Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ.Η μεσημβρινοδυτικη πλευρα της Χωρας

Πηγή Nikos Desillas

Αναπτυξιακός Σύλλογος Επαγγελματιών Διακοφτίου. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος μας σας καλεί να πάρετε μέρος στη συναρπαστική περιπέτεια του εντοπισμού και της ανάδειξης παλαιών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του Διακοφτίου.
 
Και αυτή τη φορά με τη καθοδήγηση του ακούραστου Διακοφτίτη  Αλέκου Καστρίσιου ξεκινήσαμε την ανάδειξη και διάνοιξη του παλιού μονοπατιού, από το Διακόφτι προς την Αγ. Πελαγία. 
 
 
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι συναρπαστικές και ανατρεπτικές.
Τα ευρήματα εντυπωσιακά.
 
Όσοι θέλουν να αισθανθούν πρωτόγνωρα συναισθήματα,και να βοηθήσουν αυτή τη προσπάθεια με τη φυσική παρουσία τους,πρέπει τη Τετάρτη 3/6 στίς 9 το πρωί με τα γάντια τους και ότι εργαλεία μπορούν να έχουν μαζί τους (τσουγκράνα,γκασμά,τσάπα) στο καφέ ΜΗΝΑΣ στο μικρό μώλο στο Διακόφτι,για να ξεκινήσουμε.
 
Σας περιμένουμε ..πιστέψτε μας  αξίζει το κόπο!
------------------------------
Σταμάτης Νώντας
------------------------------

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 2-6-2015


Λαμπρός ο εορτασμός στην Αγία Τριάδα Βοιών { Πολιούχος Νεαπόλεως }

 Με μεγαλοπρέπεια,κατάνυξη,την συμμετοχή πλήθος κόσμου, και  κάτω απο έναν λαμπρό ήλιο η Νεάπολη εόρτασε την πολιούχοτης Αγία Τριάδα.
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου και ώρα 07.00 τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου πλαισιωμένου υπό του ιερού κλήρου.Παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ.
Ηρακλής Τριχείλης ,οι Αντιδήμαρχοι,ο Λάκωνας βουλευτής κ.Θανάσης Δαβάκης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών,φορείς,μαθητές σχολείων κρατώντας τη γαλανόλευκη,και πλήθος κόσμου απο όλα τα Βάτικα, καθώς και πολλοί επισκέπτες.Ακολούθησε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας υπο τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου στην πόλη, και στην γεμάτη από κόσμο κεντρική παραλιακή οδό.Ο ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ κάλυψε τις εορταστικές εκδηλώσεις.Περισσότερο ρεπορτάζ στο video που ακολουθεί σε λίγη ώρα...