Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

΄΄ΣΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΚΑ ΛΗΜΕΡΙΑ΄΄ ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.


Στην καρδιά του πολύκορφου και ελατοσκέπαστου Μαινάλου, όπου η μουσική από το σουραύλι του Πάνα μπερδεύεται με το βουητό του έλατου και   το κελάρυσμα των νερών του ξεροπόταμου που κατεβαίνει από το Αρκουδόρεμα σμίγει  με την απέραντη γαλήνη της φύσης, εκεί σε μια γωνιά  βρίσκεται κουρνιασμένο το χωριό της Ελλάδας, το χωριό του Κολοκοτρώνη, το όμορφο Λιμποβίσι. 
Είναι το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη  γενιά των σταυραετών, των Κολοκοτρωναίων. Είναι το χωριό του ελευθερωτή του γένους, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

















Το παλιό δημοτικό σχολείο Κοντολιανίκων κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1903)

Το παλιό δημοτικό σχολείο Κοντολιανίκων κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1903) και ήταν μαζί με το σχολείο των Αλοϊζιανίκων ένα από τα δύο παρθεναγωγεία του νησιού. Την ίδια περίπου εποχή κτίστηκαν τα σχολεία του Μυλοποτάμου, Φρατσίων, Μητάτων, Λειβαδίου, Μυρτιδίων και Χώρας.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πέθανε αιφνιδίως ο πρόεδρος του Γερακίου Δημήτρης Κούρλας


Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γερακίου δήμου Ευρώτα, Δημήτρης Κούρλας, έφυγε αιφνιδίως σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.
Επρόκειτο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, δραστήριο, εργατικό, με προσφορά στον τόπο. Εκτός από πρόεδρος του τοπικού είχε διατελέσει και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κάστρο Γερακίου για δύο τετραετίες.
Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τρεις γιους.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 4.00′ μμ στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γεράκι.

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα


Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται από το Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών της Ε.Ε.Ε. και του Ελληνικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
24 Μαρτίου 2019
10:30 Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
κος Δημήτρης Πολλάτος,Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
11:00 Μαθητική παρέλαση
12:00 Πέρας παρέλασης

Πληροφορίες
Γραμματεία Ε.Ε.Ε.: 2106017441 - 6946259240/info@enosieptanision.gr
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ