Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Γιάννης Φυρρογής "'Ολη η αλήθεια σε λίγες γραμμές"


Γιάννης Φυρρογής "'Ολη η αλήθεια σε λίγες γραμμές"

Πριν πέντε χρόνια εκλέξαμε ένα νέο τοπικό πρόεδρο με την ελπίδα ότι θα δούμε το χωριό μας να αλλάξει όψη .
Οι καιροί χαλεπή με λιγοστά κονδύλια αλλά ο εθελοντισμός των λιγοστών νέων και μεγαλυτέρων κατοίκων του χωριού δεδομένος και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για τον τοπικό πρόεδρο .
Έτσι τα λίγα απλά και καθημερινά του χωριού που θα βελτίωναν τις συνθήκες γινόντουσαν χωρίς την παρουσία του τοπικού προέδρου διότι τις περισσότερες φορές είτε δεν συμμετείχε ή απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το νησί. Πέρυσι συγκεκριμένα ο Κύριος Κομήνος Ζορμπάς έστειλε εργάτες στο χωριό για το Πάσχα και επειδή ο πρόεδρος απουσίαζε κλήθηκαν οι πολίτες να κατευθύνουν τους εργάτες καθώς μέσο τηλεφώνου αυτά δεν γίνονται . Και ερωτώ επειδή πολλά ξεκίνησαν από τις φωτογραφίες που ανάρτησα από το χάος που επικρατούσε στο σχολείο πριν πέντε μέρες και τώρα καθαρίστηκε , δεν μπορούσε να γίνει παλαιότερα από τον ίδιο ? Πώς φέτος καθαρίστηκαν οι δρόμοι τα μονοπάτια , το σχολείο, μπήκαν λάμπες ?Είχαμε άλλη δημοτική αρχή που τον βοήθησε περισσότερο?Τελειώνοντας βέβαια θα απαντήσω και για τη λάσπη περί του μισθού και τελειώνω εδώ την αντιπαράθεση. Πότε δεν έχω διοριστεί στο δημόσιο , ουδέποτε υπήρξα ανεπάγγελτος διατηρώ μια επιχείρηση που βγάζω τα προς το ζην και ίσως άλλοι ανησυχούν μήπως χάσουν το μισθό του τοπικού.

Με εκτίμηση Γιάννης Φυρρογής

Η Μυρτιδιώτισσα στο θρόνο της.

Η Μυρτιδιώτισσα στο θρόνο της.
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, με πάνδημη συμμετοχή, με αισθήματα ιερής συγκίνησης και βαθύτατης ευγνωμοσύνης και με ένα λαμπρό ήλιο επέστρεψε μετά από δίμηνη απουσία, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων και μετά το πέρας της πανηγύρεως του συμπολιούχου των Κυθήρων Αγίου Θεοδώρου, η Εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης στο "κονάκι" Της, όπως έλεγαν οι παλιοί Τσιριγώτες, στο πανίερο, δηλαδή, Προσκύνημά Της και στην εκεί θερινή της καθέδρα . Ας ευχηθούμε η Δέσποινα και Κυρία αυτού του τόπου να μας περιβάλει με τη μητρική Της στοργή και να μας έχει πάντοτε στη ζεστή αγκαλιά Της.
Και του χρόνου αγαπητοί φίλοι!

Στέλιος Μεγαλοκονόμος.ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ


Με έκπληξη ανέγνωσα την διακύρηξη του συνδυασμού "Ποταμός-Αγία Πελαγία Νέα Αρχή". Όχι για την δήλωσή τους ότι στηρίζουν τον κ. Χαρχαλάκη, αυτό το γνώριζα, αλλά για την χυδαία και άδικη  επίθεση προς το πρόσωπό μου.
Οι κατά τα άλλα συμπαθείς συγχωριανοί μου, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την διοίκηση της κοινότητας Ποταμού, επιτίθενται σε μένα αν και γνωρίζουν ότι δεν είμαι ανταγωνιστής 
τους. Στις εκλογές θα είμαι υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι για την Κοινότητα που διεκδικούν.
Με κατηγορούν με ειρωνικό τρόπο  επειδή διοργάνωνα την εκδήλωση στις εθνικές επετείους και κατέθετα στεφάνι! Στηρίζουν δε τον κ. Χαρχαλάκη ο οποίος στα πέντε χρόνια ήρθε μόνο μιά φορά, υποβαθμίζοντάς την με στόχο να την καταργήσει.
Ερώτημα: εάν εκλεγούν θα διατηρήσουν το έθιμο ή θα συμπορευτούν με την άποψη κατάργησης αυτών των εκδηλώσεων στον Ποταμό;
Με κατηγορούν ότι δεν ενδιαφερόμουν για τα προβλήματα της κοινότητας και στηρίζουν Αντιδήμαρχο στον οποίο όταν  τηλεφώνησα για διακοπή νερού στην Αγία Πελαγία μου απάντησαν ότι τώρα κοιμάται
και να πάρω αργότερα! (Τετάρτη 10-9-2015 ώρα 15:05)
Κατηγορούν εμένα για απραξία και στηρίζουν εκείνους που απέσυραν τον εργάτη καθαριότητας από τον Ποταμό, αφαίρεσαν το χορτοκοπτικό που είχε η κοινότητα, στα πέντε χρόνια αρνήθηκαν να χορηγήσουν  την θεσμοθετημένη πάγια προκαταβολή στους προέδρους των κοινοτήτων, αφαιρώντας κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης οποιοδήποτε προβλήματος. 
Απευθυνόμουν στους Αντιδημάρχους αλλά αυτοί μονίμως, ο ένας έβριζε και κατηγορούσε τον άλλο και μου ζητούσε να μην επικοινωνώ με τον άλλο. Ψέματα και μόνο ψέματα.
Με κατηγορούν ότι έστελνα μια επιστολή τον χρόνο, εννοούν τις αποφάσεις του τριμελούς  συμβουλίου που έστελνα στον Δήμαρχο και εκείνος έλεγε στην γραμματέα της Κοινότητας να μην συνεδριάζουμε γιατί καταναλώνουμε χαρτί! 
Μέλος του συμβουλίου,ο Παναγιώτης Σουρής, μου δήλωνε ότι θα παραιτηθεί αφού δεν μας δίνουν καμιά σημασία!
Στην πρώτη μας συνάντηση με τον Δήμαρχο του δήλωσα ότι είμαι στην διάθεσή του να τον ενημερώσω για τα ζητήματα του Ποταμού και της Αγίας Πελαγίας, δεν το ζήτησε ποτέ.
Στα αζήτητα οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και οι συνομιλίες μου με τους αντιδημάρχους.
Την παιδική χαρά στον Ποταμό, την οποία φτιάξαμε εμείς, αγνοούσε μέχρι πρότινος ότι ανήκει στον Δήμο!
Είναι γνωστό το ενδιαφέρον μου για το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού, δωρεά δική μου πέντε αυτόματες μπαταρίες για να πίνουν νερό τα παιδιά και μεγάλη ποσότητα ασβέστη για τον περιβάλλοντα χώρο «κουκουλώθηκε» για ευνοήτους λόγους.
Υλοποιήθηκε μια απόφαση μας με Αρ. Πρ. 13/14-5-2015 με ένα τον φωτισμό της προτομής του Στρατηγού Κορωναίου με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πρώτα υλοποιήθηκε  στην πλατεία της Χώρας! Γιατί;;;
Η κοινότητα μου την πενταετία Χαρχαλάκη υποβαθμίστηκε, πρώτη ενέργειά του, να κλείσει  το γραφείο του Δήμου, αλλάζοντας και κλειδαριά εν αγνοία μας! Με την ίδια αντίληψη βλέπουμε εικόνες εγκατάλειψης στο θέατρο Ποταμού, στην μαρίνα Αγίας Πελαγίας, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Πατροικίας, την καθημερινότητα στο έλεος του Θεού!!
Ούτε ένα βηματάκι για την επίλυση του προβλήματος των λυμμάτων, η αποχέτευση του Ποταμού συνεχίζει να βρωμίζει το ρέμα και τα βοθρολύματα της Αγίας Πελαγίας συνεχίζουν να βρωμίζουν την γύρω περιοχή. Το νερό στην κοινότητα μαύρο ή καφέ! Παντού χόρτα και σκουπίδια!
Η εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν.
Ξέρω υπάρχει δικαιολογία, μελέτες, εγκρίσεις,γραφειοκρατία,έλλειψη προσωπικού! 
Όμως πέντε  ολόκληρα χρόνια είναι πολλά. 
Είναι δικαίωμα σας να στηρίζετε έναν τέτοιο Δήμαρχο.
Σε ό,τι με αφορά,  πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μου θα μου δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσω να εργάζομαι από άλλη θέση για την αναβάθμιση των νησιών μας, στον αγώνα αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα τους έχω  και πάλι δίπλα μου.

Εικόνες από την σημερινή κατάσταση στο θέατρο του Ποταμού.
Οι τουαλέτες στο Πάρκινγκ Ποταμού.
Από ψηλά η εγκαταλελειμμένη σήμερα μαρίνα της Αγίας Πελαγίας!
Τα οικιακά φιλτρα  νερού από την κακή λειτουργία των φίλτρων του Δήμου!

Μιά εικόνα χίλιες λέξεις!
Στέλιος Μεγαλοκονόμος.















Μηνάς Γ. Φαρδούλης.Η αποκατάσταση της αλήθειας.

Η αποκατάσταση της αλήθειας.

Παρακολουθώ έκπληκτος την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχομαι από την ομάδα Χαρχαλάκη, επειδή θέλησα να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα και να είμαι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. 
Ο εκλεκτός του κ. Χαρχαλάκη, Φυρογής τα βάζει μαζί μου, με κατηγορεί άδικα γιατί νομίζει ότι έτσι θα κερδίσει και θα γίνει πρόεδρος στα Λογοθετιάνικα! 
Από που κι ως που;
Οι συγχωριανοί μου θα τιμωρήσουν τον Χαρχαλάκη  γιατί πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα στην κοινότητά μας και μαζί του και αυτούς που τον υποστηρίζουν.
Αλήθεια εγώ  εμπόδιζα τον κ.Δήμαρχο να κάνει έργα στα χωριά μας, να στείλει εργάτες να κόψουν τα χόρτα, να καθαρίσουν το χωριό; 
Βρήκαν θύματα τους προέδρους των κοινοτήτων για να κρύψουν την δίκη τους αδιαφορία. 
Τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν πρόεδροι για να τους προσβάλουν για να τους μειώσουν να λένε και να ξαναλένε ότι πληρώνονται γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν ψηφοφόρους, αλήθεια αν δεν υπήρχε αυτή η αμοιβή ο κ. Φυρογής θα ενδιαφερόταν; 
Μεγάλη συζήτηση για το σχολείο που καθάρισα το οποίο αυτοί κατέστρεψαν με τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό που ίδιοι έβαλαν μέσα. Μου είπαν ότι προσωρινά θα μπει μόνο για έξι μήνε, έμεινε τρία χρόνια έγινε ρημαδιό, άφησαν  τόσα σκουπίδια τα οποία καθάρισα εγώ. 
Βέβαια ξεχρέωσαν το γραμμάτιο αφού ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού είναι υποψήφιος και λαμβάνει μέρος στην επίθεση εναντίον μου. 
Εγώ σαν πρόεδρος έκανα ότι μπορούσα με προσωπική μου εργασία, ότι ζητούσα το έγραφαν στα παλιά  τους τα παπούτσια,  ο Δήμος απουσίαζε δεν ήξερε που βρίσκονται  τα Λογοθετιάνικα.
Το ίδιο έγινε παντού γνωρίζω μεγάλη κοινότητα του νησιού στην οποία έχει εκλεγεί πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος δεν κατεβαίνει ξανά,  καθώς και δημοτική σύμβουλος πολύ κοντά στον Δήμαρχο, δεν έκαναν κανένα έργο, και εκεί κατηγορούν τον πρόεδρο. Τους εμπόδιζε ο πρόεδρος να κάνουν οποιοδήποτε έργο ήθελαν;
Την δική  τους ανικανότητα την χρεώνουν σε προέδρους που δεν προσκύνησαν. 
Με ήσυχη την συνείδησή  μου ζητώ την ψήφο των συγχωριανών μου και υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους στη νέα θητεία με νέο Δήμαρχο να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε την τελευταία πενταετία.
Με τιμή 
Μηνάς Γ. Φαρδούλης.

ΒΑΤΙΚΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 10ος ¨ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ¨




Βάτικα με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ σήμερα Κυριακή 12 Μαίου στην Νεάπολη.


Το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας, το Λύκειο Νεάπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ και το ΚΕΠΠΕΔΜ του Δήμου Μονεμβάσιας και την υποστήριξη της ομάδας «Βατικιώτες Δρομείς» του Αθλητικού Συλλόγου «Ο Βατικιώτης» διοργάνωσαν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 16 & 3 χιλιομέτρων, καθώς και Δυναμικό Βάδισμα 8 χιλιομέτρων, με την ονομασία “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019”, στις 12/5/2019.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ
 Στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019” θα οργανώθηκαν
  • εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος 8 χιλιομέτρων
  • Λαϊκός αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων.
  • αγώνας 3 χιλιομέτρων για μαθητές  και αρχάριους δρομείς.
 Η εκκίνηση και ο τερματισμός (όλων των εκδηλώσεων) έγηναν στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.
Σε όλη τη  διαδρομή υπήρχαν σημεία με νερά,καθώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες καθώς και οι τρεις πρώτοι μαθητές, τρεις πρώτες μαθήτριες στον αγώνα των 16 χηλ.
Ευχόμαστε και του χρόνου !!!
Φωτογραφίες Αναστασία Κουκουτσέλου 
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ













ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ






Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Κυριακή 12 Μαίου 2019 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης,το Σάββατο 11-5 εψάλει Μέγας λαμπρός εσπερινός και οι εκδηλώσεις για τον προστάτη πολιούχο μας όσιο Θεόδωρο κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής 12-05 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία.
Τελέστηκε αρχιερατικό συλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου,προσκεκλημένου του Ποιμενάρχη μας κ.κ.Σεραφείμ.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο του μοναστηρίου μετά του Ιερού κλήρου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής,συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου από όλα τα Κύθηρα καθώς και πολλών επισκεπτών.
Της εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Πολιτικές και οι Στρατιωτικές αρχές του Νησιού.
Ανοιξιάτικος ο καιρό και ο κόσμος συνέρρευσε στο ιερό προσκύνημα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του.
Φωτορεπορτάζ ADELIN 107,3 FM .

Περισσότερο ρεπορτάζ στο video