Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: Η μέθοδος είναι γνωστή δεν συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς μετά και να μας φταινε όλα!


Το 2018 έγινε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για το νέο λογότυπο. Που παρατάθηκε για αρκετούς μήνες. Πόσοι συμμετείχαν άραγε; συμμετείχαν όσοι σήμερα φωνάζουν; Όχι! Η μέθοδος εξάλλου είναι γνωστή: δεν συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς μετά και να μας φταινε όλα!



ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Με μεγάλη λύπη μάθαμε τήν απώλεια τού ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ

...εκλεκτού μέλους της Κυθηραικής Αδελφότητας τού Πειραιά.
καί επιφανούς μέλους τής σωρείας , εκείνων, τών Κυθηρίων πνευματικών ανθρώπων
πού ανέδειξαν τα Κύθηρα σαν ενα από τούς πλέον πλούσιους , σε πνευματικούς ανθρώπους ,
Ελληνικούς τόπους...
Ας είναι ελαφρύ τό χώμα που θα σκεπασει τόν αγαπητό μας Διονύση και ο θεός νά δίνει δυναμη στούς οικείους του..

Αυτή τη φορά, στην θέση του Ιησού Χριστού είμαστε όλοι εμείς! Σε έναν ατελείωτο Γολγοθά που όμοιό του δεν έζησε η Ανθρωπότητα.

Του Γιώργου Αδαλή

Και προετοιμάζονταν χρόνια για την Σταύρωσή Του. Τα «εργαλεία τους»; Ενας Πιλάτος, ένας Ανας, ένας Καϊάφας κι ένας Βαραββάς! O ένας ένιψε τας χείρας της Αυτοκρατορίας. Οι άλλοι επέβαλαν τον Δεσποτισμό των φανατισμένων. Κι απέμενε ένας για να τον ανταλλάξουν με τις ιαχές του φανατισμένου τους κοινού που διψούσε για αίμα στην «αρένα».

Τελικά όλο αυτό το Σύστημα που σταύρωσε τον Θεάνθρωπο δεν έχει αλλάξει από τότε. Ακριβώς ίδιο το «έργο» και σήμερα με άλλους πρωταγωνιστές! Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος νίπτουν τας χείρας τους φωτογραφιζόμενοι με γατάκια και σκυλάκια! Ο Ιερώνυμος και ο Βαρθολομαίος σε ρόλο Ανα και Καϊάφα! Και σε ρόλο Βαραββά ο Λιγνάδης!

Μόνο που αυτή τη φορά, στην θέση του Ιησού Χριστού είμαστε όλοι εμείς! Σε έναν ατελείωτο Γολγοθά που όμοιό του δεν έζησε η Ανθρωπότητα.

Κάποιοι , που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς, ξεχνούν ένα πράγμα! Δεν μπορούν να αφανίσουν τον Χριστιανισμό, όσα όπλα και τακτικές κι αν χρησιμοποιήσουν. Οσα μοντέρνα τεχνολογικά εργαλεία κι αν εφεύρουν. Οσο μεγάλα επικοινωνιακά στρατηγεία κι αν επιστρατεύσουν!

Η Ελληνορθόδοξη Πίστη θα είναι εκεί αιώνια γιατί ο Ιησούς Χριστός σήκωσε τον Σταυρό Του, εις το όνομα ολάκερης της Ανθρωπότητας! Και τελικά, το μόνο που χρειάζεται ένας Χριστιανός απέναντι στον στρατό τους, είναι ένα κερί, ένα ακάνθινο στεφάνι και δυό καρφιά! Αυτά αρκούν για να δοξάζουμε τον Ιησού Χριστό μας, εις τους αιώνας των αιώνων …

ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

.triklopodia.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ:ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΥ, ΜΥΡΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΧΟΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΣΥΛΛΑΒΕΣ

 


Ένα λογότυπο για τα Κύθηρα δεν έχει καμία δουλειά να αναφέρεται στην Ιόνιο Πολιτεία, αλλά να προβάλλει ένα ισχυρό μοναδικό χαρακτηριστικό του νησιού μας που θα το κάνει ξακουστό στα πέρατα του κόσμου. Ούτε να αναφέρεται στις μυρτιές που είναι γεμάτη όλη η Ελλάδα. Και είναι χωρίς κανένα νόημα το κόψιμο μιας από τις 3 συλλαβές του ονόματος, άσχετο, αδιάφορο. Η αναδυόμενη Αφροδίτη στα νερά της Παλαιόπολης ή του Καλαδί είναι ένα ισχυρό σύμβολο που μπορεί να συγκινήσει βαθιά και να συμβάλει στη διάδοση της ιδέας των Κυθήρων στα πέρατα του κόσμου

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...

ΕΛ.ΑΣ:¨ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ¨ΣΤΟΝ ΗΜΕΔΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή Ευβοίας, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Εντοπίστηκε πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντός της οικίας του

Κατασχέθηκαν λαμπτήρες, ανεμιστήρες, συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας, συσκευασίες λιπασμάτων κ.α.

Επιπλέον κατασχέθηκαν (10) δενδρύλλια κάνναβης, (81,95) γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό κ.α.

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (26-04-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ο ανωτέρω εντοπίστηκε έξωθεν της οικίας του και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε (2,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δωματίου αυτής, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενος από:

  • (5) λαμπτήρες,
  • (3) ανεμιστήρες,
  • συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας, καθώς και
  • σωλήνα διοχετεύσεως αέρα.

στο εσωτερικό του προαναφερόμενου χώρου :

  • (10) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως (1,40) μέτρων, εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες και
  • (10) δοχεία με υγρό λίπασμα.

σε διάφορους χώρους της οικίας:

  • (19) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (79,55) γραμμαρίων,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των (185) ευρώ και
  • πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων

Τα ντοκουμέντα





Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (5) ημεδαποί, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης

Εξακριβώθηκαν περισσότερες από (650) περιπτώσεις διακίνησης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (62) ατόμων που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από -3- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό -5.850- ευρώ και δύο κυνηγητικά όπλα

Πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, αφού προηγήθηκε η διακρίβωση της δράσης της εγκληματικής ομάδας και η ταυτοποίηση των μελών της, ακολούθησε χθες (26-04-2021) οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν (5) ημεδαποί.

Επίσης, κατηγορούμενος τυγχάνει ακόμη ένας ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ύστερα από σύλληψή του την 18-03-2021, όταν στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1- κιλού και -850- γραμμαρίων. ( σχετικό το από 19-03-2021 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας).

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Σεπτέμβριο του 2020 οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης, με την οποία προμήθευαν χρήστες της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.

Κατά το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξακριβώθηκαν πάνω από (650) αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (62) χρηστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -3- κιλών και -216,63- γραμμαρίων,
  •  χρηματικό ποσό -5.850- ευρώ,
  •  δύο κυνηγητικά όπλα,
  •  (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  •  (6) κινητά τηλέφωνα και (8) κάρτες SIM .

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ


 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Κ.Υ.ΝΕΑΠΟΛΗΣ


 

¨ΕΥΧΕΣ¨ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Γράφει το Kythera Group

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Απίστευτα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει παντοδύναμο χάλι στη διαδικασία εμβολιασμού ξένων κατοίκων και επισκεπτών. Ενώ πολλοί κατάφεραν να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένων πολλών που ζουν στα Κύθηρα, άλλοι ακόμα περιμένουν. Ένα τεράστιο μέρος του φταίχτη φαίνεται να αναπαύεται με το διαβόητα buggy, κακώς σχεδιασμένο και χειρότερο διαχειρισμένο σύστημα υπολογιστών που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του προγράμματος εμβολιασμού. Τις τελευταίες 48 ώρες, έχουν προκύψει τουλάχιστον δύο διαφορετικά παραδείγματα κακοδιαχείρισης χάους: ένα ήταν ένα email που συμβουλεύει ψευδώς κάποιον που έχει ήδη λάβει το δεύτερο πλάνο του ότι ′′ κατόπιν εξέτασης της ηλεκτρονικής σας αίτησης προκύπτει ότι δεν έχετε ΑΜΚΑ αριθμός ", και ότι πρέπει να εφαρμόσουν και πάλι από την αρχή (βλέπε εικόνα). Το δεύτερο ήταν ένα μήνυμα SMS πληροφορώντας ψευδώς διαφορετικό άτομο ότι το δεύτερο ραντεβού του ήταν σε διαφορετική (και ιατρικά αμερόληπτη) ημερομηνία από εκείνη που είχε καθοριστεί από το νοσοκομείο. Παρακαλώ σημειώστε ότι πρέπει να λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, αγνοήστε το - το ραντεβού που ορίζει το νοσοκομείο είναι το σωστό.
Για άλλη μια φορά, εάν έχετε ήδη λάβει προσωρινό ΑΜΚΑ και έχετε ζητήσει ραντεβού, αλλά δεν είχατε ακόμη απάντηση, ή αν έχετε κάνει αίτηση προσωρινού ΑΜΚΑ και δεν έχετε λάβει ποτέ, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο ΚΕΠ στον Ποταμό και να ζητήσετε ραντεβού το νωρίτερο ραντεβού πιθανό ραντεβού.

Τελεφερίκ για την άνω πόλη του κάστρου Μονεμβασίας

Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή τελεφερίκ που θα συνδέει το χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη, έργο που θα επιτρέψει την προσβασιμότητα σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας Έλληνες και ξένους που μέχρι τώρα τους ήταν δύσκολο ή και απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού θα διευκολυνθεί και η μεταφορά υλικών των τόσο αναγκαίων για τις εργασίες αναστήλωσης.

Η μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας οι αρχαιολόγοι Δανάη Χαραλάμπους, Γιώτα Σκάγκου και η αρχιτέκτων Ντίνα Ντουβή και από την ομάδα μελετητών οι Ανδρέας Αντωνόπουλος  που ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος για το έργο του αναβατορίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ο αρχιτέκτων Παναγιώτης Προύσαλης.

Στην ομάδα συμβούλων της μελέτης συμμετέχουν και γνωστά ονόματα Ελλήνων και ξένων μελετητών, όπως ο ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΚΑΣΤΡΟ Dr Αρχιτέκτων Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Σύμβουλος ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Συγκοινωνιολόγος και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ Αρχιτέκτων AAD Columbia University μελετητής.

Η ομάδα μελετητών παρουσίασε τις δυο εναλλακτικές λύσεις για το τελεφερίκ (Α) σταθερής τροχιάς (Β) εναέριο, συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της πρώτης φάσης μελέτης, η οποία θα υποβληθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση χωροθέτησης και στη συνέχεια θα εκπονηθεί η οριστική μελέτη.

Δείτε το δελτίο τύπου

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αποκαθήλωση και Στόλισμα επιταφίου Χώρα Κύθηρα 09.04.1999

 

¨ΕΥΧΕΣ¨ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟ ΙΔΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


 

Τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού σήμερα. Οι εξαιρέσεις, η προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο ΦΕΚ, τι ισχύει για τα νησιά της Αττικής και τις εκδρομές.


Σε εξέλιξη είναι εδώ και μερικές μέρες η έξοδος από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, ενώ η μετακίνηση εκτός νομού γίνεται με πιο αυστηρά μέτρα και κριτήρια. Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται το ταξίδι, ενώ απαντήσεις έχουν δοθεί και σε κάποια κενά και «παραθυράκια».

Αναλυτικά, σήμερα και μέχρι τις 10 Μαΐου, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

  • Από και προς την εργασία. Τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν τον χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες, η υπεύθυνη δήλωση ή η βεβαίωση αναφέρει συγκεκριμένα τον λόγο της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία) και ο συνολικός χρόνος αυτής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται και για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν ισχύει το χαρτί από ιδιώτη γιατρό.
  • Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Η πιστοποίηση γίνεται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
  • Για μετάβαση σε κηδεία. Ο μετακινούμενος υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, δα) ληξιαρχική πράξη θανάτου και δβ) άδεια ταφής. Ο συνολικός χρόνος μετακίνησης της παρούσας περίπτωσης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση. Ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να έχει μαζί του:
  1. στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου
  2. στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75)
  3. σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Τι ισχύει για τα νησιά της Αττικής

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ισχύουν μέχρι τις 10 Μαΐου τουλάχιστον:

«Κατά τον χρόνο εφαρμογής της παρούσας, απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικώς στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση απαγορεύεται: εκτός των ορίων της Περιφέρειας από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»

Ποια είναι τα νησιά της Αττικής:

  • Αγκίστρι
  • Αίγινα
  • Κύθηρα
  • Πόρος
  • Σαλαμίνα
  • Σπέτσες
  • Τροιζηνία-Μέθανα
  • Ύδρα
  • .ieidiseis.gr

Σύνδεσμος Κληρικών προς ΔΙΣ: ”Αλλάξτε την ώρα, μετά το «Χριστός Ανέστη» θα κάνουν πάρτι στις πλατείες”


Χάνεται ο έλεγχος με το θέμα της Ανάστασης στις 9-Η Εκκλησία της Κύπρου έδειξε τον δρόμο αλλά η Ελλαδική Εκκλησία προτιμάει να πάει με την λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Απολύτως στοιχισμένη με την άποψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, που πριν από λίγες μέρες έγραφε για τον διχασμό που προέκυψε στους εκκλησιαστικούς κύκλους μετά την απόφαση Μητσοτάκη-ιερώνυμου, είναι η επιστολή του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προς την Ιερά Σύνοδο. “Εχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, διχασμός και σκανδαλισμός στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, με αντεγκλήσεις και διαξιφισμού” επιβεβαιώνουν οι Κληρικοί ενώ συν τοις άλλοις αναφέρονται και στο άλλο θέμα που ανέδειξε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για την “αγία ανυπακοή” λέγοντας πως “Γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχουν ακόμη και σκέψεις από ορισμένες Μητροπόλεις ή και ενορίες να απειθήσουν”

Και έτσι είναι αφού και πάλι για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Κυθήρων ξεκαθάρισε πως “Θα κάνουμε την Ανάσταση τις πρωινές ώρες της Κυριακής”.

Στην επιστολή του ο ΙΣΚΕ επισημαίνει ακόμη πως: Είμαστε βέβαιοι όμως ότι αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», εάν αυτό αναγγελθεί την 9η νυχτερινή, θα ξεκινήσουν πάρτι στις πλατείες, και ζητάει από την Ιερά Σύνοδο να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης. Κάτι τέτοιο είπε χθες και ο Μητροπολιτης Κυθήρων όταν κάλεσε την ΔΙΣ να αναθεωρήσει.

Φωνή λαού οργή Θεού!

Την ίδια στιγμή η στάση που κρατάει η Εκκλησία της Κύπρου εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλαδική Ιερά Σύνοδο. Και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αλλά και ο Μητροπολίτης Μόρφουεξέφρασαν την αντίθεσή τους με όσα αποφάσισαν Ιερώνυμος-Μητσοτάκης και “ευλόγησε” η ΔΙΣ.

Η δε στάση της Εκκλησίας της Κύπρου να αντιδράσει έντονα στα μέτρα της κυβέρνησής της Κύπρου, η οποία τελικά υποχώρησε, απέδειξε πως υπάρχει και άλλη οδός, αλλά απλά ο ιΕλλαδίτες Ιεράρχες δεν ήθελαν να την πάρουν!

Μητροπολίτες κουνούν το δάκτυλο

Μεγαλύτερη οργή έχουν προκαλέσει κάποιοι Μητροπολίτες που βάλουν κατά όσων αντιδρούν. Ο Μητροπολίτης Βεροίας για παράδειγμα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει “Ιούδες όσους νιώθουν υπερασπιστές της πίστεως”

Επικριτικός είχε υπάρξει και ο Μητροπολίτης Αργολίδος πρόσφατα αλλά και άλλοι Ιεράρχες.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΙΣΚΕ προς την Ιερά Σύνοδο:

Με την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, βιώνοντας σε όλο τους το εύρος τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς πανδημίας της Covid-19 στην Εκκλησία και την ευρύτερη κοινωνία, επιθυμούμε -αλλά και οφείλουμε- να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες απείρων παραπόνων από τον ευσεβή λαό του Θεού, κληρικούς και λαϊκούς, εξαιτίας της μετάθεσης της ώρας έναρξης της παννυχίδας της Αναστάσεως του Κυρίου από την 11η εις την 8η νυκτερινή.

Θα ήταν απρεπές και άδικο εάν δεν αναγνωρίζαμε τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες τόσο του προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, όσο και των λοιπών συνοδικών Ιεραρχών ώστε να αποτραπεί η μετάθεση της ώρας έναρξης. Μολαταύτα, τα ώτα των κυβερνώντων, οι οποίοι διατυμπανίζουν αυτές τις ημέρες την επιστροφή στην κανονικότητα, δεν άκουσαν τις παρακλήσεις σας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, διχασμός και σκανδαλισμός στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, με αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς. Γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχουν ακόμη και σκέψεις από ορισμένες Μητροπόλεις ή και ενορίες να απειθήσουν στην ανωτέρω απόφαση και είτε να τηρήσουν την παράδοση, η οποία επιβάλλει η παννυχίδα να αρχίζει την 11η νυκτερινή, είτε να μεταθέσουν την έναρξη την 5η πρωινή ώρα.

Βλέποντας την αναστάτωση που επικρατεί, εμείς οι απλοί Ιερείς που καθημερινά αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του ποιμνίου, καλούμαστε να μεταφέρουμε το μήνυμα των πιστών προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος: ότι δεν θα πρέπει η επιβολή αυστηρών μέτρων στη λειτουργία του εκκλησιαστικού σώματος να αποτελεί επικοινωνιακό άλλοθι για την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να προβάλλει μέσω των Μ.Μ.Ε. την αποτελεσματικότητά της στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όταν ταυτόχρονα στις πλατείες διασκεδάζει μέγα πλήθος μέχρι πρωίας χωρίς ενόχληση από το κράτος. Θεωρούμε ότι θα πρέπει η Πολιτεία να σταματήσει να μας περιπαίζει προκλητικά λέγοντας ότι επιβάλλεται στις 2 Μαΐου, την ημέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει στις 22:00, ενώ την επόμενη ημέρα η απαγόρευση θα αρχίζει από τις 23:00, και σύμφωνα με δήλωση Υπουργού αν κάποιος αποχωρήσει από χώρο εστίασης στις 23:00 θα είναι σύννομος, με αποτέλεσμα de facto να παρατείνεται η κυκλοφορία μετά τις 23:00 (τι θα αλλάξει άραγε μέσα σε μία ημέρα;) και να σταματήσουν να μας θεωρούν πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Ως άλλοι Νέρωνες, μας κατηγορούν για τη διασπορά της πανδημίας! Δεν ξεχνάμε, μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων, την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού από ορισμένα Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία πρόβαλλαν εικόνες από εορτασμό Θεοφανίων παρελθόντων ετών ως δήθεν εφετινές με σκοπό την κατασυκοφάντηση των πιστών.

Για τους παραπάνω λόγους, ταπεινώς σας παρακαλούμε να θέσετε εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα επί τάπητος στα κυβερνητικά στελέχη ώστε να υπάρξει άρση της απόφασης για μετάθεση της ώρας, διότι αυτή η μετάθεση «οὐδὲν ὠφελεῖ, ἀλλὰ μᾶλλον θόρυβος γίνεται»(Ματθ.27,24).

Βασικό επιχείρημα είναι ότι η τέλεση της Αναστάσεως την 12η νυκτερινή πιθανόν να αποτρέψει πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις στις πλατείες των πόλεων. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», εάν αυτό αναγγελθεί την 9η νυχτερινή, θα ξεκινήσουν πάρτι στις πλατείες, τα οποία θα συνεχιστούν ανεμπόδιστα έως πρωίας. Την ίδια ώρα που οι δύστυχοι ιερείς και ψάλτες θα κάνουν αγώνα ταχύτητας για να τηρήσουν το ωράριο φοβούμενοι μη καθυστερήσουν κανένα λεπτό. Το απευχόμεθα, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μάς λέγει ότι αυτό θα συμβεί.

Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ύφεση της πανδημίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα, κάτι το οποίο επιτρέπει αυτή την παραχώρηση λόγω της σπουδαιότητας της ημέρας. Άλλωστε, αυτό δεν μας λέγουν τόσο καιρό οι διάφοροι ειδικοί και δημοσιογράφοι ότι ο κόσμος κουράστηκε και πρέπει να γίνει χαλάρωση των μέτρων; Πράγματι, ο κόσμος κουράστηκε. Οι πιστοί δεν κουράστηκαν; Οι πιστοί δεν είναι κόσμος;

Ευχόμαστε όπως ο πανάγαθος Θεός να μας αξιώσει μετά των Μυροφόρων να προσέλθουμε στο κενό μνημείο και να προσκυνήσουμε την τριήμερον έγερσιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μετά των Αποστόλων να αναφωνήσουμε το «ἑωράκαμεν τὸν Κύριον» (Ιωαν.20,25), τον Αναστημένο Κύριον της δόξης.

pentapostagma.gr

Πλοίο με ναρκωτικά που «πιάστηκε» στους Αγίους Θεοδώρους

Χαρακτηριστικές της «μεταφοράς» που ήθελαν να κάνουν οι οι ιθύνοντες, είναι οι εικόνες που εξασφάλισε το Hlektra.gr από τον εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν οι άνδρες του λιμενικού στο πλοίο με αφετηρία την Βραζιλία που έδεσε στους Αγίους Θεοδώρους.

Την είδηση είχε μεταφέρει πρώτο από χθες το βράδυ το Hlektra.gr. Το πλοίο είχε εντοπιστεί από τα ανοιχτά της Αίγινας και παρακολουθείτο καθώς το λιμενικό είχε πληροφορίες πως σε αυτό μεταφέρονται εκτός από σόγια το οποίο ήταν και το φορτίο του, και ποσότητα ναρκωτικών.

Τελικώς όταν αυτό έδεσε στους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε ένας εξονυχιστικός έλεγχος με βατραχανθρώπους, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μεγάλη δύναμη του λιμενικού. Από τις έρευνες βρέθηκαν περισσότερα από 50 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Hlektra.gr.

Υπενθυμίζεται πως το πλήρωμα ανέρχεται σε 23 άτομα και προέρχεται από τις Φιλιππίνες και την Ρωσία.

Δείτε εικόνες:






ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΑΣ ΦΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ

Τι να σας πουν και οι δημοτικοί συμβουλοι; Καντε ενα γκαλοπ: Ποσοι απο αυτούς εχουν ακουσει για τον πινακα του Βατώ;

Στο βιβλιο επισκεπτών στο Καστρο είχε γράψει κατι πολυ συγκινητικό ενας Ταϋβανέζος. Δεν το θυμαμαι αυτολεξεί παντως η ουσία ήταν πως χαιρόταν που ήταν στα Κυθηρα το νησί που απεικονιζόταν στον πίνακα του Βατώ!! Και μη φανταστείτε πως ηταν κάποιος διανοούμενος. Ηταν απλά ενας εργαζόμενος μιας εταιρίας που εδινε bonus στους εργαζόμενούς της ένα ταξίδι στα Κύθηρα.

¨ΕΥΧΕΣ¨ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ


 

Ενημέρωση Τροποποίησης δρομολογίων:¨Aqua Jewel¨



Ενημέρωση Τροποποίησης δρομολογίων: Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό πως Το πλοίο Aqua Jewel, λόγω της αδυναμίας προσέγγισης στα Αντικύθηρα το Σάββατο 24/4 και κατόπιν αιτήματος των κατοίκων των Αντικυθήρων, θα διαμορφώσει το δρομολόγιο για αύριο 28/4 ως εξής: 

08:30 Κίσσαμος - 10:40’ Αντικύθηρα - 13:00 Κύθηρα - Πειραιάς 

KΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κύριοι Σύμβουλοι
Ως Κυθήριος αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε Σας, γνωρίζοντας πως το σώμα στο οποίο ανήκετε, συγκροτημένο από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, εκπροσωπεί το σύνολο των Κυθηρίων. Το Συμβούλιό Σας, μέσω των προβλεπόμενων δημοκρατικών διαδικασιών έχει την ευθύνη τής λήψης των αποφάσεων και ιδίως αυτών που αφορούν σε θέματα υψίστης σημασίας. Ως υψίστης σημασίας θέμα είναι και η προσπάθεια να αλλάξει το αιώνιο σύμβολο των Κυθήρων και να αντικατασταθεί με άλλο. Να πάψει δηλαδή να είναι, πιά, η μορφή τής Αναδυόμενης Αφροδίτης. Το σύμβολο αυτό μας το παρέδωσαν οι πρόγονοί μας διατηρώντας το αναλλοίωτο επί σειρά χιλιετηρίδων. Ακόμα και οι κατακτητές μας το σεβάστηκαν. Με αυτό το σύμβολο τα Κύθηρα ενώθηκαν με τη μητέρα Ελλάδα το 1864. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασής του. Η παγκόσμια διανόηση και καλλιτεχνία από αυτό εμπνεύστηκε και μεγαλούργησε. Θα ήταν παράλογο ο Δήμος Αθηναίων να αλλάξει το δικό του σύμβολο, τη θεά Αθηνά δηλαδή ή ο Δήμος τής Ιθάκης τον Οδυσσέα. Προς τι αυτός ο αφελληνισμός; Μόνο στα Κύθηρα επιχειρείται αυτός ο παραλογισμός. Μόνο στα Κύθηρα μεθοδεύεται η κατάργηση της Αφροδίτης για ανεξήγητους λόγους. Ποτέ δεν μας διευκρινίστηκαν, μα ούτε και ως προεκλογική εξαγγελία το θέμα τέθηκε. Πράγματι «σκοτεινά» τα κίνητρα. Ας λάβετε υπόψη σας πως, σήμερα, αναφέρονται στα Κύθηρα, με κολακευτικά λόγια, κορυφαία διεθνή έντυπα, προβάλλοντας τα Κύθηρα ως το νησί της Αφροδίτη, της θεά τού κάλους και της αγάπης. Ας λάβετε υπόψη πως κληρονομήσαμε τον μοναδικό τόπο που ένας Ησίοδος και ένας Όμηρος χάραξαν, με την πένα τους, το σύμβολό του και αναρωτηθείτε αν εμείς, οι σύγχρονοι Κυθήριοι, είναι δυνατόν να θεωρούμε πως έχουμε το δικαίωμα να αποκόψουμε τα παιδιά μας από αυτή την ιστορική συνέχεια. Αναρωτηθείτε αν έχουμε τη δυνατότητα να «φτιάξουμε» άλλο, καλύτερο. Εσάς βαραίνει Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το χρέος να ματαιώσετε τα σχέδια τής παραχάραξης της ιστορία μας. Σε Σας και στη βαθιά ριζωμένη μέσα σας Κυθηραϊκή συνείδηση εναποτίθεται η ελπίδα, να επικρατήσει η αληθής θέληση των Κυθηρίων. Σε σας εναπόκειται να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατική τάξη, έναντι της αυθαιρεσίας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ


 

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ:Πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής του GNTM για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

 


27.4.2021
 
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόστιμο σε εταιρεία παραγωγής για την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στους προστατευόμενους βιότοπους της Ελαφονήσου
 
Διοικητικό πρόστιμο επέβαλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε βάρος της εταιρείας παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής «Greece’s Next Top Model (GNTM) 3» του καναλιού STAR, σε συνέχεια καταγγελίας για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Δήμου Ελαφονήσου, στην οποία προχώρησαν 17 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς τον περασμένο Δεκέμβριο. Η καταγγελία αφορούσε σοβαρό περιστατικό κίνησης τροχοφόρων οχημάτων (μοτοσυκλέτες και τζιπ 4Χ4 μεγάλου κυβισμού) με υψηλές ταχύτητες σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ευαίσθητων αμμοθινικών οικοσυστημάτων.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε θέσεις που αποτελούν προστατευόμενους τύπους οικοτόπων, σε μια περιοχή με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, η οποία περιλαμβάνει ενδημικά είδη φυτών, εκ των οποίων δύο στενοενδημικά της Ελαφονήσου, ενώ εκεί φωλιάζει και η χελώνα Caretta caretta. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Διατήρησης με την ονομασία «Περιοχή Νεάπολης και Νήσος Ελαφόνησος».

Με την καταγγελία τους, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς ζήτησαν από τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και να μην επιτρέψουν, για την προβολή μερικών λεπτών μίας δημοφιλούς εκπομπής σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, να ακυρωθούν 30 χρόνια περιβαλλοντικής πολιτικής και εκπαίδευσης, δημοσιεύσεων, μελετών και επιχειρηματολογίας για την προστασία και διαχείριση των αμμοθινών.

Το πρόστιμο, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€), επιβλήθηκε καθώς, σύμφωνα με σχετική Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, η κίνηση τροχοφόρων μέσων στις προστατευόμενες αμμοθίνες της Ελαφονήσου αποτελεί παράβαση σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθ. 13 του N. 3937/ 2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αφού αυτές αποτελούν οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Με την ίδια απόφαση, ο φάκελος που έχει ανοίξει διαβιβάσθηκε στη Δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή και ποινικών κυρώσεων. Ειδικότερα, με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση διάπραξης παράβασης του άρθ. 28 παρ. 2 του Ν. 1650/1986 «Για την προστασία του περιβάλλοντος».

Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, που σε αυτή την περίπτωση δεν αδράνησαν, φέρνει τη συγκεκριμένη εταιρεία προ των ευθυνών της και σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραβάσεις στη χώρα μας. Το ύψος του προστίμου που ορίζει η νομοθεσία, ωστόσο, εγείρει εύλογα το ερώτημα πόσο τελικά αποτιμάται η προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών στην Ελλάδα και η ζημιά σε σπάνια και απειλούμενα είδη.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση και ευχόμαστε η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών προς επιβολή όλων των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, σε συνδυασμό με τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, να αποτελέσει μέσο αποτροπής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.

Πόσο μάλλον όταν πλήθος φυσικών περιοχών δέχονται μεγάλες πιέσεις, όπως οι παραλίες της Ελαφονήσου που δέχονται αφόρητη τουριστική πίεση κατά τους θερινούς μήνες από τη, συχνά δίχως όριο, παραχώρησή τους για ομπρέλες και ξαπλώστρες, υποβαθμίζοντας την οικολογική τους ακεραιότητα, αλλά και σημαντικοί οικότοποι σε ορεινές περιοχές, όπως υποαλπικά λιβάδια και εποχικά λιμνία, που γίνονται «στίβος» κίνησης οχημάτων 4X4 εκτός δρόμων.

 
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια περιοχή με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, η οποία περιλαμβάνει ενδημικά είδη φυτών, ενώ εκεί φωλιάζει και η χελώνα Caretta caretta.

Η Saponaria jagelii, είναι ένα Κρισίμως Κινδυνεύον φυτό που φύεται στις αμμοθίνες
της Ελαφονήσου και πουθενά αλλού στον κόσμο