Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σκούρα – Γεράκι: Προχωρά η γέφυρα του Πόρου

erga Skoura - Geraki
Τα έργα που κατασκευάζονται επί του επαρχιακού δρόμου Σκούρα – Γεράκι επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ρέμα του “Πόρου”, όπου κατασκευάζεται γέφυρα και οδικές παρεμβάσεις συνολικού μήκους 1,8 χλμ περίπου, παρακάμπτοντας ένα δύσκολο σημείο του συγκεκριμένου οδικού άξονα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Αντικείμενο του έργου αποτελεί και η παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γερακίου, μήκους 5,64 χλμ.

erga Skoura - Geraki (2)
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 12.980.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, στο οποίο εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
erga Skoura - Geraki (1)
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της “διότι υλοποιείται ένα σημαντικό έργο για τη Λακωνία, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από πόρους της περιφερειακής μας ενότητας”. Επεσήμανε ακόμη ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου θα συντομευθεί ο χρόνος πρόσβασης προς την ανατολική Λακωνία και ταυτόχρονα η διέλευση των οχημάτων θα είναι ασφαλέστερη. “Με την κατασκευή της γέφυρας του Πόρου”, τόνισε, “δημιουργούμε μια δεύτερη, εναλλακτική πρόσβαση προς την ανατολική Λακωνία, που θα βελτιωθεί περαιτέρω με την παράκαμψη του οικισμού Γκοριτσάς, που σύντομα ολοκληρώνουμε τη μελέτη και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και αυτού του έργου”. 
Πηγή  http://laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου