, αναμόρφωση προϋπολογισμού, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων τρέχοντος έτους, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος.
  8. «Περί διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος».
    Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 π.μ. και αφορά τη συζήτηση ενός (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: «Γνώμη Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ επί του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017»
Εισηγητές: κ. Δήμαρχος και Μέλη Οικ. Επιτροπής.

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Νοεμβρίου 2016

Από το τμήμα Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου του Δήμου ανακοινώνεται η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2016 έως 30-11-2016, με βάση την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014.
 http://monemvasia.gov.gr/

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων

Το Λιμεναρχείο Νεάπολης ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στελέχωση του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΠΕΚ) Νεάπολης Βοιών.
Οι ζητούμενες ειδικότητες είναι: Πλοίαρχος, Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος μηχανικός, μηχανικός Η/Υ, μηχανολόγος Μηχανικός, Ναυπηγός, Χημικός, κλπ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΕΠΕΙΓΟΝ Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας


EKTAKTO !ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓ ΜΥΡΟΥ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...