Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ματαίωση Μηχανοκίνητης Πορείας στη Σπάρτη


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Κυβέρνηση με κοινή Υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 26η Οκτωβρίου 2020, αποφάσισε την αναστολή της διενέργειας των πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά το έτος 2020 σε όλη την Επικράτεια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η Επιτροπή οργάνωσης μηχανοκίνητης πορείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έλαβε επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την εν λόγω απαγόρευση λιγότερο από 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή της. Παρόλες τις ενστάσεις και την ασάφεια που υπάρχει στον όρο: «των πάσης φύσεως παρελάσεων», το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνισαν, ότι απαγορεύονται και οι μηχανοκίνητες πορείες.

Ως εκ τούτου είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωσή της, καθώς μας έγινε απόλυτα σαφές από την Αστυνομία, ότι όσοι λάβουν μέρος σ’ αυτήν κινδυνεύουν με 2 χρόνια φυλάκιση και έως 10, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους νόμους.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι:

1        Είμαστε στενοχωρημένοι και θυμωμένοι με την τακτική, που ακολούθησε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας μια μηχανοκίνητη πορεία σε έναν Νομό  πράσινο (χωρίς διασπορά κορονοϊού) 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή της, καθώς θεωρούμε ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς δυσκολία στους «πράσινους και κίτρινους» Νομούς.

2        Ο σκοπός μας ήταν και είναι να τιμήσουμε τους νεκρούς μας πατέρες και παππούδες, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η μηχανοκίνητη πορεία ήταν μια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δε θα μας εμποδίσει να αποτίσουμε φόρο τιμής, να τελέσουμε ένα τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους, να λάβουμε μέρος στη δοξολογία που γίνεται προς τιμήν τους, να αναπέμψουμε μια προσευχή, να ψάλλουμε τον Εθνικό Ύμνο υψώνοντας την Ελληνική σημαία στο σπίτι μας.

3        Θα είμαστε ενεργοί και έτοιμοι να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας, με γνώμονα την αγάπη μας για την Θρησκεία, την Πατρίδα, την Ηθική και την Δικαιοσύνη.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η επιτροπή οργάνωσης της πορείας

 dimotikiagoratislakonias.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ Κακοκαιρία «Κίρκη»: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


 

Έκτακτη δήλωση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, B. Παπαγεωργίου, για επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2020

     Σε συνέχεα των σχετικών προβλέψεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αργά σήμερα το βράδυ (Τρίτη 27-10-20) που θα εκδηλωθούν κυρίως την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

     Σημειώνουμε ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι, από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νότια τμήματα της Ηπείρου και στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται από το απόγευμα, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από τις βραδινές ώρες.

     Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

     Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

     Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

     Πλημμυρικά φαινόμενα  https://bit.ly/2FpWn5k

     Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

     Έντονα καιρικά φαινόμενα  https://bit.ly/34RCaxI

     Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hnms.gr.

     Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

 

 



Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Κατασχέθηκαν -2- κιλά και 240 γραμμ. κάνναβη, -2- δενδρύλλια, ηλεκτρονική ζυγαριά, σιδερογροθιά, 480€

Συνελήφθη χθες (26 Οκτωβρίου 2020) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, χθες το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη σε φάση αποξήρανσης βάρους 1.360 γραμμαρίων
  • Κάνναβη ακατέργαστη έτοιμη προς θρυμματισμό βάρους 880 γραμμαρίων
  • 2 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρα τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ
  • Σιδερογροθιά

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων στη Ζάκυνθο

 


Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη, χθες (26-10-2020), στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, δύο (2) αεροβόλα πιστόλια και έξι (6) φυσίγγια, διαμετρήματος των 9 mm .

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


Συνελήφθησαν επτά άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

 


 Συνελήφθησαν επτά άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και των ραδιοσυχνοτήτων

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών , κατά τις οποίες κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, σχεδόν 2,5 κιλά, ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικά όπλα, ασύρματοι πομποδέκτες κ.ά.

Συνελήφθησαν, χθες (26.10.2020) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά (7) άτομα για ναρκωτικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και των ραδιοσυχνοτήτων .

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, προέκυψε ότι τα ανωτέρω επτά (7) άτομα, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 32 έως 52 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 37 ετών, αντίστοιχα, από τα τέλη Ιανουαρίου 2020 έως και χθες (26.10.2020), διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας .

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα , βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης (φούντα) -2.456,6- γραμμαρίων,
  • -79- ναρκωτικά δισκία,
  • -7- κινητά τηλέφωνα,
  • -4- κυνηγετικά όπλα,
  • -2- ασύρματοι πομποδέκτες και
  • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες υψηλής ισχύος, πολύμπριζα, συσσωρευτές κ.α.).

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

astynomia.gr

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛIΞΕΙΣ:Στο κόκκινο η πανδημία με 1.259 κρούσματα σε 24 ώρες

 


Σε νέο αρνητικό ρεκόρ έφτασε η ημερήσια αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα, σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, αφού καταγράφηκαν περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα του ιού από τον ΕΟΔΥ σε 24 ώρες, ξεπερνώντας έτσι το ψυχολογικό όριο αυτό για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Ακόμα, οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ξεπέρασαν τους 100.


Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του οργανισμού, 102 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 12 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Από τα ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 295 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 291 στη Θεσσαλονίκη, 75 στη Ροδόπη. 55 στις Σέρρες και 47 στη Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 27/10/2020

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1259, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 32752 (ημερήσια μεταβολή +4.0%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 593 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102 (67.6% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 32752 κρουσμάτων, 3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1698327 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 57656 δείγματα.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και να ενημερωθείτε για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε νομό της χώρας ανάλογα με τα κρούσματα:

.zougla.gr
 

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ¨ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ¨


 Πάνω απ' όλα μετράει η υγεία μας!

Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη απαγόρευση αναγνωρίζοντας ομως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή στο νησί των Κυθήρων, με τα 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα ακυρώνουμε σε συνεργασία με την επιχείρηση αλλά και την πολιτική προστασία του Δήμου την εμφάνιση μας στις Καρυδιές την Τετάρτη 28/10.

Μένουμε ασφαλείς για να διασκεδάσουμε σύντομα όπως παλιά...

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είχε κάνει ήδη κρατήσεις και ανανεώνουμε το ραντεβού μας το συντομότερο δυνατόν υπό κανονικές συνθήκες.

Γρηγόρης Αλυσσανδράκης

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Δελτίο Τύπου – Rapid Tests

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ενώ είναι δυσμενή για αρκετούς Νομούς της Επικράτειας, θέτουν τον νομό Λακωνίας από επίπεδο 2 (επιτήρησης) σε επίπεδο 1 (ετοιμότητας), προσδίδοντας την αισιοδοξία ότι, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας και έχοντας αυξημένα τόσο τα αντανακλαστικά μας όσο και την προσωπική και συλλογική ευθύνη, το αίσθημα ασφαλείας δεν θα διαταραχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο και με το πέρας μιας επιτυχούς -δύσκολης πάραυτα- τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Ελαφονήσου, πέραν των λοιπών ενεργειών που εφάρμοσε και θα συνεχίζει να εφαρμόζει και κατά το 2ο κύμα της πανδημίας, προέβη σε προμήθεια 685 rapid tests, προκειμένου να καταστεί έτοιμος σε περίπτωση ανάγκης ελέγχου και διαχείρισης τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Εκ του συνολικού αριθμού των 685 rapids tests το Δ.Σ. του Δήμου Ελαφονήσου ομόφωνα αποφάσισε να προβεί σε χορηγία μέρους της προμήθειας προς ενίσχυση των Μονάδων Υγείας της ευρύτερης περιοχής μας και συγκεκριμένα να διαθέσει 100 rapids tests στο Νοσοκομείο Μολάων και 85 rapid tests στο Κ.Υ. Νεάπολης. Τα υπόλοιπα θα διατίθενται τμηματικά στο Π.Π.Ι Ελαφονήσου για δυνητικές ίδιες ανάγκες του πληθυσμού του τόπου μας.

Η έλευση του χειμώνα, που συνοδεύεται αναπόφευκτα με την παραμονή μας σε κλειστούς χώρους, με τις εποχικές ιώσεις αλλά και τις αγροτικές εργασίες της ελαιοσυγκομιδής με μετακινούμενους εργάτες γης, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του covid-19 και απαιτεί εγρήγορση, συνεχή ενημέρωση και τήρηση όλων των οδηγιών της Πολιτείας.

Το μήνυμα τούτης της εξίσου δύσκολης περιόδου είναι

ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

προς όφελος εαυτών και οικείων.

Η Δήμαρχος

Σύγκρουση Ναρκοθηρευτικού πλοίου Πολεμικού Ναυτικού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) στο αγκυροβόλιο Πειραιά

 


 
Σύγκρουση Ναρκοθηρευτικού πλοίου Πολεμικού Ναυτικού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) στο αγκυροβόλιο Πειραιά
 
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.
Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του  πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ  δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών καθώς και των δύο (02) διακινητών τους στο Γύθειο

 


Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών καθώς και των δύο (02) διακινητών τους στο Γύθειο
 
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 48 και 41 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, στον όρμο Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ένα Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) ενώ αλλοδαποί που αποβιβάστηκαν και είχαν κινηθεί προς την ενδοχώρα, εντοπίστηκαν κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης. 
Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος μαζί με τους εν λόγω αλλοδαπούς ρυμουλκήθηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Γυθείου.
Εν συνεχεία σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΑΠΘΑΣ που μετέβη στο σημείο για να συνδράμει στο έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής αναγνωρίστηκαν-εντοπίστηκαν οι δύο (02) φερόμενοι ως διακινητές και αξιοποιούνται περαιτέρω στοιχεία που συλλέχθηκαν, 
Από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το εν λόγω σκάφος είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ενώ τελικός προορισμός των επιβαινόντων ήταν άλλες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Η.Β.).
Ανωτέρω επιχείρηση εντάσσεται στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια πάταξης των οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών τα οποία με σκοπό το κέρδος και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχουν ως σημείο αφετηρίας της παράνομης μεταφοράς την Τουρκία και προορισμό τη χώρα μας, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος.

Συνάντηση Χριστόφορου Μπουτσικάκη με τον Υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πειραιάς, 27 Οκτωβρίου 2020

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis.

Ο κ. Akunis χάρισε στον κ. Μπουτσικάκη το βιβλίο του ισραηλινού Υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος «Ανακαλύψεις και τεκταινόμενα στο Ισραήλ που επηρέασαν τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και το Ισραήλ, σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Χώρες.

Ο κ. Μπουτσικάκης ευχαρίστησε τον κ. Akunis για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Ισραήλ στην Ελλάδα, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

 


Διενέργεια μαζικών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα Κύθηρα


 

Ανακοινώνεται ότι μετά από αίτημα του Δήμου Κυθήρων, κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσουν μαζικά rapid tests για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί των Κυθήρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 29/10/2020
12:00-18:00    Χώρα (αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου)

Παρασκευή 30/10/2020
09:00-14:00    Ποταμός (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος – πρώην ΕΤΕ)

 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να προσέρχονται τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, κυρίως τη χρήση μάσκας και τις μεταξύ τους αποστάσεις.

 

¨AQUA JEWEL¨ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10 ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ