Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

11η Εθελοντική Αιμοδοσία από την Α.Ε. Κάστρο Μονεμβασίας

 


Η Αθλητική Ένωση Κάστρο Μονεμβασίας, απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας, για να συμμετάσχουν στην 11η εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

«Οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών. Η πανδημία που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν αιτία να αδειάσουν τα αποθέματα των τραπεζών αίματος. Είναι αυξημένες οι ανάγκες της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία περισσότερο από ποτέ και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θερμά στο κάλεσμα αυτό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες μας, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο από το χρόνο μας, για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας, που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων».

Στόχος της ΑΕ Κάστρο είναι να διατηρήσει την τράπεζας αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης αίματος. Η τράπεζα αίματος διαθέτει το αίμα με μεγάλη προσοχή και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια, όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του, γίνεται μόλις σε 10 λεπτά!

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές!

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
– Παναγιώτης Κουράκος: 6977228728
– Σταύρος Μπαρμπάγιαννης: 2732061575
– Γεωργία Κακκάβα: 6937107125
– Γεωργία Γκουβούση: 2732061444
– ΚΕΠ Μονεμβασίας: 2732061111

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΦΙΞΕΩΝ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ και του Λιμεναρχείου Κυθήρων, οι αφίξεις στο νησί μας για το δίμηνο Μαίου - Ιουνίου έχουν ως εξής:
ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: 5.747
ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2021: 10.353

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

 


Προς Λιμενικό Φυλάκιο Κυθήρων.


Εφιστώ την προσοχή οτι επι 24ωρη ακίνητη θέση
και ψάρεμα το βράδυ με πυροφάνι 
ΔΕΝ αποτελεί Αβλαβή Διέλευση.

Εχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω ως
Ελλην πολίτης ως όφειλα.

Εσείς οφείλετε να ζητήσετε 
συνδρομή από το Λιμεναρχείο
Νεαπόλεως και να διακόψετε
την καταπάτηση των Ελληνικών
Κυριαρχικών Δικαιωμάτων.

1,2,3 είναι εικόνα 11:00 10/07/21





4 εικόνα την νύχτα με πυροφάνι  02:30  10/07/21
  εικόνα 4:30  10/07/21

Ο καιρός με ήρεμη θάλασσα
που σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ στέκει 
η αιτιολογία "εχει καιρό και φυλάγονται"

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ :

Με καθιστάτε ενήμερο  

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑΣ:ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ



Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στον Βαρνάβα καθώς υπάρχουν δυσκολίες στον ανεφοδιασμό με το νερό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης πήρε ο ίδιος τη μάνικα και επιχειρεί προς κατάσβεση της φωτιάς.

ΠΗΓΗ www.zougla.gr





ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:ΠETAMENA MPAZA KAI ΣΠΑΣΜΕΝΑ ¨ΕΛΕΝΙΤ¨ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Ρεπορτάζ adelin fm 

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

Πεταμένα μπάζα σπασμένα ελενίτ ,αλλά και ξερόχορτα που αποτελούν ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ καύσιμη ύλη για εκδήλωση πυρκαγιάς πεταμένα λίγα μέτρα πιο πέρα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στο μικρό λαγκαδάκι με τα καλάμια.

Πριν από λίγες ημέρες ο χώρος πίσω από τον Ιερό Ναό καθαρίστηκε από τον τοπικό Πρόεδρο κύριο Ιωάννη Χλαμπέα και έιχαμε δημοσιεύσει και φωτογραφικό υλυικό .

ΑΛΛΑ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ !!!!



Ο τοπικός Πρόεδρος έγραφε: ¨Ο χώρος καθαρίστηκε και πρέπει να παραμείνει καθαρός δεν θα ξανά πετάξουμε κλαδιά πίσω από την παιδική χαρά και ο κάδος είναι μόνο για ογκώδη αντικείμενα και όχι για ξεροκλαδα ηλεκτρικές συσκευές. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε την καλή εικόνα του χωριού ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.¨

Πράγμα που όμως που δεν έγινε....

Σημερινές φωτογραφίες.

Παρακαλούμε όποιον τα πέταξε εκεί να τα μαζέψει !!!!

Και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων για τα προβλεπόμενα...



 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις οικογένειες τους για την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν ενώ προσπάθησαν να θυμούνται ότι η προσπάθεια είναι το ίδιο σημαντική με την επιτυχία.

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ

 

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Κέρκυρα

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (22) δενδρύλλια

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο οργανωμένων διαδοχικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συνελήφθη ημεδαπός με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε αρχικά ότι ο ημεδαπός διατηρούσε, στην αυλή της οικίας του αλλά και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, στη Νότια Κέρκυρα, (22) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε έως (1,20) μέτρα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Υπηρεσίας «Εναέρια Μέσα Σωμάτων Ασφαλείας».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


ΓΡΕΒΕΝΑ:Εντοπίστηκε φυτεία με(29) δενδρύλλια και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από - 29- δενδρύλλια, σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -8- δενδρύλλια κάνναβης, -43- κλώνοι κάνναβης με φούντα και -160,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, εντοπίστηκε φυτεία, αποτελούμενη από -29- δενδρύλλια κάνναβης, σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών και συνελήφθησαν χθες (09-07-2021), τις πρώτες πρωινές ώρες, τρεις ημεδαποί, 34, 33 και 30 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω να εισέρχονται στην παραπάνω φυτεία, με σκοπό να περιποιηθούν τα δενδρύλλια και να συλλέξουν αυτά, που ήταν έτοιμα για συγκομιδή. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -29- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι -1,9- μέτρα,
  •  -12- κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης,
  •  -1- κινητό τηλέφωνο και
  •  διάφορα σύνεργα καλλιέργειας κάνναβης.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 33χρονου, σε περιοχή των Γρεβενών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -8- δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους έως 0,53 μέτρα,
  •  -160,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  •  -43- κλώνοι κάνναβης με φούντα, συνολικού βάρους -309- γραμμαρίων,
  •  -8- σπόροι κάνναβης,
  •  -46- δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και
  •  διάφορα σύνεργα και εξοπλισμός για καλλιέργεια κάνναβης.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των άλλων δύο συλληφθέντων, σε περιοχή των Γρεβενών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -1- ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  •  -3- χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας,
  •  -1- αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε μείγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης,
  •  -1- πλαστικός τρίφτης, με υπολείμματα κάνναβης και
  •  -2- γυάλινα δοχεία, με υπολείμματα κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:TON ¨ΤΣΑΚΩΣΑΝ¨ΜΕ (39) ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ ΣΕ (3) ΦΥΤΕΙΕΣ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένας άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για καλλιέργεια κάνναβης

Σε φυτείες που εντοπίσθηκαν κοντά στην οικία του καλλιεργούσε συνολικά 39 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (9 Ιουλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν 3 φυτείες κάνναβης σε εκτάσεις κοντά στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, στις οποίες είχε εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συνολικά, εντοπίσθηκαν 39 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων κάνναβης. (λάστιχα ποτίσματος και χρονοδιακόπτες)

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



Τα σκουπίδια στο νησάκι στο Διακόφτι μαζεύτηκαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Τα σκουπίδια στο νησάκι στο Διακόφτι μαζεύτηκαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας. Τοποθετηθηκε φραγμος στο δρόμο ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Δεν θα ανεχθούμε πλέον τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Μοναδικός χώρος εναπόθεσης μπαζών και προϊόντων ΑΕΚΚ ειναι ο ΧΥΤΥ στο Λαχνό. Για διευκόλυνση των κατοίκων υπάρχουν πολλοί κάδοι ογκωδων σε όλο το νησί με καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής. Σύντομα θα γίνει αναμόρφωση του Κανονισμού Καθαριότητας και θα αυστηροποιηθουν οι ποινές.

Κανουμε τεράστιο αγώνα για να είναι το νησί μας ένα από τα καθαρότερα στην Ελλάδα, διαθετουμε εναν υπερσύγχρονο ΧΥΤΥ και δεν θα επιτρέψουμε τετοιες συμπεριφορές. -



Φωτιά στην Ύδρα: Βουλευτής Μπουτσικάκης ζητά έλεγχο ευθυνών και του Δημάρχου Κουκουδάκη!

 

– Βόμβα στην Ύδρα μετά τη δεύτερη πυρκαγιά στην παράνομη χωματερή

– «Πλάγιες Βολές» Μπουτσικάκη κατά Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη 

– Ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιά & Νήσων ζητά να εξεταστούν οι ευθύνες των τοπικών αρχών σχετικά με την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων τους

– Καταγγέλει ότι η φωτιά έκαιγε συνέχεια επί 18 ημέρες!

Μπαράζ εξελίξεων αναμένεται μετά την αναφορά του Κυβερνητικού Βουλευτή Α’ Πειραιά & Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη στους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις φωτιές στην παράνομη χωματερή της Ύδρας.

Ο κ. Μπουτσικάκης αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά δε μιλάμε για δεύτερη πυρκαγιά, αλλά για μια πυρκαγιά που σιγοκαίει εδώ και 18 μέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Ύδρας.

Αν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι προκύπτουν σοβαρές ευθύνες οι οποίες και θα διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη.

Όπως αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ του το Piraeus Press, το ζήτημα έχει πολλές προεκτάσεις.

Μάλιστα στην αναφορά του κ. Μπουτσικάκη αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα του τοπικού ενημερωτικού σάιτ που κάνει λόγω και για επέκταση της πυρκαγιάς σε ιδιόκτητα κτήματα, όπως επίσης και σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Ύδρας από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την παράνομη λειτουργία της χωματερής.






ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι με την παρουσία τους,τα λόγια τους,τις επιστολές τους και τα συλληπητήρια μηνύματά τους συμπαραστέκοται στο βαρύτατο πένθος για την απώλεια της πολυαγαπημένης μου αδερφης Ελένης.Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ.Σεραφείμ για την συμπαράσταση του στην οικογένειά μας,τον π.Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο που παραβρέθηκε κοντά μας στην νεκρώσυμη ακολουθία,τον π.Παύλο Καλλίκα που από την πρώτη στιγμή της απώλειας της Ελένης μας ,μας συμπαραστέκεται με πολύ αγάπη.Η Ελένη μας αφήνει πίσω της παρακαταθήκη σε μας την αγάπη της για την ζωή, για την οικογένειά της και για τους συνανθρώπους της,την εργατικότητα της,την μόνιμη διάθεση της για ανιδιοτελή προσφορά.Σας ευχαριστούμε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Λειψυδρία στα Κύθηρα

 


Λειψυδρία στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα πολλές φορές αντιμετώπισαν μεταξύ των άλλων και το φάσμα της λειψυδρίας. Τώρα που το θέμα είναι επίκαιρο, λόγω της φετινής ανομβρίας, αξίζει να θυμηθούμε ότι το νερό, αυτό το πολυτιμότατο αγαθό, οι Κυθήριοι του παρελθόντος το σέβονταν και το υπολογίζανε όσο και το ψωμί. Σε εποχές που το νερό του σπιτιού το κουβαλούσαν από απόσταση και οι μπουγάδες γίνονταν στα δημόσια πλυσταριά, η σπατάλη του νερού ήταν κάτι αδιανόητο. Το Καλοκαίρι του 1826, επί Αγγλικής Προστασίας, το νερό στην πηγή του Αγίου Μηνά, από όπου υδρευόταν η Χώρα, λιγόστεψε ανησυχητικά. Η Εκτελεστική Αστυνομία της εποχής εκείνης εξέδωσε μια ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Χώρας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες όφειλαν να συμμορφωθούν.
" Διλοποίησις
Ἐπειδή, ὠς ἀποδεικνύεται διά τῆς πείρας ὄτι το νερόν των πηγαδίων τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ δεν εἴναι ἰκανόν κατά ταύτην την ἐποχήν του καλοκερίου, παρά μόνον διά την χρήσην τῶν κατοίκων τῆς Χώρας ταύτης και ὄχι να γίνωνται ἐκεῖνα τά ὐπερβολικά πλυσίματα εἰς τάς γούρνας πλησίων τῶν αυτῶν πηγαδήων εὐρισκομένας, έξ αἰτίας τῶν ὁποίων ἔγινε σχεδόν ἔληψης νεροῦ κατά ταύτας τα ἠμέρας, ὄθεν ὄντας αναγκαιώτατον να ἐμποδισθῆ μία τοιαύτη κατάχρισις έναντίον είς τάς χρείας τῶν ἀνθρώπων , γίνεται δημοσίως γνωστόν το ὄσον ἀκολουθεῖ:
Αον) ὄτι ἀπό την σήμερον και εἰς το ἐξῆς δεν εῖναι συγκεχωρημένον εἰς ὄποιον και ἄν ἤθελεν ῆσται, το να πλύνη ροῦχα εἰς τάς ἄνωθεν γούρνας τῶν πηγαδίων τοῦ ἀγίου Μηνᾶ, ἤ είς ἄλλο τι σκεύως πλησίων τοῦ αυτόῦ πηγαδήου.
Βον) ὄποιος ἤθελε παραβῆ ταύτην την διόρισην, θέλει εῖναι ὐποκείμενος εἰς μίαν ποινήν ταλάρου ἐνός, ὄποιος δε ἤθελε φανερώση τόν παραβάτην, θέλει λαμβάνει το ὔμισι τάλλαρων.
Ἡ παροῦσα θέλει κυριχθῆ εἰς ταύτην την Χώραν και προσκοληθῆ εἰς τά αὐτά πηγάδηα προς κοινήν εἴδησιν.
Ἐδώθη τάς 12 Αὐγούστου 1826.
Α. Κασιμάτης
Ἐπιχώριος Ἀρχηγός τῆς Πολιτικῆς Ἀστυνομίας"
Πηγή: Τοπικό Αρχείο Κυθηρων



Κοροναϊός: επιτρέπονται τα πανηγύρια στα Κύθηρα και σε άλλα (21) Νησιά

 


Ακόμη κι αν βρεθείς σε ένα από τα παρακάτω νησιά, τα μέτρα παραμένουν αυξημένα προκειμένου να μην μετατραπούν τα πανηγύρια σε εστίες υπερμετάδοσης.

Θέλεις να πας σε πανηγύρι τον Αύγουστο; Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εμβολιαστούν οι γύρω σου.

Φαίνεται μάλιστα πως τα πανηγύρια αποτελούν «θύματα» του αργού εμβολιαστικού ρυθμού, αν και τα νησιά του Αιγαίου σημειώνουν την μεγαλύτερη πρόοδο από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ωστόσο ακόμη κι αν βρεθείς σε ένα από τα παρακάτω νησιά, τα μέτρα παραμένουν αυξημένα προκειμένου να μην μετατραπούν τα πανηγύρια σε εστίες υπερμετάδοσης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση λοιπόν τα πανηγύρια μπορούν να γίνουν υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάσει των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr/covid-map.

Εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και κανόνων υγιεινής) με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Τα νησιά που επιτρέπονται πανηγύρια

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία ( 9/7), οι περιοχές της χώρας που έχουν εμβολιαστική κάλυψη άνω του 50% με μία δόση (αν και άγνωστο το πότε επετεύχθη), είναι οι εξής:

Λήμνος

Θάσος

Θεσπρωτία

Λευκάδα

Σκόπελος

Σκιάθος

Αλόννησος

Κως

Άνδρος

Κέα

Κύθηρα

Πάρος

Μήλος

Σίφνος

Σύρος

Κύθνος

Σέριφος

Μύκονος

Σαλαμίνα

Αίγινα

Ύδρα

Σαντορίνη

www.in.gr/

ΚΥΘΗΡΑ:Έξω από την παραλία Καλαδί βρίσκονται αυτή την ώρα τα Τουρκικά αλιευτικά σκάφη .


Έξω από την παραλία Καλαδί βρίσκονται αυτή την ώρα τα Τουρκικά αλιευτικά σκάφη .

Στις φωτογραφίες που έστειλε στο Σταθμό μας ο κύριος Παναγιώτης Χατζηγιάννης  διακρίνονται τα Τουρκικά σκάφη στην περιοχή , και στον χάρτη πλοίων marinetraffic.com θα δούμε ακριβώς την πορεία τους...

Ο κύριος Χατζηγιάννης μας γράφει:

¨Όλη νύχτα πυροφάνι κ οι δικοί μας ψαράδες δεν κοτάνε να βγούνε απο τον Αυλαίμωνα ! Ο Τουρκος (σε πολεμική παράταξη) στα 1,5 - 3 μίλια από την στεριά.¨

________________________________________

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ



ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ:Προφανώς κανένας δεν ανησυχεί στην Αθήνα, αφού δεν έδεσαν στο... Κολωνάκι που δεν έχει λιμάνι!



Σχόλιο του Κυριάκου βελόπουλου:

Τουρκικά αλιευτικά έδεσαν στο Καψάλι στα Κύθηρα και η κυβέρνηση δήλωνε πως “δεν υπάρχει ανησυχία, γιατί τα αλιευτικά πάνε προς την Τουρκία”!

Προφανώς κανένας δεν ανησυχεί στην Αθήνα, αφού δεν έδεσαν στο... Κολωνάκι που δεν έχει λιμάνι!

Τζανάκης: Τον Αύγουστο στο πιθανότερο σενάριο 4.000 κρούσματα ημερησίως, στο χειρότερο και 6.000

Ο καθηγητής πνευμονολογίας προειδοποίησε για έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο.

O καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποίησε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο».

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «τo μπλε είναι τα κρούσματα και μάλιστα οι κινητοί μέσοι όροι τους για να είναι συγκρίσιμοι, η κόκκινη γραμμή το μοντέλο μας που τρέχουμε, βλέπετε ποσό καλά προσαρμόζεται στα κρούσματα η προσομοίωση έγινε χθες το βράδυ. Η (κάτω) διακεκομμένη γραμμή είναι μια πρόβλεψη που θα τη θεωρούσα παρά πολύ ευμενή αν συνέβαινε, που σημαίνει ότι θα ανέβουμε προς τον Αύγουστο γύρω στα 3.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος. Τη θεωρώ ευμενή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει ή θα αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και θα προσπαθήσουμε να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Αν τα τηρήσουμε, ενδεχομένως να υλοποιηθεί αυτό το ευμενές σενάριο».

Και πρόσθεσε «Η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι η δεύτερη προς τα πάνω διακεκομμένη γραμμή, η οποία θα προσεγγίσει τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου».

Επιπλέον, ο κ. Τζανάκης είπε «βλέπετε επίσης μια διακεκομμένη γραμμή που θα συμβεί αν πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα. Σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει, η κορυφή της είναι ακόμα άδηλη, μπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα… Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο».

newsbomb.gr

Παππάς Αναστάσιος