Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Τα επιχειρήματά μας θα αναλυθούν στο Δ.Σ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Από το πρόγραμμα Φιλόδημος έχουμε πάρει: 1.800.000€ για νέα ψηφιακά υδρόμετρα, 204.000€ για παιδικές χαρές, 165.000€ για μηχανήματα έργου, 16.900€ για τις αυλές των σχολείων. Σύνολο: 2.185.900€. Για τον Βιολογικό του Ποταμού να ρωτήσει ο κ. Φατσέας τα στελέχη της παράταξής του που φρόντισαν να μας αφήσουν μία μελέτη χωρίς έγκριση αποδέκτη, ενός έργου υπερκοστολογημένου και υπερδιαστασιολογημένου που δεν πρόκεΙται να αδειοδοτηθεί ΠΟΤΕ λόγω της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και επειδή η συγκεκριμένη μελέτη έχει πλέον ξεπεραστεί από τα νέα δεδομένα. Το ποσό των 300.000€ προκύπτει από την καλπάζουσα φαντασία του κ. Φατσέα, να μας πει από πού το βρήκε και ποιος του είπε ότι ο ΒΙΟΚΑ του Ποταμού θα κοστίσει τόσο. Τα έργα που εντάσσονται στον Φιλόδημο απαιτούν πλήρεις και πλήρως ώριμες και αδειοδοτημένες μελέτες και ο ΒΙΟΚΑ του Ποταμού ΔΕΝ είναι ώριμο έργο γιατί ο αποδέκτης ΔΕΝ αδειοδοτείται. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Φατσέα που έχει πλήρη μεσάνυχτα από την διαδικασία ωρίμανσης και χρηματοδότησης των έργων για την οποία θα φροντίσουμε να του κάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο απλή ανάλυση κάποια στιγμή. Αναζητούνται άλλες λύσεις για τις οποίες η συζήτηση δεν είναι της παρούσης. Το ποίοι άφησαν χρήματα και ΕΣΠΑ να χαθούν για το νησί είναι πασίγνωστο, η προηγούμενη προγραμματική περίοδος πέρασε αλλά δεν μας άγγιξε. Το ίδιο και τα ταμεία της Περιφέρειας. Το ίδιο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πάσα σύγκριση είναι τουλάχιστον αστεία. Βέβαια στη συνεδρίαση του ΔΣ για τον Προϋπολογισμό θα έχουμε και ορισμένες εκπλήξεις, μέχρι τότε υπομονή! Χρόνια Πολλά και προσωπικά ΔΕΝ θα συνεχίσω κανενός είδους τέτοια συζήτηση από εδώ. Τα επιχειρήματά μας θα αναλυθούν στο Δ.Σ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ο κ. Χαρχαλακης συνεχίζει τις πομφόλυγες του

Ο κ. Χαρχαλακης συνεχίζει τις πομφόλυγες του. Οι λόγοι που καταψήφισαμε τον προϋπολογισμό είναι πολύ σοβαρότεροι και θα τους αναλύσουμε κατά τη συζήτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην οικονομική επιτροπή  δεν γίνεται αναλυτική  συζητηση.  Όσον αφορά το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ας αφήσει τα ανέκδοτα και ας μας πει γιατί άφησε να εκπνεύσει το προγραμμα, γιατί ήταν αρνητικός, και έτσι χάθηκαν 300.000€ που ήταν για το βιολογικό του Ποταμού. Εμείς διαβάζουμε τις εφημερίδες, αυτός ο γνώστης γιατί άφησε να χαθούν τόσα χρήματα για ένα τόσο καίριο και επείγον έργο; Μήπως γνωρίζει από σκοπιμότητες; Για τα υπόλοιπα δεν ενδείκνυται μέσω του facebook, θα τα πούμε σε άλλους χώρους...
ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ


ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Στα σχεδόν 4,5 χρόνια της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής μόνο 2 ή 3 φορές έχει αναβληθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας και η μία από αυτές ήταν η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση (21-12). Η συνεδρίαση ζητήθηκε από το Δήμαρχο και η πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. έγινε τηλεφωνικά (ο νόμος προβλέπει πρόσκληση με κάθε πρόσφορο μέσο, προφανώς ΚΑΙ τηλεφωνικά). Η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, την οποία θεωρούμε άκρως δικαιολογημένη καθώς λόγω των εορτών των Χριστουγέννων πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι απουσιάζουν εκτός Κυθήρων. Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ είναι μέλος του Δ.Σ., ΔΕΝ έχει δικαίωμα ψήφου σε αυτό και ΔΕΝ υποχρεούται να παρίσταται στις συνεδριάσεις του. Πράγματα γνωστά άλλωστε.

Η ανάγκη της μείζονος μειοψηφίας και προσωπικά του κ. Φατσέα να εφεύρουν μυθεύματα προκειμένου να ενισχύσουν τη δεινότατη πολιτική τους θέση είναι προφανής. Επειδή αναβλήθηκε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. προπαραμονές Χριστουγέννων, θεωρούν ότι η παράταξή μας διαλύθηκε! Ευτυχώς βέβαια για τον τόπο, μόνο αυτό δεν ισχύει. Η παράταξή μας είναι ενωμένη όσο ποτέ και κυρίως ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ σε πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που ο κ. Φατσέας γνωρίζει αλλά προσπαθεί επιμελώς να αποκρύψει. Βέβαια ίσως η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του χθεσινού Δ.Σ., πού ξέρετε!
Χθες, όμως, εκτός από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπή που ενέκρινε το προσχέδιο του Δημοτικού Προϋπολογισμού του 2019, που αγγίζει τα 11,5 εκατομμύρια! Θυμίζουμε ότι το 2014 που παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ο Προϋπολογισμός ήταν 6.598.000€. Πάσα σύγκριση είναι περιττή. Εκεί λοιπόν, ο κ. Φατσέας (και η μείζων μειοψηφία συνολικά) καταψήφισε τον προϋπολογισμό με τις εξής αιτιολογίες: α) θεώρησε υπερβολική τη δαπάνη 40.000€ για τη συντήρηση του Δημαρχείου, αγνοώντας τα τεράστια προβλήματα που έχει το κτήριο επειδή κατασκευάστηκε σε 2 διαφορετικές φάσεις και με 2 διαφορετικούς εργολάβους, β) θεώρησε υπερβολική τη δαπάνη 100.000€ για τις βλάβες της ύδρευσης, αγνοώντας ότι η παλαιότητα του δικτύου γεννά διαρκώς προβλήματα που η δαπάνη αποκατάστασής τους είναι μεγάλη, γ) επέμενε ότι ο Δήμος "μπορεί" να βάλει ποσό 1.800.000€ (!!!) για το Φράγμα των Οχελλών, αγνοώντας πλήρως ότι τα έργα της ύδρευσης χρηματοδοτούνται κατά το νόμο ΜΟΝΟ από τα αντίστοιχα ανταποδοτικά έσοδα και το συγκεκριμένο ποσό του 1.800.000€, είναι σχεδόν διπλάσιο από τα αντίστοιχα έσοδα. Και μάλιστα επέμενε ότι "θα πάρουμε λεφτά από το Φιλόδημο" αγνοώντας επίσης ότι τα έργα εντάσσονται στον Προϋπολογισμό μόνο όταν υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης και φυσικά όχι επειδή ο κ. Φατσέας διάβασε στο ίντερνετ ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται "Φιλόδημος" και το οποίο χρηματοδοτεί Δήμους. Βέβαια στην ψήφιση του Προϋπολογισμού στο Δ.Σ. θα μας πει και άλλα τέτοια "επιχειρήματα", όμως ας είναι προετοιμασμένος καλύτερα γιατί θα υπάρξουν και ορισμένες εκπλήξεις! Για έναν αιρετό που βρίσκεται στα δημοτικά έδρανα 8 χρόνια, άγνοια τέτοιων πραγμάτων ΔΕΝ συγχωρείται.
Εμείς ευχόμαστε στην Μείζονα Μειοψηφία Καλά Χριστούγεννα και τους παρακαλούμε να κάνουν υπομονή ολίγων μόνο ημερών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δική μας παράταξη είναι διαλυμένη ή όχι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ.ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσίασε χθες η δημοτική πλειοψηφία. Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά να προσέλθουν στις 14.00 σε έκτατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για πολύ σοβαρό και επείγον θέμα του Δήμου. Ωστόσο από τους δέκα δημ. Συμβούλους της πλειοψηφίας παρέστησαν μόνο οι τρεις. Άφαντος επίσης και ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος κ. Ζαντιώτης. Ο δε δήμαρχος απαξίωσε να βγει από το γραφείο του και να έλθει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να δώσει εξηγήσεις, παρά τις επίμονες οχλήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτή είναι η κατάσταση, παρά τις περί του αντιθέτου πομφόλυγες(σαπουνόφουσκες!) του κ. Χαρχαλάκη.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στον Ποταμό ( ΦΩΤΟ)


Τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας εορτάζει η εκκλησία μας σήμερα 22 Δεκεμβρίου.
Στον ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Ποταμού τελέστηκε  το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου Εσπερινός, και το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Σεραφείμ και των Ιερέων των ενοριών Ποταμού,Καραβά, και Αγίας Πελαγίας.
Την Αγία τίμησαν όπως κάθε χρόνο  με την παρουσία τους  πολλοί κάτοικοι των γύρο περιοχών.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα και τσίπουρο.
Χρόνια Πολλά στις Εορτάζουσες και τους Εορτάζοντες.
ADELIN 107,3 FM 

ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ: Η καταγωγή της Αγίας Αναστασίας, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η εκκλησίας μας σήμερα 22 Δεκεμβρίου, ήταν από την Ρώμη. Ο πατέρας της Αγίας Αναστασίας ονομαζόταν Πραιτεξτάτος και ήταν Ρωμαίος πατρίκιος ενώ την μητέρα της την έλεγαν Φαύστα. Η Αναστασία διακρινόταν για την ομορφιά του σώματος, τη μόρφωση, το άμεμπτο ήθος και τη σωφροσύνη της.



 Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, άρχοντα των Ρωμαίων και φανατικό ειδωλολάτρη. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο λόγο του Χριστού και έλαβε το Θείο Βάπτισμα.
Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του ανδρός της, τη χριστιανική της πίστη βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν πενιχρά και μετέβαινε στις φυλακές πηγαίνοντας τροφή και χρήματα. Γι’ αυτό ονομάστηκε «Φαρμακολύτρια».
Όταν έμαθε ο Ποπλίωνας τη δράση της Αγίας, εξοργίστηκε. Αρχικά προσπάθησε να την μεταπείσει με συμβουλές.
Όμως, η Αγία Αναστασία παρέμενε ακλόνητη στην πίστη της ακόμα και όταν την κακοποίησε.
Αυτή η επιμονή της, εξόργισε τον Ποπλίωνα και την κατέδωσε στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, ο οποίος διέταξε την φυλάκισή της. Επειδή εξακολουθούσε να υμνολογεί τον Κύριο, ο Διοκλητιανός διέταξε τον βασανισμό της.
Τελικά η αγία Αναστασία παρέδωσε το πνεύμα της στην πυρά το 290 μ.Χ.
Μέρος της Κάρας της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Μέρος της Κάρας και ένας εκ των ποδών βρίσκονται στην ομώνυμη Μονή Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Η δεξιά και μέρος του αριστερού ποδός της Αγίας βρίσκονται στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Ένα δάκτυλο χεριού με σάρκα της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους. Μια εκ των χειρών της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, ενώ απότμημα της δεξιάς χειρός της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κύκκου Κύπρου.
https://www.ekklisiaonline.gr






















*Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ* ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ ΜΗΤΑΤΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ