Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 2.620.000,00 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών

2,6 εκατ. ευρώ στους δήμους Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών, για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα
Νέες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών. Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 2.620.000,00 ευρώ, κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Δήμους της χώρας που επλήγησαν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματά τους.
Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ως άνω λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία:
Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νομός Κορινθίας: 400.000 ευρώ
Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, Νομός Ευβοίας: 400.000 ευρώ
Δήμος Άργους-Μυκηνών, Νομός Αργολίδας: 600.000 ευρώ
Δήμος Κυθήρων, Νομός Αττικής: 300.000 ευρώ
Δήμος Πόρου, Νομός Αττικής: 70.000 ευρώ
Δήμος Λοκρών, Νομός Φθιώτιδας: 500.000 ευρώ
Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία:
Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νομός Κορινθίας: 150.000 ευρώ
Δήμος Άργους-Μυκηνών, Νομός Αργολίδας: 200.000 ευρώ
Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτης.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Κύρωση δικτύου κοινόχρηστων χώρων οικισμών Πλύτρας και Καραβοστασίου

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μονεμβασίας κάνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους ότι, ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης «Κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ελαίας και οικισμών Πλύτρας – Καραβοστασίου Δήμου Μονεμβασίας» (134/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60 Α/31-3-2011) τα εν λόγω διαγράμματα που αφορούν τους παραπάνω οικισμούς, θα βρίσκονται αναρτημένα:
  • Στο Δημαρχείο (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δόμησης & Περιβάλλοντος), Μολάοι
  • Στο Δημοτικό Κατάστημα Παπαδιανίκων ΔΕ Ασωπού, Ασωπός.
  • Στην παρούσα δημοτική ιστοσελίδα σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων ως ακολούθως:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στοιχεία για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή τη συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης των υφιστάμενων κοινοχρήστων χώρων, στο Τμήμα Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου μας, εντός 20 ημερών από την τελευταία ανακοίνωση στον τύπο.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για το μήνα Οκτώβριο

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως πέντε (5) ατόμων για το μήνα Οκτώβριο στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας.
Η απασχόληση αφορά έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο κατά τον αναφερόμενο μήνα προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας στην υπάλληλο Κολλιάκου Παναγιώτα έως τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.
Περισσότερη πληροφόρηση στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 4 υπαλλήλων,για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κυθήρων!

Προκήρυξη για την πρόσληψη 4 υπαλλήλων με διάρκεια σύμβασης 1 έτους (με δικαίωμα παράτασης) για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κυθήρων!
Αιτήσεις μέχρι 12/10/2018

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.Η φιλοξενία μεταναστών στην αίθουσα «Δήμητρα»σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει δημιουργία «μόνιμης δομής», «hot spot»

Η πρόσφατη αποβίβαση μεταναστών στις ακτές της Μάνης μάς έφερε όλους αντιμέτωπους με τις δύο όψεις του σύγχρονου δουλεμπορίου και τις συνέπειες που προκύπτουν:
Από τη μία οι δουλέμποροι που εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των μεταναστών τούς εγκαταλείπουν στο έλεος του θεού, από την άλλη οι τοπικές κοινωνίες που έρχονται αντιμέτωπες με τη δυστυχία των συνανθρώπων τους, θέλουν μεν να βοηθήσουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις νιώθουν πως στην περιοχή δεν υπάρχουν οι υποδομές για την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης σε μόνιμη βάση.

Στη Μάνη στην πρώτη γραμμή αυτής της κατάστασης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, όχι για πρώτη φορά, οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού σώματος και της ελληνικής αστυνομίας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και όλο το προσωπικό των κέντρων υγείας Αρεόπολης και Γυθείου μαζί με τους δεκάδες εθελοντές που ανιδιοτελώς βοήθησαν.
Όλους αυτούς που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, ώστε να παρασχεθούν τα ελάχιστα αλλά άκρως αναγκαία για τη διαφύλαξη της ίδιας της ζωής αυτών των ανθρώπων που αναζήτησαν καταφύγιο στον τόπο μας, και όλους όσοι βοήθησαν θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά.
Όμως η προσωρινή και μόνο φιλοξενία που παρασχέθηκε πρόσφατα στους συνανθρώπους μας που εγκαταλείφθηκαν στη Μάνη, ως αποτέλεσμα της δράσης των δουλεμπόρων, ήταν στο πλαίσιο της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε.
Η φιλοξενία στην αίθουσα που διαχειρίζεται ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», οργανισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει δημιουργία «μόνιμης δομής», «hot spot» ή οτιδήποτε άλλου ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ατυχώς και από ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης. Οι ακραίες αυτές εκφράσεις και σκέψεις δεν συνάδουν με το αίσθημα φιλοξενίας και ανθρωπιάς που επανειλημμένα έχει επιδείξει ο λαός της περήφανης Μάνης.
Σταύρος Αραχωβίτης