Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

BATIKA: ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τις ΦΟΛΕΣ σε ΑΓΙΟ ΛΙΑ και ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ

ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τις ΦΟΛΕΣ σε ΑΓΙΟ ΛΙΑ και ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασίας, κατόπιν δωρεάς φιλόζωου της περιοχής μας, χορηγεί το ποσό των 1000 ευρώ σε όποιον συμπολίτη μας δώσει ασφαλείς πληροφορίες για το ποιος έριξε τις φόλες που σκότωσαν περίπου 12 γάτες στον Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών. Επίσης, για όποιον σκότωσε με φόλες 4 γάτες κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μέσα στο χωριό. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 792943 και Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως: 2734022111. Θα τηρηθεί πλήρης ανωνυμία.
 Φιλοζωικός Σύλλ Μονεμβασίας
 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 4/2020 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ







BATIKA:Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση του δρόμου Νεάπολης-Παλαιόκαστρου


Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί τους κατοίκους της Δ.Ε. Βοιών ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΛΙΜΑΝΙ  ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ του Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 182.648,21 €.
Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Σ.Α.Ε.Π 526 της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Συντήρηση–επισκευή–βελτίωση συγκοινωνιακών έργων Π.Ε Λακωνίας» και από πόρους του Δήμου ύψους 388.000,00 €.
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης διατομών, τεχνικών έργων, τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού σε μήκος 1.700 μ. μέσου πλάτους 5,00 μ., καθώς και κατασκευή χαμηλού στηθαίου προστασίας από οπλισμένο σκυρόδεμα τόσο στην εσωτερική πλευρά (βραχοπαγίδα), όσο και στην εξωτερική πλευρά του δρόμου.
Το εν λόγω έργο θα συμβάλει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και στο λιμάνι και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με θετικές επιπτώσεις στο τοπικό εισόδημα.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Άδειες παραγωγής σε αιολικά πάρκα. Παρέμβαση Δημάρχου στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας



Με παρέμβασή του μέσω επιστολής, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενημερώνει σχετικά με τις άδειες παραγωγής αιολικών πάρκων τον Υπουργό Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τους Υφυπουργούς κ.κ. Δημήτριο Οικονόμου και Γεράσιμο Θωμά, καθώς και την Γεν. Γραμ. κα Αλεξάνδρα Σδούκου.
Εστιάζοντας γεωγραφικά στην χερσόνησο του Μαλέα σημειώνει  ότι τα αδειδοτημένα αιολικά πάρκα αφορούν συνολικά  170 ανεμογεννήτριες και αναφέρει χαρακτιριστικά ότι: “Όλες οι ανεμογεννήτριες σχηματίζουν στην κορυφογραμμή ένα τείχος σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων, το οποίο θα είναι άμεσα ορατό και από τις δύο πλευρές της οροσειράς έως τον Κάβο Μαλέα. Κάτω απ’ αυτές υπάρχουν 25 Κοινότητες και οικισμοί, που κατοικούνται, βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τις ανεμογεννήτριες και κάποιες απ’ αυτές απέχουν λιγότερο από 500 μέτρα.”
Αναφέρεται επίσης στην σπουδαιότητα του οικοσυστήματος της χερσονήσου του Μαλέα, περιλαμβάνοντας σημεία θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αξίας, κηρυγμένο Καταφύγιο Άγριας Ζωής, το διάσημο Σπήλαιο της Καστανιάς, τον υδροβιότοπο της λίμνης Στρογγύλης, και το Απολιθωμένο Δάσος.
Τονίζει ότι ο Δήμος έχει επιλέξει για την περιοχή αυτή, ήπια τουριστική ανάπτυξη με προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος” και επισυνάπτει την αριθ. 253/2019 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε αρνητικά για τη χωροθέτηση ΑΠΕ στη Δ.Ε. Βοιών (χερσόνησος Μαλέα), καθώς και χάρτη της περιοχής όπου η υπηρεσία τοποθέτησε τα αιολικά πάρκα, από όπου φαίνεται το παράλογο της χωροθέτησης.
monemvasia.gov.gr

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας
Κυθήρων και Αντικυθήρων
Διεύθυνση : Κύθηρα 80100
Τηλεφ/Fax : 27360 – 31338
email : eepka@otenet.gr 





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Η ΕΕΠΚΑ ανακοινώνει, ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων που ελήφθη χθες (25-02-2020) παρακαλούμε όπως εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και όχι πέραν του τριμήνου οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στα σημεία που σύμφωνα με το τοπογραφικό της ΡΑΕ που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στις θέσεις «Ξηβούνι», «Μερμηγκάρη», «Φοινικίες», «Κροτήρι – Κεφαλάκια», της Νήσου Κυθήρων, προσκομίσουν στην Εγχώριο τίτλους ιδιοκτησίας, τοπογραφικό και καταγραφή στο κτηματολόγιο προκειμένου ελεγχθούν από τους νομικούς μας συμβούλους. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΒΕΝΑΡΔΟΣ

4η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.




ΠΗΓΗ


4η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 16.00 στην αίθουσα του Κυθηραικού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων υπό την προεδρία του Στάθη Εμμανουήλ, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: την ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες στα Κύθηρα. Παρόντες ο Δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι αντιδήμαρχοι Κομηνός Γιώργος, Παναγιώτης Ζαντιώτης και Σούγιαννης Χαράλαμπος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κατσανεβάκης Ιωάννης, Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου, Καλλίγερος Δημήτριος, Καψάλης Κωνσταντίνος, από την πλειοψηφία και οι Παναγόπουλος Δημήτριος, Μεγαλοκονόμος Στυλιανός, Μαγουλάς Νικόλαος, Γεωργιλάς Παρασκευάς, Κοντολέων Δημήτριος, Τριφύλλης Εμμανουήλ και Διδυμιώτης Γεώργιος, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. TSIRIGOTV-PHOTO CERIGO ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2736031226 & 6944699629 email: valerios@otenet.gr https://www.facebook.com/PhotoCerigo-... https://www.facebook.com/groups/42369... http://www.tsirigotv.gr/ https://www.facebook.com/pages/Tsirig...

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ:ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-02-20


Ο Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποια είναι τα συμπτώματα


Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά. Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:
Καταρροή
Πονόλαιμο
Πυρετό
Βήχα
 
Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως: 
 Πνευμονία
Δυσκολία στην αναπνοή

Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου. 

 parapolitika.gr

Κατάθεση Ερώτησης για τον Αποκλεισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 26/2/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κατάθεση Ερώτησης για τον αποκλεισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού»

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 26/02/2020 Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Αποκλεισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά από τις προσλήψεις προσωπικού».
Στην ερώτηση που απευθύνεται προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής, μεταφέρει την ανησυχία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, για τη μη συμπερίληψη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που προβλέπει προσλήψεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.
Υπογραμμίζοντας πως, η πλήρωση των νομοθετημένων κενών θέσεων των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, ο κ.Μανωλάκος, ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εγκριθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τους επικείμενους διορισμούς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πολύτιμο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης
Όπως ενημερωθήκαμε από σχετική επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ Σεραφείμ, επίκειται επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μέσα από τον οποίο θα ακολουθήσουν προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, ανάμεσα σε αυτές τις Μητροπόλεις δεν συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη Πειραιά παρότι έχει ζητήσει κατά το παρελθόν πλήρωση δυο θέσεων.

Η Μητρόπολη Πειραιά, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων, αρκεί να
αναφερθεί πως καθημερινά σιτίζει 7.000 συμπολίτες μας, και ως εκ τούτου έχει αυξημένες λειτουργικές ανάγκες.

Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία που αρμόζει.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός

· Για ποιο λόγο έχει αποκλειστεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων που θα της επιτρέψουν να προσλάβει εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της και συνεχίζοντας απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό της έργο;

· Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να μπορέσει τελικώς η Μητρόπολη Πειραιά να συμπεριληφθεί στις Μητροπόλεις που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν σε σχετικές προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων;




Ο Βουλευτής,




Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΛΑΡΕΖΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Π.Σ.ΠΡΩΙΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΕΠΥΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Αγαπητοί μου συνάδελφοι και φίλοι,
Μετά από 33 χρόνια πορείας στο Πυροσβεστικό Σώμα ο επαγγελματικός μου κύκλος Ολοκληρώθηκε.
Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι από την ακριτική Λήμνο έως τα Κύθηρα, το ΑΠΣ, την Αττική, και την Πελοπόννησο γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις, πρόοδο, δημιουργικότητα, αλλά & πολλές δυσκολίες.
Ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1988 με την κατάταξή μου στο Π.Σ. έως την 10-02-2020 που με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου κρίσεων, κρίθηκα Υποστράτηγος του Π.Σ. Ευδοκίμως Τερματίσας την σταδιοδρομία μου.

«Δεν είμαι πλέον μάχιμο & ενεργό μέλος του Π.Σ. , αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης και αυτό είναι το σημαντικό ».
Νοιώθω πανευτυχής που σε όλο αυτό το ταξίδι έζησα και γεύτηκα τις κοσμογονικές αλλαγές που επήλθαν στο Π.Σ., ιδιαίτερα με την ανάληψη της ευθύνης της δασοπυρόσβεσης το 1998 οι οποίες έφεραν μεγάλη πρόοδο & ευημερία στο Π.Σ. τοποθετώντας το, στο υψηλότερο σκαλοπάτι στην συνείδηση της κοινωνίας αλλά και της κοινής γνώμης.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους συναδέλφους μου ανεξάρτητα τον βαθμό & την θέση τους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες , τα ΜΜΕ , Εθελοντές καθώς όποιον συνέδραμε με ανιδιοτέλεια στο Π.Σ.
Ευχαριστώ την πολιτεία που τα τελευταία χρόνια μου εμπιστεύτηκε την Διοίκηση της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου.
Ειδική Μνεία και ευχαριστίες στους Άξιους Συνεργάτες μου της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου που με επαγγελματισμό τόλμη & αυταπάρνηση συνέβαλαν τα μέγιστα κατά την αντιμετώπιση δύσκολων κρίσεων καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας μου στο Τιμόνι της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα Δημοσίως να Ευχαριστήσω την Οικογένεια μου για την αγάπη την στήριξη & την υπομονή που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τους Γονείς μου που από τα πρώτα βήματα στην ζωή μου με ανάθρεψαν με Αξίες Ιδανικά Δημοκρατία, θυμίζοντας πάντα, πως στην ζωή κερδισμένος είναι αυτός που πορεύεται με υπομονή και ταπεινοφροσύνη.
Αποτίω Φόρο Τιμής στους Ήρωες συναδέλφους μου που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προκειμένου να προασπίσουν και να προστατέψουν τη ζωή, την περιουσία των πολιτών αλλά και του κράτους.
Σε ολόκληρη την πορεία μου στο Π.Σ. παρέμεινα σταθερός στις αρχές, και τις αξίες μου, τα ιδανικά μου, τιμώντας τον όρκο μου για την προσφορά μου στην κοινωνία, & τον άνθρωπο.
Γι αυτό φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί ολοκλήρωσα το ταξίδι φτάνοντας στην ΄΄Ιθάκη μου ΄΄.
Γιατί σημασία δεν είχε η ΄΄ διαδρομή ΄΄ αλλά το ΄΄ ταξίδι ΄΄. που πάντα ονειρευόμουν να είναι μακρύ με γνώσεις εμπειρίες & συγκινήσεις αλλά και με πολλά διδάγματα που θα με συντροφεύουν σε όλη μου την ζωή.

Σας ευχαριστώ!!

Με Εκτίμηση
Θεόδωρος Ι. Λαρέζος
Υποστράτηγος Π.Σ.