Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού για σκάφος με μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γραμπούσας και Κυθήρων- Αντικυθήρων.


Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Χανίων, οι έρευνες συνεχίζονται από το μεσημέρι αλλά το σκάφος δεν έχει εντοπιστεί.






Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται τόσο από πλωτά όσο και από εναέρια μέσα.


Εστιάζονται στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, και συγκεκριμένα δυτικότερα της Γραμπούσας και της θαλάσσιας περιοχής Κυθήρων- Αντικυθήρων.
---------------------------------
Πηγή: haniotika-nea.gr
---------------------------------

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ 135 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΚΡΗΤΗΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι βάρκα με μετανάστες έχει φτάσει μέχρι και την Κρήτη! Το σκάφος, με 135 μετανάστες, έχει μάλιστα εκπέμψει σήμα κινδύνου, ωστόσο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Δύο σκάφη, ένα αεροπλάνο του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη πραγματοποιούν έρευνες, οι οποίες όμως προς το παρόν είναι άκαρπες.
adelin 107,3 fm με πληροφορίες απο PROTOTHEMA

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ!Συναγερμός ΤΩΡΑ για σκάφος με μετανάστες μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων

Μεγάλη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών Χανίων υπάρχει αυτή την ώρα, για να διαπιστωθεί, αν όντως ευσταθούν οι πληροφορίες για τον εντοπισμό σκάφους, που μεταφέρει μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κρήτης.
Σκάφη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχουν πάει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, για να εντοπίσουν το σκάφος με τους εκατοντάδες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετανάστες.
Πηγή http://www.neoiorizontes.gr/

Μην πετάτε φάρμακα που σας περισσεύουν και δεν έχουν λήξει

Η κοινωνική υπηρεσία της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων και ο δήμος Μονεμβασίας συγκεντρώνουν φάρμακα που δεν έχουν λήξει για το εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο νομού Λακωνίας.
Για να παραδώσετε τα φάρμακα που σας περισσεύουν μπορείτε να απευθύνεστε στις παραπάνω δομές.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Νοσοκομείο Μολάων/Κοινωνική Υπηρεσία: 27323 60136
Δήμος Μονεμβασίας/Τμήμα Πρόνοιας: 27323 60570
Γιατί ό,τι εμείς δεν χρειαζόμαστε ίσως να είναι πολύτιμο για τον συνάνθρωπό μας.

ΒΑΤΙΚΑ.Το αυγουστιάτικο ωράριο επισκέψεων στο σπήλαιο Καστανιάς

Για το μήνα Αύγουστο και έως τις 11 Σεπτεμβρίου το εντυπωσιακό σπήλαιο της Καστανιάς θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00′ έως τις 18.00′. Η πρώτη ξενάγηση θα γίνεται στις 10.30′, ενώ η τελευταία στις 17.30′. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα, με τη χρονική διάρκεια να κυμαίνεται στα 30-40 λεπτά.
Οι τιμές εισιτηρίου είναι 7 ευρώ για ενήλικες, 3 για παιδιά – φοιτητές – ΑμεΑ – ανέργους και 5 ευρώ για οργανωμένα γκρουπ.


Ο χρόνος διαδρομής από Νεάπολη – Λάχι (Καλένια) – Παραδείσι – Κάτω Καστανιά – Σπήλαιο είναι 30 λεπτά.
Για ομαδικές επισκέψεις (σύλλογοι, σχολεία κλπ) και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27343 60100-115 και 6986555444 (κ. Δρυμώνη) ή στο castaniacave.gr.

Sky Express - Δελτίο Τύπου - Νέα Δρομολόγια Αθήνα-Κύθηρα




Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Αυγούστου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα των φάρων. 

Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσομε ότι στο βορειότατο άκρο των Κυθήρων, που εκτινάσσεται σαν Σπαθί μέσα στη θάλασσα, υψώνεται μεγαλόπρεπος ο φάρος του Μουδαρίου. 

Χτίστηκε επί Αγγλοκρατίας το 1857, τη χρονιά που έγιναν πολλά ναυάγια στη θάλασσα των Κυθήρων και είναι από τους υψηλότερους και επιβλητικότερους φάρους στην Ελλάδα με ύψος 25 μέτρα και εστιακό ύψος 110 μ. 

 
Την εποχή που χτίστηκε φώτιζε σε απόσταση 50 μιλλίων. Όλο το τοπίο με τη θέα στο στενό της Ελαφονήσου είναι απολαυστικό.

Από το σημείο αυτό πέρασε ο Στεφανόπολι το 1897. 


Ο φάρος της Απολυτάρας των Αντικυθήρων χτίστηκε το 1926, έχει ύψος 23 μέτρα και εστιακό ύψος 45 μ. Με το φάρο των Αντικυθήρων συνδέθηκε ο γνωστός διαπρεπής ναύαρχος της τσαρικής Ρωσίας Νικόλαος Νικολάγιεβιτς Φιλισοφώφ, ο οποίος με μεγάλες περιπέτειες κατέφυγε στην Ελλάδα με τη Ρωσική επανάσταση του 1917. 

Πολύγλωσσος, ικανότατος, καλλιεργημένος, περιζήτητος, τιμημένος με παράσημα, έχασε την οικογένειά του στη Ρωσία και ήρθε στη Ελλάδα, όπου μαθαίνει Ελληνικά και ζητά την Ελληνική υπηκοότητα. 

 
Στην Ελλάδα πέρασε δεύτερη οικογενειακή τραγωδία και τότε πια μόνος κι απελπισμένος ζητά την παρηγοριά στη μοναξιά και στη σιωπή των φάρων. 

Ο Στυλιανός Λυκούδης, Δ/ντής της Υπηρεσίας Φάρων του συμπαρίσταται και το 1926 ο Φιλοσοφώφ, ο ναυαγός της ζωής μετά από 2 χρόνια πλήρους απομόνωσης σε φάρο της Κρήτης, μετατίθεται στον άγριο και μοναχικό φάρο των Αντικυθήρων. 

 
Ο κοσμοπολίτης Φιλοσοφώφ, ο επιβλητικός και σεμνός ναύαρχος που έγινε Έλληνας και υπηρέτησε φαροφύλακας στα Αντικύθηρα, πέθανε γαλήνια και ειρηνικά το 1946 στα Κύθηρα αφήνοντας πίσω του ένα υπέροχο γιό, το Νικήτα, που απέκτησε από τον 3ο γάμο του στα Αντικύθηρα με τη Ζαμπία Χαρχαλάκη.


------------------------------------
Ελένη Χάρου Κορωναίου
------------------------------------

Ολοκληρώθηκε η εργασία τοποθέτησης των νέων πυροσβεστικών κρουνών στο πλαίσιο των διαρκών ενεργειών του Δήμου μας για την ενίσχυση των συστημάτων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας του νησιού.

Δελτίο Τύπου - 17/8/2016
Στις 13/8 ολοκληρώθηκε η εργασία τοποθέτησης των νέων πυροσβεστικών κρουνών στο πλαίσιο των διαρκών ενεργειών του Δήμου μας για την ενίσχυση των συστημάτων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας του νησιού.
Αρχικά το πλάνο ήταν να τοποθετηθούν νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί σε οικισμούς που δεν είχαν, αφού υπάρχει και σχετική πυροσβεστική διάταξη που αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας κρουνός σε κάθε οικισμό με ευθύνη του οικείου Δήμου.
Ωστόσο, η πυροσβεστική με σχετικό έγγραφο προς τον Δήμο ενημέρωσε ότι πολλοί από τους ήδη υπάρχοντες κρουνούς είναι ανενεργοί επί σειρά ετών οπότε επιλέχθηκε να γίνει αντικατάσταση των παλιών, επισκευή αυτών που ήταν δυνατό να φτιαχτούν και τοποθέτηση μόνο δύο εξ αρχής καινούριων.
Συγκεκριμένα :
1.Τοποθετήθηκαν νέοι κρουνοί εξ αρχής σε
Κάλαμο (έξοδος οικισμού προς Χαλκό)
Αυλαίμωνα (είσοδος οικισμού)
2. Αντικαταστάθηκαν παλαιοί εκτός λειτουργίας σε
Ποταμό πλησίον BP
Ποταμό θεατράκι
 
Μυλοπόταμο - Στρατηγάδικα
Μαρκεσάκια
Καλοκαιρινές
Κάτω Λιβάδι - γήπεδο ποδοσφαίρου


3. Έγινε επισκευή σε
Παλαιόπολη- Κάμπος
Ποταμό προς Αγία Πελαγία (κοντά στο Θεατράκι)
Επίσης παραδόθηκαν σε όλα τα πυροσβεστικά οχήματα του νησιού (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δήμου) ειδικά κλειδιά ενεργοποίησης των κρουνών.






EKTAKTO !!! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σκάφος εντοπίστηκε νότια των Αντικυθήρων με μετανάστες .σύμφωνα με πληροφορίες .Χωρίς ακόμα να είναι απόλυτο εξακριβωμένο ,έχει σηκωθεί αεροσκάφος και δύο ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού ελέγχουν την περιοχή. Πλήρες ρεπορτάζ σε λίγο

ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ( ΦΩΤΟ }

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 18 Αυγούστου έχει εκδηλωθεί φωτιά εντός του σκουπιδότοπου στην θέση αγραπιδόλουτσα Βατίκων.Γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης καθώς και επιχωμάτοσης των σημείων ώστε να μην επεκταθει η φωτια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ LIVE ΣΤΟΝ ΑΜΗΡ-ΑΛΗ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑ

"ΑΜΗΡ ΑΛΗΣ" ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΒΑ !!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
LIVE !!!

18 Αυγούστου, με την πανσέληνο, το Κάστρο Χώρας θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Αύριο 18 Αυγούστου, με την πανσέληνο, το Κάστρο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τη Μυρτιδιώτισσα, τον Παντοκράτορα και το μουσείο των οικοσήμων.