Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟKΟΝΟΜΟΣ:ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

 

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

ις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
«Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Δ. Ι. Σ. διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Δ. Ι. Σ., καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Δ. Ι. Σ. για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων».
Αυτή η περικοπή προήλθε και από την παρακάτω φράση επιστολής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυθήρων: «…καί τώρα μέ τήν προαγγελομένην ἐπιβολήν διενεργείας τοῦ self-test διά τήν εἴσοδόν των εἰς τόν Ἱερόν Ναόν τοῦ Θεοῦ! Καί μάλιστα προειδοποιοῦν τά ΜΜΕ ὅτι θά ἐπιβληθῇ τό self-test εἰς τούς Ἱερεῖς, Ἱεροψάλτας, Ἐπιτρόπους κ.ἄ., προκειμένου νά εἰσέλθουν διά διακονίαν ἐκκλησιαστικήν. Ἔλεος, ἔλεος, Μακαριώτατε. Καί αὐτό ἀκόμη θά μᾶς ἐπιβάλλουν;»
Είναι προφανής η αντίθεση μεταξύ της Δ. Ι. Σ. και Μητροπολίτη Κυθήρων. Ο Αρχιεπίσκοπος, έχοντας την εμπειρία της δικής του νόσησης από τον Κορωνοϊό, θεώρησε υποχρέωσή του να συνεισφέρει στη μη εξάπλωση της πανδημίας, προστατεύοντας με τα ενδεδειγμένα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ιδικοί Γιατροί, τους εκκλησιαζόμενους συνανθρώπους μας. Στα μέτρα αυτά που η Δ. Ι. Σ. εξήγγειλε, αντιτάχθηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με κύριο επιχείρημα ότι «πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».
Εμείς οι Κυθήριοι πώς θα ξεχωρίσουμε το σωστό; Σε ποιο χωρίο των Γραφών θα βρούμε τη Θεϊκή ρήση: «Άνθρωποι μη υπακούτε τους Γιατρούς»; Πότε ο Θεός είπε: «Μην υπακούτε τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά το Επίσκοπο»; Μοιραία οδηγούμαστε σε διχασμό. Πώς να πιστέψουμε τα λόγια ενός ανθρώπου, ότι αυτός, τάχα, κατέχει τις εντολές τού Θεού και οι άλλοι (οι συντριπτικά περισσότεροι ομοιόβαθμοί του) απορρίπτουν τα επιχειρήματά του και τον εγκαλούν; Σε περιπτώσεις διχογνωμίας, η εκκλησιαστική ιστορία μάς διδάσκει πως επικρατούσε γνώμη των περισσοτέρων. Έτσι καταπολεμήθηκαν οι διάφορες αιρέσεις. Τώρα, στα Κύθηρα, γιατί να μας χωρίζουν στους «εναπομείναντες λίγους Χριστιανούς» και στους «κατά συνήθεια Χριστιανούς»; Ποτέ κάτι τέτοιο δεν έχουμε βιώσει κατά το παρελθόν. Πάντα με σύμπνοια πορευόμαστε τη ζωή μας. Γιατί, τώρα, οι αρνητές της μάσκας να «διώχνουν» από την Εκκλησία όσους θέλουν να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα; Γιατί να υπάρχουν στο νησί μας κάποιοι που να θέλουν να μη ζούμε απλά όπως πάντα, αλλά να εισχωρούν αναμεταξύ μας ανούσιες διαφορές που ουδεμία σχέση έχουν με τη Χριστιανική Αγάπη. Ο Ιησούς ποιους νοιάζεται να σώσει; Τους ενάρετους ή τους αμαρτωλούς; Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των Κυθηρίων ακολουθεί της επιστήμης τα προστάγματα και έχει εμβολιστεί. Όσο υψηλότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων που θα καταγραφεί, τόσο και πιο ασφαλές θα θεωρείται το νησί μας. Τόσο υψηλότερα τα οφέλη για την υγεία μας και για τον Τουρισμό μας. Καλό θα είναι να σταματήσουν και τα ΜΜΕ να αναδεικνύουν το νησί μας ως, τάχα, επαναστατημένο τόπο, γιατί ειρηνικός είναι ο Λαός του και οι παραδόσεις του. Δεν ταυτίζονται με ακραίες συμπεριφορές και ξενόφερτες φιλοδοξίες. Καλό και ειρηνικό Καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας.

16 σχόλια :

  1. Επιτέλους μια σοβαρή άποψη. εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού την είδες την σοβαρότητα..συνέλθετε, αν είστε Χριστιανοί. Σεβασμός στον Άγιο Κυθήρων.

      Διαγραφή
    2. Μια ηλιθια άποψη ενός γιατρού που είναι άσχετος με τη θεολογία. Μαϊντανός μια ζωή

      Διαγραφή
  2. Κοσμά δεν άντεξες θεολογησες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβασμός στον Άγιο Κυθήρων, όποιος κι αν είσαι που γράφεις. Αν πίστευες λίγο θα ντρεπόσουν να τα ξεστομίσεις αυτά. Κάτω τα χέρια από Τον Δέσποτα. Καλή μετάνοια, λυπάμαι την ψυχούλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν χαρακτηρίσω το κείμενο του κυρίου Μεγαλοκονόμου που γράφει σαν ‘ειδικός ιατρός’, αλλά είναι πασιφανές ότι θέλει να "χτυπήσει" τον ποιμενάρχη των Κυθήρων κυρ Σεραφείμ, θα του ζητήσω να μας εξηγήσει πως μετά από 18 περίπου μέρες που ήταν η ανάρμοστη κατά αυτόν στάση, του ποιμενάρχη μας, να γίνει η Ανάσταση, όπως πάντα, δηλαδή την τρίτη μέρα κατά τα Γραφάς- μια και θέλει να ανακατεύει τας Γραφάς όπου τον συμφέρει και όπως...- δεν ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΟ ΚΡΟΎΣΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΊ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχαμε σχςδον 60 κρούσματα και 4 θανατους. Που ζεις;

      Διαγραφή
  5. Πριν χαρακτηρίσω το κείμενο του κυρίου Μεγαλοκονόμου που γράφει σαν ‘ειδικός ιατρός’, αλλά είναι πασιφανές ότι θέλει να "χτυπήσει" τον ποιμενάρχη των Κυθήρων κυρ Σεραφείμ, θα του ζητήσω να μας εξηγήσει πως μετά από 18 περίπου μέρες που ήταν η ανάρμοστη κατά αυτόν στάση, του ποιμενάρχη μας, να γίνει η Ανάσταση, όπως πάντα, δηλαδή την τρίτη μέρα κατά τα Γραφάς- μια και θέλει να ανακατεύει τας Γραφάς όπου τον συμφέρει και όπως...- δεν ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΟ ΚΡΟΎΣΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. ''Κύριε Μεγαλοκονόμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας..
    Αντικείμενο το οποίου είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως καλύτερα να σιωπήσεις γιατί γίνεσαι ρεζίλι με πλάτες τους δήθεν πολλούς. Τουλάχιστον ο Σεβασμιότατος Κυθήρων μπορεί να είναι μειονότητα, αλλά είναι με τον Χριστό. Και εμείς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα από όλη τη χώρα είμαστε μαζί του.''

    https://www.youtube.com/watch?v=wpK3UqJb5lM&t=1597s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεσα στο κειμενο του κ. Μεγαλοκονομου δεν υπαρχει ουτε μια βρισια. Ολο κινειται μεσα στην ευπρεπεια. Αντιθετα στα σχολια διακρινουμε (χλευασμο - ηλιθια αποψη ασχετος - μαϊντανο -ντροπη μετανοια -θαυμα κανενα κρουσμα -ημθμαθεια ανεπιδευτος ρεζιλι. Και ολα αυτα απο ατομα που ειναι χριστιανοταλιμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄΄Όταν κάποιος παραθέτει δημόσια τον λόγο του να είναι έτοιμος να ακούσει τον αντίλογο. Γιατί ενοχλείστε;Σοκαριστήκατε ε;; Ο Της υποκρισίας το μέγεθος... όταν κάθε μέρα ακούτε δίπλα σας μικρά παιδιά και όχι μόνο να χυδαιολογούν και εκεί σιωπάτε. Ποια η φοβερή λοιπόν λέξη σας έκανε να γίνεται ο δικηγόρος του κυρ Μεγαλοκονόμου, έτσι ώστε να χαρακτηρίσετε με τέτοιο ρατσιστικό λόγο μια ομάδα συνανθρώπων σας που έχουν διαφορετική γνώμη. Και στο τέλος μην στρέφεται αλλού την προσοχή δείχνοντας το δέντρο, ρίξτε μια ματιά στο δάσος, ευγενέστατε δικηγόρε, κριτή σχολιαστή των άλλων.....

      Διαγραφή
    2. Σωστα το λετε αντιλογο και οχι οι υβρεις που εξαπολυουν οι διαφοροι χριστιανοι

      Διαγραφή
    3. Και τα σχολια δεν τα κανανε μικρα παιδια το δασος της υποκρισιας σας δειχνω

      Διαγραφή
    4. Εσυ προσκυνα τον χασαπη Σταλιν. Εμεις θελουμε το δεσπότη

      Διαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι αν προσεχτικά διαβάσετε όσα έγραψα στοχεύω στο μη διχασμό μεταξύ ομοδόξων. Με λυπεί αφάνταστα. Και πώς να μη διχαστεί ο ευσεβής Λαός μας αν άλλα ακούει από κάθε Ιεράρχη. Ποιος έχει δίκιο είναι το θέμα ή πως θα διατηρηθεί η σύμπνοια και αγάπη μεταξύ μας. Η αγάπη είναι το μείζων και ο Θεός τη δική του αγάπη μας τη χάρισε και πάλι άπειρη. Δια του χαρίσματος του πνεύματος που μας δώρισε, η Επιστήμη ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού. Δεν το λέω εγώ ως Γιατρός, πλείστοι Ιεράρχες αυτό ομολογούν. Μα το λένε πια και οι στατιστικές μελέτες. Η Αγγλία π. χ. με πολλαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα έχει τόσους θανάτους σε μια Εβδομάδα, όση η Ελλάδα σε μια ημέρα, γιατί είναι πολύ μπροστά από εμάς στο ποσοστό εμβολιασμένων. Ενώ είχε τεράστιες απώλειες πριν το εμβολιασμό. Στις δικές μας ΜΕΘ διασωληνώνονται οι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από αυτούς πεθαίνουν. Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει; Να αγνοούμε τόσους θανάτους; Πού είναι η αγάπη μας; Δεν θα πρέπει να πρωτοστατήσουμε εμείς οι πλούσιοι Ευρωπαίοι, οι πλούσιοι Αμερικάνοι, οι πλούσιοι Ρώσοι, οι πλούσιοι Κινέζοι να δώσουν τα εμβόλιά μας και στους φτωχούς Ινδούς, στους φτωχούς Λατινοαμερικάνους και τους άλλους Λαούς για να σταματήσει ο σπαραγμός της Πανδημίας; Αυτό δεν μας λέει να κάνουμε ο Αναστηθείς Ιησούς; Από το τι πιστεύουμε και τι διαλαλούμε θα μας κρίνει ή από το αν επισκεφθήκαμε τους ασθενείς και τους φυλακισμένους; Από τις πράξεις μας θα μας κρίνει. Αν στείλαμε εμβόλια για να σώζουμε ζωές. Αυτό δεν επιτάσσει η Αγάπη; Μήπως αυτή την ξεχνάμε; Μα τότε τα λόγια Ουέ Υποκριτές και Φαρισαίοι θα είναι για μας αυτή τη φορά και φυσικά δεν εξαιρώ τον εαυτόν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Μεγαλοκονόμε εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Το να θέλεις να κάνεις το εμβόλιο είναι δικαίωμά σου. Το να διαφημίζεις ένα εμβόλιο που είναι βλασφημία λόγω του μολυσμού του ναού της ψυχής, δηλαδή του σώματος και το οποίο βλασφημεί το Άγιο Βάπτισμα των Ορθοδόξων, λόγω των κυτταρικών σειρών εκτρωμένων εμβρύων που περιέχει και να απαιτείς να το κάνουν και οι άλλοι, αυτό δεν είναι δικαίωμά σου. Τα ειδωλόθυτα των πρωτοχριστιανικών χρόνων ωχριούν μπροστά σε αυτή τη σημερινή βλασφημία.. Εκεί τους εξανάγκαζαν με φυλακή, μαρτύριο και σφαγή. Σήμερα εσείς προστρέχετε με την θέλησή σας να βάλετε το μπόλι των οπαδών του Αντίχριστου, το μπόλι του διαβόλου και να μαγαριστείτε.
    Επιβεβαιωμένο από πολλές πλευρές, επιπλέον από τα αρχεία του Βατικανού και από τον σύμβουλο των εταιρειών εμβολίων Stanley Plotkin στην ένορκη κατάθεσή του, ότι τα εμβόλια περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων. Επομένως ακόμα και αν δεν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία μας από τα εμβόλια (που υπάρχει 100% κίνδυνος με αποδείξεις πλέον), ακόμα και τότε λοιπόν, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που είμαστε βαπτισμένοι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βάλουμε μέσα μας αυτά τα προϊόντα εγκλήματος (έκτρωσης) διότι έτσι συμμετέχουμε στο έγκλημα και φέρουμε ευθύνη έναντι του Θεού..
    Ας σταματήσετε λοιπόν αυτή την μικροπρεπή προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου για να δικαιολογήσετε κάποιοι τον δικό σας εμβολιασμό.. Μόνο με την ειλικρινή μετάνοια και την καθαρή εξομολόγηση συγχωρείτε αυτή η βλασφημία.

    Η αγάπη που μας προτείνεις επιτάσσει να σέβεσε τον ιεράρχη σου και όχι να τον διατυμπανίζεις με ανούσιες δήθεν αγαπολογίες, καταδυκνείοντάς τον με ασέβεια ως ακραίο και με ξενόφερτες φιλοδοξίες.. Έχει το νησί σας έναν από τους πιό ευσεβείς και ομολογητές ιεράρχες της εκκλησίας μας και αντί να τον αφουγκραστείτε με σεβασμό και να αποφύγετε την παγίδα της νέας τάξης του υποχρεωτικού και δικτατορικού εμβολιασμού, εσείς ως άλλοι Ιούδες τον πετροβολείτε, αντί να τον προστατέψετε. Για αυτό μη πιάνετε στο υποκριτικό στόμα σας τον Αναστηθέντα Ιησού. Γιατί όντως την ώρα της κρίσης δικαίως θα μας πει τα ΟΥΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ με πτυχία ή άνευ.
    Χριστός Ανέστη

    Ενορκη κατάθεση του Stanley Plotkin (έμβρυα, εμβόλια, πειράματα)
    https://www.youtube.com/watch?v=7Hd_NqwLa7M

    ΑπάντησηΔιαγραφή