Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

BATIKA.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ για ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΠΥΛΩΝΕΣ στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

"...Δημιουργούνται βάσιμες υποψίες ότι ο βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να αξιοποιήσει την κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου διασύνδεσηςμε την Κρήτη προκειμένου να προωθήσει την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στη χερσόνησο του Μαλέα, μετατρέποντας μια περιοχή ειδικού φυσικού κάλλους, στη οποία ζουν χιλιάδες κάτοικοι, σε βιομηχανική ζώνη, με τεράστια επίπεδα θορύβου, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, οπτική όχληση. Σημειώνουμε ότι η κορυφογραμμή απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από τους ορεινούς οικισμούς του βουνού, και λιγότερο από 2000 από την πόλη τη ςΝεάπολης, που θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα από τις ανεμογεννήτριες...".



Αυτά σημειώνει η Κομματική Οργάνωση Μολάων Λακωνίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου. Περισσότερα αύριο Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, στις 7.30, στη Νεάπολη Βοιών. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης (περιοχή «Βροντάς») ,



Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσουτου ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου. Σύντομη τοποθέτηση θα κάνει και η Ελένη Αναγνωστοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με τις εκλογές στη Λακωνία για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. 13/11/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13  Νοεμβρίου 2017

Οι δημοκρατικοί πολίτες στη Λακωνία εξέπεμψαν το δικό τους ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Η προσέλευσή τους στην κάλπη ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή. Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας της δημοκρατικής παράταξης. Το πολυσήμαντο αυτό γεγονός δείχνει ότι η ανασύσταση του ενδιάμεσου χώρου αποκτά πρακτικό αντίκρισμα.

Η επιστροφή της προοδευτικής παράταξης επιβεβαιώνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ήδη αρχίσει. Τώρα πλέον διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση που της αξίζει. Η επάνοδός της στην πρώτη γραμμή των πολιτικών μαχών της προσδίδει την απαιτούμενη εμβέλεια, επιρροή και απήχηση.

Ο δημοκρατικός κόσμος της Λακωνίας δίνει τη δική του απάντηση σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ο λαϊκισμός και ο συντηρητισμός είναι απόρθητα φρούρια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και ιδιαίτερα στους νικητές, Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη.

Ενωμένοι προχωράμε την επόμενη Κυριακή.

 

Από το πολιτικό γραφείο 
 

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΑΚΟΣ


Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος Ελαφονήσου, είναι ο δεύτερος κατά σειρά Δήμος, μετά τον Δήμο Σπάρτης, στον οποίο και διορίζεται Νομικός Σύμβουλος, με έμμισθη εντολή.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετικό διαγωνισμό και με Πρόεδρο της πενταμελούς επιτροπής, τον Δικαστικό πληρεξούσιο Α΄(και Γραμματέα) του Ν.Σ.Κ. κ. Νικόλαο-Δημήτριο Πουλάκο, επελέγη ο δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω κ. Ηλίας Κουλάκος του Βασιλείου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου.

Ο παραπάνω Δικηγόρος, που είναι γνωστός και στην ευρύτερη περιοχή όπου ευδόκιμα δραστηριοποιείται, υπερασπίζεται τα νομικά συμφέροντα του Δήμου Ελαφονήσου, με την παραπάνω ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου. Το ειδικότερο αντικείμενο της απασχόλησής του, είναι η κάλυψη των εκάστοτε νομικών θεμάτων των Υπηρεσιών του Δήμου Ελαφονήσου και η νομική εκπροσώπησή του, τόσο ενώπιον Δικαστηρίων κάθε βαθμού δικαιοδοσίας, όσο και ενώπιον κάθε Διοικητικής και Φορολογικής Αρχής (Βλ. Σχετ. ΦΕΚ τ. Γ' Αρ. Φυλ. 183/02-03-201

ΗΛΙΑΣ Β. ΚΟΥΛΑΚΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΗΛ.2733 0 24659
ΚΙΝ.6945 754166 

21 ημέρες ήδη χωρίς ιατροτεχνολογικά και υγειονομικά αναλώσιμα υλικά οι Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες

Χωρίς ιατροτεχνολογικά και υγειονομικά αναλώσιμα υλικά οι Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες

Είκοσι μία ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, χωρίς να έχει αποκατασταθεί η δυνατότητα των παρόχων ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού να εκτελούν ηλεκτρονικά τις συνταγές παροχής των απαραίτητων για την ζωή και την υγεία των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες αναλωσίμων υλικών.
Στις 24 Οκτώβρη 2017 ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος ηλεκτρονικής εκτέλεσης συνταγών. Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα αναμονής της εφαρμογής του νέου συστήματος, αρκετοί Άνθρωποι δεν εξυπηρετούνται σε απολύτως βασικά - για την καθημερινότητά τους - αναλώσιμα υλικά. Ιδιαιτέρως σοβαρό είναι το πρόβλημα για εκείνους που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη, οξυγόνο, για τους ανθρώπους με κάθε είδους στομία, για την παροχή κάθε είδους καθετήρων, φίλτρων δηλαδή βασικών υλικών για την υγεία και την επιβίωσή τους.
Σημειώνουμε πως σύμφωνα με την σύμβαση που όλοι οι πάροχοι έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ, απαγορεύεται η απ' ευθείας πώληση στον ενδιαφερόμενο κάθε αναλώσιμου ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού. Συνεπώς ο Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες είναι δέσμιος αυτού του αδιεξόδου που έχει προκύψει από τον προγραμματισμό του ΕΟΠΥΥ, και αδυνατεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θεωρείται πιθανό να δωθεί παράταση της ηλεκτρονικής εκτέλεσης συνταγών με το προϋπάρχον σύστημα ώστε να δωθεί μία προσωρινή λύση σε αυτό το πρόβλημα.
https://takisalexandrakis.blogspot.gr

Δημήτρης Διακόπουλος (βλάχος) Καραβάς Αμήρ Αλή 1986


Δημήτρης Διακόπουλος (βλάχος) Στον Αμήρ Αλή Καραβάς στα εγκαίνια του Κωνσταντίνου και Στέλλας φαρου!
Κωσταντινος Ζαντιωτης

Οικονομική επιτροπή Δήμου Μονεμβασίας

Οικονομική επιτροπή Δήμου Μονεμβασίας
Ανάθεση σε δικηγορικά γραφεία των υποθέσεων για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Κουλεντια και για την κατασκευή των πυλώνων από τον ΑΔΜΗΕ για την διασύνδεση Πελοποννήσου - Κρήτης .

Τα δυο παραπάνω θέματα
4. Ορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση του Δήμου (Αφορά σύνταξη-κατάθεση αίτησης ακυρώσεως κατά της υπ΄αριθ. Πρωτ. 40394/29-9-2017 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας)
5. Ορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση του Δήμου (Αφορά σύνταξη-κατάθεση προσφυγής κατά της υπ΄αριθ. Πρωτ. 62994/12-7-2017 απόφασης του Γενικού Διευθυντή χωροταξικής & περιβαλλοντικής πολιτικής Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου)
Σταύρος Χριστάκος 

BATIKA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Στην σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς στα Βάτικα τα τελικά αποτελέσματα ήταν :
Ψήφισαν 207
Έλαβαν
1. Ανδρουλάκης 136 υποστηριζόμενος ανοικτά από τον Βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο 
2. Γενηματά 45
3. Θεοδωράκης 8
4. Καμίνης 6
5. Μανιάτης 6
6. Ραγκούσης 3 Λευκά = 2 Άκυρα = 1
Επειδή το πιθανότερο είναι να μην συγκεντρώσει κανείς από τους υποψηφίους το 50%+1 των έγκυρων ψήφων οι δύο πρώτοι σε ψήφους θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή 19-11-2017