Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Στ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ Ανδ.ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.(ΦΩΤΟ)

Περιοδεία στις δομές υγείας του νομού Λακωνίας με τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.
Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Μολάων, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο στη Σπάρτη, το Κέντρο Υγείας στο Γύθειο και το Κέντρο Υγείας στην Αρεόπολη!
Σταύρος Αραχωβίτης


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ¨AQUA JEWEL΄ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ











Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Οι γνωστοί άγνωστοι αποφάσισαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν φοιτητές, βανδαλιζοντας χώρους του Πανεπιστημίου.

Οι γνωστοί άγνωστοι αποφάσισαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν φοιτητές, βανδαλιζοντας χώρους του Πανεπιστημίου.
Ούτε η Δ.Α.Π ούτε το φοιτητικό κίνημα τους φοβούνται.
Τους ενοχλούν οι ελεύθερες ιδέες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν το άσυλο ανομίας . Δεν θα τους περάσει.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανήκει στους φοιτητές στους καθηγητές στους εργαζόμενους σε αυτό.
Πιστεύω ότι η ΕΛΑΣ θα συλλάβει τους θρασύδειλους δράστες και θα τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

 Κώστας Κατσαφάδος




¨Ciao Italia¨ΜΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ


Στην ταινία συμμετέχει ο Πέτρος Τσολάκος με το μπουζούκι του σε διάλογο με τον Ηλία Λογοθέτη.
Καλή Επιτυχία!!!

«Κατάθεση Ερώτησης για το ετοιμόρροπο κτίριο που απειλεί τη λειτουργία του ΤΡΑΜ στον Πειραιά»


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 07/02/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Κατάθεση Ερώτησης για το ετοιμόρροπο κτίριο που απειλεί τη λειτουργία του ΤΡΑΜ στον Πειραιά»

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 07/02/2020 Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα το «Ετοιμόρροπο κτίριο που απειλεί τη λειτουργία του ΤΡΑΜ στον Πειραιά».

Στην ερώτηση που απευθύνεται τόσο στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής, ζητά τους λόγους της καθυστέρησης αλλά και το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της στατικότητας του κτιρίου.

Το εν λόγω κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη, δεν απασχολεί πρώτη φορά τον κόσμο του Πειραιά. Ο ισχυρός σεισμός που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτήριο με τμήματα της πρόσοψής του να πέφτουν πάνω στις γραμμές του ΤΡΑΜ ενώ, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου που στοίχισε μάλιστα τη ζωή σε τρίχρονο κορίτσι, γεγονός που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στατικότητάς του.

Το πρόβλημα που προέκυψε με το ενδεχόμενο κατάρρευσης του παλιού κτιρίου, αποτελεί ένα ακόμα από τα εμπόδια της επέκτασης του ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά, που δυσκολεύουν και καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ένα νέο εμπόδιο έρχεται να προστεθεί στην ήδη ατελείωτη λίστα των εμποδίων που απειλούν ή καθυστερούν τα έργα του ΤΡΑΜ στον Πειραιά, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες για την περιοχή. Ένα διατηρητέο και επικίνδυνα ετοιμόρροπο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη, απειλεί αυτή τη φορά να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία της επέκτασης του ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά.

Ενώ, τα δοκιμαστικά δρομολόγια για τη λειτουργία των 12 νέων σταθμών στον Πειραιά έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, η παράδοση του έργου, το οποίο κόστισε 61,5 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν πρώτα δεν ξεκινήσουν και δεν ολοκληρωθούν με τη σειρά τους, οι εργασίες για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων στατικότητας του κτιρίου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές του ΤΡΑΜ.

Πρόκειται για ένα παλιό εργοστάσιο υφαντουργίας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτήριο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο ισχυρός σεισμός που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτήριο, με τμήματα της πρόσοψής του να πέφτουν πάνω στις γραμμές του ΤΡΑΜ ενώ, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου, γεγονός που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στατικότητάς του.

Από τη φωτιά αυτή μάλιστα, έχασε τη ζωή του ένα μικρό κορίτσι ηλικίας τριών ετών. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ωστόσο όπως ισχυρίζεται, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το κτήριο.

Το έργο του ΤΡΑΜ στον Πειραιά έχει ξεκινήσει ήδη από το 2014 ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στον Πειραιά, αλλά και προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής. Το πρόβλημα που προέκυψε με το ενδεχόμενο κατάρρευσης του παλιού κτιρίου, αποτελεί ένα από τα πολλά εμπόδια της επέκτασης του ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά που δυσκολεύουν και καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

· Απειλείται πράγματι η λειτουργία του ΤΡΑΜ από το ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη;
· Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να ξεπεραστεί το ενδεχόμενο της κατάρρευσης του κτιρίου, το οποίο αποτελεί ένα νέο ακόμα εμπόδιο που καθυστερεί την επέκταση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά;
· Ποιος έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση της στατικότητας του διατηρητέου κτηρίου;
· Πότε προγραμματίζεται η έναρξη των απαραίτητων μελετών και εργασιών, προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της δομής του παλιού εργοστασίου, δεδομένου μάλιστα ότι ακόμα και για την μικρότερη παρέμβαση στο διατηρητέο κτίριο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει γνωμοδότηση του ΚΣΝΜ;
· Για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης, ειδικά μετά και το σεισμό του περασμένου Ιουλίου αλλά και τη πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιανουάριο, κατά την οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί; 




Ο Ερωτών Βουλευτής,




Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: «ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: «ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ» 


Πειραιάς, 7 Φεβρουαρίου 2020 


Κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης τόνισε τη σημασία των υδατοδρομίων για τα νησιά του Σαρωνικού. Με τον προηγούμενο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να εκδοθεί ούτε μία άδεια ενώ, με το νέο πλαίσιο που θέτει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμάται ότι θα έχουμε πτήσεις υδροπλάνων ακόμα και εντός του 2020, ίσως και ως το καλοκαίρι.

Όπως επισήμανε ο Βουλευτής, αντιμετωπίζοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την αδειοδότηση, δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων. Από αυτό θα ωφεληθούμε όλοι οι πολίτες και περισσότερο θα ωφεληθούν τα μικρά νησιά, που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και οι κάτοικοί τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις.

Ειδικότερα, με επέκταση του δικτύου υδατοδρομίων στο Σαρωνικό, θα ωφεληθούν οι νησιώτες, αλλά και οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται στα νησιά και πηγαινοέρχονται καθημερινά. Επίσης, αυτό μπορεί να βοηθήσει και στην έγκαιρη μετακίνηση σε επείγοντα περιστατικά.

Επιπλέον, με την αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα των μεταφορών, θα υπάρξει βελτίωση των υπηρεσιών και μείωση του κόστους των μετακινήσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών. Συγχρόνως, η καλύτερη διασύνδεση των
νησιών του Σαρωνικού με την υπόλοιπη Ελλάδα, θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μπουτσικάκης στην ανάγκη δημιουργίας πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στα νησιά του Σαρωνικού, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μην αναγκάζονται να αναζητούν δουλειά στις μεγάλες πόλεις, αφήνοντας το νησί τους, την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους. Έτσι, παράλληλα με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου υδατοδρομίων, τα νησιά μας θα πρέπει να αποκτήσουν και τις αναγκαίες μαρίνες, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του yachting, με δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας και προσέλκυση εύπορων τουριστών, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία.

TRITON FERRIES.ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ¨ΙΟΝΙΣ¨


Σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων για τις ανεμογεννήτριες.(video)

ΠΗΓΗ VIDEO
ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΝΕΑ. Κύθηρα. Σφοδρές αντιδράσεις φαίνεται να έχει προκαλέσει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να προχωρήσει στην χορήγηση δύο αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικούς σταθμούς στο νησί των Κυθήρων. Οι ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν σε αυτά τα 2 αιολικά πάρκα αριθμούν τις 30. Οι κάτοικοι των Κυθήρων ήδη προγραμμάτισαν συγκέντρωση - συνάντηση ώστε να συζητήσουν το θέμα και να αποφασίσουν σε τι ενέργειες θα προβούν. 

NEWS. Kythera/Kythira/Cythera/Cerigo. Strong reactions appear to have been triggered by the decision of the Energy Regulatory Authority to grant two licenses for the operation of wind farms that generate electricity, on the island of Kythera. The wind turbines that will be installed in these 2 wind farms will be 30. The residents of Kythera have already planned a gathering - meeting to discuss the issue and decide what actions to take further.

Το έργο της μεταρρύθμισης στη σχέση Αυτοδιοίκησης και Κράτους προχωρά με γρήγορους ρυθμούς



Το έργο της μεταρρύθμισης στη σχέση Αυτοδιοίκησης και Κράτους προχωρά με γρήγορους ρυθμούς

Υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, συνεδρίασε από κοινού η επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του κράτους σε σχέση με τις αρμοδιότητες κράτους, Περιφερειών και Δήμων, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και μέλος της επιτροπής, Σπύρος Σπυρίδων, δήλωσε ότι: «Κατά την συνάντηση, που έγινε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας, αναπτύχθηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί όλων των παρατάξεων της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τα μέλη της επιτροπής, για την μεθοδολογία και τον τρόπο συνεργασίας που θα επακολουθήσει, καθώς και τους χρόνους ολοκλήρωσης συγκεκριμένων στόχων. Το ζητούμενο είναι πολύ σύντομα να παραχθεί ορατό έργο που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των θεσμών και τελικά στη καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.»

Στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Δήμαρχος Κυθήρων



Την Παρασκευή 6/2/2020 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπό δημιουργία εμβληματική επιστημονική υποδομή του Ε.Α.Α. στα Αντικύθηρα για την Κλιματική Αλλαγή, που θα χρηματοδοτηθεί κατά μεγάλο μέρος της από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο κ. Δήμας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την σημαντική αυτή δράση και συζητήθηκαν σχετικά τεχνικά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η προώθηση μόνιμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ από το Αστεροσκοπείο, ορισμένες εκ των οποίων θα αφορούν στο Παρατηρητήριο των Αντικυθήρων και θα έχουν το στοιχείο της εντοπιότητας, γεγονός άκρως σημαντικό για την τοπική κοινωνία και την πληθυσμιακή ενίσχυση του μικρού νησιού. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη ενεργειακής μετάβασης των Αντικυθήρων από την παραγωγή ρεύματος με μαζούτ (η ακριβότερη σήμερα πανευρωπαϊκά) σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η σχετική πρόταση που έχει επεξεργαστεί ο Δήμος με το Ε.Α.Α. και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα τεθεί υπόψη του αρμοδίου Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη στο προσεχές διάστημα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κυθήρων συμμετείχε στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στο οποίο παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος προκειμένου να ενημερώσει το σώμα σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού κ. Πλακιωτάκη για τα Λιμενικά Ταμεία των Δήμων. Ο κ. Χαρχαλάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της Κ.Ε.Δ.Ε., έθεσε σειρά σημαντικών θεμάτων προς το Δ.Σ. και τον Γ.Γ. του Υ.Ε.Ν. όπως: νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, μελέτη και αδειοδότηση λιμενικών έργων, ενίσχυση των λιμενικών ταμείων με προσωπικό και πόρους και κυρίως την ανάγκη να διατηρήσουν οι Δήμοι τον απόλυτο έλεγχο στις λιμενικές τους υποδομές, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Δημάρχους. Ο Γ.Γ. δεσμεύθηκε ότι το Υ.Ε.Ν. δεν θα δράσει ερήμην των Δήμων και ότι θα παρουσιάσει στο επόμενο τρίμηνο μια πρόταση Εθνικής Στρατηγικής Λιμενικής Πολιτικής που θα τεθεί σε εξαντλητική δημόσια  διαβούλευση και από την οποία θα προκύψει το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει και τα λιμενικά ταμεία. Η Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. θα θέσει τα σχετικά ζητήματα και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη.
 kythira.gr