Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Δεσποτική η πρακτική του Δημάρχου της Σπάρτης στον Δήμο Ευρώτα μέσω της ΑΜΚΕ-ΜΚΟ

Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Δεσποτική η πρακτική του Δημάρχου της Σπάρτης στον Δήμο Ευρώτα μέσω της ΑΜΚΕ-ΜΚΟ

Απέναντι στους Illuminatus έχουμε λόγο κι εμείς (γραφικοί, οπορτουνιστές, λαϊκιστές κλπ).
**********************************
Με αφορμή την ανακοίνωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Σπάρτης ορισμού υπεύθυνης – συντονίστριας για τη δημιουργία νέας υπηρεσίας στα πλαίσια της λειτουργίας της Αναπτυξιακής ΑΜΚΕ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, που απλά θα φέρει το όνομα Δίκτυο Τουριστικών Επιχειρήσεων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, επιβεβαιώνει την θέση – άρνηση μου για την ύπαρξη αυτού του μορφώματος.
Κατ’ αρχήν η απόφαση για μια τέτοια θέση ΔΕΝ είναι αρμοδιότητας του Δημάρχου ή του αρμοδίου αντιδημάρχου Σπάρτης, αλλά της υπάρχουσας θεσμικής οντότητας της ΑΜΚΕ και των οργάνων της (Καταστατικό ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ Οργανωτική Δομή Άρθρο 12 :Όργανα [α] Η Γενική Συνέλευση, [β] Το Διοικητικό Συμβούλιο [γ] Η Ελεγκτική Επιτροπή [δ] Ο Πρόεδρος του ΔΣ – Εκπρόσωπος [ε] Ο Διαχειριστής. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ Ομάδες Εργασίας - Επιτροπές Διαχείρισης Έργων – Προσωπικό Άρθρο 19 Ομάδες Εργασίας 1] Στα πλαίσια λειτουργίας του Δικτύου δύνανται να συγκροτούνται Ομάδες Εργασίας ανά θεματική ενότητα και ανά περιοχή παρέμβασης).
Αν εκφραζόταν ως πρόθεση της δημοτικής αρχής της Σπάρτης προς το Δ.Σ της ΑΜΚΕ – ΜΚΟ,δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όμως η de facto απόφαση και μάλιστα δημόσια ανακοίνωση – απόφαση για μια ακόμα φορά απηχεί τις προθέσεις του Δημάρχου της Σπάρτης για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του μορφώματος. Φυσικά η θεσμική συγκρότηση αυτής της ΜΚΟ (75% του Δήμου Σπάρτης, 15% Δήμος Ευρώτας, 10% της Αναπτυξιακής του ΠΑΡΝΩΝΑ) επιτρέπει δεσποτικές συμπεριφορές αποκλειστικά κατά του Δήμου Ευρώτα.
Ένας χρόνος θεσμικής συγκρότησης και δομικής λειτουργίας της παρουσίας του Δικτύου Διαδημοτικής Συνεργασίας – Ανάπτυξης των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα (ΑΜΚΕ) είναι ανύπαρκτη και αυτό είναι φυσικό γιατί:
- Δεν υπάρχει προσωπικό και τεχνογνωσία για υλοποίηση των ελάχιστων μεγαλόπνοων στόχων που περιγράφονται στο καταστατικό και αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την Σπάρτη. Από τους 31 στόχους πέραν των γενικών αναφορών για τον αγροτουρισμό και τον ποταμό Ευρώτα δεν υπάρχει λέξη, για την πιστοποίηση και λειτουργία του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, το Βυζαντινό Γεράκι, το Λυκοβουνό ,το Αρχαίο Έλος, το Παλαιομονάστηρο, τον Κροκεάτη λίθο, το Γκιότσαλι, του κάτω ρου -Δελταϊκού Ευρώτα κ.ά, δηλαδή την διαχρονική μας ιστορία και τον πολιτισμό και την αγροτοδιατροφική ανάπτυξη.
- Η συγκρότηση μελετών για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στο ΠΕΠ Πελοποννήσου δεν μπορούν να υλοποιηθούν ,παρά μόνο με την προσφιλή μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων (!).
- Οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν δεν θα έχουν αναφορά στο ΑΣΕΠ με ότι αυτό σημαίνει (!).
- Η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο των υπέρτατων οργάνων δηλαδή των δημοτικών συμβουλίων, που η μόνη τους αρμοδιότητα (Ο.Ε) είναι να την χρηματοδοτούν (!).
- Για την επίτευξη των στόχων του ,ο Δήμος Ευρώτα (κατά την εκτίμηση μου),δεν είχε ανάγκη αυτή την ΜΚΟ και μάλιστα ως φτωχός συγγενής με 1 μέλος στο Δ.Σ. Υπάρχουν οι θεσμοί κυρίως η Κοινωφελής Επιχείρηση , το ΝΠΔΔ ,αλλά και η συμμετοχή στα δίκτυα ,όπως στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» κλπ, να υλοποιήσουν τους όποιους αναπτυξιακούς στόχους.
Ο τρόπος που βλέπει ο Δήμαρχος της Σπάρτης την συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα έχει αποδεικτικά στοιχεία όπως π.χ ενώ υπήρχε η θεσμική οντότητα του Δικτύου των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα (ΑΜΚΕ), προτίμησε να υπογράψει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη – ανάπτυξη του ποταμού Ευρώτα εντός της γεωγραφικής ενότητας της Σπάρτης , που μάλιστα εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί…. Για το υπόλοιπο κομμάτι του Ευρώτα φυσάει αδιαφορία!!!
Για το αεροδρόμιο στο ΠΥΡΙ ,γιατί ο αξιότιμος Δήμαρχος της Σπάρτης δεν προέκρινε αυτό το εταιρικό σχήμα (ΜΚΟ) μιας σ’ αυτή την γεωγραφική ενότητα υπάρχουν έννομα συμφέροντα και ιστορικές – πατροπαράδοτες σχέσεις των Δαφνιωτών πολιτών του Δήμο Ευρώτα; Τι τον ενοχλούσε στο προγραμματικό του σχέδιο – αν υλοποιηθεί – η συνεκμετάλλευση με τον Δήμο Ευρώτα;
Αυτή την δεσποτική συμπεριφορά του Δημάρχου της Σπάρτης απέναντι στην ΑΜΚΕ – ΜΚΟ μπορεί να την ανακόψουν Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο.Με πολιτική βούληση , σθένος και αποφασιστικότητα αξιώνοντας κατ’ αρχή σεβασμό στην υπάρχουσα δομή, και στην συνέχεια ανατροπή αυτής της ετεροβαρούς – λεόντειας συμφωνίας , βλαπτικής όπως φαίνεται για τα συμφέροντα του Δήμου Ευρώτα. Αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά και αποδεκτά υπάρχει και ο δρόμος της αποχώρησης από αυτό το σχήμα, όπως προβλέπεται από το ψηφισθέν καταστατικό.
Μια τέτοια αποφασιστική στάση θα έχει την απόλυτη στήριξη της Κοινωνίας του Δήμου Ευρώτα.
Και ως επιμύθιο, μπορεί ο αξιότιμος Δήμαρχος της Σπάρτης να ασκεί την όποια πολιτική θέλει και κρίνεται από τους συνδημότες του, όπως και να κάνει μπάνια διαφημίζοντας την καθαρότητα των ποταμών της Περιφέρειας τους , αλλά όσον αφορά την δική μας Περιφέρεια, είναι προτιμότερο να γίνει σεβαστοί οι ποταμοί ιδρώτα που χύνουν οι συμπολίτες μας ,στα χωράφια και σε κάθε χώρο εργασίας ,με μια κατά πλειοψηφία άνεργη νέα γενιά ,που μάχονται για ‘’να τα φέρουν βόλτα’’, και να πληρώσουν μεταξύ των άλλων τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου και τους φόρους τους , που ένα μικρό μέρος χρηματοδοτεί αυτή την ΑΜΚΕ – ΜΚΟ.
Νομίζω σ’ αυτή την θεσμική παρτίδα το δόγμα ‘’ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ’’ τουλάχιστον δεν είναι πολιτικά τίμιο…. Νομίζω;;;;
Αλήθεια την αντιπολίτευση του Δήμου Ευρώτα την ενδιαφέρουν τέτοιας φύσεως θέματα ή….
Ο Δήμος έχει το status για μια δίκαιη και τουλάχιστον ισοδύναμη μεταχείριση.
Ας το τολμήσουν τώρα όλοι μαζί ως θεσμικοί εκπρόσωποι του Δήμου μας!!!



ΠΟΛΛΑ ΤΑ ¨ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ¨ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΞΕΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΠΕΥΚΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση-καλλιέργεια φυτειών κάνναβης

Συνελήφθησαν -2- μέλη της

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -300- δενδρύλλια κάνναβης, -300- γραμμάρια κλώνοι κάνναβης, εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και της υδροδότησης και το χρηματικό ποσό των -3.090- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή του Μαραθώνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 22-6-2021 σε δασώδη δύσβατη περιοχή του Μαραθώνα στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 29 ετών, καλλιεργητές- μέλη του εγκληματικού κυκλώματος. Έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και έτερο μέλος της οργάνωσης, 35χρονος αλλοδαπός.

Στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων επιδιδόμενων στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών με τη δράση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, κατελήφθησαν τα μέλη να έχουν εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένη φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με -300- δενδρύλλια κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους, με τους συλληφθέντες να είναι επιφορτισμένοι με την εγκατάσταση-καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τον 35χρονο κατηγορούμενο να έχει αναλάβει την επιτήρηση και τη λήψη μέτρων προφύλαξης της εγκατάστασης της φυτείας.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή, τη σύσταση της πλήρως εξοπλισμένης φυτείας εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν στις -270.000- ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -300- δενδρύλλια κάνναβης
  • -300- γραμμάρια κλώνοι κάνναβης,
  • εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας
  • το χρηματικό ποσό των -3.090- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.












ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:Κύθηρα - Καψάλι - 1963

 

ΠΗΓΗ 

The Great Greek Big Blue - G2B2

Φώκια μονάχους βγήκε στην παραλία Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Μονεμβασίας


Μια φώκια του είδους μονάχους-μονάχους εμφανίστηκε το Σάββατο 19/6 στην παραλία Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Μονεμβασίας.

Άμεσα, εθελοντές του συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή» έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν τους λουόμενους από το νερό για την ασφάλειά τους. Οι εθελοντές του συλλόγου, που είχαν  επικοινωνία με τον «ΑΡΙΩΝ» η οποία ειδοποίησε τη «MOm» (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία Μεσογειακής Φώκιας), έμειναν ως το σούρουπο με τους κολυμβητές έξω από το νερό, χωρίς η φώκια να ξαναεμφανιστεί. «Πιθανόν η φώκια να απομακρύνθηκε από την περιοχή και να μην ξαναεμφανιστεί στα ρηχά, πιθανόν όμως και να ξαναεμφανιστεί κάποια από τις επόμενες ημέρες», επισημαίνει η «Τουλίπα Γουλιμή». Σε αυτή την περίπτωση, αν οι λουόμενοι διαπιστώσουν την παρουσία της στα ρηχά, γίνεται σύσταση οι λουόμενοι και ειδικά τα παιδιά να βγουν αμέσως από το νερό και σε κάθε περίπτωση να κρατηθούν μακριά από το ζώο, είτε αυτό είναι στα ρηχά, είτε βγει στην άμμο. Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή», «το ζώο μπορεί να είναι άρρωστο ή να θέλει να ξεκουραστεί. Παρότι δεν είναι επιθετικά ζώα ακόμη και με τέτοιες προθέσεις η επαφή μαζί του είναι πολύ επικίνδυνη, γι’ αυτό κρατιόμαστε μακριά δεν το ενοχλούμε και αμέσως ειδοποιούμε: το Λιμεναρχείο, τη “MOm” ή τον Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή» στα τηλέφωνα 6977887292 και 6948525841».

.lakonikos.gr

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

 

Φωτό από την καταστροφή που υπέστη η αίθουσα της Συνόδου από το καυστικό υγρό που έριξε ο αδίστακτος ιερωμένος.

Δεν υπήρξαν μόνο ανθρώπινα θύματα- οι έξι Μητροπολίτες και  ένας κληρικός-
από την επίθεση που έγινε χθες στα μέλη του Δευτεροβάθμιου Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου από τον αδίστακτο καθηρημένο κληρικό αλλά υπήρξαν και πολλές υλικές ζημιές.
Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά την αίθουσα όπου συνέβησαν  τα επεισόδια.
Οι φωτό δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και αποδεικνύουν περίτρανα το μένος του δράστη! Είναι τραγικό και μόνο ως θέαμα!








Αγρίνιο: Γυναίκα έριξε χλωρίνη στο σύζυγό της – Νοσηλεύεται τραυματισμένος στο πρόσωπο

Νέο περιστατικό με χρήση καυστικού υγρού στο Αγρίνιο. Στην διάρκεια ενδοοικογενειακής διένεξης, γυναίκα πέταξε δοχείο με χλωρίνη στον σύζυγό της. Άγνωστο πως, το δοχείο άνοιξε και ο σύζυγος τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη στo χωριό Παραβόλα Αγρινίου. Ο σύζυγος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Έχει υποστεί ελαφρά βλάβη στα μάτια. Για την επίθεση πιθανώς θα σχηματιστεί δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου.

Πηγή: ert.gr

ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ


 


ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Τοπικός Πρόεδρος Ιωάννης Χλαμπέας:

Τοποθετήθηκε και η δεξαμενή για τα καμένα τηγανόλαδα των νοικοκυριών στο λιμάνι δίπλα στον κάδο της ανακύκλωσης του γυαλιού

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ (59) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 59 δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης

Συνελήφθησαν  (23.06.202) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  (23.06.2021) το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των δύο αλλοδαπών και σε εξωτερικό χώρο, όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται και κατασχέθηκαν πενήντα εννέα (59) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,20 μέτρων. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 γραμμάρια κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.



ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:EIXE ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕ (2) ¨ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ¨ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Κ.Λ. Μυτιλήνης), για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω συνελήφθη στην περιοχή ''ΝΤΙΠΙ'' ν. Λέσβου, κατά την είσοδο του σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε να κατέχει μια πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου και ογδόντα επτά δεκάτων του γραμμαρίου (1,87γρ.). Στη συνέχεια, σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί του αγροτεμαχίου, βρέθηκαν δύο (02) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 100cm έκαστο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Απειλεί με «ροζ» αποκαλύψεις ο ιερέας με το βιτριόλι;



Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη και όχι μόνο στην Ελλάδα, από την επίθεση με βιτριόλι ιερέα στην Μονή Πετράκη, κατά μητροπολιτών.

Όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την εγκληματική πράξη που υπερβαίνει σε θηριωδία ότι άλλο έχουμε δει στον χώρο της εκκλησίας. Τις τελευταίες ώρες έρχονται στο φως πληροφορίες σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του δράστη, γεγονός όμως που δεν πείθει τους αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, καθώς οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν πρόσφατα, ενώ η έκνομη δράση του ιερέα είναι πολυετής.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, ποιοι τον κάλυπταν τόσα χρόνια και γιατί.

Η ανάρτηση – φωτιά του εγκληματία ιερέα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο ιερωμένος είχε κάνει αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, στις οποίες έκανε αναφορά για «κατάθλιψη». στις 14 Απριλίου έγραψε στο προφίλ του: «Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας, τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω, γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία».

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος ότι εκφράσεις όπως «φουστάνια», ήμουν «πάπλωμα για όλους» και «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία», παραπέμπουν σε κάποιου είδους ροζ «εκβιασμό».

Πράγμα που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

newsbreak.gr

Η Επανάσταση του 1821 στον Πειραιά και την Νησιωτική Ελλάδα

Επιστημονικό συνέδριο από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου και του Πανεπιστημίου Πειραιά


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την- από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πειραιά- διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με θέμα "Η Επανάσταση του 1821 στον Πειραιά και την Νησιωτική Ελλάδα" στις 25 και 26 Ιουνίου.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, συμπληρώνοντας φέτος 40 έτη αδιάλειπτης παρουσίας στα πειραϊκά δρώμενα, δηλώνει ακόμη μία φορά παρών στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης του Πειραιά.
Τιμή, ευθύνη και πρόκληση ταυτόχρονα!

Θερμότατες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον Διευθυντή του Λυκείου κ. Μηνάογλου για την στενότατη συνεργασία, τη βοήθεια και την τεράστια συμβολή του στην προετοιμασία του εγχειρήματος.

To συνέδριο θα μεταδοθεί μέσω του youtube ακολουθώντας το link
Παρασκευή 25/6/2021: https://youtu.be/pVNbmvlIpRc
Σάββατο 26/6/2021: https://youtu.be/wcmxViWH0b8
Ακολουθεί το ακριβές πρόγραμμα του συνεδρίου:

Συνέδριο
Η Επανάσταση του 1821 στον Πειραιά και την Νησιωτική Ελλάδα

25 - 26 Ιουνίου 2021

Σύνδεσμοι παρακολούθησης
Παρασκευή 25/6/2021: https://youtu.be/pVNbmvlIpRc
Σάββατο 26/6/2021: https://youtu.be/wcmxViWH0b8

Πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

16:00 - 16:30 Προσέλευση-σύνδεση συνέδρων
16:30 - 17:00 Χαιρετισμοί
Κήρυξη έναρξης του Συνεδρίου

1η Συνεδρία
Προεδρείο: Γρηγόρης Χονδροκούκης - Χαράλαμπος Μηνάογλου

Απεικονίσεις του Αγώνα

17:00 - 17:20 Ειρήνη Ρώσσιου, Η Εικονογραφία ναυτικών μαχών του Αγώνα στις τέχνες: Απάνθισμα

17:20 - 17:40 Γιώργος Ναθαναήλ, Εικαστικές Αποτυπώσεις Επωνύμων και Ανωνύμων Αγωνιστών του 1821 από τις Σπέτσες, την Ύδρα και τα Ψαρά
17:40 - 18:00 Ευφροσύνη Τσακίρη, Επαναστατικά Παλίμψηστα ελληνικών νησιωτικών τόπων

18:00 - 18:20 Συζήτηση

2η Συνεδρία
Προεδρείο: Μαρία Μαντουβάλου - Χριστίνα Κοντογουλίδου

Πειραϊκή Λογιοσύνη και 1821

18:20 - 18:40 Αικατερίνη Τζάμου , Ο εν Πειραιεί θαλασσογράφος Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ζωγραφίζοντας τον Αγώνα

18:40 - 19:00 Ζαφείρης Νικήτας, Δύο Πειραιώτες δραματουργοί και η ιδεολογική χρήση της Επανάστασης

19:00 - 19:20 Ιουλιανή Βρούτση, Ο Παύλος Νιρβάνας και η Εθνική Παλιγγενεσία: από τους «αγνώστ[ους] ήρω[ας] του Ιερού Αγώνος» στον «γνωστό ρήτορα της 25ης Μαρτίου»

19:20 - 19:40 Συζήτηση
19:40 - 20:00 Διάλειμμα


Κεντρική Ομιλία
20:00 – 20:30 Γιώργος Πάλλης, Ο Πειραιάς και οι κοντινές του ακτές στα χρόνια της Επανάστασης. Το τοπίο και τα κτίσματα


Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

3η Συνεδρία
Προεδρείο: Μανόλης Βαρβούνης - Γιώργος Νικολάου

Ο Αγώνας στην θάλασσα

10:00 - 10:20 Αννίτα Πρασσά, Ο Ανδρέας Μιαούλης και ο ναυτικός αγώνας του ’21
10:20 - 10:40 Μαρίνα Μπάντιου, Η πρόσληψη της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στον ελλαδικό και διεθνή Τύπο
10:40 - 11:00 Κατερίνα Κουτουξιάδου, Η συμβολή εθνικών ευεργετών στον Απελευθερωτικό Αγώνα νησιωτικών περιοχών

11:00 - 11:20 Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Στρατηγικές πτυχές της Επανάστασης στη Θάλασσα: Προστασία Νήσων, Ασύμμετρη Ανταπόδοση και Ασφάλεια Γραμμών Ανεφοδιασμού

11:20 - 11:40 Συζήτηση

4η Συνεδρία
Προεδρείο: Στάθης Ευσταθόπουλος – Νάσια Μπάλτα

Τα Επτάνησα στον Αγώνα

12:00 - 12:20 Ορέστης Καππάτος, Κεφαλλήνες και Ιθακήσιοι στη Φιλική Εταιρεία
12:20 - 12:40 Πέτρος Πετράτος, Κεφαλονίτες μαχητές στεριάς και θάλασσας. Οι αδελφοί Νικόλαος, Παναγής και Χαραλάμπης Ιγγλέση

12:40 - 13:00 Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Αίγινα – Πόρος – Ζάκυνθος: Επιστολιμαία τεκμήρια και υπόρρητες σχέσεις στη τελευταία φάση του Αγώνα της Ανεξαρτησίας

13:00 - 13:20 Δήμητρα Παυλάκη, « Η υποστήριξη του Αγώνα από τα αγγλοκρατούμενα Κύθηρα. Ο απόηχος της Επανάστασης, μέσα από τον τοπικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1851

13:20 - 13:40 Συζήτηση

13:40 - 16:00 Διάλειμμα

5η Συνεδρία
Προεδρείο: Άγγελος Κότιος - Αιμιλία Θεμοπούλου

Η Ελληνική Επανάσταση στην Κρήτη και την Κύπρο

16:00 - 16:20 Χαρίκλεια Μπαλλή, Η Κύπρος στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας
16:20 - 16:40 Βασιλική Σελιώτη, Η επανάσταση του ’21 στον θεσμικό εκπαιδευτικό λόγο της Κύπρου
16:40 - 17:00 Μανώλης Πέπονας, Μια παράδοξη ετερότητα στην επαναστατική Κρήτη: η δράση των Σφακιανών
17:00 - 17:20 Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Γραμβούσα, το παλλάδιο της Κρητικής Ελευθερίας

17:20- 17:40 Συζήτηση

6η Συνεδρία
Προεδρείο: Κωνσταντίνος Μαλαφάντης – Αθανάσιος Φωτόπουλος

Τα νησιά στον Αγώνα

17:40 - 18:00 Μανόλης Βαρβούνης, Η Βιβλιογραφική τεκμηρίωση της Επανάστασης του 1821 στη Σάμο
18:00 - 18:20 Ιωάννης Μουρμούρης, Η Επανάσταση στην Σάμο: Από την Φιλική Εταιρεία στην Ηγεμονία της Σάμου 1814-1834
18:20 - 18:40 Μαρία Λιακάκη, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ - ΨΑΡΑ. Η συμμετοχή των Ψαριανών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821
18:40 - 19:00 Θεοφάνης Μαλκίδης, Η εξέγερση στη Σαμοθράκη και το Ολοκαύτωμα της 1ης Σεπτεμβρίου του 1821
19:00 - 19:20 Συζήτηση

19:20 - 20:00 Διάλειμμα

7η Συνεδρία
Προεδρείο: Άννα Ταμπάκη – Γιώργος Πάλλης

Η περιοχή του Πειραιά κατά την Επανάσταση του 1821

20:00 - 20:20 Στέφανος Μίλεσης, Η αναγνώριση των τοποθεσιών κατά την περίοδο των πολεμικών επιχειρήσεων του 1827 στον Πειραιά, μέσα από τις ιστορικές καταγραφές, τα ημερολόγια των αγωνιστών και άλλων ιστορικών εγγράφων
20:20 - 20:40 Αναστάσιος Μητσάς, Το τούρκικο νεκροταφείο στην Κοκκινιά
20:40 - 21:00 Μάριος Γαρέφος, Ακολουθώντας τα ίχνη του υποπρόξενου του
Βασιλείου της Νεαπόλεως στην Αθήνα Καίσαρα Βιτάλη
21:00 - 21:20 Χαράλαμπος Μηνάογλου, Ο Καραϊσκάκης, ο Τσώρτς και η μάχη του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

21:20 - 21:40 Συζήτηση

Συμπεράσματα Συνεδρίου

Επιστημονική Επιτροπή
• Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς
• Στάθης Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Π., Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής
• Γρηγόριος Χονδροκούκης, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος ΕΠΕΣ Π. Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
• Εμμανουήλ Βαρβούνης, Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, Καθηγητής Λαογραφίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
• Άννα Ταμπάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Θεάτρου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, Καθηγητής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Νάση Μπάλτα, Καθηγήτρια Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
• Γιώργος Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Nεώτερης Ελληνικής Ιστορίας (16ος - 19ος αι.), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
• Αιμιλία Θεμοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οθωμανικής Ιστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Μαρία Μαντουβάλου, δ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια των σχέσεων της Νεοελληνικής Φιλολογίας με την Αρχαία και την Βυζαντινή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Αθανάσιος Φωτόπουλος, δ. Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
• Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου, ΕΔΙΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
• Γραμματέας Επιστημονικής Επιτροπής: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ. Νεότερης Ιστορίας, Διευθυντής Π. Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Οργανωτική Επιτροπή
• Χαράλαμπος Μηνάογλου
• Χριστίνα Κοντογουλίδου
• Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης
• Παναγιώτης Καλαβρός
• Μιλτιάδης-Παναγιώτης Κλαπαδάκης
• Ολυμπία Μαρουλάκη
• Ασημίνα Γανωτοπούλου

ΑΓΡΙΝΙΟ:Συνελήφθη ιερέας για παιδική πορνογραφία!

Σοκ προκαλεί στο Αγρίνιο η είδηση της σύλληψης 49χρονου ιερέα της πόλης για πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, στον υπολογιστή του ιερέα βρέθηκε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και συγκεκριμένα φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

usay.gr

Μονή Πετράκη: Σύριγγες, ναρκωτικά και απειλές με δανεικά και αγύριστα – Νέα στοιχεία για τον ιερέα που έριξε καυστικό υγρό

Ο ιερέας πρωταγωνιστής στην επίθεση μίσους με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη, είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του, ουκ ολίγες φορές. Στη Βέροια θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα…

Για το προφίλ του 37χρονου που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη καθώς και για την συμπεριφορά που είχε όσο ήταν ιερέας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής.

Όπως εξήγησε, ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος. «Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.

Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.

Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Στις 31 Μαΐου 2015, ήταν ο πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο του ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα, αρέσκονταν να δέχεται και να φιλοξενεί νεαρά αγόρια, ως «ποίμνιο». Στα πρωτοφανή επεισόδια, τον Μάιο του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση….

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ

ΦΩΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ

Ιωάννης Χλαμπέας Τοπικός Πρόεδρος:

Τα μαγαζιά πλέον πρέπει να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους στο λιμάνι εκεί έχει οριοθετηθεί ο χώρος για αυτούς ευχαριστώ!!!!!


Δήμαρχος Κυθήρων:

Όπως σωστά ανέφερε ο τοπικός Πρόεδρος, τα απορρίμματα των καταστημάτων θα πρέπει να πηγαίνουν στους κάδους στο λιμάνι, διότι εκεί συμφωνήθηκε προκειμένου να μην υπάρχει συσσώρευση κάδων στην αμιγώς τουριστική περιοχή του οικισμού. Εξάλλου είναι αδύνατον να έχουμε κάδους κάθε 10 και 20 μέτρα. Οι φωτογραφίες αυτές δεν αποδεικνύουν ΤΙΠΟΤΑ, ειδικά αν έχουν ληφθεί ΠΡΙΝ περάσει το απορριμματοφόρο που ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πραγματοποιεί την αποκομιδή. Τα καλαθάκια επίσης, ανήκουν στις αρμοδιότητες των πληρωμάτων των απορριμματοφόρων.

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ:Τοποθετήθηκε η φορητή μονάδα αφαλάτωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας μέχρι 30 Οκτωβρίου 2021.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Σήμερα τοποθετήθηκε στα Αντικύθηρα η φορητή μονάδα αφαλάτωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας μέχρι 30 Οκτωβρίου 2021. Η μονάδα θα λειτουργήσει εντός της επόμενης εβδομάδος και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν κατεπείγοντος αιτήματος του Δήμου μας. Θα πρέπει οι κάτοικοι του νησιού να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και οικονομία, καθώς οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.






Συμμετοχή στη διαβούλευση για τη χωροθέτηση τεσσάρων νέων αιολικών σταθμών στη χερσόνησο του Μαλέα



Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού και των Δημοτών, κάνει γνωστό ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, έχει διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για δημοσιοποίηση, διαβούλευση και γνωμοδότηση, ο φάκελος μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου:

«Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 57,30MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτών» της εταιρείας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Α.Ε.» στις παρακάτω   θέσεις της  Δ.Ε. Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

i) «ΚΟΚΚΙΝΟΥ» – εγκατάσταση 8 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 140μ περίπου,

ii) «ΚΡΑΝΙ» εγκατάσταση 2 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 140μ περίπου,

iii) «ΚΡΙΘΙΝΑ» εγκατάσταση 3 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 100μ περίπου &

iv) «ΒΑΡΔΙΑ» εγκατάσταση 2 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 140μ περίπου.

Είναι αναγκαίο κάθε πολίτης – δημότης να καταθέσει τις απόψεις του και έχει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει από 08.06.2021 έως 13.07.2021, μέσω του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (eprm.ypen.gr) με τους κωδικούς του taxisnet.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε χωροθέτηση ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα με τις υπ’ αριθ. 253/2019 & υπ’ αριθ. 39/2021 αποφάσεις του Δ.Σ. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη διαβούλευση έως την 27η Ιουλίου 2021.

Μολάοι 23.06.2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου,

την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου,

τον χάρτη με επισήμανση των τεσσάρων προς διαβούλευση αιολικών σταθμών

τον χάρτη με το σύνολο των αιολικών σταθμών στο Δήμο Μονεμβασίας και

τον χάρτη με τους αιολικούς σταθμούς από το Κάστρο μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας.