Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ " ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑΣ " ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ !
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΑΛΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.
ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΕΛΙΑΣ.
Ο ΤΑΣΟΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ "ΚΑΤΑΚΠΛΙΩΤΗ"ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' ΜΕΧΡΙ 15.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩ'Ι'ΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 
ΤΗΛ 2734022886
Κ.6985994462

ΑΛΟ'Ι'ΖΙΑΝΙΚΑ [ 1968 ]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM  ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΟ'Ι'ΖΙΑΝΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΑΝΙΚΑ, Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Οι 3 Ιεράρχες, ή ο άγιος Βασίλειος στα Χριστοφοριάνικα.
Τα Χριστοφοριάνικα στα Κύθηρα είναι ένας μικρός γραφικός, αγροτικός, παραδοσιακός οικισμός δίπλα στα Λογοθετιάνικα, και κατά την παράδοση δημιουργήθηκε από οικιστές με το επώνυμο Χριστόφορος, που κατέφυγαν εκεί μετά την άλωση της Παλιόχωρας το 1537. Σιγά σιγά επικρατήσανε τα παρωνύμια των Χριστόφορων, Φλάσκας, Γαλακάτος, Χλέντζος και Καβιέρης. Το επώνυμο Κουλεντιανός είναι πατριδωνυμικό από τα Κουλέντια της Λακωνίας. (Μανώλη Καλλιγερου: Κυθηραϊκα τοπωνύμια) Περί το 1770 χτίστηκε ο ναός των 3 Ιεραρχών σε μια ωραία τοποθεσία του οικισμού και από το 1772 τα Χριστοφοριάνικα αποτελούσαν ξεχωριστή ενορία με 70 άτομα σε 20 οικογένειες. Το 1923 έχει 45 οικογένειες και εφημερεύει ο Παπα Διονύσιος Κουλεντιανός. Ο οικισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν οι «εσωτερικοί» οικισμοί των Κυθήρων. Πυκνή δόμηση, διώροφα σπίτια με εξωτερική σκάλα, εσωτερικές αυλές, φουρνόσπιτα, πατητήρια, καμάρες, σπεντόνια, λουλουδιέρες κ.τ.λ. Σήμερα ο οικισμός ανήκει στην ενορία των Λογοθετιανικων    ΠΗΓΗ
Eleni Harou

 Μια σκέτη σανιδένια πόρτα και τι ομορφιά!

 Το πατητήρι με το πουλάνι στο ισόγειο ενός σπιτιού.

ΝΕΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

Η συντήρηση της πλατείας συνεχίζεται. Μετά από την τοποθέτηση των προβολέων και των προστατευτικών κλωβών και των νέων φωτιστικών σωμάτων (πυλώνων) τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια.
 Πηγή  
.

Stratos Charchalakis


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων στοχεύοντας στην καλύτερη οργάνωση και συνεργασία των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στο νησί, διοργανώνει συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού στα Κύθηρα, στοχεύοντας στη συνεργασία, στην ανταλλαγή απόψεων και στην καλύτερη οργάνωση των επιχειρήσεων για τη νέα τουριστική περίοδο 2016. 
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω συναντήσεις : 
1.ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ  
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00΄μμ : Συνάντηση με τους Ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως καταλυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων Κυθήρων, Λιβαδίου Κοντολιανίκων, Μυρτιδίων, Καρβουνάδων, Φρατσίων και Μυλοποτάμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ξενοδοχείου “Αποσπερίδες”  στο Λιβάδι. 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:00΄μμ : Συνάντηση με τους Ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως καταλυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων Αρωνιαδίκων, Φριλιγκιανίκων και Μητάτων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του εστιατορίου “Σωτήρης”  στον Αυλαίμωνα. 
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:00΄μμ : Συνάντηση με τους Ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως καταλυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων, Λογοθετιανίκων, Ποταμού και Καραβά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου  στον Ποταμό. 
2.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:00΄μμ : Συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης, (εστιάτορες, ιδιοκτήτες Καφετεριών, Καφενείων, Μπαρ, Αναψυκτηρίων, Καντινών κλπ.) και τους ιδιοκτήτες Εμπορικών και Τουριστικών επιχειρήσεων, (εμπορικά καταστήματα, είδη λαϊκής τέχνης, σουβενίρ κλπ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Λεοντσινείου Πνευματικού Κέντρου  στο Κεραμωτό. 
Θεωρούμε ότι οι συναντήσεις αυτές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σε διάφορους τομείς και παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων. 
Διευκρινίζουμε  ότι στις συναντήσεις αυτές, που δεν είναι γενικού ενδιαφέροντος,  μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά και μόνο οι επαγγελματίες των κατηγοριών που αναφέρονται πιο πάνω, οι Τοπικοί Πρόεδροι, οι Πρόεδροι τοπικών συλλόγων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος.

Το βιβλίο του καθεδρικού ιερού ναού των Μολάων

Στις 24 Δεκεμβρίου 2015 στον καθεδρικό ναό των Μολάων τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Μετά το πέρας του εσπερινού το εκκλησίασμα κατέκλυσε την αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου, όπου παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού σχολείου της ενορίας, υπό την καθοδήγηση του γυμνασιάρχη–θεολόγου κ. Νεκταρίου Κότσαλη.Mosxovakos Ioannis
Αμέσως μετά ο αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας παρουσίασε το βιβλίο του κ. Ιωάννη Μοσχοβάκου Ο ιερός ναός “Η Γέννησις του Χριστού” Μολάων, το οποίο μόλις εκδόθηκε, ανακοινώνοντας ότι 1000 αντίτυπα παραχωρήθηκαν ως δωρεά στο ναό.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο συγγραφέας είπε μεταξύ άλλων ότι θεώρησε υποχρέωσή του να περιγράψει και να προβάλει τον περικαλλή ναό, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 110 ετών λειτουργίας του.
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του κ. Ευσταθίου, ο οποίος επαίνεσε τον κ. Μοσχοβάκο για το βιβλίο του και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά του.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/
parousiasi

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, στη Λακωνία


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την υπόθεση αυτη κατηγορείται ένα άτομο, το οποίο αναζητείται

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

Κατασχέθηκαν, χθες (19.1.2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κυνηγετικό όπλο, τα οποία βρέθηκαν σε οικία, στο Βλαχιώτη Λακωνίας.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες (19.1.2016) το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 58χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

  • Σαράντα τρία (43) φιαλίδια με μεθαδόνη σε υγρή μορφή, συνολικού βάρους -5.500- γραμμαρίων.

  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων.

  • -50- ναρκωτικά δισκία.

  • Κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 58χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή http://www.report24.gr/

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

 - Αγροτόσημο για όλους τους μετανάστες

Μπλόκο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη «μαύρη» εργασία στον αγροτικό τομέα από μετανάστες που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής. Νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλισή τους στον ΟΓΑ.

Αγροτόσημο για όλους τους μετανάστες

Μπλόκο στη «μαύρη» εργασία των παράτυπων μεταναστών, που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, βάζει η κυβέρνηση με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργοσήμου για τους εργάτες γης. Με διάταξη νόμου, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», μπαίνει τέλος στην αδήλωτη εργασία στον αγροτικό τομέα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 
------------------------
Πηγή:  Έθνος
------------------------

Κοπή Πίτας Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας