Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ "ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ"!!!


Υποχρεωτική για όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε.Λακωνίας υπενθυμίζει στους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην ΠΕ Λακωνίας ότι θα πρέπει να υποβάλλουν στην υπηρεσία μας αίτηση δήλωση κυψελών έτοιμων για διαχείμαση μέχρι 31-12-2016 (τελευταία μέρα πρωτοκόλλησης).
Η δήλωση καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Επιτόπιοι έλεγχοι μπορεί να πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξακρίβωση των στοιχείων της αίτησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας
στο τηλέφωνο 27313 63321
στο ΚΕΓΕΑ Σκάλας στο τηλέφωνο 2735022271
στο ΚΕΓΕΑ Μολάων στο τηλέφωνο 2732022290.
Η Προϊστάμενη της Δ/νσης
Β.Θεοχαράκου

Προχωρά η ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

Σε πρώτη προτεραιότητα έχει καταστήσει ο ΑΔΜΗΕ την υπόθεση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο και οι διαδικασίες προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό. Αναζητείται τρόπος για να πραγματοποιηθεί ένα από τα πλέον δύσκολα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης, δηλαδή η πόντιση καλωδίου από την Πελοπόννησο έως την Κρήτη, σε βάθη που φτάνουν τα 2.500 μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cna.gr, στο διαγωνισμό για την αναγνωριστική ωκεανογραφική – βυθομετρική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή από τον κόλπο Νεάπολης  Λακωνίας, μέχρι τον κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV, προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές τρεις υποψήφιοι: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα θαλάσσιας γεωλογίας), το ΕΛΚΕΘΕ σε συνεργασία με ιδιώτη partner και η εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία ΑΚΤΗ.
Όπως γράφει το cna.gr, στη συνέχεια θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για να επιλεγεί ο ανάδοχος, ο οποίος οφείλει να παραδώσει τη μελέτη σε διάστημα 105 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Ακολούθως, η τεχνική έκθεση της έρευνας θα ενσωματωθεί στην διακήρυξη του έργου της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου – Κρήτης, με σκοπό την παροχή ενδεικτικών πληροφοριών στους υποψήφιους προσφέροντες για την προ την εγκατάσταση τελική έρευνα και μελέτη που θα απαιτηθεί για τον τελικό σχεδιασμό, την ασφαλή πόντιση και την δυνατότητα ταφής των καλωδίων για προστασία από εξωτερικές παρεμβάσεις.
Οι μελέτες βυθού θεωρούνται κομβικής σημασίας και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί γύρω από το εφικτό των διασυνδέσεων, τις προτιμητέες οδεύσεις αλλά και τα πιθανά προβλήματα (μεγάλα βάθη, ρήγματα, περιοχές πιθανές για σεισμούς κλπ).
Η διακήρυξη αφορά στην εκπόνηση του έργου προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής – βυθομετρικής έρευνας από τον κόλπο Νεάπολης Βοιών μέχρι τον κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

MOΛΑΟΙ Λακωνίας - Εγκαίνια του Νοσοκομείου με τους υπουργούς Πουλατζά & Καλαμπόκα & τον Αμερικανό Πρέσβη

MANH.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
Μια ακόμα επιτυχία του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης καταγράφηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, με την αθρόα συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και γονέων του Γενικού Λυκείου Αρεόπολης στην ενημερωτική ομιλία του κ. Ανάργυρου Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με θέμα: «Πρόληψη του AIDS. Ψηλαφώντας το φως της επιστήμης», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS. Ο κ. Μαριόλης επικεντρώθηκε στους τρόπους πρόληψης και μετάδοσης του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS, αναφέροντας στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών που καταδεικνύουν μια αύξηση των κρουσμάτων, οφειλόμενη στην ελλιπή ενημέρωση και στην οικονομική κρίση. Στη συνέχεια, ο κ. Μαριόλης απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών και των λοιπών παρευρισκομένων.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαριόλης ανέφερε «H προσπάθειά του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, ως προς τη διαμόρφωση μιας υπεύθυνης συμπεριφοράς και συνείδησης πρόληψης των πολιτών της Μάνης, είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη. Η πανδημία του AIDS έφερε την ανθρωπότητα μπροστά σε μια αμείλικτη παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή που επηρεάζει δυσμενώς ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές. Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και με πλήρη συνείδηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλωσορίζουμε τα επιτεύγματα του Κοινού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS στην καταπολέμηση της επιδημίας, τα οποία μας καθοδηγούν και μας εμπνέουν. Eλπίζω πως οι νέοι, οι μελλοντικοί μας ενήλικες, θα κατανοήσουν την ανάγκη να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, προκειμένου να προστατέψουν όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπάνε. Οι νέοι πρέπει να αποτελέσουν τη συμπεριφορική εκείνη δραστική αλλαγή που θα τερματίσει την επιδημία του AIDS. Σήμερα, οι μαθητές της Μάνης σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη και τον τερματισμό του AIDS».


Της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας, είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Δήμαρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ν. Ανδρεάκου, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία των προληπτικών δράσεων και στην πρόθεσή του να υποστηρίξει οποιαδήποτε μελλοντική εκδήλωση που αφορά σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου προηγήθηκε ενημέρωση και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης.
Η εν λόγω παραδειγματική δημόσια κινητοποίηση για την πρόληψη του AIDS, πλήρως συμβατή με την παγκόσμια στρατηγική του ΟΗΕ για τον τερματισμό του ιού “Τα χέρια ψηλά για την Πρόληψη του AIDS”, ολοκληρώθηκε με συμβολική δενδροφύτευση δέντρων και αρωματικών φυτών, από μαθητές και εθελοντές της Μάνης, σε ένα σημείο που είχε ανάγκη τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική «επανένταξη στη ζωή», στο χώρο Σπαρτέα (2,5 χλμ της Ε. Ο. Αρεόπολης – Γυθείου). Το φωτογραφικό υλικό των δράσεων ενσωματώθηκε στην παγκόσμια καμπάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εν λόγω ημέρα και θα είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.facebook.com/events/1068475979937290/.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εκπαιδευτικές μονάδες (Γενικό Λύκειο Αρεόπολης, Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης), Καθηγητές και Δασκάλους για τη στενή και συνεχή συνεργασία τους που συνέβαλe στην επιτυχημένη διεξαγωγή της σημερινής εκδήλωσης. Επίσης, την Πρωτοβουλία Ger-Mani της Ομάδας Εργασίας για Διεθνή Νεανικά Προγράμματα Ούννα, το Φυσιολατρικό Εθελοντικό Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Δυτικής Μάνης (ΓΑΙΑ) και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, με τον οποίο ενώσαμε τις δυνάμεις των δύο φορέων, του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης και δουλέψαμε εντατικά για να προετοιμάσουμε αυτήν την εκδήλωση.
Το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, οι μαθητές της Μάνης, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τη πρόληψη και τον τερματισμό του AIDS.  


Συνελήφθη ο φερόμενος ως ύποπτος Πακιστανός για τη δολοφονία του ομοϊδεάτη του στη Σκάλα

Συνελήφθη ο φερόμενος ως ύποπτος Πακιστανός για τη δολοφονία του ομοϊδεάτη του στη Σκάλα Ο ύποπτος συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην εθνική οδό Δαφνίου Κροκεών καθώς έκανε ωτοστόπ σε αυτοκίνητο που για κακή του τύχη ήταν περιπολικό. Ο ύποπτος ανακρίνεται.
Πηγή 
Leimonitis Mixalis

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Επίσημη αδελφοποίηση μονοπατιών σε Κύθηρα και Ιαπωνία

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Πεζοπορίας του World Trails Network στο Τοττόρι της Ιαπωνίας, από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε και επίσημη τελετή «αδελφοποίησης» των μονοπατιών των Κυθήρων «Kythera Hiking» και του μονοπατιού «San’in Kaigan Geopark Trail» της Ιαπωνίας. Τα Κύθηρα εκπροσωπήθηκαν από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας.



Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Μονοπάτια και Υγεία». Οι χώρες που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 30 από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Χαβάη, ο Παναμάς, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Νότιος Αφρική, το Νεπάλ, η Αυστραλία και η Ν. Κορέα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αναπτύσσονται τα μονοπάτια ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τους πολίτες, και να χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση. Η παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας είχε ως τίτλο «Αξιοποίηση μονοπατιών 5000 ετών, για ένα καλύτερο μέλλον», στην οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της Ελλάδας ως έναν από τους 10 κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμο, και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες.


Το Διεθνές Συνέδριο Πεζοπορίας συνέβαλλε άλλη μια φορά στην δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ όλων των χωρών οι οποίες δίνουν βάρος στον πεζοπορικό τουρισμό. Το World Trails Network αποτελεί την μεγαλύτερη οργάνωση σε διεθνές επίπεδο οργανώσεων που ασχολούνται με μονοπάτια, και ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να αυξήσει τα μέλη του ώστε να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες συνεργασίες και διεθνείς συνέργειες.

Στις 17 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, έγινε η τελετή αδελφοποίησης (Friendship Trails) του μονοπατιού Μ1 των Κυθήρων με το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail. Κατά την τελετή, πραγματοποιήθηκε συμβολική σηματοδότηση με τις πινακίδες των Κυθήρων σε τμήμα του μονοπατιού της Ιαπωνίας, υπογραφή του Μνημονίου Αδελφοποίησης και ανταλλαγή δώρων.  Στην τελετή συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης του Τοττόρι κ. Shinji Hirai, ο Δήμαρχος της πόλης Τοττόρι κ. Tokuda Yuji και ο Πρόεδρος του Γεωπάρκου San’in Kaigan κ. Mori Tetsua. Το Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφθηκε από τον Πρόεδρο του Γεωπάρκου και από τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο (Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας) που είναι Διαχειριστής των μονοπατιών των Κυθήρων . Οι Ιάπωνες έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην αδελφοποίηση αυτή, η οποία είχε κάλυψη από εθνικά ΜΜΕ της Ιαπωνίας.

Το μονοπάτι Μ1 των Κυθήρων και το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail της Ιαπωνίας έχουν κοινά φυσικά χαρακτηριστικά  όπως το ότι είναι παράκτια και διέρχονται από ενδιαφέρουσες γεωλογικά περιοχές. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το μονοπάτι Μ1 των Κυθήρων περνάει μπροστά από το σπίτι της Ρόζας Κασιμάτη, μητέρας του Λευκάδιου Χερν, γνωστού και ως Yakumo Koizumi, που είναι ο εθνικός «παραμυθάς» της Ιαπωνίας. Κατά την τελετή αδελφοποίησης, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης διαβάστηκε απόσπασμα από έργο του Λευκάδιου Χερν.

Με την αδελφοποίηση Κυθήρων - Ιαπωνίας, η Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, οργάνωσε και τη δεύτερη αδελφοποίηση μονοπατιών που έχει κάνει η χώρα μας μετά από αυτή της Σίφνου και της νήσου Jeju της Νοτίου Κορέας. Οι προσπάθειες προβολής της Χώρας μας ως κορυφαίου πεζοπορικού προορισμού θα συνεχιστούν. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο θα συνεχίσει να διαδραματίζει από τη θέση του Ταμία στο Δ.Σ. του World Trails Network ο Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος.
-------------------------------
Πηγή: tornosnews.gr
-------------------------------