Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ.Καύση… κλαδιών «τέλος» - Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος


Απογόρευση οποιαδήποτε καύσης στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώσεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη, τίθεται σε ισχύ από 1η Μαϊου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου του 2019.
Κατά την αντιπυρική περίοδο, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από εδική άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Παρακαλούνται οι πολίτες  για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω Πυροσβεστικών διατάξεων.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών. Η βιοποικιλία και η ευεργετική παρουσία τους καθώς και η αισθητική τους είναι ανυπολόγιστης αξίας.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ¨facebook¨ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δημιουργήσαμε αυτή την ανοιχτή ομάδα για να υποστηρίξουμε το δικαίωμα όλων των πολιτών στην διασκέδαση και στην ψυχαγωγία χωρίς την αναγκαστική όχληση και την επιβάρυνση της υγείας που προκαλεί ο καπνός στους κλειστούς χώρους.
Θέλουμε να ζητήσουμε την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και των αρχών στα Κύθηρα πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα πολιτισμού και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.
Δείτε την ομάδα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο 

Ουρανοκατέβατη Προσγείωση στην Πραγματικότητα! Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα



ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ προσγείωση στην πραγματικότητα!
Με τη σημερινή φοβερή της ανακάλυψη για τις τουαλέτες του Καψαλίου, η παράταξη του κ. Παναγόπουλου, δείχνει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα της λειτουργίας των Δήμων, αν και κάπως καθυστερημένα. Την ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:
Καθόλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και κυρίως των αργιών (Μ. Παρασκευή, Νέα Δευτέρα), καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από υπαλλήλους και αιρετούς για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα στο νησί με έμφαση στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης εκτέλεσε καθήκοντα υπαλλήλου, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Τη Μ. Παρασκευή το πρωί, καίτοι αργία, ο ηλεκτρολόγος του Δήμου κ. Αθανασιάδης μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Καλλίγερο, φρόντισαν για την τοποθέτηση προβολέων στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου προκειμένου να μην ακυρωθεί η λιτανεία του Επιταφίου στο Φρούριο. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχος κ. Ζαντιώτης καθαρίζει τις τουαλέτες στο Διακόφτι καθώς ο προϋπολογισμός του ΔΛΤ δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συνεπώς δεν μπορεί ακόμα να συναφθεί η ετήσια σύμβαση καθαριότητας των τουαλετών στα λιμάνια (ανάμεσά τους και για το Καψάλι). Επειδή εμείς βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο και ποτέ μισοάδειο, ευχαριστούμε θερμά τους αιρετούς και υπαλλήλους που μέσα στις αργίες και την κούραση των ημερών, φρόντισαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την ύδρευση, την αποκατάσταση των λακούβων στον κεντρικό δρόμο κ.λπ. Βέβαια, πάντα υπάρχει περιθώριο για εθελοντισμό, από φορείς και συλλόγους, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλούς οικισμούς του νησιού μας όπου οι τοπικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι συνεργάζονται με το Δήμο και καλύπτουν οι ίδιοι την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τη συνακόλουθη αδυναμία των δημοτικών υπηρεσιών να καλύψουν το σύνολο του νησιού.
Να γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος ότι ως παράταξη και ως Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποδομές μας σε ένα τόσο μεγάλο νησί και με ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους στην καθαριότητα. Τον πληροφορούμε επίσης ότι μόλις πριν 15 ημέρες απολύθηκαν μετά από δικαστική απόφαση επιπλέον 2 υπάλληλοι του κρίσιμου τομέα καθαριότητας. Τον πληροφορούμε επιπλέον ότι οι Δήμοι δεν αποφασίζουν αυτόνομα για το προσωπικό που θα προσλάβουν και ότι οι εποχιακές προσλήψεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα λόγω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Συγχαίρουμε τον κ. Παναγόπουλο που άρχισε, κάπως καθυστερημένα βέβαια, να γνωρίζει τα Κύθηρα και τα προβλήματά τους. Για να ολοκληρωθούν οι γνώσεις του, θα πρέπει να μάθει τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, τις διαδικασίες για την πρόσληψή του και πολλά ακόμα για τα οποία – όπως έχουμε δηλώσει ξανά – είμαστε διατεθειμένοι να τον ενημερώσουμε. Εάν ενημερωθεί σωστά, ίσως να κατανοήσει και φυσικά να επαινέσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων και των αιρετών για να καλύψουν χώρους ευθύνης και υποδομές που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τριπλάσιο προσωπικό σε σχέση με το σημερινό. Κύριε Παναγόπουλε, καλώς ορίσατε στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα των νησιωτικών Δήμων!

https://kainourgiamera.gr/

Προσθήκη νέας εξέτασης στο Νοσοκομείο Κυθήρων, με στόχευση στο γυναικείο πληθυσμό.

Προσθήκη νέας εξέτασης στο Νοσοκομείο Κυθήρων, με στόχευση στο γυναικείο πληθυσμό.

"ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ", για την έγκαιρη διάγνωση της Οστεοπόρωσης και την ορθή αντιμετώπισής της.

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ.ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ


Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας,στην κεντρική πλατεία Ποταμού την Πέμπτη 2 Μαίου 2019 μετά τις 9 το βράδυ.
Θα μιλήσει ο Δήμαρχος Κυθήρων και εκ νέου υποψήφιος κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα

" Πρώτα ο άνθρωπος" ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!!! Δ/Τ

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η κατάσταση που βρίσκονταν στις 29/04/2019 οι δημόσιες τουαλέτες στο Καψάλι,ενός από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού μας. Επειδή αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, καλούμε την δημοτική αρχή να σφραγίσει άμεσα τους χώρους, προκειμένου να σταματήσει η δυσφήμιση για το νησί μας. Να προβεί άμεσα στην επισκευή και καθαρισμό τους εν όψει της τουριστικής περιόδου. 
Γι αυτό προφανώς ο κύριος Χαρχαλάκης αναφέρθηκε στον απολογισμό του ότι δεν πρόκειται να γίνουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού στο Μυλοπόταμο και στο Διακόφτι .
Όταν δεν μπορούν να καθαριστούν οι τουαλέτες στο Καψάλι, ασφαλώς και δεν περιμένουμε να κατασκευάσει και να συντηρήσει βιολογικούς σταθμούς.

Πρώτα ο άνθρωπος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




¨Almyra Restaurant¨Αγία Πελαγία.Καλή Πρωτομαγιά.Ανοίξαμε... και σας περιμένουμε

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε την Πρωτομαγιά στο κατάστημα μας και την ωραία Αγία Πελαγία.

 "ΑΛΜΥΡΑ" ΡEΣTOΡAN Η νέα προσέγγιση της γεύσης στην παραλία της Αγίας Πελαγίας ! Πάνω στη θάλασσα να νιώθετε την δροσιά της και η αλμύρα της να σας ταξιδεύει μέσα από γεύσεις που θα αναταράζουν τις αισθήσεις σας, μία νέα πρόταση στο καλό φαγητό σας περιμένει σε ένα καθαρό και άνετο περιβάλλον !! Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ σας περιμένουμε να απολαύσετε ποικιλία ορεκτικών ,δροσερές σαλάτες , γεύσεις θάλασσας , όπως γαριδομακαρονάδα ,ριζότο θαλασσινών, γαρίδες σαγανάκι ,χταποδάκι ψητό με Σαμπούκα , με ιδιαίτερες προσεγγίσεις που απογειώνουν την γεύση !! Πλούσιο μενού επίσης, με ποικιλία ποιοτικών κρεατικών , χοιρινό ψαρονέφρι,φιλέτο κοτόπουλο ,μοσχαρίσιο μπιφτέκι και φυσικά τα πιάτα της ημέρας που θα απολαύσετε με την παγωμένη μπύρα ,καλό ντόπιο κρασί με ονοματεπώνυμο και διάφορα αναψυκτικά. Επειδή το καλό φαγητό είναι αυτό που πρέπει να απολαμβάνετε χωρίς άγχος ,φροντίσαμε το σέρβις να είναι άψογο από επαγγελματίες του είδους, γιατί για μας η εξυπηρέτηση έχει την ίδια σημασία με την γεύση και την ποιότητα! "ΑΛΜΥΡΑ " ΡΕΣΤΟΡΑΝ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ Η ΓΕΎΣΗ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ! Διεύθυνση καταστήματος Μανώλης Καλοπαίδης Τηλ. επικοινωνίας 2736033513 - 6974316830
Almyra Restaurant

















13ος ΔΡΟΜΟΣ ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ


Βοϊδονικόλας: Κανένα χρίσμα από τη ΝΔ στους υποψηφίους δημάρχους στα νησιά του Αργοσαρωνικού


Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Α΄Πειραιά και Νήσων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Α' Πειραιά & Νήσων, Ιωάννης Βοϊδονικόλας,ξεκαθαρίζει ότι κανένας υποψήφιος δήμαρχος από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, δεν έχει λάβει επίσημα, ή ανεπίσημα χρίσμα από την ΝΔ, για τις δημοτικές εκλογές.
 
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 
Σε συνέχεια πολλών οχλήσεων από μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας από τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κανένας υποψήφιος Δήμαρχος σε νησί του Αργοσαρωνικού, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, δεν έχει λάβει το χρίσμα ή τη στήριξη του κόμματος για τις Δημοτικές εκλογές.
 
Χριστός Ανέστη!
 
Εύχομαι σε όλους σας και σε κάθε έναν ξεχωριστά υγεία, πρόοδο και ευτυχία.
 
Χρόνια πολλά!
 
Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ά Πειραιά & Νήσων