Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ


DYNAMO KYTHIRA :ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Αγαπητοί Αγγλόφωνοι πολίτες και φίλοι του νησιού Κυθήρων, εδώ σας παρουσιάζουμε ένα ενημερωμένο pdf: "WIND Generators Information 05 _ 03 _ 2020", σχετικά με το προτεινόμενο έργο εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στα Κύθηρα.
 Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο 
https://drive.google.com/file/d/10h4GvWHq-KhYCVK3j5yloast2TOQ5xj_/view?fbclid=IwAR2gLsppvvg9Za24ZuVXKA9-q45DsTz8pvP5Ml90Y21EPduWBucfVRB1hkk

ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Καθιερώθηκε πριν από 110 χρόνια η 8 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών γυναικών.
Αποτελεί φάρο και σήμερα για τις εργαζόμενες γυναίκες, για ισότητα, δικαιώματα με τον άνδρα στην εργασία,στη μόρφωση στις προσωπικές σχέσεις,στην κοινωνική δράση.
Τα σύγχρονα δικαιώματα δε συμβιβάζονται με την κάλπικη ισότητα και τις δήθεν ίσες ευκαιρίες στην εργασιακή ζούγκλα που χτίζουν και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ,πατώντας στο καλά στρωμένο έδαφος των προηγούμενων.
Πρόκειται για αντιδραστικές κατευθύνσεις made in EU,που αξιοποιούνται για να πιέσουν προς τα κάτω τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα.Τα αποτελέσματα τα βιώνουν καλύτερα οι γυναίκες σε όλους τους χώρους δουλειάς χωρίς μέτρα προστασίας επαρκή και ιδιαίτερα για το γυναικείο οργανισμό χωρίς άδειες,προστασία της εγκύου και της μητέρας.
Στον 21ο αιώνα έχουμε μια πολιτική που κόβει δαπάνες από τον κρατικό προυπολογισμό για την Υγεία,την Πρόνοια,τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,τα σχολεία τις κοινωνικές υπηρεσίες,αλλά δίνει πάνω  από 4 δις ευρώ για ΝΑΤΟικές δαπάνες και αποστολές.
Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις να έχουν οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα στη δουλειά σε κάθε πλευρά της ζωής τους.
Κι επειδή η βαριά σωματική εργασία έχει αντικατασταθεί από τις μηχανές, η μεγάλη παραγωγικότητα της εργασίας δίνει τη δυνατότητα να έχουν όλες και όλοι σταθερή εργασία,με σταθερό ωράριο δουλειάς,με γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς,ώστε όλες οι γυναίκες και όλοι να έχουν ελεύθερο χρόνο να συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική δράση.Η 8 του Μάρτη σαν μέρα της γυναίκας σηματοδοτεί τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση χωρίς καταπίεση,πολέμους προσφυγιά.
                                                              Ελένη Αναγνωστοπούλου
                                                              Επικεφαλής 
                                                              Λαικής Συσπείρωσης 
                                                              Δήμου Μονεμβασίας