Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Γεωργία Γεννιά: Ο Πειραιάς μας, στο εορταστικό πνεύμα των ημερών με επίκεντρο τον Συνάνθρωπο



Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
«Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των χριστουγεννιάτικων bazaar της πόλης μας, πραγματοποιούνται και φέτος μέσα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, με επίκεντρο τον Συνάνθρωπο και την έμπρακτη ένδειξη Αλληλεγγύης και Προσφοράς .
Είναι μεγάλη μου χαρά που παραβρέθηκα σε αυτές τις εκδηλώσεις και συνομίλησα με τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι θεωρούν τον εθελοντισμό, τη ζεστασιά, τη συνεργασία και την οικονομική υποστήριξη προτεραιότητα και τα κάνουν καθημερινή πράξη και ουσιώδες έργο. Το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος για την ενίσχυση του κοινωνικού του σκοπού και τη διασφάλιση των αναγκών του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων ενεργειών και η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία και πολύτιμη.
Με αφορμή λοιπόν τη μαγεία των Χριστουγέννων και τα χαρμόσυνα μηνύματα που αποπνέουν οι όμορφες ημέρες των εορτών, θα ήθελα να ευχηθώ, το ελπιδοφόρο άγγελμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να πλημμυρίσει με καλοσύνη τις καρδιές όλων των ανθρώπων, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής περιόδου , γεμάτης αγάπη, χαρά, ενότητα, υγεία και αισιοδοξία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».
http://koinoniki.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΙΖΑ


Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου
Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω στις 17 Δεκεμβρίου.
Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Υπαπαντής (παρεκκλήσιο Επισκοπείου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης) Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας προς τιμή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου ΙΙΙ.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ενημέρωση – ξενάγηση από τον Διοικητή της Υπηρεσίας Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο σε στατική έκθεση Πυροσβεστικού Οχήματος και εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Κατά την ξενάγηση του πυροσβεστικού οχήματος οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μέσα και υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τις επεμβάσεις σε συμβάντα πυρκαγιάς, πλημμυρών και παροχής βοηθείας σε τροχαία ατυχήματα.
Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία από τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποπυραγό Γεωργιάκο Ευγένιο, ο οποίος με συνοπτικό και ουσιαστικό τρόπο αναφέρθηκε στην διαχρονική εξέλιξη του Πυροσβεστικού Σώματος καταλήγοντας στα ‘’Έργα και Ημέρες ΄΄ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου έως και σήμερα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή επετειακής ταινίας για τα 85 χρόνια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδοση αναμνηστικής πλακέτας στους Ανθυποπυραγούς ε.α. κκ Μαυροειδή Γεώργιο, Βόσινα Δημήτριο και Λιγνό Νικόλαο ( ευγενική πρωτοβουλία και χορηγία των υπηρετούντων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας) που αποστρατεύτηκαν από την Π.Υ. Γυθείου, οι οποίοι δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους για την χειρονομία αυτή.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης όπου ο Διοικητής του Σταθμού Πυρονόμος Αραχωβίτης Βασίλειος με αντιπροσωπεία Εθελοντών Πυροσβεστών τίμησαν την ημέρα αυτή με ξεχωριστή λαμπρότητα.
Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Επιπυραγός













Ι.Μ. Μον/σιας & Σπάρτης: Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη


Γιορτάζουμε γιά μιά φορά ἀκόμη τοῦ Χριστοῦ μας τή Γέννηση. Πανηγυρίζουμε τό μοναδικό γεγονός πού χώρισε τήν ἱστορία σέ δυό περιόδους καί μᾶς δίδεται ἡ εὐκαιρία νά βεβαιωθοῦμε καί πάλι, γιά τήν ἀπροσμέτρητη ἀγάπη πού τρέφει γιά μᾶς ὁ Θεός.
Θά μείνουμε καί ἐφέτος κατάπληκτοι βλέποντας στήν ταπεινή φάτνη «τόν ποιητήν τῶν ὅλων» μέ τήν μορφή ἑνός ἀδύναμου βρέφους καί θά θαυμάσουμε «τήν ἄφατον πρός ἡμᾶς τοῦ Θεοῦ συγκατάβασιν».
Ἡ ἔκπληξη ὅμως καί ὁ θαυμασμός εἶναι μέν συναισθήματα ἐπαινετά, ἀλλ’ ὄχι καί τά σπουδαιότερα.
Εἶναι ἀνάγκη, ἀναλογιζόμενοι τήν ἀπροσμέτρητη ἀγάπη Του, πρός τόν ἄνθρωπο, νά αὐξήσουμε καί ἐμεῖς τήν ἀγάπη μας, πρός τόν συνάνθρωπο.
Ἐκείνου ἡ ἀγάπη στόν κόσμο ἐστοίχισε τήν σάρκωσή Του, τά ἅγια Πάθη, τόν ζωοποιό σταυρό καί τόν θάνατο. Ἡ ἀγάπη ἡ δική μας, πρός τόν συνάνθρωπο δέν εἶναι τόσο ἀπαιτητική μά δέν μπορεῖ νά εἶναι μόνο στά λόγια περιορισμένη. Ὅλοι ἔχομε εὐθύνη γιά ὅλους, γιατί ὁ Θεός ἐμπιστεύεται αὐτούς πού ἀγαπᾶ, σ’ αὐτούς πού Τόν ἀγαποῦν.
Δέν εἶναι δυνατόν ἑπομένως, ὁ ἕνας νά τρώγει καί νά χαίρεται ὅταν ὁ ἄλλος, πού δέν εἶναι ξένος οὔτε ἐχθρός του, ἀλλά ἀδελφός του, νά πεινάει καί νά κλαίει. «Εἶδες τόν ἀδελφό σου, εἶδες τόν Θεό σου» λένε οἱ θεοφώτιστοι Πατέρες.
Εἶναι ἀνάγκη τόν πλησίον μας νά τόν ἰδοῦμε σάν δικό μας, νά τόν ἀγαπήσουμε, ὅπως τόν ἑαυτό μας, καί νά τοῦ θεραπεύσουμε τίς πληγές, πού ἡ φτώχεια καί ἡ ἀρρώστια ἤ ἡ ἁμαρτία τοῦ ἔχουν δημιουργήσει.
Αὐτό εἶναι τό θέλημα τοῦ Θεοῦ καί αὐτό ἀπαιτεῖ ὁ ἀνθρωπισμός μας. Αὐτό εἶναι καί ἕνα ἀπό τά σπουδαιότερα μηνύματα, πού μᾶς δίδει ἡ μεγάλη γιορτή τῆς Γεννήσεως τοῦ Θεανθρώπου, Ἐκείνου πού εἶναι «ἐλαττόνων βοηθός, ἀντιλήπτωρ ἀσθενούντων, ἀπεγνωσμένων σκεπαστής καί τῶν ἀπηλπισμένων βοηθός» (Ἰουδ. 9,11).
+ Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Με το Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) μεταβιβάστηκε στους Δήμους σειρά εκτεταμένων αρμοδιοτήτων, μεταξύ των οποίων και αυτές των Υπηρεσιών Δόμησης, χωρίς ωστόσο να υφίστανται εκ μέρους των Δήμων οι απαραίτητες για την άσκησή τους υλικοτεχνικές  υποδομές, ούτε και το αναγκαίο  προσωπικό. 
Η δυσμενής οικονομική συγκυρία, η οποία επέβαλε την μείωση των ανθρωπίνων πόρων, την απαγόρευση προσλήψεων και τη μείωση του προσωπικού, μέσω της κινητικότητας και συνταξιοδοτήσεων, οδήγησε το σύνολο σχεδόν των Δήμων της Χώρας και κυρίως τους μικρούς και νησιωτικούς σε μία κατάσταση πλήρους διοικητικής αδυναμίας υλοποίησης των προβλέψεων του νόμου, χωρίς σε καμία περίπτωση να ευθύνονται οι ίδιοι οι Δήμοι ή οι διοικήσεις τους για αυτό. Η αναγνώριση της αδυναμίας αυτής, επέβαλε, ευθύς εξ αρχής με πρόβλεψη μάλιστα που συμπεριλήφθηκε στον ίδιο νόμο, την εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής υποστήριξης από άλλο Δήμο και κυρίως το Δήμο της έδρας του νομού (εν προκειμένω τον Δήμο Πειραιά), ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών των Κυθήρων σε πολεοδομικά και συναφή θέματα.
Εξαιτίας της ως άνω αντικειμενικής αδυναμίας, το μέτρο της παροχής διοικητικής υποστήριξης από τους Δήμους που διαθέτουν ΥΔΟΜ προς αυτούς που αδυνατούν να οργανώσουν δικές τους υπηρεσίες για την άσκηση αυτοτελών πολεοδομικών αρμοδιοτήτων, παρατάθηκε νομοθετικά διαδοχικά μέχρι και 31.12.2018. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόβλημα αναγνωρίστηκε επισήμως και με τις διατάξεις του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» (Ν.4555/2018), στον οποίον προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα ρυθμίζονται τα θέματα των κριτηρίων στελέχωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών.
Το συγκεκριμένο μέτρο της διοικητικής υποστήριξης, με τις οποίες δυσκολίες βεβαίως παρουσιάζει, στην πραγματικότητα βοήθησε να συνεχιστεί η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί, η οποία στην αντίθετη περίπτωση θα είχε διακοπεί εντελώς, μέχρις ότου ο Δήμος Κυθήρων, όπως και άλλοι πολύ μεγαλύτεροι και περισσότερο στελεχωμένοι Δήμοι του νομού (πχ Κορυδαλλός, Νίκαια) μπορέσουν, στο ανύπαρκτο μέχρι τώρα πλαίσιο των δυνατοτήτων που τους παρέχονται, να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η συνέχιση της άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων.  
Δεδομένου, ότι το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ο νόμος (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ), δεν έχει ακόμη εκδοθεί, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται, προς το παρόν, καμία δυνατότητα ενέργειας εκ μέρους του Δήμου, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών ως προς τη συνέχιση παροχής των σχετικών υπηρεσιών, κρίθηκε αναγκαία η παράταση του μέτρου της διοικητικής υποστήριξης και προς το σκοπό αυτό ο Δήμος Κυθήρων μαζί με άλλους νησιωτικούς Δήμους και με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, προώθησαν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών σχετική τροπολογία για την παράταση κατά ένα επιπλέον έτος, ήτοι μέχρι 31-12-2019, του μέτρου της διοικητικής πολεοδομικής υποστήριξης του νησιού μας από την ΥΔΟΜ του Δήμου Πειραιά.
Από τα ανωτέρω καθίσταται απολύτως σαφές ότι:
1.       Η μη ίδρυση ΥΔΟΜ στο Δήμο Κυθήρων δεν αποτελεί ούτε επιλογή της διοίκησης του Δήμου, ούτε επιδίωξη, ούτε προφανώς κάποιου είδους ιδεοληψία. Οφείλεται απόλυτα και ξεκάθαρα στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν διαθέτει το απαιτούμενο για τη στελέχωση της ΥΔΟΜ προσωπικό, όχι με δική του ευθύνη αφού η έγκριση πρόσληψης προσωπικού στους ΟΤΑ αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, καθώς όπως είναι γνωστό στο Δήμο μας υπηρετεί μόνο ένας Μηχανικός κλάδου ΤΕ, ενώ η στελέχωση μιας ΥΔΟΜ απαιτεί σειρά τεχνικών ειδικοτήτων. 
2.       Η μη ίδρυση ΥΔΟΜ δεν οφείλεται ούτε σε αδιαφορία, όπως κατά τρόπο τουλάχιστον άστοχο αναφέρεται στην από 29.09.2018 ανακοίνωση της συνέλευσης εργαζόμενων στο χώρο της κατασκευής, αλλά είναι απόρροια της ως άνω αντικειμενικής αδυναμίας συγκρότησής της.
3.       Ο Δήμος μας εξαντλώντας τις δυνατότητες που του παρέχονται, με προσεκτικές, μεθοδικές και μελετημένες κινήσεις, φρόντισε να εξασφαλίσει τη συνεχή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών στον τομέα παροχής των σχετικών υπηρεσιών, οι οποίες στην αντίθετη περίπτωση θα είχαν διακοπεί πλήρως με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
4.       Η παρούσα Δημοτική Αρχή, ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, όχι μόνο δεν αδιαφόρησε για το θέμα όπως αναληθώς λέγεται, αλλά ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο την έγκριση πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ συνολικά 17 νέων μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και όλες οι ειδικότητες που κατ΄ ελάχιστον απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία ΥΔΟΜ στο νησί, ήτοι: 1 θέση Πολιτικού Μηχανικού ΠΕ, 1 θέση Αρχιτέκτονα Μηχανικού ΠΕ, 1 θέση Μηχανολόγου Μηχανικού ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΠΕ, 1 θέση Τεχνολόγου Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ, 1 θέση Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ. Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. με αριθμό 58/2015 έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω52ΠΩΛΨ-ΒΞ8 και είναι προσβάσιμη στον καθένα. Δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενέκρινε το σχετικό αίτημα.
5.       Μόλις προ ολίγων μηνών, εγκρίθηκε τελικά η πρόσληψη στο Δήμο Κυθήρων, μόνο τριών (3) νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης σε διοικητικό προσωπικό όλων των μικρών νησιωτικών Δήμων. Είναι προφανές ότι με τις 3 νέες προσλήψεις δεν μπορεί να συσταθεί ΥΔΟΜ στο Δήμο μας, παρά τη θέληση της Δημοτικής Αρχής. Και αυτό διότι ο αριθμός δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι επίκειται και σειρά συνταξιοδοτήσεων ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων. Έτσι, το Δ.Σ., με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ότι οι ειδικότητες των τριών νέων προσλήψεων θα είναι: 1 θέση Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΠΕ (ειδικότητα απαραίτητη για την επίβλεψη των Η/Μ συστημάτων της ύδρευσης και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού), 1 θέση Χημικών Μηχανικών ΠΕ (ειδικότητα άκρως απαραίτητη για την αυτόνομη παρακολούθηση του Βιολογικού Καθαρισμού και των μονάδων αφαλάτωσης που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια) και 1 θέση Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ (ειδικότητα απαραίτητη για την παρακολούθηση και λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου). Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις αυτές έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1999 που ο Δήμος Κυθήρων προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ νέο μόνιμο προσωπικό στις διοικητικές του υπηρεσίες.
Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει να ενεργεί με κύριο στόχο την αδιατάρακτη πολεοδομική εξυπηρέτηση του νησιού, με βάση τις πραγματικές διοικητικές δυνατότητες που υπάρχουν και όχι με βάση ευχολόγια ή ανεφάρμοστες προτάσεις που αν υιοθετούνταν, θα είχε σήμερα σταματήσει πλήρως η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί, η οποία με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία βαίνει αυξανόμενη, με θετικό αποτύπωμα στο σύνολο των κατασκευαστικών ειδικοτήτων και της τοπικής μας κοινωνίας. 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΣΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ Π. ΔΑΒΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Ν,Δ,


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ,Ετοιμαζόμαστε να τον υποδεχθούμε!!!

Ετοιμαζόμαστε να τον υποδεχθούμε!!!
Θα τον καλωσορίσουμε ,θα ζωντανέψουμε παραμονές του νέου έτους τον τόπο μας με μουσική ,διασκέδαση,χαρά ,με δωράκια , σοκολάτα αχνιστή για τους μικρούς φίλους και μπαχαρένιο ζεστό κρασί για τους μεγάλους!! Σας προσκαλούμε όλους να γράψουμε επιθυμίες στο "Βιβλίο των Ευχών"!!!
Σημείωση : Θεού θέλοντος και καιρού ,θα σας ενημερώσουμε για την ώρα και τον χώρο που θα λάβει μέρος η εκδήλωση.

Δεσποινα Βαγγελόγλου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων διοργανώνει ταξίδι γιορτινό στη Θεσσαλία!!


Πάμε ταξίδι !!!!
Αυτές τις γιορτές είπαμε να τις κάνουμε ομορφότερες ,με όμορφες διαδρομές,εικόνες χρώματα ,γεύσεις και εμπειρίες μοναδικές !!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων διοργανώνει ταξίδι γιορτινό στη Θεσσαλία!!
Προορισμοί!
1)Βόλος ,χωριό του Αι Βασίλη!
2)Λάρισα η κοσμοπολίτικη πόλη που βραβεύτηκε από την UNESCO σαν " Η πόλη που μαθαίνει" με το πανέμορφο πάρκο των Ευχών και όχι μόνο !
3)Λίμνη Πλαστήρα -Καρδίτσα ,εκεί που οι εναλλαγές του τοπίου σε καθηλώνουν με την ομορφιά της φύσης !
4) Τρίκαλα με το ποτάμι να την διασχίζει και να την ενώνει με 10 γέφυρες , η έξυπνη πόλη που είναι πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη και του σεβασμού προς το περιβάλλον. Γιορτινή διάθεση γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά στον Μύλο των Ξωτικών. Ο «Μύλος των Ξωτικών» συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας με εκατοντάδες επισκέπτες να συρρέουν κάθε χρόνο από όλη τη χώρα.
Χριστουγεννιάτικη αγορά, παιχνίδια, δραστηριότητες, παγοδρόμιο και γιορτινά σπιτάκια σε μεταφέρουν σε μια παραμυθένια εποχή !!
5) Πύλη, το χωριό με το όμορφο τοξωτό γεφύρι που δεσπόζει πάνω από τον Πορταικό ποταμό! - Πόρτα Παναγιά η αλλιώς η Παναγιά των Μεγάλων Πυλών . Βυζαντινός ναός χτισμένος το 1283 από τον Ιωάννη Α' Κομνηνό Δούκα ,μεγάλης ιστορικής θρησκευτικής σημασίας!
6) Ελάτη - Περτούλ οι όμορφοι γοητευτικοί ορεινοί όγκοι . Ταξίδι σε «παραμυθένια» δάση, χιονισμένες βουνοκορφές, ορμητικά ποτάμια – και, ανάμεσά τους, γραφικά χωριά, σπάνια μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής
7) Μετέωρα -Καλαμπάκα ! Οι επιβλητικοί βράχοι που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα , έχει χαρακτηριστεί Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και από το ελληνικό κράτος ως «τόπο ιερό, αναλλοίωτο και απαραβίαστο». Είναι η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος.
Αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές με ταξίδι σε όμορφους προορισμούς!!!
Αναχώρηση από Νεάπολη πρωί στις 2 Ιανουαρίου 2019 και επιστροφή βράδυ 5 Ιανουαρίου 2019.
Διαμονή στο ξενοδοχείο 5 αστέρων Larissa Imperial της Grecotel το ξενοδοχείο κόσμημα της Λάρισας. Η πολυτέλεια και η άνεση θα σας συναρπάσουν!
Κόστος ανά άτομο 285 ευρώ με πρωινό και τον φόρο διαμονής .
Τηλέφωνα επικοινωνίας για την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 6974447071 - 6977162634

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 20χλμ. βορειοανατολικά από το Διακόφτι Κυθήρων και 101χλμ. νοτιοανατολικά της Σπάρτης.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (20/12), στις 06:54, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Κυθήρων και Λακωνίας, κοντά στις βορειοανατολικές ακτές των Κυθήρων.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 30χλμ. σύμφωνα με το EMSC.
733700.local
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 20χλμ. βορειοανατολικά από το Διακόφτι Κυθήρων και 101χλμ. νοτιοανατολικά της Σπάρτης.
H προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,0 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5χλμ, και επίκεντρο 15χλμ. βορειοανατολικά των Κυθήρων.
Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Αντικύθηρα και στις Βελιές Λακωνίας.
https://www.newsbomb.gr/

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12 Η ΚΟΠΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΑΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ


Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 21/12 θα γίνει κοπή καμένων δέντρων στις περιοχές Κυραρήνης και Μυρτιδίων. (Εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες είναι καλές).
Σημείο υποχρεωτικής συγκέντρωσης: Διασταύρωση Επαχιακού δρόμου με δρόμο Φρατσίων. Ώρα: 8:30’.


Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, επί των οδών Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 στον Πειραιά (Καμίνια), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Ενημέρωση μελών από το Δ.Σ. – Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 1.1. - 31.12.2018. 
2. Απολογισμός χρηματικής διαχείρισης περιόδου 1.1. - 31.12.2018.
3. Έγκριση διοικητικού απολογισμού και απολογισμού χρηματικής διαχείρισης και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Απονομή βραβείων και επαίνων.
5. Διάφορα θέματα
Κατά τη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο

EΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ.

EΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ.
Οι μικροί καλλιτέχνες παρουσίασαν σήμερα τα έργα τους στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Τέχνης & Λόγου" του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.
Με γιορτινή διάθεση ,λόγω των ημερών και με την ευτυχία της δημιουργίας ,οι μικροί μας καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους ,ζωγραφική,ψηφιδωτά ,ελεύθερο σχέδιο και τεχνοτροπίες σε πολύ ζεστό και ιδιαίτερο κλίμα χαράς και ικανοποίησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την δασκάλα των εικαστικών κυρία Ματίνα Γεωργουδή που στήριξε την προσπάθεια αυτή του συλλόγου να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έχουν δημιουργικές ώρες απασχόλησης.Επίσης ευχαριστεί τους γονείς για την συνεργασία, την βοήθεια τους για την αποψινή εκδήλωση καθώς και για τα πολλά εδέσματα που πρόσφεραν .

Δεσποινα Βαγγελόγλου 









Σεισμική δόνηση 4R βορειοδυτικά των Κυθήρων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.54 στον θαλάσσιο χώρο των Κυθήρων, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Κυθήρων, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

https://www.zougla.gr/

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Πριν λίγο επικοινώνησα με τον πρόεδρο του τμήματος γεωλογίας του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ Ευθύμιο Λεκκα που με ενημέρωσε ότι ο σεισμός που ξύπνησε τα Κύθηρα εντοπίζεται σε εστιακό βάθος 10χλμ μεταξύ Κυθήρων και Νεάπολης με μέγεθος 4,2r. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο