Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Κυρίλλου Αρχιερέως αιωνία η μνήμη

Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς | Romfea.gr
Msc Θεολογίας – Δημοσιογράφος

Λέγεται ότι όταν ένας άνθρωπος μεταβαίνει στην άλλη ζωή σιγά – σιγά ξεχνιέται από όσους μένουν πίσω και ότι πλέον η ανάμνησή του με τον καιρό ξεθωριάζει όπως μια παλιά φωτογραφία που έχουμε βάλει στο συρτάρι.
Στους κανόνες όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να μας θυμίζουν ότι οι άνθρωποι που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην επίγεια ζωή μας είναι αδύνατο να ξεχαστούν αλλά κάθε φορά έρχονται με πολύ αγάπη στο μυαλό αλλά κυρίως στην ψυχή.
Μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου για τον υπογράφοντα είναι και ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κυρός Κύριλλος, που σαν σήμερα ήγε τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.
Για όλους εμάς που γνωρίσαμε από κοντά και αγαπήσαμε τον μακαριστό Μητροπολίτη μας όχι μόνο δεν έχει φύγει από κοντά μας αλλά βρίσκεται συνεχώς δίπλα και μας καθοδηγεί έτσι όπως έκανε πάντα και μας περιέβαλλε με μεγάλη πατρική αγάπη και στοργή, όπως ακριβώς ο πατέρας τα παιδιά του.
Σαφώς και δεν μπορεί να ξεχαστεί το έργο του μακαριστού γέροντός μας, αλλά ούτε και το αφοπλιστικό του χαμόγελο που έλεγε πολλά και εννοούσε ακόμη περισσότερα, τότε όταν ακούραστα υπέμεινε την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του συνέπεια της οποίας ήταν η απώλεια του ικανού τρόπου ομιλίας του.
Πέρασε σχεδόν 1,5 χρόνος από τότε που εκοιμήθη εν Κυρίω ειρηνικά, γαλήνια, έπειτα από μια σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, ωστόσο για όλους όσοι τον αγάπησαν και ευεργετήθηκαν ποικιλοτρόπως από τον μακαριστό γέροντα είναι πραγματικά σαν να μην πέρασε καθόλου ο χρόνος από τότε που τον βλέπαμε να λειτουργεί και να στέκεται να μας ευλογεί με αυτή την ήρεμη και γαλήνια έκφραση του προσώπου του.
Όσα χρόνια να περάσουν θα ενθυμούμαι και θα έχω πάντα στο μυαλό μου ως οδηγό αυτή την τόσο απλή και όμορφη ευχή που μου είχε δώσει μια φορά σε μια από τις πολλές αρχιερατικές χοροστασίες που ευδόκησε ο Θεός να βρεθώ κοντά του.
"Σε ότι και να κάνεις στη ζωή σου να είσαι στο δρόμο του Θεού και να μην παραστρατήσεις ποτέ από εκεί".
Ας μας συνοδεύει η ευχή του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρίλλου και εκείνος είναι σίγουρο ότι θα αναπαύεται μετά δικαίων εις τας αυλάς του Κυρίου.
Πηγή http://www.romfea.gr/

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην παρουσίαση βιβλίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην παρουσίαση βιβλίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων - «Οφείλουμε να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη απέναντι στη συλλογική πρόκληση - Την πρόκληση να αλλάξουμε τα δεδομένα»

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, με τίτλο "Στη Σκιά του Ποσειδώνα / Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «Βέλος»", που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στη σημασία της ανταρσίας του Βέλους, σημείωσε ότι, «τότε το ζητούμενο ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση της ξένης κοινής γνώμης, σχετικά με τον αγώνα του λαού κατά της δικτατορίας. 


Σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών, ισχύει το ίδιο. Οφείλουμε να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη απέναντι στη συλλογική πρόκληση. Την πρόκληση να αλλάξουμε τα δεδομένα. Υπερβαίνοντας παθογένειες δεκαετιών. Υπερβαίνοντας πολιτικά και κοινωνικά σχήματα πεπερασμένα. Επιλέγοντας να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών και όχι των παλαιο-πολιτικών, που θεωρούν ότι με τα εργαλεία του χθες θα συνεχίσουν να καθορίζουν το σήμερα. Επιλέγοντας το πολιτικό κόστος. Και προκρίνοντας το αύριο».

Ακολουθούν βασικά σημεία του χαιρετισμού της Περιφερειάρχη:

· Η ιστορία της ανταρσίας του αντιτορπιλικού «Βέλος» στις 26 Μαΐου 1973, είναι μια σπουδαία υπόθεση στον πυρήνα της. Φιλοσοφικά ιδωμένη, έχει να κάνει με μια πράξη υπέρτατου ηρωισμού, η οποία πέτυχε το στόχο της – να πλήξει δηλαδή την καρδιά του στρατιωτικού καθεστώτος, και μάλιστα στο προνομιακό του πεδίο, εντός του στρατεύματος -, χωρίς ωστόσο αυτή να τύχει της καθολικής αναγνώρισης που της άρμοζε.

· Οι πρωταγωνιστές, ο Κυβερνήτης Παππάς, το πλήρωμα που τον ακολούθησε, όπως ο νεαρός σημαιοφόρος Χατζηπέρος, επέλεξαν να μην εξαργυρώσουν τον ηρωϊσμό τους. Επέλεξαν τη σεμνότητα και την αξιοπρέπεια, πιστοί στο πνεύμα των δημοκρατικών ιδανικών τα οποία υπερασπίστηκαν εκείνο το Μάιο του 1973.

· Επέλεξαν να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας, αδιαφορώντας για το τίμημα. Γιατί για την πράξη τους αυτή υπήρξε ένα τίμημα διαρκείας.

· Το βιβλίο του Χατζηπέρου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο γνώσης του χθες και πυξίδας του σήμερα. Είναι εργαλείο ιστορικό και σύγχρονο.
· Ιστορικό γιατί θωρακίζει απέναντι στους σύγχρονους αρνητές των γεγονότων, που επιδιώκουν να απομειώσουν κάθε αντιστασιακή πράξη κατά της Χούντας.

· Είναι παράλληλα σύγχρονο εργαλείο γιατί δείχνει ότι όσα θεωρούνται αδύνατα, μπορούν να γίνουν δυνατά.
· Δείχνει τη σπουδαιότητα ανάληψης της ατομικής ευθύνης στο όνομα των ιδανικών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

· «Μερικοί άνθρωποι, έλεγε ο Μπέρναρ Σω, σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και λένε 'γιατί;', αλλά εγώ ονειρεύομαι τα πράγματα όπως θα ήθελα να είναι και λέω 'γιατί όχι;'
· Ίσχυε το Μάιο του 73. Ισχύει το 2016. Χρειάζεται απλά πίστη, δύναμη και ευθύνη.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...( ΦΩΤΟ )

 (ΦΩΤΟ) Μ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ. ( ΦΩΤΟ )

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τροχαίο στο Δρόμο προς Σκάλα. Αγριογούρονου έπεσε πάνω σε διερχόμενο Ταξί.

Με αρκετή ζημιά στο αυτοκίνητο – Ταξί αλλά γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Χθες το βράδυ επαγγελματίας αυτοκινητιστής με το Ταξί του ερχόμενος Σπάρτη στην θέση “Ψηλή Μάντρα” στον δρόμο Σκάλα – Σπάρτη είχε ενα απρόσμενο τροχαίο όταν ξαφνικά μεγάλο Αγριογούρονο πέρασε κάθετα τον δρόμο και έπεσε πάνω του.

Ευτυχώς ο έμπειρος οδηγός ενστικτωδώς “έκοψε” το τιμόνι του για το αποφύγει και χτύπησε ¨τελικά στην άκρη του αυτοκινήτου γλιτώνοντας μόνο με υλικές ζημιές.

Σε άλλη περίπτωση ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά καθώς η εμπειρία του οδηγού και η χαμηλή ταχύτητα αποσόβησαν τα χειρότερα.

 Πηγή http://www.report24.gr/

ΒΑΤΙΚΑ.ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ 22,23,24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 22,23,ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ 17.00 ΕΩΣ 22.00  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Ερώτηση για το πλοίο «Παναγία Τήνου» που παραμένει ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά...


Ερώτηση για το πλοίο «Παναγία Τήνου» που παραμένει ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του, ότι το πλοίο παραμένει ακόμα στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
«Δεν μπορεί ένα πλοίο να παραμένει για τόσο καιρό εγκαταλελειμμένο στο λιμάνι του Πειραιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας να παρακολουθεί άπραγο», τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα, αναφέρει ακόμη ότι ο ΟΛΠ επρόκειτο να θέσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, κάτι που, όπως φαίνεται, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 
«Κύριε Υπουργέ, 
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου 2016, το πλοίο «Παναγία Τήνου» της Ventouris Sea Lines, το οποίο είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων και παρέμενε για αρκετούς μήνες παροπλισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, παίρνει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά, εξαιτίας εισροής υδάτων και κινδυνεύει να βυθιστεί εντός του λιμανιού. 
Μετά την άμεση παρέμβαση των δυτών και ρυμουλκών, το πλοίο επανέρχεται στην ευθεία, με σκοπό να αποκατασταθεί από μηχανικούς και μετά την απάντληση υδάτων, να ρυμουλκηθεί στην Ελευσίνα.
Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από το συμβάν της βύθισής του και το πλοίο παραμένει ακόμα ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και την εικόνα του πρώτου λιμανιού της χώρας. 
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς επρόκειτο να θέσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, κάτι που, όπως φαίνεται, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει. 
Επειδή, για λόγους δημόσιου συμφέροντος και ασφάλειας, το πλοίο πρέπει να απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά άμεσα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,
Επειδή δεν μπορεί ένα πλοίο να παραμένει για τόσο καιρό εγκαταλελειμμένο στο λιμάνι του Πειραιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας να παρακολουθεί άπραγο,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά;
2. Για ποιο λόγο δεν έχει γίνει η απομάκρυνση ως σήμερα;
3. Ολοκληρώθηκε ο ανοιχτός διαγωνισμός του ΟΛΠ για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά;

Υποχρέωση των δήμων η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα

Την υποχρέωσή τους να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων σε μία τουλάχιστον παραλία της περιοχής ευθύνης τους υπενθυμίζει στους δήμους το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας. Η νομοθεσία καθορίζει συγκεκριμένα κριτήρια της σχετικής υποδομής, χώρους αποδυτηρίων και υγιεινής, και προβλέπει τη χρήση συγκεκριμένων εξαρτημάτων, μηχανισμών εισόδου-εξόδου στη θάλασσα, αμαξιδίων και υλικών.
Όπως επισημαίνεται από το σωματείο, η πλέον εύχρηστη και ενδεδειγμένη κατασκευή για την αυτόνομη και ανεξάρτητη είσοδο και έξοδο του χρήστη της προς και από τη θάλασσα είναι το Seatrac. Η ελληνική αυτή κατασκευή έχει ένα αρκετά μεγάλο κόστος αγοράς, μια αρκετά σημαντική ετήσια δαπάνη τοποθέτησης και αποσύνδεσης στην αρχή και το τέλος της θερινής περιόδου, έχει όμως κερδίσει τα εύσημα όλων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
Εναλλακτικά το σωματείο προτείνει στους δήμους μια λύση σαφώς οικονομικότερη: την κλασσική υποδομή με τους ειδικούς διαδρόμους, πάνω στους οποίους κινείται με υποβοήθηση από συνοδό το ειδικό αναπηρικό αμφίβιο αμαξίδιο.
Τέλος, ως λύση ανάγκης αναφέρεται και το αμφίβιο αναπηρικό αμαξίδιο με πεπλατυσμένες ρόδες, για να κινείται σε κάθε έδαφος, το οποίο με ισχυρή υποβοήθηση από συνοδό μπορεί να οδηγηθεί στη θάλασσα. Σε αυτή βεβαίως την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία αυτονομία του χρήστη.

Το Φεστιβάλ Σαρωνικού στα Κύθηρα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ημερομηνία για την πρώτη μας συναυλία στα Κύθηρα, στο πανέμορφο αμφιθέατρο Zeidoros Artspace στο Καψάλι.

Στις 9 Αυγούστου 2016, πέντε από τους μουσικούς μας θα ταξιδέψουν στα Κύθηρα για να παρουσιάσουν ένα κουιντέτο εγχόρδων με έργα του Mozart, καθώς και το πρώτο επληκτικό κουιντέτο εγχόρδων του Felix Mendelssohn, γραμμένο όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 18 χρόνων.


Ευελπιστούμε ότι η συναυλία αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας μακρόχρονης σχέσης με τους ανθρώπους των Κυθήρων.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 
--------------------------------------------
Πηγή:  saronicfestival.com
--------------------------------------------

Ανακοίνωση σχετικά με αντιμετώπιση προβλημάτων στην ύδρευση




ΛΑΚΩΝΙΑ.1826 - 2016 ...190 ΧΡΟΝΙΑ... ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΒΕΡΓΑΣ, ΔΙΡΟΥ, ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΥ

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στην πρωτεύουσα τής Μάνης, δλδ. στον ...Πειραιά, αυτήν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος και ώρα 10.30πμ. 
Η πανηγυρική εκδήλωση περιλαμβάνει Δοξολογία υπό τον Μητροπολίτη Πειραιά κκ.Σεραφείμ, χαιρετισμό από τον
Δήμαρχο Πειραιά κ.Γιάν.Μώραλη και ομιλία από την γνωστή δικηγόρο (και εκ μητρός Μανιάτισσα) κ.Ζωή Ρούσσου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο.
Την εκδήλωση οργανώνει ό Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μανιατών και Φίλων Μάνης (πρόεδρος η δραστήρια Συμπατριώτισσά μας κ.Γιώτα Ρίτσου) με την συνεργασία και πολλών άλλων μανιάτικων συλλόγων και την ευγενή χορηγία τού Ομίλου ΤΕΚΑΛ Α.Ε. τού Συμπατριώτη μας κ.Παν. Ψαλτάκου.
- Άπαντες προσκεκλημένοι!


ΠΗΓΗ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΠΡΟΣΛΗΨΗ (1) ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, ύστερα από την υπ’ αριθ. 53/2016 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει ένα (1) άτομο με ειδικότητα ναυαγοσώστη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τη χρονική περίοδο από 04 Ιουλίου 2016 έως 04 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας (Δ/νση: Πλατεία Ηρώων-Νεάπολη Λακωνίας-23053, τηλ: 2734360128) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Γιώργος Κοντραφούρης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της επιχείρησης


Πηγή 

Σπυριδάκου Θεοδούλη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου στο ΠΕΣΥΠ με εισήγηση Τζανετέα

ΝΑΥΠΛΙΟ. Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο στο «Βουλευτικό» με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, του θέματος: Κήρυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες  TTIP – CETA, υπογραφή της Διακήρυξης της Βαρκελώνης, ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στις συμφωνίες TTIP – CETA.

  
2.    Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας  για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

3.    Καταστροφικές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος.

4.    Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

5.    Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση

6.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Περιφέρεια στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκτέλεση των έργων και η εκπόνηση των μελετών και προμηθειών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

Η παραλιακή οδός της Πλατειάς Άμμου απέκτησε φωτισμό


Η παραλιακή οδός της Πλατειάς Άμμου απέκτησε επιτέλους έναν όμορφο φωτισμό! 

Μετά από χρόνια αιτημάτων προς τον Δήμο, η συνεργασία των κατοίκων της περιοχής με τη Δημοτική Αρχή οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. 

Τα φωτιστικά σώματα τα αγόρασαν οι κάτοικοι, οι οποίοι προσέφεραν και εθελοντική εργασία, ενώ η σύνδεση έγινε στο δίκτυο του Δημοτικού Φωτισμού από τον ηλεκτρολόγο του Δήμου. 

Ο Δήμος αναλαμβάνει πλέον την συντήρηση και λειτουργία τους.

Μια ωραία κίνηση που αναβαθμίζει την περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά στην αναβάθμιση του φωτισμού στην Αγία Πελαγία (το έργο προϋπολογισμού 40.000 δημοπρατείται στις 28 Ιουνίου) καθώς και στο Καψάλι που θα δημοπρατηθεί μόλις σταλεί στο Δήμο η σχετική μελέτη.

Τα έργα του φωτισμού στους παραλιακούς οικισμούς αποτελούσαν αίτημα των κατοίκων και φορέων για σχεδόν 15 χρόνια.

Πλέον μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης!
 
 
 Φωτογραφίες Μιχάλης Τσικής-Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τραυματίστηκε 57χρονος από εκτροπή ΙΧ στην ΕΟ Σπάρτης-Σκάλας (ΦΩΤΟ)

Τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 9/6 στην Εθνική οδό Σπάρτης-Σκάλας, λίγο έξω από τη Σκάλα.
Ήταν 7.35΄ το πρωί της Πέμπτης, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ένας

57χρονος από τις Γούβες Λακωνίας -με κατεύθυνση από Σπάρτη προς Σκάλα- για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια, αφού προσέκρουσε σε δέντρο, ανετράπη. Συνέπεια του ατυχήματος ήταν ο 57χρονος και μοναδικός επιβαίνων του οχήματος, να εγκλωβιστεί στο όχημά του.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα που έσπευσε στο σημείο με ένα όχημα και δύο άνδρες, ενώ στο σημείο μετέβησαν και δυνάμεις της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με ένα όχημα και τέσσερις άνδρες. Λίγο αργότερα ο 57χρονος απεγκλωβίστηκε με τη χρήση διασωστικής σειράς και έχοντας υποστεί τραυματισμούς διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.
Φωτο: Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ"[ ΦΩΤΟ ]

Με το "ΣΎΝΘΗΜΑ" Μπράβο για άλλη μια φορά σε όλους μας! Εξαιρετική δουλειά.
Περιμένουμε ομως ακόμα περισσότερους την επόμενη φορά, το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας,

Προχώρησαν To απόγευμα της Πέμπτης 09/ Ιουνίου σε εθελοντικό καθαρισμό της λίμνης στην περιοχή Κακή Λαγκάδα Αγίας Πελαγίας, τα μέλη του Εξωραιστικού Συλλόγου "Η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ"και κάτοικοι της περιοχής.
Η Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού θα έχουν συνέχεια !
Πολλά μπράβο σε όλους 
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η Σφαγή του Διστόμου


Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.
Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.
Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στο χωριό για να εκδικηθούν. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.
Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν.
Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
Δείτε: «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη», ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ (2006).
Η σφαγή του Διστόμου, όπως την αφηγείται ένα τετράχρονο παιδί που επέζησε από την καταστροφή, ο Αργύρης Σφουντούρης.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/450#ixzz4B9OsLvWI



Η ιστορία της φωτογραφίας - σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Image
Για την ιστορία της φωτογραφίας του αμερικανικού περιοδικού LIFE με την γυναίκα -σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου, Μαρία Παντίσκα, βρήκαμε στοιχεία που έγραψε  στην σελίδα της στο Facebook η κ. Δώρα Πλάκα. Αφορμή η κυκλοφορία τεύχους του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΑ (φωτό) με την μαυροφορεµένη Μαρία Παντίσκα στο εξώφυλλό του- είχε εντοπισθεί τυχαία από έναν Διστομίτη φοιτητή το 1980-81.

ADELIN 107,3 FM WEB TV.ΠΑΡΑΓΩΓΗ VIDEO 2016 " ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ"


ADELIN 107,3 FM WEB TV.ΠΑΡΑΓΩΓΗ VIDEO 2016 " ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ"
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ BreathtakingKythera Jonh Fardoylis