Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Π.Υ. ΓΥΘΕΙΟΥ ΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΗΣ» Δελτίο Τύπου

Η Υπηρεσία μας διεξήγαγε σήμερα άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς στο Λύκειο Γυθείου, με ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του Λυκείου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ταυτόχρονα κλήθηκε η Υπηρεσία μας να επέμβει. Κατά την διάρκεια εκκένωσης καταφθάνουν στο τόπο του συμβάντος το Γύθειο1 υδροφόρο όχημα της Υπηρεσίας μας, με τους Πυρονόμο Αραχωβίτη Βασίλειο και τον Εθ Π. Πατσουράκο Δημήτριο, και το Γύθειο2 υδροφόρο όχημα με τους Πυροσβέστη Γραφάκο Παναγιώτη, Π.Π.Υ. Μανιατάκο Φώτιο και Π.Π.Υ. Κουτάκο Δημήτρη, οι οποίοι ταχύτατα ανέπτυξαν δύο εγκαταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς προκειμένου να επέμβουν. Στην προσπάθεια επέμβασης διαπίστωσαν ότι ο μόνος τρόπος προσέγγισης στον τόπο του συμβάντος ήταν αυτός από το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν κλίμακα για να προσεγγίσουν. Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο ή αγνοούμενο άτομο εντός του κτιρίου και με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η άσκηση ολοκληρώθηκε. Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κατά την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Πυρονόμος Αραχωβίτης Βασίλειος.
Καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και ανέλυε περιληπτικά τον λόγω που γίνεται η κάθε ενέργεια και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

ΚΥΘΗΡΑ Αρωνιάδικα 1950


Περί Α.Τ. Ποταμού....

Διαβάζοντας την επιστολή του δημάρχου σχετικά με την κατάργηση του ΑΤ Ποταμού και οι δικαιολογίες ότι οι εκεί αστυνόμοι μέσα στα γενικά τους καθήκοντα είναι και η ρύθμιση κυκλοφορίας και στάθμευσης 
Μάλλον δεν έχει πάει να δει τη γίνεται κάθε μέρα στο δρόμο που πάει στο παρκινγκ αλλά και στο χώρο μπροστά από τον φούρνο από την άναρχη στάθμευση. 
Όσο για την ασφάλεια των οικισμών εκεί μπορεί να έχει κάποιο δίκαιο.
-------------------------------------------
Σμαρδένκας Βαγγέλης 
Αρωνιάδικα - Μαστοριάνικα 
Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της “Παιδικής HELMEPA”

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και εξέφρασαν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες !!! Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της “Παιδικής HELMEPA”
Για μία ακόμη φορά, τα μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον στην κοινωνία των ενηλίκων μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες».
Συνολικά έλαβαν μέρος 373 ομαδικά έργα που ζωγράφισαν 3.500 μικροί «καλλιτέχνες» μέλη της Παιδικής HELMEPA σε 107 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Τα παιδιά με τα έργα τους έδειξαν ότι θέλουν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά, εκεί να κολυμπάμε και όλους σας να χαιρετάμε!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν με μήνυμά τους τα μέλη του Προγράμματος από το ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βολισσού Χίου.
Τα έργα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος και τα ίδια τα μέλη της Παιδικής HELMEPA επέλεξαν τα καλύτερα ως εξής:
—Κατηγορία 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής
- Α’ Βραβείο: 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, (5-6 ετών)
- Β’ Βραβείο: Σωματείο Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», Θεσσαλονίκη, (17-33 ετών)
- Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου, (7 ετών)
—Κατηγορία 8-12 ετών
- Α’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, (12 ετών)
- Β’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, (12 ετών)
- Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Πέλλας, (8-10 ετών)
Το έργο κάθε κατηγορίας που κέρδισε το Α’ Βραβείο εκτυπώνεται σε αφίσα με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του Εθελοντή Εκπαιδευτικού στα ελληνικά και αγγλικά. Οι αφίσες θα διανεμηθούν σε σχολεία, στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, σε συνεργαζόμενους φορείς καθώς και στις εκδηλώσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Στα μέλη των Ομάδων που έλαβαν τα Β’ και Γ’ Βραβεία απονέμονται Έπαινοι Συμμετοχής.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και εξέφρασαν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, μέσα από ξεχωριστές, ευφάνταστες δημιουργίες!
ευφάνταστες δημιουργίες!

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Λακωνία

undefinedΣυνελήφθησαν εξήντα (60) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα πέντε (175) και έγινε έλεγχος σε χίλια είκοσι τρία (1023)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα τρία (733) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες πενήντα οκτώ (458) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικία και κατάστημα στη Λακωνία

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/4/15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 Κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης αναφορικά με την πρόθεση της Αστυνομίας να καταργήσει τους Α/Σ Ποταμού Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Σκούρα – Γεράκι: Προχωρά η γέφυρα του Πόρου

erga Skoura - Geraki
Τα έργα που κατασκευάζονται επί του επαρχιακού δρόμου Σκούρα – Γεράκι επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ρέμα του “Πόρου”, όπου κατασκευάζεται γέφυρα και οδικές παρεμβάσεις συνολικού μήκους 1,8 χλμ περίπου, παρακάμπτοντας ένα δύσκολο σημείο του συγκεκριμένου οδικού άξονα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Αντικείμενο του έργου αποτελεί και η παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γερακίου, μήκους 5,64 χλμ.

Αναπτυξιακή Κυθήρων Α.Ε.Ημερίδα Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, ώρα 19.00,
στο Πνευματικό Κέντρο του Κεραμωτού.

Η Αναπτυξιακή Κυθήρων Α.Ε., στα πλαίσια της νέας πολιτικής της, προωθεί δράσεις τοπικής ενημέρωσης και υπεύθυνης ανάδειξης των νέων προσεγγίσεων σπουδαίων θεμάτων σημαντικών για την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, όπως αυτό της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα.
Για τον λόγο αυτό διοργανώνει ημερίδα όπου θα αναπτυχθούν τα παρακάτω αναφερόμενα θέματα.

«Ομάδες παραγωγών και εξελίξεις με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)»
Ομιλητής: Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΤΕ Γεωπόνος, Δντής DS Consulting)

«Αρωματικά φυτά – από το χωράφι στο ράφι»
Ομιλητής: Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Γεωπόνος MSc, Real Farm)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Μυρτιδιώτισσα Δεκαπενταύγουστος.Κάποιες δεκαετίες πίσω....


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΝΕ 27-04-2015


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΕ ΜΟΛΑΟΥΣ & ΒΛΑΧΙΩΤΗ


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Βόλεϊ αρχίζει την Πέμπτη 30 Απριλίου. Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους στην περιοχή της Νικήτης Ν. Χαλκιδικής, όπως και στους Μολάους και το Βλαχιώτη Ν. Λακωνίας από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου.
EOPEΟι κατάρτηση των ομίλων:
1ος όμιλος
(Νικήτη) 2ος όμιλος
(Νικήτη) 3ος όμιλος
(Βλαχιώτη) 4ος όμιλος
(Μολάοι) 5ος όμιλος
(Μολάοι)
Αίας Ευόσμου Άρης Θεσσαλονίκης Αιγάλεω ΑΕΚ Απόλλων Πατρών
Αρχέλαος Κατερίνης ΕΑ Λάρισας Νέοι Βύρωνος ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου νικητής ΕΑ Κω-Πολυκράτης (27/4)
Ηρακλής Ιωαννίνων Ελπίς Αμπελοκήπων ΓΕ Ναυπλίου Αργυρούπολη Ηρακλής Κηφισιάς
Καβάλα

Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων

Την μεγαλύτερη αύξηση σε επιβατική κίνηση & αεροσκαφών από την ιστορία λειτουργιάς για τον Kρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης» ήταν η περασμένη χρονιά 2014 . Στατιστικά ο Αερολιμένας εξυπηρέτησε 38,892 επιβάτες σε μια κίνηση αεροσκαφών που έφτασαν της 1268 πτήσεις.
(εξαιρείται η Γενική & Πολεμική Αεροπορία καθώς και οι εκπαιδευτικές πτήσης).
Φωτογραφία του χρήστη Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων.


Μέτρα πρόληψης εισαγωγής στη χώρα του βακτήριου που αφανίζει ελαιώνες

Νέο «εχθρό της ελιάς» αποτελεί το φυτοπαθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa που έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε ελαιώνες στην Νότιο Ιταλία.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχετική οδηγία στις 20/4/2015 προς τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ελληνική περιφέρεια, ζητά να ενημερωθούν οι αγρότες κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί για το επίμαχο πρόβλημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, το νέο φυτοπαθογόνο βακτήριο που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα είναι πολύ επικίνδυνος οργανισμός καραντίνας, που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Ελλάδα, ωστόσο αποδεκατίζει εδώ και 18 μήνες τα ελαιόδεντρα στην Ιταλία. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν προσβληθεί περισσότερα ίσως από ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα στην περιφέρεια Απουλίας, κοντά στο Λέτσε της Νότιας Ιταλίας, και η ασθένεια εξακολουθεί να επεκτείνεται ταχύτατα βορειότερα προς την περιοχή του Πρίντεζι.


Το παθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa δρα μαζί με διάφορα είδη μυκήτων του ξύλου και ξυλοφάγα έντομα. Όταν προσβάλει ένα δένδρο, φράσσει τα αγγεία του ξύλου, προκαλεί καψάλισμα, χλώρωση και μαρασμό στα φύλλα, νέκρωση των κορυφών στα κλαδιά και τελικά ταχεία εξασθένηση και ξήρανση ολόκληρου του δέντρου.

Μεταδίδεται με το πολλαπλασιαστικό υλικό, δηλαδή τα νεαρά δενδρύλια που προορίζονται για φύτευση καθώς και με έντομα φορείς όπως τα τζιτζικάκια. Τα δένδρα που κινδυνεύουν από το βακτήριο είναι πολλά, ανάμεσα τους η ελιά, τα εσπεριδοειδή, η ροδακινιά η αμυγδαλιά.

Η ανάπτυξη του παθογόνου, ευνοείται από ήπιο χειμώνα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Η εξάπλωση της ασθένειας ευνοείται από θερμό και ξηρό καλοκαίρι, οπότε τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα.

Η αντιμετώπιση του βακτηρίου, βασίζεται σε μέτρα πρόληψης με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου του βακτηρίου καραντίνας στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια εγκεκριμένη χημική καταπολέμηση για τον επικίνδυνο οργανισμό.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, απαιτούνται αυστηροί έλεγχοι στη διακίνηση των φυτικών ειδών που αναφέρονται ως ενδημικά του βακτηρίου. Τα φυτικά είδη και το πολλαπλασιαστικό υλικό πρέπει να είναι πιστοποιημένα και απαλλαγμένα από τα έντομα-φορείς του βακτηρίου.

Στους χώρους αναπαραγωγής φυτών πρέπει να μην επιτρέπεται η είσοδος εντόμων, τα θερμοκήπια να έχουν παντού σήτες, να γίνονται εφαρμογές εντομοκτόνων όταν απαιτείται και να υπάρχει συνεχής επιτήρηση και συχνοί έλεγχοι για τυχόν μόλυνση.

Η απαγόρευση εισόδου δενδρυλίων ελιάς από περιοχές της Ιταλίας όπου έχει βρεθεί το βακτήριο είναι το πιο σημαντικό μέτρο. Εισαγωγές φυτών πρέπει να γίνονται μόνο από ελεγμένα φυτώρια περιοχών απαλλαγμένων από το βακτήριο. Οι καλλιεργητές πρέπει να ελέγχουν συστηματικά τις καλλιέργειές τους, ώστε αν διαπιστώσουν κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές αρχές και να προμηθεύονται φυτά που φέρουν απαραιτήτως φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.

Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μια κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή με ενετικούς ελαιώνες, καθώς αποτελεί και πύλη εισόδου από την Ιταλία προς την Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στις 6 Απριλίου, ευρεία σύσκεψη για την λήψη μέτρων πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης περιγράφησαν και αξιολογήθηκαν τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη παρθεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, σε εφαρμογή της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα ενημέρωσης των αγροτών και όσων εμπορεύονται δενδρύλλια, την ενεργοποίηση πρωτοβουλιών της περιφέρειας Ιονίων νήσων, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στα σύνορα της περιφέρειας μας καθώς και των γειτονικών περιφερειών, Ηπείρου και Αλβανίας. Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, θα υπάρξουν συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της περιφέρειας, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του βακτηρίου.
----------------------------------
Πηγή: paseges.gr
----------------------------------


Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 29-4-2015


Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-4-2015


ιαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού στα ψεκαστικά


Με Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου (Β 671/2015) καθορίζεται η διαδικασία επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού καταλληλότητας των μηχανημάτων γεωργικών φαρμάκων. 

Το σύστημα επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού στα ψεκαστικάΜε αυτή ορίζεται η λειτουργία ενός κεντρικού εργαστηρίου αναφοράς και πολλών Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων. Σε 6 μήνες από την δημοσιοποίηση της απόφασης τα νέα μηχανήματα που αγοράζονται θα πρέπει να φέρουν και το πιστοποιητικό επιθεώρησης.