Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Αρωνιάδικα, εορτασμός της 25ης Μαρτίου το 1949

10Ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

10Ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Εγκαίνια του 10ου Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη από σπάνιες ποικιλίες μελιού, ιδιαίτερα προϊόντα με βάση το μέλι και πολλές - πολλές γλυκές εκπλήξεις! (Θυμαρίσιο, Πευκοθυμαρόμελο, Ελάτης, Πεύκου, Πορτοκαλιάς, Καστανιάς, Ρείκι, Βελανιδιάς, Κουμαριάς, Ανθέων, Ευκαλύπτου, Φασκομηλιάς), Βασιλικό Πολτό, Κηρήθρα, Πρόπολη, Γύρη, εξαιρετικής ποιότητας παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά με βάση το μέλι και πολλές - πολλές γλυκές εκπλήξεις!
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή 7/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 8/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 9/12: 10:00 – 20:00
Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Π.-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΔΡΑ : Αγ.Κων/νου 3 - Πειραιάς - ΤΚ 18531
τηλ. 210 - 4121503 / 4126917 / 4179065
Fax: 210 - 4122790 e-mail : eepir@otenet.gr/site: www.eep.gov.gr
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Εθν. Αντιστάσεως 98 – Ελευσίνα
Τηλ. 210 - 55.60.756 Fax : 210 – 55.60.384




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου στη Καβάλα η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ, με τη συμμετοχή και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου. Το ΕΕΠ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Συξέρης, ο οποίος είναι ο Οικονομικός Επόπτης του Φορέα.

Βασικό θέμα της Γ.Σ ήταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο και παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη σημαντική συμβολή του ΕΟΑΕΝ και των Επιμελητηρίων-Μελών, στην διαμόρφωση του. Επίσης στη Γ.Σ τέθηκαν σε συζήτηση μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το λαθρεμπόριο, και οι αναπτυξιακές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που απασχολούν τα μέλη του Επιμελητηρίου, με τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, τους Προέδρους των υπόλοιπων Νησιωτικών Επιμελητηρίων και θεσμικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Βουτσινάς, εξέφρασε στα παριστάμενα μέλη του ΕΟΑΕΝ, την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Φορέα και την δυναμική που αναπτύσσει, αναφέροντας ταυτόχρονα πως το Ε.Ε.Π. θα είναι αρωγός σε κάθε δράση του ΕΟΑΕΝ για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας.

Ο κ. Συξέρης από τη πλευρά του, παρουσίασε στη Γ.Σ μαζί με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Ζλατούδη, το καινοτόμο πρόγραμμα για την Επιμόρφωση Επαγγελματιών που θα υλοποιήσει ο ΕΟΑΕΝ με τα Επιμελητήρια –Μέλη του, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που είναι μέλη των 19 Νησιωτικών Επιμελητηρίων. Το πρόγραμμα έγινε δεκτό με θέρμη από τη Γ.Σ και ανατέθηκε στους κ.κ. Συξέρη και Ζλατούδη, η προώθηση του στα Επιμελητήρια –Μέλη του ΕΟΑΕΝ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Συξέρης, με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη του ΕΟΑΕΝ, παρουσίασε και εισηγήθηκε τον Προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.



Πειραιάς 07/12/2018 ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Π.