Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καλό Πάσχα - Καφέ εστιατόριο Λεμόνι !!!


ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ ΝΕΑ ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !


Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

00


Τα φυλλάδια περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: 23.825 ευρώ στη Λακωνία

ELGA
Αποζημιώσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ σε 11.710 δικαιούχους παραγωγούς θα καταβάλει σήμερα, 7 Απριλίου, ο ΕΛΓΑ. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.
Για το νομό μας το ποσό ανέρχεται σε 23.825,03 ευρώ.

Χοντροκομμένο αστείο ζημιώνει τον τουρισμό της Μονεμβάσιας


vraxos Monemvasias
Τις πασχαλινές ευχές της και μία αιχμή προς μερίδα του τοπικού τύπου διατυπώνει με την ακόλουθη ανακοίνωση η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας:
Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, με αφορμή την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας των Αγίων Παθών, θα ήθελε να ευχηθεί στα μέλη και τους συνεργάτες της καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και προκοπή.
Επίσης η Ένωσή μας επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους φίλους και τους επισκέπτες της Λακωνίας πως η παράκαμψη των Βουτιάνων (κύρια οδική είσοδος στο νομό) παραμένει ανοιχτή και σε πλήρη λειτουργία. Εκείνο για το οποίο μας «πληροφόρησε» μερίδα του τοπικού τύπου δεν ήταν παρά ένα καλόγουστο ή κακόγουστο (αναλόγως πώς το βλέπει καθένας) «πρωταπριλιάτικο αστείο», το οποίο όμως προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στους δημότες και τους επισκέπτες της Λακωνίας.
Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Μονεμβάσιας περιμένουμε και φέτος να υποδεχθούμε με χαρά και υπευθυνότητα το σύνολο των επισκεπτών της περιοχής μας και τους υποσχόμαστε μοναδικές και κατανυκτικές πασχαλινές στιγμές”.πηγή http://laconialive.gr

Πασχαλινες ευχές από τον Αντιπεριφερειαρχη Νησων


ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους Δήμους, όπως κάθε χρόνο, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών 22 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Οι Βουλευτές επικαλούμενοι την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση που παραχωρούσε τις παραλίες στους Δήμους, τονίζουν τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά την τουριστική περίοδο επισημαίνοντας πως εάν οι Δήμοι δεν έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών, αφενός δε θα έχουν  την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό τους και αφετέρου δε θα υπάρχουν υποδομές και υπηρεσίες όπως η παροχή ύδρευσης. 

Εξωραϊστικός Σύλλογος Καψαλίου "Η Κυθέρεια Αφροδίτη" - Διαμαρτυρία για τα δρομολόγια της Λ.Α.Ν.Ε.

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ

Κυριακή των Βαΐων, Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη....

Η Ελαφόνησος αυτές τις άγιες μέρες της χαρμολύπης, περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία τους ξενητεμένους της. Αυτό καταμαρτυρά και η παροιμία: “Σε περιμένω σαν τη Λαμπρή”.

Από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων και κάθε βράδυ, καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, όλοι οι Ελαφονησιώτες περνούν το γραφικό γεφύρι και κατευθύνονται στον ολόφωτο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τα Πάθη, τη Σταύρωση, την Ταφή και τέλος την Ανάσταση του Χριστού. 


H αθρόα προσέλευση των Ελαφονησιωτών στην εκκλησία, ιδιαίτερα τις άγιες τούτες μέρες, αντικατοπτρίζει τη μεγάλη τους πίστη και λατρεία στο Θεό.

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των Ελαφονησιωτών διακρίνεται η έντονη θρησκευτικότητά τους.

Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης, όλοι πηγαίνουν στα Νυμφία, όπως τα αποκαλούν, και παρακολουθούν την ακολουθία του Νυμφίου με μεγάλη κατάνυξη.

Τα αποκαλούν έτσι, από τα τροπάρια που ψάλλονται αυτά τα τρία μεγαλοβδομαδιάτικα βράδια και μεταξύ άλλων ακούγονται και οι φράσεις «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» και «Τον νυμφώνα Σου βλέπω...».

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, από το στόμα των ψαλτών ακούγεται το :‟Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», από το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής, ένα από τα πιο μαγευτικά τροπάρια της βυζαντινής υμνογραφίας.

Το απόβραδο της Μεγάλης Τετάρτης πηγαίνουν στην εκκλησία και παρακολουθούν την τελετή του Νιπτήρος.
-----------------------------------------------
Μεντή-Δεληγιαννίδου Ευφροσύνη (Σύνη)
-----------------------------------------------

Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των «Δέκα Παρθένων»



Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των «Δέκα Παρθένων»

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θυμάται σήμερα τη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων

Με βάση το Χριστιανικό εορτολόγιο, ως Μεγάλη Τρίτη καθιερώθηκε η Τρίτη ημέρα της εβδομάδας που είναι γνωστή ως εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.