Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Aegean και Olympic Air: 100.000 θέσεις εσωτερικού από 19 ευρώ

100.000 θέσεις εσωτερικού από €19 προσφέρει αυτή την εβδομάδα το δίκτυο της Aegean και της Olympic Air  για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 01/06/2021 – 31/10/2021.

Η κράτηση πρέπει να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Μαΐου.

Όροι & Προϋποθέσεις:
Η προσφορά ισχύει για όλες τις απευθείας σταθμό πτήσεις εσωτερικού με απλή μετάβαση και με επιστροφή. Αφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 17/05/2021 για πτήσεις που εκτελούνται με το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air από 01/06/2021 έως και 31/10/2021.

Η προσφορά ισχύει για πτήσεις μιας διαδρομής και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους ανά επιβάτη για εισιτήρια αγορασμένα μέσω των aegeanair.com, olympicair.com και AEGEAN app.

Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ξεκινά από €19 για πτήσεις προς την Αθήνα και από €41 για πτήσεις από την Αθήνα. Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ξεκινά από €23 για πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη και από €24 για πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη. H προσφορά δεν περιλαμβάνει τις πτήσεις άγονων γραμμών εντός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα τις πτήσεις προς Αθήνα από/προς Κάρπαθο, Ικαρία, Νάξο, Κύθηρα, Μήλο, Πάρο, Ζάκυνθο, Σητεία, Λέρο, Σκιάθο, και Σκύρο, τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη από/προς Χίο, Καλαμάτα και Σάμο και τις πτήσεις από προς Καστελλόριζο από/προς Ρόδο.

Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου. Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν οι κανονισμοί που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία ναύλου. Για συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής. Η προσφορά αφορά σε ναύλους Economy class. Η προσφορά λήγει στις 17/05/2021 23:59 ώρα Ελλάδας.

tornosnews.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ COVID-19 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ



Κέντρο Υγείας Νεάπολης Λακωνίας - Health Center of Neapolis Laconias

ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες
σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Κ. Υ. Νεάπολης, βρέθηκαν συμπολίτες μας,
καθώς επίσης και αλλοδαποί εργάτες γης,
ΘΕΤΙΚΟΊ ΣΤΗΝ COVID-19!!!
Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και της ενημέρωσης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εφιστούμε την προσοχή σας, στην
ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ,
γιατί η πανδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει και ο ιός κυκλοφορεί ξανά και στην περιοχή μας.
Η χαλαρότητα της περιόδου του Πάσχα και έκτοτε, με την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού, ενδέχεται να αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και να έχουμε πρόβλημα και στα Βάτικα.
Εμβολιαζόμαστε, ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΤΗΡΟΎΜΕ ΑΠΟΣΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΚΆΘΕ ΕΙΔΟΥΣ...
Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε, είτε με τον θεράποντα ιατρό σας είτε με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας, για καθοδήγηση και πληροφόρηση.
Σε εμφάνιση συμπτωματολογίας συμβατής με Covid-19, παραμείνετε σπίτι, χωρίς επαφές και ζητήστε ιατρική οδηγία και βοήθεια.
Μέχρι να αποκτήσουμε συλλογική ανοσία, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΣΙΟ ΘΕΌΔΩΡΟ (ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαίου 2021 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.

Με κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση την παραμονή της εορτής, το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος μετα του Ιερού κλήρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Ιερωνύμου επίσημου καλεσμένου του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας κ.κ Σεραφείμ.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι των Κυθήρων, Δήμος και οι αρχές του τόπου καθώς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστας Κατσαφάδος που θα παραμείνει στο νησί μας και αύριο.

Το πρωί της Τετάρτης 12 Μαίου ,ανήμερα της εορτής του Οσίου Θεοδώρου θα τελεστεί Αρχιερατικόν Συλλείτουργον προεξάρχοντος του ιδίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και στη συνέχεια θα λάβει χώρα όπως κάθε χρόνο η Ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής.

Θα ακολουθήσει και το σχετικό video από τις αποψινές λατρευτικές εκδηλώσεις.

ADELIN FM

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ




































 



ΕΛ.ΑΣ:(300.000) ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΙΟΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ


 

Αναγνωστοπούλου Ελένη:Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι αιτήσεις για αδειοδοτήσεις τεράστιων αιολικών βιομηχανικών συγκροτημάτων στη περιοχή της χερσονήσου Μαλέα.


Προς: 

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασιάς
κ. Αβδούλο Σπύρο.  
Τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς 
κ. Τριχείλη Ηρακλή. 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν πλέον οι αιτήσεις για αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις για εγκατάσταση τεράστιων αιολικών βιομηχανικών συγκροτημάτων στη περιοχή της χερσονήσου Μαλέα, τυχαία; εκεί που πριν πέντε χρόνια είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές; 
Πριν ενάμιση χρόνο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας αποφάσισε να αδειοδοτήσει στην ΔΕ Βοιών στις θέσεις Βαβίλα – Κριθίνα Αγία Κυριακή στα Βελανίδια, Βίγλα, Ράχες Χουνάρι, Καψολακούσες και Βρυσάκι οκτώ νέα αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα 103 ανεμογεννητριών ύψους 180m με διάμετρο 108m, ισχύος 118MW.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη 17 αιολικά πάρκα ισχύος 211MW που έχουν αδειοδοτηθεί ή εγκατασταθεί μόνο σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασιάς. 
Οι ιδιοκτήτες των αιολικών πάρκων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους Διεθνούς εμβέλειας, ούτε Περιοχές Απολύτου Προστασίας, Ειδικές Ζώνες, Natura, κλπ. Δεν υπολογίζουν τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στη περιοχή, τις καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στις οικογενειακές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, στην εστίαση, στον τουρισμό. 
Η νέα Περιφερειακή Αρχή κάτω από την πίεση που έχει αναπτυχθεί, με ομόφωνες αποφάσεις του ΠεΣυ γνωμοδοτεί αρνητικά, όπου υπάρχει αντίρρηση από Δημοτικά ή Τοπικά Συμβούλια ή Πρόεδρους κοινοτήτων. 
Ήδη σας έχει σταλεί αίτημα από την Περιφερειακή Αρχή να πούμε γνώμη για το αιολικό πάρκο που είναι να εγκατασταθεί στη θέση Κριθίνα ΔΕ Βοιών και Μονεμβασιάς. 
Θεωρώ ότι κάπου πρέπει να μπει φρένο σε αυτά τα καταστροφικά επιχειρηματικά επενδυτικά σχέδια για τη περιοχή και ο Δήμος έστω και τώρα στο και πέντε, να εναντιωθεί. 
Η ανοχή και η σιωπή θα είναι συνενοχή. 
Για αυτό ζητώ να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.
Να προχωρήσει ο Δήμος σε συσκέψεις όλων των φορέων σε Νεάπολη, Μονεμβασιάς και Μολάους ώστε να εκφραστεί η καθολική αντίδραση του λαού της περιοχής σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια.

11-5-2021  
Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Δημοτική Σύμβουλος 
Αναγνωστοπούλου Ελένη  

¨ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ¨ΣΤΟΝ ΗΜΕΔΑΠΟ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣ

Συνελήφθη ημεδαπός σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (8) δενδρύλλια κάνναβης και σπόροι κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες (10-05-2021) το απόγευμα σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ένας ημεδαπός, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  (8) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (50) εκατοστών, τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες, καθώς και
  •  μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους (2,1) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



TA ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ¨ΦΥΝΤΑΝΑΚΙΑ¨ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθη χθες (10 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του σε περιοχή του Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή της οικίας του συνολικά 65 φυτά κάνναβης ύψους έως 45 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στον χώρο της οικίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, όπου τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ