Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Αυτή τη φορά, στην θέση του Ιησού Χριστού είμαστε όλοι εμείς! Σε έναν ατελείωτο Γολγοθά που όμοιό του δεν έζησε η Ανθρωπότητα.

Του Γιώργου Αδαλή

Και προετοιμάζονταν χρόνια για την Σταύρωσή Του. Τα «εργαλεία τους»; Ενας Πιλάτος, ένας Ανας, ένας Καϊάφας κι ένας Βαραββάς! O ένας ένιψε τας χείρας της Αυτοκρατορίας. Οι άλλοι επέβαλαν τον Δεσποτισμό των φανατισμένων. Κι απέμενε ένας για να τον ανταλλάξουν με τις ιαχές του φανατισμένου τους κοινού που διψούσε για αίμα στην «αρένα».

Τελικά όλο αυτό το Σύστημα που σταύρωσε τον Θεάνθρωπο δεν έχει αλλάξει από τότε. Ακριβώς ίδιο το «έργο» και σήμερα με άλλους πρωταγωνιστές! Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος νίπτουν τας χείρας τους φωτογραφιζόμενοι με γατάκια και σκυλάκια! Ο Ιερώνυμος και ο Βαρθολομαίος σε ρόλο Ανα και Καϊάφα! Και σε ρόλο Βαραββά ο Λιγνάδης!

Μόνο που αυτή τη φορά, στην θέση του Ιησού Χριστού είμαστε όλοι εμείς! Σε έναν ατελείωτο Γολγοθά που όμοιό του δεν έζησε η Ανθρωπότητα.

Κάποιοι , που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς, ξεχνούν ένα πράγμα! Δεν μπορούν να αφανίσουν τον Χριστιανισμό, όσα όπλα και τακτικές κι αν χρησιμοποιήσουν. Οσα μοντέρνα τεχνολογικά εργαλεία κι αν εφεύρουν. Οσο μεγάλα επικοινωνιακά στρατηγεία κι αν επιστρατεύσουν!

Η Ελληνορθόδοξη Πίστη θα είναι εκεί αιώνια γιατί ο Ιησούς Χριστός σήκωσε τον Σταυρό Του, εις το όνομα ολάκερης της Ανθρωπότητας! Και τελικά, το μόνο που χρειάζεται ένας Χριστιανός απέναντι στον στρατό τους, είναι ένα κερί, ένα ακάνθινο στεφάνι και δυό καρφιά! Αυτά αρκούν για να δοξάζουμε τον Ιησού Χριστό μας, εις τους αιώνας των αιώνων …

ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου