Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΒΑΤΙΚΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΄΄ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ΄΄ στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την αναπτυξιακή πορεία των Βατίκων και όπως είχαμε αναγγείλει, διοργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΛΙΜΙΡΑ ΜΑΡΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ, ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ) από τις 18.30 -21.00.
Ομιλήτριες θα είναι, η επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ουρανία Βρόντου με θέμα, ΄΄Αθλητισμός και Τουρισμός : Καταλύτης για τοπική ανάπτυξη", η Δρ. Άννα Κουρτεσοπούλου με θέμα, ΄΄Σχεδιασμός ανάπτυξης δραστηριοτήτων υπαίθριας΄΄ αναψυχής στα Βάτικα Λακωνίας και η Υπ. Δρ. Ευγενία Σαρηγιαννίδη με θέμα, "Η Συμβουλευτικη ως δράση του τουρισμού με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, της ευεξίας και της αναψυχής.", συντονιστής ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παντελής Κωνσταντινάκος.
Η ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους, ειδικότερα προσκαλούνται οι φορείς και οι εκπρόσωποι του τουρισμού, των φορέων και συλλόγων της περιοχής όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση. Επίσης ενημερώνουμε ότι το συμπόσιο που έχουμε εξαγγείλει, θα γίνει 28 με 31 Ιουλίου στην Νεάπολη και σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.
΄΄ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ

Δεσποινα Βαγγελόγλου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ/Τ 12-06-2017

Την Παρασκευή 9/6 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής, συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του Π.Ε.Π. Αττικής κ. Δρόση και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Π.Ε.Π. με κύριο το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων και το έργο αναβάθμισης και τηλεδιαχείρισης των δικτύων ύδρευσης (2.000.000€) που εντάχθηκε πρόσφατα και στόχος είναι να δημοπρατηθεί από το Δήμο μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους χειριστές του έργου του ΧΑΔΑ και με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, που έχουν αναλάβει τις Προγραμματικές Συμβάσεις του Δήμου Κυθήρων. Η Προγραμματική Σύμβαση για το δίκτυο ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας (3.100.000€) βρίσκεται στο στάδιο εισαγωγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ακολουθεί η Π.Σ. για το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι (600.000€) και τα υπόλοιπα έργα που σταδιακά ωριμάζει και αδειοδοτεί ο Δήμος μας. Λόγω της αναθεώρησης των τιμολογίων δημοσίων έργων από τις 19/5, οι μελέτες θα πρέπει να συμπεριλάβουν τις νέες τιμές.
Τέλος, έγινε συνάντηση με την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας κα. Ελένη Δημοπούλου.

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δευτέρα, 12/6/2017

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας βουλευτή Λακωνίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς, Σταμάτη Παπουλίδη, τον πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε., Γιώργο Φραγγίδη και τον Γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ., Γρηγόρη Κυριακού επισκέφθηκε τις δομές υγείας του Ν. Κιλκίς (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Πολύκαστρου, Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας). Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης, με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) και Γρηγόρη Κυριακού (ΔΗΜ.ΑΡ.).
Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, επισκέφθηκε το πρωί τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα σωματεία εργαζομένων. Συζητήθηκαν φλέγοντα θεσμικά και λειτουργικά θέματά τους, όπως η περικοπή του οικονομικού προϋπολογισμού, η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη προμήθειας ιατρικού αλλά και νοσοκομειακού εξοπλισμού, η αντιμετώπιση της ανάγκης νοσηλείας μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης. Τη συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σταμάτης Παπουλίδης όπου αναφέρθηκε στα βήματα του εγχειρήματος του νέου ενιαίου φορέα.
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι δεν θέλουμε ένα «μικρό και ιδιωτικό» ΠΑΣΟΚ. Ούτε συμφιλιωνόμαστε με τον κατακερματισμό του. Πρόταγμά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία μιας νέας σύνθεσης, ενός νέου και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, οφείλουν να αναζητήσουν τα σημεία σύγκλισης. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που μπορούν να αποτελέσουν τους συνοδοιπόρους για τη σύσταση του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.
Ο Γιάννης Τούντας (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ), στην τοποθέτηση του, επικεντρώθηκε στις επιμέρους προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε το νέο εγχείρημα να αφορά την κοινωνία και όχι απαραίτητα το σκληρό πυρήνα κομμάτων. Επανέλαβε ότι στο νέο ενιαίο φορέα χωρούν όλοι. Το κάλεσμα αφορά όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Ο Γρηγόρης Κυριακού (ΔΗΜ.ΑΡ.) σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέψευσαν τις ελπίδες που έταξαν στον Ελληνικό λαό, προκαλώντας πολλαπλή επιβάρυνση. Στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην εξουσία ψηφίζουν τα πάντα στο διάβα τους, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος της καταστροφής. Τόνισε ότι μόνο με μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς του χώρου της κεντροαριστεράς μπορεί η χώρα να επανακάμψει.
 

Από το πολιτικό γραφείο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 12-17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017


LANE SEA LINES ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Πειραιάς 12/06/2017
H LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, παραμένει ατο λιμένα της Κισσάμου μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης. Ως εκ τούτου το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου, 12/06/2017 από Πειραιά-Κύθηρα-Κίσσαμος θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Οι επιβάτες για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας θα ενημερωθούν με μέριμνα της Εταιρείας. 
Πληροφορίες και κρατήσεις στο :2736037055-6933087777

Μεταφορά Ασθενούς με Ελικόπτερο του ΠΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετέφερε ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το δεξαμενόπλοιο OCTADEN, σημαίας Φιλιππίνων, το οποίο έπλεε 35 ν.μ. δυτικά ν. Κυθήρων. Ο ασθενής είχε προηγουμένως μεταφερθεί στο δεξαμενόπλοιο OCTADEN από το ιστιοπλοϊκό ΤΗΟΜΑΣ Ι, όπου επέβαινε, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Διενέργεια Μαστογραφικού Ελέγχου, στο Νοσοκομείο Κυθήρων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία


Τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Νεαπολιτών τα Βάτικα .

Τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Νεαπολιτών τα Βάτικα .
Ψήφισαν 127
Δουμάνη Φρόσω 113
Δρίβα Μαρία 72
Καπάκος Γιάννης 75
Κολυβοδιάκου Ελένη 85
Κυριαζή Ασημίνα 74
Μέντη Γκόλφω 90
Οικονόμου Ρούλα 102
Σιβακτά Μαρία 65
Τσάκου Νικολέτα 80
Φλεβάρης Δημήτρης 35
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθουν στην σοβαρή αποστολή τους που είναι να συνεχίσουν την μεγάλη ιστορία του συνδέσμου μας και τα οράματα των ιδρυτών του
.

Stathakis Panagiotis