Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ : ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στη Νεάπολη Παρασκευη 21 Οκτωβρίου και Μολάους 20 Οκτωβρίου, βρέθηκε η μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρία η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κατόπιν πρόσκλησης από τον Δήμο Μονεμβασιάς στο πλαίσιο δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα για την πρόληψη και υγεία. 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 45-60 ετών. Ο προληπτικός έλεγχος Μαστού βοηθά στην διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού που είναι ο πιο συχνός στις γυναίκες. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 4.000 νέα περιστατικά, ενώ η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αποτελεί το 24% των καρκίνων στις γυναίκες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γνωρίζει η κάθε γυναίκα ότι η πρόληψη σώζει και να είναι στην προτεραιότητα της να φροντίζει κάθε χρόνο να κάνει μαστογραφία. Να μην φοβάται την λέξη Καρκίνος αλλά να τον αντιμετωπίζει έγκαιρα αν παρουσιαστεί.
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας στη Νεάπολη πάνω από 60 γυναίκες έκαναν υπέρηχο και ψηλάφηση Μαστού από τον γιατρούς χειρούργους κύριο Κορωνάρχη Δημήτριο ,κύριο Κυριάκου Γρηγόρη και την κυρία Δελαστίκ Κωνσταντίνα που είναι εθελοντές στην εταιρία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Για την διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου, σημαντική ήταν η προσφορά εθελοντών από την Νεάπολη .
Η Νικολουδάκη Μαρία ,η Μάρκου Φωτεινή, η Γιανναράκη Αναστασία, η Τσαλαβούτα Βασιλική και η Γεωργακάκου Κατερίνα ήταν οι εθελόντριες που με πολύ υπομονή ,χαμόγελο και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς ,βοήθησαν στο έργο των γιατρών να διεξαχθεί επιτυχώς η διαδικασία για τον προληπτικό έλεγχο. 
«Η φιλοσοφία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. διέπεται από την αρχή του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο και δη για τους συνανθρώπους που ανήκουν σε απομακρυσμένες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού»
Υποστηρίζεται από ένα δίκτυο 67 (μέχρι σήμερα) εθελοντών γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες. Και συγκεκριμένα: δωρεάν κλινικές εξετάσεις, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε ασθενείς της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις, δωρεάν ιατρική παρακολούθηση, αποστολές σε όλη τη χώρα για ενημέρωση και αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης. 
Το ενδιαφέρον του Δήμου Μονεμβασιάς και η πολύ σημαντική προσφορά από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ και τους εθελοντές. με αυτή την δράση ,πέρασαν το μήνυμα πόσο σημαντική είναι η πρόληψη του καρκίνου του Μαστού , που πρωτίστως εξαρτάται από την κάθε γυναίκα που πρέπει να φροντίζει να μην παραμελεί τον προληπτικό ετήσιο έλεγχο κάνοντας μια μαστογραφία .
(Φωτό- Ρεπορτάζ "Συμβαίνει Τώρα") Ακολουθεί βίντεο με τον γιατρό χειρούργο Μαστού κυρίου Κορωνάρχη Δημήτριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου