Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

«Χαρακτηρισμός οικισμού Ελληνικού (Κουλέντια) Τ.Κ. Κουλεντίων Δ.Ε. Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας ως Παραδοσιακού».

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 20-10-2016 ψηφίστηκε ομόφωνα η έναρξη της διαδικασίας για το χαρακτηρισμό των Κουλεντίων ως παραδοσιακό οικισμό .

14. «Περί εκφράσεως γνώμης για την Πράξης «Χαρακτηρισμός οικισμού Ελληνικού (Κουλέντια) Τ.Κ. Κουλεντίων Δ.Ε. Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας ως Παραδοσιακού». 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος

Σταύρος Χριστάκος













Την Κυριακή 30/10 στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτού τιμούμε 2 σημαντικές προσωπικότητες. Τον Παναγιώτη Λεοντσίνη και τον Βασίλειο Λεονταράκη!


Ε.Μ.Ε.Ι.Σ : ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στη Νεάπολη Παρασκευη 21 Οκτωβρίου και Μολάους 20 Οκτωβρίου, βρέθηκε η μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρία η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κατόπιν πρόσκλησης από τον Δήμο Μονεμβασιάς στο πλαίσιο δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα για την πρόληψη και υγεία. 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 45-60 ετών. Ο προληπτικός έλεγχος Μαστού βοηθά στην διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού που είναι ο πιο συχνός στις γυναίκες. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 4.000 νέα περιστατικά, ενώ η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αποτελεί το 24% των καρκίνων στις γυναίκες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γνωρίζει η κάθε γυναίκα ότι η πρόληψη σώζει και να είναι στην προτεραιότητα της να φροντίζει κάθε χρόνο να κάνει μαστογραφία. Να μην φοβάται την λέξη Καρκίνος αλλά να τον αντιμετωπίζει έγκαιρα αν παρουσιαστεί.
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας στη Νεάπολη πάνω από 60 γυναίκες έκαναν υπέρηχο και ψηλάφηση Μαστού από τον γιατρούς χειρούργους κύριο Κορωνάρχη Δημήτριο ,κύριο Κυριάκου Γρηγόρη και την κυρία Δελαστίκ Κωνσταντίνα που είναι εθελοντές στην εταιρία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Για την διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου, σημαντική ήταν η προσφορά εθελοντών από την Νεάπολη .
Η Νικολουδάκη Μαρία ,η Μάρκου Φωτεινή, η Γιανναράκη Αναστασία, η Τσαλαβούτα Βασιλική και η Γεωργακάκου Κατερίνα ήταν οι εθελόντριες που με πολύ υπομονή ,χαμόγελο και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς ,βοήθησαν στο έργο των γιατρών να διεξαχθεί επιτυχώς η διαδικασία για τον προληπτικό έλεγχο. 
«Η φιλοσοφία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. διέπεται από την αρχή του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο και δη για τους συνανθρώπους που ανήκουν σε απομακρυσμένες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού»
Υποστηρίζεται από ένα δίκτυο 67 (μέχρι σήμερα) εθελοντών γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες. Και συγκεκριμένα: δωρεάν κλινικές εξετάσεις, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε ασθενείς της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις, δωρεάν ιατρική παρακολούθηση, αποστολές σε όλη τη χώρα για ενημέρωση και αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης. 
Το ενδιαφέρον του Δήμου Μονεμβασιάς και η πολύ σημαντική προσφορά από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ και τους εθελοντές. με αυτή την δράση ,πέρασαν το μήνυμα πόσο σημαντική είναι η πρόληψη του καρκίνου του Μαστού , που πρωτίστως εξαρτάται από την κάθε γυναίκα που πρέπει να φροντίζει να μην παραμελεί τον προληπτικό ετήσιο έλεγχο κάνοντας μια μαστογραφία .
(Φωτό- Ρεπορτάζ "Συμβαίνει Τώρα") Ακολουθεί βίντεο με τον γιατρό χειρούργο Μαστού κυρίου Κορωνάρχη Δημήτριο.

Αυστηρή προειδοποίηση της Αστυνομίας προς όλους τους πολίτες: «Προσέξτε»

Ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.
Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι απάτες σε βάρος πολιτών, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που παριστάνουν είτε τους αστυνομικούς, είτε τους δικηγόρους και ζητούν χρήματα για δήθεν τροχαίο που προκάλεσε συγγενής του επίδοξου θύματος των απατεώνων.
Στο πλαίσιο της νέας υπόθεσης απάτης, στην οποία εμπλέκονται τρία άτομα, ένας 48χρονος Ουκρανός, μία 40χρονη επίσης από την Ουκρανία κι ένας Βούλγαρος, η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών και δίνει συμβουλές, ώστε να μην πέσουν θύματα απατεώνων.
Δείτε τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.:
– Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
– Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
– Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
– Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
– Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
– Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
– Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
– Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
– Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
– Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
– Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
– Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΛΑΚΩΝΙΑ.17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr, κάτοικος της Αρεόπολης επικοινώνησε με το site και κατήγγειλε τον συστηματικό βασανισμό και την εξόντωση των αδέσποτων γατιών κοντά στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δράστης από τον περασμένο Μάιο μέχρι τώρα έχει βασανίσει 17 γατιά, τα 15 εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους. Όλα τα ζώα εμφανίζονται ξαφνικά με ακρωτηριασμένο το ένα από τα δύο μπροστινά τους άκρα, που έχουν κοπεί με βία. Από τα σημάδια στη σάρκα και τα οστά πιθανολογείται ότι ο δράστης χρησιμοποιεί δόκανο για να παγιδέψει τα άτυχα ζώα και να τα βασανίσει μέχρι θανάτου ακρωτηριάζοντάς τα.
Σημειώνεται ότι όλα τα ζώα που έχουν βρεθεί με τον ίδιο τρόπο ακρωτηριασμένα εντοπίζονται κοντά στην πλατεία. Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία.
πηγή: zoosos.gr

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26-10-2016

(ΤΡΑΧΕΙΛΑΣ) ΚΑΨΑΛΙ.ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ... ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ



Στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο τα Κύθηρα πέρασαν μια ολιγόμηνη, αλλά αξιομνημόνευτη, περιπέτεια, όταν προσχωρήσαν στο κίνημα του Βενιζέλου και αποτέλεσαν για λίγο καιρό Αυτόνομη περιοχή με δική της διοίκηση και υπηρεσίες και ισχυρούς δεσμούς με τη βενιζελική Κρήτη, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία ενίσχυε την κίνηση του Ελ.Βενιζέλου. τότε μάλιστα το ιδιότυπο κυθηραϊκό κρατικό μόρφωμα είχε κηρύξει και τον πόλεμο (!) στη Γερμανία αποδεχόμενο τα σχετικά διατάγματα του Βενιζέλου και, κατά μια εκδοχή, μετά την πλήρη επικράτηση του Βενιζέλου και την απομάκρυνση του βασιλιά, όταν διαλύθηκε και η αυτόνομη διοίκηση των Κυθήρων, οι τοπικές αρχές ‘ξέχασαν’ να αποκαταστήσουν τα πράγματα με τη Γερμανία.
Στη Γερμανοϊταλική κατοχή που ακολούθησε το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο πληθυσμός του νησιού ανέβηκε στα 15.000 άτομα. Αρχικά το νησί είχαν καταλάβει οι Ιταλοί και αργότερα το παρέδωσαν στους Γερμανούς, που κατασκεύασαν μικρές βάσεις στο Καψάλι (Τράχηλας),Αγία Ελέσα και Καραβά. Τα Κύθηρα ήταν το πρώτο μέρος ελληνικής γης που απελευθερώθηκε από τα στρατεύματα κατοχής. Συμμαχικές δυνάμεις (κυρίως Βρετανοί) με ελληνική συμμετοχή έφθασαν με πλοία στον Αυλαίμονα από τη Μέση Ανατολή και στις 15 Σεπτεμβρίου 1944 αποβιβάστηκαν στο Καψάλι.

http://www.kythira.gr/
ΦΩΤΟ- ΕΡΕΥΝΑ ADELIN 107,3 FM 



Άγονες γραμμές: Μισθώματα 90 εκ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Ναυτιλίας

Στα περυσινά επίπεδα παραμένουν οι επιδοτήσεις για τις συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα, δηλαδή τις λεγόμενες  άγονες γραμμές, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για το δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών, που ωστόσο «πυκνώνει» με επεκτάσεις δρομολογίων και αύξηση του αριθμού τους.
Έτσι την περίοδο 2016 -17 σε ορισμένες ενδοκυκλαδικές διαδρομές προβλέπεται επέκταση μέχρι Μύκονο, Κύθνο, Πάρο, Σίφνο ενώ στις άγονες προστέθηκε ένα δρομολόγιο κι έτσι από δυο αυξάνονται σε τρία. Επίσης, προστέθηκε ένα ακόμη δρομολόγιο ακόμη (δυο θα εκτελούνται το 2016 – 17) στη γραμμή Νεάπολη Βοιών- Κύθηρα-Αντικύθηρα
Τέλος, προστέθηκαν δυο νέες γραμμές και συγκεκριμένα η  Λαύριο- Λήμνος- Σαμοθράκη με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα και με προσέγγιση στην Αλεξανδρούπολη τη θερινή περίοδο και η γραμμή Τήλος –Ρόδος και Τήλος-Συμη –Ρόδος με 3 και δυο αντίστοιχα δρομολόγια την εβδομάδα.
Ανοικτό παραμένει, επίσης, το θέμα της σύνδεσης Καρπάθου και Κάσου με τον Πειραιά, γεγονός πο προκάλεσε την παρέμβαση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στα Χανιά του δήμαρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου. Για την συγκεκριμένη γραμμή που εξυπηρετεί μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης η ΑΝΕΚ δεν υπήρξε ενδιαφέρον στον προηγούμενο διαγωνισμό και θα επαναπροκηρυχθεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει αυξηθεί ο ΦΠΑ θα πρέπει να υπάρξει και αναπροσαρμογή του τιμήματος προκειμένου να είναι βιώσιμο το δρομολόγιο σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοίας.
Σημειώνεται ότι το ΣΑΣ στο οποίο προήδρευσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Γιάννη Θεοτοκάς, έδωσε πράσινο φως στην έκδοση νέας προκήρυξης που θα περιλαμβάνει ορισμένες μικρές γραμμές για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον καθώς και για την γραμμή της Κάσου και Καρπάθου.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι και αναμένεται η ανάδειξη μειοδότη σε 49  άγονες γραμμές, ενώ σε τρεις μικρές περιφερειακές ακυρώθηκαν οι προσφορές και μάλλον ο διαγωνισμός θα επαναληφτεί.
Οι εγκεκριμένες γραμμές
Μεταξύ των γραμμών που έχουν ελεγχθεί οι προσφορές είναι ενδεικτικά και οι παρακάτω:
– Πειραιάς ή Λαύριο– Σίφνος – Μήλος–Φολεγανδρος– Σίκινος– Ίος–Θήρα  με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής της «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου» με 17.980 ευρώ το δρομολόγιο
–  Πειραιάς ή Λαύριο – Θήρα-Ανάφη και επιστροφή το πλοίο  Blue Star 2 της Blue Star Ferries με 6.500 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Πειραιάς ή Λαύριο – Νάξος – δονούσα και επιστροφή το πλοίο Blue Star Naxos της Blue Star Ferries με 2.678 ευρώ ανά δρομολόγιο
–  Πειραιάς ή Λαύριο – Πάρος – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσια – Κατάπολα και επιστροφή στο Blue Star Naxos της Blue Star Ferries με 16.307  ανά δρομολόγιο
– Πειραιάς ή Λαύριο – Πάτμος – λειψοί – Λέρος- Κάλυμνος- Κως – Σύμη – Ρόδος και επιστροφή το Blue Star Paros  της Blue Star Ferries με 40.000 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Πειραιάς ή Λαύριο – Αστυπάλαια – Κάλυμνος – Κως – νίσυρος – Τήλος – Ρόδος και επιστροφή το Blue Star Paros της Blue Star Ferries με 25.084 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Πειραιάς ή Λαύριο – Κάλυμνος –Κως – νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος και επιστροφή το Blue Star Paros της Blue Star Ferries με 20.168 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Ρόδος-καρπαθος και επιστροφή το “Blue Star 2” της Blue Star Ferries με 19.000 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Ρόδος-καστελλοριζο και επιστροφή στο “Blue Star Paros” της Blue Star Ferries με 19.000 ανά δρομολόγιο
– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι και επιστροφή το “νήσος Μύκονος” της Hellenic Seaways (HSW)  με 93.150 ευρώ  ανά δρομολόγιο (πλοίο Κατηγορίας 1)
– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος το “νήσος Μύκονος” της HSW με 99.274,65 ευρώ ανά δρομολόγιο
– καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – βαθύ Σάμου και επιστροφή το “νήσος Μύκονος” της HSW με 88.649,94 ευρώ ανά δρομολόγιο
–  Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και επιστροφή και  Λαύριο – μεστά Χίου – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και επιστροφή το “εξπρές πήγασος της HSW με 36.640 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη και επιστροφή το πλοίο “ΣΑΟΣ ΙΙ” με 41.749 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Χίος-Οινούσσες-ψαρα και επιστροφή το “BLUE STAR 1” της BLUE STAR FERRIES με 10.250 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – καστέλι και επιστροφή με το  «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ και μίσθωμα 38.000 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – καστέλι και επιστροφή με το «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ  και μίσθωμα 20.030 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Σύρος – Άνδρος – Τήνος – Πάρος και επιστροφή με το «άκουα σπιριτ», της τζάμπο τζετ με μίσθωμα 8.980 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Σύρος – Μύκονος – Πάρος – Νάξος – Δονούσα – Αιγιάλη – Κατάπολα – Κουφονήσια – Σχοινούσα – Ηρακλειά– Νάξος – Πάρος – Σύρος με το «άκουα σπιριτ» της ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ και μίσθωμα 25.315 ευρώ ανά δρομολόγιο
– Σύρος – Μύκονος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σίκινος – Φολέγανδρος – Κίμωλος – Μήλος και επιστροφή με το «Άρτεμις» της HSW με μίσθωμα  29.551 ευρώ.
Διάλογος για τις αλλαγές στην ακτοπλοΐα
Αξίζει να σημειωθεί ότι διάλογο για τον επανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, την δημιουργία δημόσιου φορέα που θα διαχειρίζεται θέματα του δικτύου αλλά και την επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ακτοπλοΐας (ν. 2932/2001) ξεκινά το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προανήγγειλε ο υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σε ημερίδα για το ακτοπλοϊκό δίκτυο που έγινε την περασμένη Δευτέρα στα Χανιά.

Δωρεάν διανομή ακτινιδίων από το Δήμο Μονεμβασίας

Ο δήμος Μονεμβασίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, θα διανείμει τη Δευτέρα 24/10 ακτινίδια στα σχολεία.
Παράλληλα, ακτινίδια θα διανεμηθούν και στους κατόχους κάρτας σίτισης (με την επίδειξη της κάρτας), καθώς και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)» (με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους). Η διανομή στους δικαιούχους θα γίνει κατά σειρά προσέλευσης και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, την Τρίτη 25/10 από τις 8.00′ έως τις 13.00′, στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων (κατηφορική είσοδος υπογείου από οδό Καλλιφατίδη) και στη Νεάπολη στην οδό Φλέμινγκ 8.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Μάνης ενάντια στα αιολικά πάρκα

Ο Περιβαλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙΠΟΛΟ) απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Μάνης που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21/10 και ώρα 18.30′ στον πρώτο όροφο του κτιρίου του Νομικού Προσώου ΟΚΠΑΠΑ επί της οδού Βασιλέως Παύλου στο Γύθειο.
Με αριθμό 38 θα συζητηθεί ως αίτημα της μειοψηφίας το θέμα της εγκατάστασης των αιολικών στην κορυφογραμμή του Σαγγιά. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτέλεσε το επιχείρημα για την τέταρτη αναβολή γνωμοδότησης της Περιφέρειας πριν λίγες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γειτονικοί δήμοι, αυτοί της Μονεμβασίας και της Δυτικής Μάνης, έχουν τοποθετηθεί κατά της εγκατάστασης ΑΠΕ.
 https://www.facebook.com/

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ.Τράπεζα ρούχων με σκοπό να προσφερθούν σε όσους τα χρειάζονται.

Η Ενορία μας, με πρωτοβουλία των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως που έχουν την οργάνωση της προσπάθειας, αλλά και άλλων που συστρατεύονται μαζί μας, δημιουργεί τράπεζα ρούχων με σκοπό να προσφερθούν σε όσους τα χρειάζονται. Έτσι, αφού συγκεντρώθηκαν αρκετά ρούχα τα οποία είχαν προσφέρει κατά το παρελθόν και προσέφεραν για την προσπάθειά μας κυρίες της ενορίας μας, πραγματοποιούμε το πρώτο μας παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων. Το παζάρι θα ξεκινήσει με τον αγιασμό που θα τελέσουμε την Κυριακή 23/10 στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα των Παντελή και Λίας Μπαχτή, πρώην καφενείο Μπαχτή και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα. Όσοι έχετε και δεν τα χρειάζεστε ρούχα καθαρά, κλινοσκεπάσματα, παπούτσια, όλα σε καλή κατάσταση, μπορείτε να προσφέρετε κατά τις ώρες λειτουργίας του παζαριού. Όσοι τα χρειάζεστε, όχι μόνο από την ενορία Νεαπόλεως αλλά από όλη την περιοχή, ελάτε να διαλέξετε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις συνέργάτιδές μου, κυρίες του Φιλοπτώχου για την οργάνωση του παζαριού αλλά και όλους όσοι με κάθε τρόπο και τώρα και πάντα ενισχύουν την προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας. 
π. Παναγιώτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ
  • 22/10/2016 ΑΠΟ ΩΡΑ 8:00 ΕΩΣ 11:00 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ, ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ, ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ, ΜΗΤΑΤΑ, ΒΙΑΡΑΔΙΚΑ, ΔΙΑΚΟΦΤΙ, ΑΥΛΕΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ.
  • 23/10/2016 ΑΠΟ ΩΡΑ 8:00 ΕΩΣ 10:00 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ(ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΩΣ ΚΑΨΑΛΙ)