Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κυθήρων για θέμα μεταφοράς μαθητών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Κύθηρα 21-9-2016
και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 

Προς : ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Κοιν. : Λύκειο Κυθήρων

 
ΘΕΜΑ : « Μεταφορά μαθητών του Λυκείου Κυθήρων »

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Λυκείου.

Ενημερωθήκαμε ότι δύο ιδιώτες παραιτήθηκαν από δύο δρομολόγια, λίγο πριν την έναρξη !!! της σχολικής χρονιάς 2016-2017, με αποτέλεσμα την αναστάτωση τόσο των μαθητών όσο και των γονέων.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μειοδότες, ως εκ τούτου παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες ανάθεσης των δύο δρομολογίων (από Μυλοπόταμο προς Χώρα και από Δόκανα προς Χώρα), στους επόμενους μειοδότες.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ............................Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Ι...........................ΓΙΑΜΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤ.

«Σκανδαλωδώς ευνοημένη η ΑΕΠΙ από το Ν/Σ για τα Πνευματικά Δικαιώματα»

Δυσμενείς χαρακτηρίζει τις εξελίξεις αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα το Επιμελητήριο Λακωνίας. 
Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, κοινοποιημένη και στον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λ. Βασιλική Δερτιλή επισημαίνει μεταξύ άλλων, την ευνοϊκή προς την ΑΕΠΙ τροποποίηση του νομοσχεδίου και ζητά την παρέμβασή του, προκειμένου να παραμείνουν ως έχουν στο πρώτο σχέδιο νόμου μέχρι τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης στις 22/1/2016.
  
Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η κ. Δερτιλή επισημαίνει:
«Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τη συμφωνία μας με το υπ’ αριθμόν 3080/20-09-2016 έγγραφο της ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τις δυσμενείς εξελίξεις επί του Ν/Σ για τα Πνευματικά δικαιώματα.
Η εφαρμογή του Ν 2121/1993 οδήγησε στο να γεμίζουν τα πινάκια των δικαστηρίων με χιλιάδες υποθέσεις και να σύρονται σ’ αυτά οι επαγγελματίες μέλη μας. Η πραγματικότητα αυτή της εφαρμογής του, οι πιέσεις όλων και ο δημόσιος διάλογος οδήγησαν στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση και βρήκε σύμφωνη όλη την επιμελητηριακή κοινότητα, η οποία απένειμε τα εύσημα στην κυβέρνησή σας διότι χρήστες και δικαιούχοι περίμεναν να περάσουν τρεις υπουργοί Πολιτισμού για να οδηγηθούμε στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
  
Δυστυχώς, όμως, πληροφορούμαστε ότι το νομοσχέδιο για τη συλλογική διαχείριση τροποποιείται εις βάρος των χιλιάδων επαγγελματιών και η ΑΕΠΙ βγαίνει τρομερά και σκανδαλωδώς ευνοημένη από το νέο καθεστώς.
Κύριε πρωθυπουργέ,
Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί ένας νόμος που αγνοεί το διάλογο, τη συμφωνία, τη συνεννόηση, την συνεργασία και την συναίνεση του συνόλου των χρηστών, μέσω των εκπροσώπων τους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας;
  
Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί ένας νόμος που θα έχει θεσμοθετηθεί μέσω αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης του δημοσίου διαλόγου; Μόνο με συλλογικές, ισότιμες και διαφανείς διαδικασίες σύναψης συλλογικών συμβάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών μπορεί να εξυγιανθεί η αγορά και να ωφεληθούν όλοι.
  
Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση να παρέμβετε άμεσα προκειμένου τα συγκεκριμένα άρθρα 22,45,46 και 3,55,56 να παραμείνουν ως έχουν στο πρώτο σχέδιο νόμου μέχρι τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης στις 22/1/2016, συμβάλλοντας έτσι στο να υπάρξει δικαιοσύνη, αμοιβαιότητα, συνεργασία και ο νέος νόμος να λειτουργήσει προς όφελος του πολιτισμού της χώρας μας, εμποδίζοντας ταυτόχρονα ένα σοβαρό πλήγμα στο θεσμό του δημοσίου διαλόγου και της δημοκρατίας».
                           
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ.ΦΟΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ένα από τα ωραιότερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής στους παραδοσιακούς οικισμούς στα Κύθηρα είναι οι φόσσες και τα διαβατικά, τα οποία επέβαλε η στενότης του χώρου, η διαμόρφωση του εδάφους και η εξυπηρέτηση των κατοίκων. Τα διαβατικά είναι θολοσκέπαστοι κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στα ισόγεια ιδιωτικών οικιών για την ελεύθερη διάβαση των διαβατών. Πανέμορφες καμάρες με δοκιμασμένη αντοχή άντεξαν στο χρόνο, σε σεισμούς και πολέμους (από θαύμα εγλύτωσε μια απ' αυτές από τους Γερμανούς στην κατοχή) Από μας εξαρτάται η περαιτέρω διατήρησή τους και ανάδειξή τους.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αγνοείται δύτης στο Πόρτο Κάγιο - Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες των αρχών

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες...
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για αγνοούμενο 31χρονο  υποβρύχιο αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Πόρτο Κάγιο, Δήμου Ανατολικής Μάνης. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε μεταβεί για τη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, απογευματινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείται.
 
Διενεργήθηκαν έρευνες στην περιοχή, από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το ιδιωτικό σκάφος “ΗΛΙΑΣ” Τ.Γ. 184, στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο εθελοντές  δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης/Παραρτήματος Λακωνίας.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
 http://githio-click.gr/

ADELIN WEB TV.ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ.ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 21/09/16


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/09/2016

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων στον Πρωθυπουργό σχετικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα της νησιωτικής αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε τα Κύθηρα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Τέρενς Κουίκ το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Κουίκ προήδρευσε σε σύσκεψη διάρκειας 3 ωρών στο Δημαρχείο, κατά την οποία ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του και οι αιρετοί του Δήμου έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και κυρίως τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους.
Ο Δήμαρχος επέμεινε στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, στην τραγική γραφειοκρατία που καθυστερεί επί μήνες την εκτέλεση απαραίτητων έργων καθώς και στην ανάγκη αναστολής εφαρμογής του Ν.4412/2016 ο οποίος έχει διακόψει την δημοπρασία όλων των έργων και επηρεάζει αρνητικά τις αναθέσεις προμηθειών. Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Υπουργό σειρά επεξεργασμένων και στοιχειοθετημένων αιτημάτων για συνολικά 33 ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για το Δήμο και το νησί, ενώ ο κ. Κουίκ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα θέματα αυτά προς τα συναρμόδια υπουργεία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επίκειται επίσκεψη στο νησί του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μπαλάφα για αντίστοιχη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Κουίκ προσκύνησε στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, όπου ξεναγήθηκε και στο νέο Μουσείο που κατασκευάστηκε εκεί με δωρεά του ομογενούς κ. Γεωργίου Στάθη, ενώ επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο όπου συνεργάστηκε με τον Διοικητή κ. Μοιρασγεντή επί των θεμάτων του ιδρύματος. Τέλος πραγματοποίησε ανοικτή συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και με εμπόρους και δεσμεύθηκε να θέσει τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο.
Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή λειτουργία του και τα οποία ανάγονται σε παραλείψεις και δυσλειτουργίες πολλών ετών καθώς είναι αντιληπτό ότι αυτού του είδους οι δημόσιες ενημερώσεις συμβάλουν αρκετά στην επίλυση σοβαρών θεμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό. Εξάλλου είναι υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών να μην περιχαρακώνονται αλλά να ασκούν πολιτική εξωστρέφειας και να ενημερώνουν τις Κυβερνήσεις για τα σοβαρά προβλήματα στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις η Αυτοδιοίκηση υπό συνθήκες κρίσης, γραφειοκρατίας, πολυνομίας και έλλειψης προσωπικού.
Πηγή: www.kythira.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με επιτυχία η ημερίδα για την υποψηφιότητα του δήμου Ευρώτα

Διεξήχθη η Ημερίδα για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Των Σπορ 2017» με την παρουσία της επιτροπής αξιολόγησης, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Gianfrancesco Lupatelli και τους Lucas Vorel και Hugo Alonso. Με την Ημερίδα, η οποία έτυχε της στήριξης όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στα μέσα Νοεμβρίου.


Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν ο  Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ι. Γρυπιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, ο ολυμπιονίκης Χρήστος Πιερράκος και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος. Τα θέματα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο κ. Πύρος Μερκούρης από τη ΔΕΠΑΝ και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή, η οποία στάθηκε στη σπουδαιότητα ανακήρυξης του Δήμου Ευρώτα σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017» καθώς θα συνεπάγεται προσέλκυση τουρισμού για την περιοχή και ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη. Κοινός παρανομαστής της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν τα πολλαπλά οφέλη που δύναται να αποκομίσει ο Δήμος Ευρώτα από τον συγκεκριμένο θεσμό.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γιώργος Παπαδάκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Λυκείου Σκάλας, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας κα. Ελένη Σιάγκρη, μέλη των συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος πολιτών.

Ανακοίνωση Σωματείου Νεάπολης Τουριστικών Καταλυμάτων "Ξένιος Ζεύς"

Μετά την χτεσινή συνεδρίαση Προέδρων όλων των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ,που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Κυθήρων Τουριστικών Καταλυμάτων και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης ,ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από το 2017 υποχρεούνται να φέρουν καρτέλα ενημέρωσης τιμών σε κάθε δωμάτιο βάσει νόμου. Επίσης συζητήθηκαν και τα θέματα που αφορούν ,ασφαλιστικό,φορολογικό και ΑΕΠΙ .
Το Σωματείο "Ξένιος Ζευς" θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για ενημέρωση όλων των Μελών για τον τρόπο έκδοσης των καρτελών καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα και αποφάσεις που συζητήθηκαν.
Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Εκ του Δ.Σ.

ADELIN WEB TV.(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ


ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΙΑΝΙΚΑ-ΣΚΟΥΛΙΑΝΙΚΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22/09