Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες

Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από τις 8 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Επιπλέον, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Τέλος, από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων

matrix24.g

Πρώην ερευνητής του Πενταγώνου προειδοποιεί: «Θα έχουμε επίθεση από UFO και η καταστροφή θα είναι τεράστια»

 

«Η αντικατασκοπία θα πρέπει να μαζέψει άμεσα πληροφορίες για το τι απεργάζονται οι εξωγήινοι» λέει ο Luis Elizondο - «Αυτό που θα ζήσουμε θα είναι πολύ χειρότερο από όσα έγιναν στους  Δίδυμους Πύργους»

Για τους κινδύνους μιας τεραστίων διαστάσεων επίθεσης στη Γη από UFO, σε κλίμακα παρόμοια με τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προειδοποιεί πρώην ερευνητής του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο Luis «Lue» Elizondo, τέως επικεφαλής ενός μυστικού προγράμματος ερευνών σε σχέση με τους εξωγήινους και τις προθέσεις τους, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Εάν η αμερικανική αντικατασκοπεία δεν κατορθώσει να συλλέξει εγκαίρως τις απαιτούμενες πληροφορίες για το τι απεργάζονται οι εξωγήινοι, τότε ο πλανήτης θα πληρώσει την επιπολαιότητα των μυστικών υπηρεσιών με μια ασύλληπτη καταστροφή».
Ο Elizondo δεν είναι ούτε άγνωστος στο ευρύ κοινό ούτε τυχαίος. Από το 2017 και αφ' ότου απομακρύνθηκε από τη θέση του, ως προϊσταμένου του «Προηγμένου Προγράμματος Ταυτοποίησης Αεροδιαστημικών Απειλών» (Advanced Aerospace Threat Identification Program), έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στα ΜΜΕ αποκαλύπτοντας πτυχές των απόρρητων ερευνών οι οποίες διενεργούνται από τους Αμερικανούς για τα UFO και τους εξωγήινους.

Ο Luis Elizondo ισχυρίζεται ότι «εγώ δεν είμαι κυνηγός UFO, εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου. Και η δουλειά μου είναι να μαζεύω στοιχεία και να λέω την αλήθεια. Υπάρχει κάτι στον ουρανό της Γης. Δεν ξέρουμε τι είναι, δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί, δεν ξέρουμε τις προθέσεις του, δεν ξέρουμε τι μπορεί πραγματικά να κάνει, δεν ξέρουμε ποιος το πιλοτάρει και τι προθέσεις έχει. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτό».
Σύμφωνα με τον Elizondo «εάν αποδειχθεί ότι ένας ξένος αντίπαλος μάς έχει ξεπεράσει ως προς την τεχνολογία, τότε έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της αντικατασκοπείας μας, επιπέδου Διδύμων Πύργων. Για τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001 χρειάστηκαν τρία χρόνια προκειμένου να συνταχθούν οι αναφορές για το τι συνέβη. Αμφιβάλλω ότι, για αντικείμενα που πετάνε στον ουρανό εδώ και δεκαετίες, αρκούν 180 ημέρες για να γραφτεί μια αντίστοιχη αναφορά, όπως τη ζητά το Κονγκρέσο».


Ο Elizondo κάνει λόγο για την αναφορά η οποία υποτίθεται ότι έως τον Ιούνιο θα εξηγεί το τι ακριβώς συμβαίνει με το UFO που εντοπίστηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό το 2020. Επρόκειτο για ένα πυραμιδοειδές ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο εμφανίστηκε στο ραντάρ αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι θεωρείται UFO και ότι θα δοθούν εξηγήσεις με τη δημοσίευση της αναφοράς, τον ερχόμενο Ιούνιο.
Αν πιστέψει κάποιος τον Luis Elizondo, τα διαστημόπλοια των εξωγήινων έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε ταχύτητες 17.500 χιλιομέτρων την ώρα και να πραγματοποιούν σχεδόν επιτόπιους ελιγμούς, κάτι αδιανόητο για οποιοδήποτε σώμα κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα.

Εν είδει ψυχροπολεμικού καρυκεύματος στα όσα λέει, ο Elizondo δεν παραλείπει να σημειώσει ότι, εκτός από τις ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα δραστηριοποιούνται ζωηρά στον τομέα της εξωγήινης αντικατασκοπείας. «Εξίσου, αν όχι περισσότερο από ό,τι κάνουμε εμείς στις ΗΠΑ» δηλώνει με έμφαση ο κ. Luis Elizondo.


ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ¨SOUVLIKE¨ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ:ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!


ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ¨SOUVLIKE¨ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ

Το καλύτερο εύγευστο και χορταστικό σουβλάκι ?

μα που αλλού στο souvlike !!!

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Νησιού στη διασταύρωση των Αρωνιαδίκων.
Σας περιμένουμε στον ΝΕΟ μας ευρύχωρο δροσερό εξωτερικό χώρο διακοσμημένο με πολύ μεράκι να σας εξυπηρετήσουμε !!!


Ανοίξαμε για την θερινή σεζόν λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοιό που ισχύουν στα καταστήματα εστίασης.



* Ποικιλία από ορεκτικά πιάτα 
* Διάφορες σαλάτες
* Λαχταριστά τυλιχτά,γύρος κοτόπουλο χοιρινό
* Κοτομπέικον,κεμπάπ,λουκάνικο
* Τυλιχτό δίπιτο !!!



¨SOUVLIKE¨ 

* Πεντανόστημες μερίδες της ώρας !!!
 * Μαγειρευτά κάποιες ημέρες της εβδομάδας 
    Κάθε Κυριακή ΣΟΥΒΛΑ !!! κοτόπουλο κοντοσούβλι 


SOUVLIKE¨

* Καλό ντόπιο κρασί παραγωγής μας και ποτά !
Ο ιδανικός χώρος για καλό φαγητό για εσάς και την παρέα σας.


Ανοιχτά καθημερινά  και ντελίβερι στην ευρύτερη περιοχή Μητάτα,Φράτσια,Ποταμός.


ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ¨SOUVLIKE¨ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ
Τηλ. 27360 34261
facebook.com/souvlikekythera

instagram.Fsouvlike_kythira











ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Ράδιο Adelin Κύθηρα 30.05.1994

 

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ¨ΠΡΑΜΑ¨ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ Ι.Χ.Ε


Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα μετά από καταδίωξη ημεδαπός, που είχε εισάγει στη χώρα και μετέφερε πάνω από 8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και πιστόλι TOKAREV

Συνελήφθη χθες (04-05-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας να κινείται με μοτοσικλέτα σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Κατά τη διέλευσή του από την περιοχή της Σελεύκειας Ηγουμενίτσας, ο κατηγορούμενος δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει τον έλεγχο.

Ύστερα από καταδίωξη που ακολούθησε, ο οδηγός της μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Νέα Παραλιακή Οδό Ηγουμενίτσας, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Εντός του σάκου που έφερε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -8- κιλών και -460- γραμμαρίων και
  • πιστόλι TOKAREV με γεμιστήρα με (7) φυσίγγια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα παραπάνω είχε εισάγει στη χώρα με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ κατασχέθηκαν επίσης η μοτοσικλέτα, χρηματικό ποσό -170- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Συνελήφθη στη Ρόδο ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Κατασχέθηκαν -435- γραμμ. κάνναβη, -11- δενδρύλλια, ηλεκτρονική ζυγαριά, τεχνικός-καλλιεργητικός εξοπλισμός

Συνελήφθη χθες (4 Μαΐου 2021) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, χθες το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακολούθησε έρευνα σε χώρο διαμονής του όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη συνολικού βάρους 435 γραμμαρίων
  • 11 φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες που βρισκόταν σε μπαλκόνι
  • Εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πανελλήνια Διάκριση για την Ν.Μ. Μολάων από το Παρατηρητήριο Καινοτομίας!

Πανελλήνια Διάκριση για την Ν.Μ. Μολάων από το Παρατηρητήριο Καινοτομίας!

Το πρώτο Νοσοκομείο στη Ελλάδα που αναγνωρίζεται από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Καινοτόμες Δράσεις για τον Covid-19, αποτελεί η Ν.Μ. Μολάων!
Ειδικότερα, το Νοσοκομείο Μολάων διακρίθηκε για τις καινοτόμες δράσεις τηλεϊατρικής που προσέφερε στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών ευθύνης της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν και χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε το έτος 2020 η επιδημία του ιού Sars-Cov-19.
Το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει τη πολιτική καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση και υποστηρίζει τις δημόσιες οργανώσεις για την ανάπτυξη ικανότητας καινοτομίας και διοικητικού μετασχηματισμού τους. Στο εν λόγω πλαίσιο, αναγνώρισε ως καινοτόμο τη Ν.Μ. Μολάων για τη δράση «Εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κατοίκους με δυσκολία πρόσβασης λόγω Covid-19».
Η εξαιρετική αυτή διάκριση, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Διοίκησης της Ν.Μ. Μολάων και επιβράβευσης του στρατηγικού της πλάνου για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας, η οποία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Vodafone- υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες και τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διάκριση:

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ανακοινώνουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων λειτουργεί ξανά από σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.

5 Μαΐου του 2010 «Marfin Bank»:TO ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ


Το ημερολόγιο δείχνει 5 Μαΐου του 2010. Η οδός Σταδίου είναι πλημμυρισμένη από κόσμο που διαδηλώνει.

Ξαφνικά, μέσα από το πλήθος, ξεπηδά μια ομάδα 12 ατόμων (σύμφωνα με το βούλευμα των δικαστών), η οποία -με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά- κατευθύνεται στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και στο υποκατάστημα της τράπεζας «Marfin Bank» στον αριθμό 23. Τρεις από αυτούς σπάνε τις τζαμαρίες και πετούν εντός των καταστημάτων βόμβες μολότοφ.
Τρεις νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί έχουν βρει τον θάνατο. Εκείνη την ημέρα κόβεται το νήμα της ζωής για τον Επαμεινώνδα (36 ετών), την Παρασκευή (35 ετών) και την εγκυμονούσα Αγγελική (32 ετών).Την ιδία στιγμή, σε άλλα σημεία της πόλης συνεχίζονται οι καταστροφές σε κτίρια και οχήματα. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.
Οι αστυνομικές αρχές και οι δικαιοσυνη δεν κατάφεραν ποτέ να δικαιώσουν τους τραγικούς νεκρούς εργαζόμενους που πλήρωσαν με την ζωή τους την κρατική ανεπάρκεια , την ανομία, την ατιμωρησία .
Οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και οι επιζώντες της επίθεσης περιμένουν ακόμη την δικαίωση των αγαπημένων προσώπων τους.

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Τι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται, ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Τριήμερες επαναλαμβανόμενες Διακοπές Ηλεκτροδότησης σε Κοινότητες & οικισμούς



Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 & το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθούν επί τριήμερο, πολύωρες επαναλαμβανόμενες διακοπές ρευματοδότησης σε Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου μας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΥΕ τις παραπάνω ημέρες, οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 8:00 έως 17:00 και αφορούν τις Κοινότητες :

  • Τις Τ.Κ. Λυρών και Κουλεντίων (συν τον οικισμό Φούτια), της ΔΕ Μονεμβασίας
  • Τους οικισμούς Αυλός & Κρυόβρυσης της Τ.Κ. Παντάνασσας, της ΔΕ Βοιών

Διακοπή νερού στον οικισμό Κεραμωτό Καρβουνάδων



Την Τετάρτη 5 Μαίου από τις 10:00′ έως τις 14:00′ θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης υδρομετρητών στο δίκτυο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Καρβουνάδων, (οικισμός Καραμωτό).

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού αυτού τις ανωτέρω αναφερόμενες ώρες.

ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ¨ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟΝ¨ΨΗΦΙΣΜΑ



 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ¨TERRA KYTHERIA¨


 













ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ


 

Νέα Υόρκη: Σπαρακτικό αντίο από Ομογένεια και εκατοντάδες αστυνομικούς στον Τάσο Τσάκο [video]

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η ελληνική ομογένεια και η αστυνομία της Νέας Υόρκης αποχαιρέτησαν τον Αναστάσιο Τσάκο.

Ο ομογενής αστυνομικός έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν 32χρονη γυναίκα που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Γκρινλόουν της Νέας Υόρκης.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόροςπαραβρέθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, καθώς και πλήθος αστυνομικών, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον Αναστάσιο Τσάκο με όλες τις προβλεπόμενες τιμές. Ο ομογενής αστυνομικός άφησε πίσω τους δύο γονείς του, Σταύρο και Άννα Τσάκου, τη σύζυγο του Ειρήνη και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας τριών και πέντε ετών.

Στον επικήδειο που εξεφώνησε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε:

«Είναι πολύ δύσκολη η θέση οποιουδήποτε να αποχαιρετήσει έναν τέτοιο ήρωα, έναν τέτοιο σύζυγο, έναν τέτοιο πατριώτη, ένα παιδί της Ελλάδας, ο οποίος όπου και να πήγε, μόνο υπερήφανους έκανε τους δικούς του ανθρώπους, την εκκλησία του και την πατρίδα του, γιατί ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης. Ομολογώ ότι ως Αρχιεπίσκοπος, ως κληρικός, ως ορθόδοξος, δεν μπορώ να βρω λόγια για να παρηγορήσω την σύζυγο του, Ειρήνη, τα παιδιά, τον πατέρα και την μητέρα του. Δεν υπάρχουν λόγια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες στιγμές είναι να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλο και να δείχνουμε αγάπη. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτούς που άφησε πίσω ο Τάσος και να αφήσουμε τον Θεό να μιλήσει στις καρδιές τους και να αφήσουμε τον χρόνο να κλείσει σιγά αυτή την μεγάλη πληγή.

Ειρήνη να έχεις υγεία, να τον θυμάσαι, να μεγαλώσεις τα παιδιά του και να μιλάς για τον πατέρα τους, και να είναι υπερήφανη και η Τζένι και ο μικρός. Και εσείς, πατέρα και μητέρα, αποχαιρετάτε έναν ήρωα της πατρίδας, ένα γενναίο παιδί, ένα πρότυπο Χριστιανό, ένα καλό παιδί. Δεν έχω λόγια να σας πω. Μπορώ μόνο να σας πω ότι θα είμαι εγώ, η εκκλησία, όλη η ομογένεια, όλη η αστυνομία της Νέας Υόρκης, οι πάντες θα είμαστε κοντά σας. Αιωνία του η μνήμη».

Μπιλ ντε Μπλάζιο: Θρηνούμε την απώλεια ενός καλού ανθρώπου

 Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε τον Αναστάσιο Τσάκο έναν αληθινό ήρωα, προτρέποντας τα παιδιά του να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους. «Θρηνούμε όλοι για έναν καλό άνθρωπο από όλες τις απόψεις που έφυγε από την ζωή. Η οικογένεια του θρηνεί, η αστυνομία της Νέας Υόρκης, η πόλη θρηνεί. Κάποιοι άνθρωποι είναι αληθινοί ήρωες και είναι εκεί για τους άλλους. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Αναστάσιος Τσάκος», σημείωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Π.Κασφίκης
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

hellasjournal.com


ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑ.(ΦΩΤΟ)

 

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑ.(ΦΩΤΟ)

Αγία Ειρήνη
Το μικρό λευκό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης είναι κρεμασμένο κυριολεκτικά πάνω στο βράχο. Είναι βυζαντινού ρυθμού ναός σε σχήμα σταυρού χτισμένος πάνω στα ερείπια παλαιότερης μονής, με δεξαμενή νερού. Το τέμπλο του ναού κοσμούν εικόνες του Μοναχού αγιογράφου Νέστορος Βασαλάκη. Το συγκρότημα περιλαμβάνει πτέρυγες με κελιά στα οποία μπορεί να διανυχτερεύσει-μετά από συνεννόηση- ο επισκέπτης, εκεί όπου είναι μόνο θάλασσα, ουρανός, και βράχια. Δεν υπάρχει ναυτικός ή ψαράς που να μην γνωρίζει το εκκλησάκι τούτο και τον Άγιο Γεώργιο εν Μαλεώ, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Μα και πόσοι επισκέπτες από όλον τον κόσμο έχουν φτάσει εκεί στην τελευταία άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.
hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Αν θέλεις να βιώσεις βαθιές πνευματικές συγκινήσεις, εύχομαι σε σένα ταξιδιώτη ,να βρεθείς εκεί, στην άκρη του Κάβο Μαλιά στην άκρη της χερσονήσου ,στα ασκηταριά της Αγίας Ειρήνης !
Να προσκυνήσεις νιώθοντας το δέος να σε κατακλύζει!
Γιατί για να βρεθείς εδώ το θέλησες πολύ ,γιατί είναι μονοπάτι σε γκρεμό και όχι ο φαρδύς ο δρόμος που πήρες ,γιατί πλεύρισες με καίκι στα άπατα του Κάβο Μαλιά δίπλα από ποντοπόρα πλοία για να ανηφορίσεις στη Χάρη της !
Η Αγία μας Ειρήνη !Το θρησκευτικό στολίδι του τόπου των Βατίκων!
Χρόνια πολλά !
(Από Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου)


Το μονοπάτι προς την Αγ. Ειρήνη στον κάβο Μαλιά έχει μήκος 2.3 χλμ. και θα χρειαστούμε περπάτημα περίπου 50'. Εχει αρκετές ανηφοροκατηφόρες και γι΄αυτό σε σημεία του είναι επίπονο. Εντυπωσιακές εικόνες άγριας ομορφιάς θα σας αποζημιώσουν για την κούραση.

www.exploring-greece.gr