Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σπάρτης Ευστάθιος: Ψίχουλα η εκκλησιαστική περιουσία

Συνέντευξη στο Νίκο Ι. Καρμοίρη
φωτογραφίες συνέντευξης: Γιάννης Γκλέκας

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ένα πρόσωπο που έχει επιτελέσει σημαντικό έργο τόσο στον πνευματικό τομέα, όσο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι εξαιρετικά δραστήριος, πολυγραφότατος και πάντοτε πρόθυμος να προσφέρει λόγο πατρικό.

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος άνοιξε διάπλατα την πόρτα του γραφείου του, παραχωρώντας μία συνέντευξη στα «Πρόσωπα δίπλα μας» με αφορμή τα προσεχή εγκαίνια ενός νέου πολιτιστικού-πνευματικού χώρου της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, μιλάει για τη θρησκεία, την Εκκλησία και το έργο της, καταθέτοντας προσωπικές σκέψεις και βιώματα.
– Πως ένας νέος αποφασίζει να γίνει κληρικός και μάλιστα ιερομόναχος; Πότε πήρατε εσείς αυτή την απόφαση;

[ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ adelin 107,3 fn ] ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ ΧΩΡΑ 28/10/2010





Κούρκουλος-Δημητροπούλου: Έζησαν το απόλυτο ερωτικό καλοκαίρι στα Κύθηρα

Το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής τους, εξομολογούνται πώς πέρασαν ο Άλκις Κούρκουλος και η Ευγενία Δημητροπούλου. Το ζευγάρι απόλαυσε μοναδικές καλοκαιρινές και άκρως ερωτικές στιγμές στα Κύθηρα, καλεσμένοι της φίλης τους Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Το ζευγάρι διέµεινε σ’ έναν από τους ξενώνες του σπιτιού της γνωστής σεναριογράφου ενώ σε διπλανούς ξενώνες διέμεναν ο Αιμίλιος Χειλάκης με την Αθηνά Μαξίμου αλλά και ο Κώστας Κόκλας με φίλους του.

 Όλοι µαζί πήγαιναν στην παραλία για ατέλειωτο κολύµπι, ηλιοθεραπεία και παιχνίδι, µε τον Άλκι να απολαµβάνει τη θάλασσα καθισµένος σε µια καρέκλα µισοβυθισµένη στο νερό και την Ευγενία να εξασκείται στο θαλάσσιο σκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real οι δυο τους όσο περνάει ο καιρός δένονται ολοένα και περισσότερο.

Πηγή:govastileto.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τους Λάκωνες απο τον Λεωνίδα Γρηγοράκο…

Φίλες και φίλοι,

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δίνουμε ένα νέο ραντεβού για τη Λακωνία και την Ελλάδα. Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, για τον τόπο όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Κοινό μέλημά μας είναι η ανάπτυξη και η ευημερία του νομού μας. Κοινή προσδοκία, η Λακωνία να ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική υστέρηση αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η αγωνία μας για ένα καλύτερο αύριο υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις και δεν υποκαθίσταται από πολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, υπαγορεύεται από την ανάγκη να ανταποκριθούμε στο συμφέρον του τόπου μας, στο συμφέρον των πολιτών του.

Με αυτή την πυξίδα μπορούμε να πάμε μπροστά χαράσσοντας και περπατώντας νέους δρόμους. Μόνο με συνεννόηση, με συναίνεση, με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Στην κάλπη της Κυριακής κρίνεται η δυνατότητα της χώρας να πάει μπροστά. Με την ψήφο μας μπορούμε να ανοίξουμε νέες προοπτικές για τη Λακωνία, για τους πολίτες της, μην επιτρέποντας στις μαύρες δυνάμεις να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μια ψήφος στην οπισθοδρόμηση, στη μισαλλοδοξία, στα αδιέξοδα. Είναι μια ψήφος στο μίσος και στο βαθύ σκοτάδι.

Η ψήφος στις προοδευτικές δυνάμεις είναι εγγύηση για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μια ψήφος για τους Λάκωνες, για τον τόπο, για τη δημοκρατία.

Με την εμπιστοσύνη που μου έχετε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, απευθύνομαι σ’ εσάς ζητώντας και αυτή τη φορά την υποστήριξή σας, την ψήφο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τη Λακωνία στο φως.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Λεωνίδας Γρηγοράκος

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ / EARLY FINDS FROM THE ANTIKYTHERA SHIPWRECK

Μερικά από τα πρώτα ευρήματα που ανασύρθηκαν από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στεγνώνουν πάνω σε τραπέζι: φωτογραφία που παρουσιάστηκε στην ομώνυμη έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Αλβουμινοτυπία, π. 1900-1901
Some of the earliest finds from the Antikythera shipwreck laid out to dry upon a table: a photograph included in the eponymous exhibition at the Athens Archaeological Museum.
Albumen print, c. 1900-1901.
Πηγή/Source: Tripelago via

Η Αυτοδιοίκηση της ΕΕ συζητά για το Προσφυγικό



Η Αυτοδιοίκηση της ΕΕ συζητά για το Προσφυγικό
Στη ραγδαία εξέλιξη του προσφυγικού, του μεγαλύτερου ίσως θέματος που απασχολεί την Ευρώπη, αφιέρωσε ολόκληρη σχεδόν την συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.
Η κύρια συζήτηση αφορούσε τον ρόλο των Περιφερειών και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων σε σχέση με την πολιτική της ΕΕ και των κρατών μελών για το προσφυγικό. Από την εις βάθος ανάλυση του μεγάλου αυτού θέματος δεν έλειψαν και οι εντάσεις από την  υποστήριξη, ευτυχώς από λίγα  μέλη Εθνικών Αντιπροσωπειών, θέσεων που απείχαν αρκετά από αυτό που για τους πολίτες και τους λαούς σημαίνει  οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης.
Ο κος Σ. Σπυρίδων που  συμμετείχε στην συνεδρία αυτή, στην τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :
«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί Συνάδελφοι,                                                                                        Διάβασα με προσοχή την πρόταση - γνωμοδότηση, κείμενο που μετά την έγκρισή μας θα αποτελέσει την επίσημη  θέση της Επιτροπής των Περιφερειών, και άκουσα επίσης τις τοποθετήσεις των αξιόλογων  Συναδέλφων για το μεγάλο αυτό θέμα, που κατά κοινή ομολογία είναι το σημαντικότερο για την ΕΕ την περίοδο αυτή.
Επιτρέψτε μου όμως να κάνω μία διαφορετική προσέγγιση του θέματος από αυτήν των αγαπητών συναδέλφων που προηγήθησαν και να επισημάνω ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο  το πώς η ΕΕ θα διαχειριστεί αυτή την πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση, αλλά και το πώς ο ίδιος ο Θεσμός της ΕΕ θα βγει αλώβητος από τον κλονισμό που θα προκαλέσει το θέμα αυτό στα θεμέλιά του.
Φοβάμαι ότι με αφορμή το Προσφυγικό  πολλοί θα βρουν  την ευκαιρία να εκφράσουν Ευρωσκεπτικισμό, και αρκετές ακραίες πολιτικές ομάδες ή κόμματα θα βρουν λόγο να αμφισβητήσουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Θα πρέπει λοιπόν η ΕΕ που θεωρώ ότι αιφνιδιάστηκε,  να  εφαρμόσει άμεσα την πολιτική της, που ήδη έχει σχεδιάσει  ο Επίτροπος για τα θέματα μετανάστευσης  και Εσωτερικής ασφάλειας  κ. Αβραμόπουλος και έχει εγκρίνει η Commission, καθώς και ό,τι συμπληρωματικά απαιτηθεί,       με τρόπο όμως που οι αξίες και οι αρχές της  θα διαφυλαχθούν ακέραιες και  η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να αποτελεί θύλακα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, που όλοι οι λαοί θα προσβλέπουν ως φάρο. 
Μέσα λοιπόν από αυτό το πνεύμα πρέπει να προχωρήσουμε, να πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται και κυρίως να επιδιώξουμε την δημιουργία συνεργασίας  και συνεννόησης με τις χώρες που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορά μας, τόσο μέσω διμερών συμφωνιών  όσο και με  συμφωνίες της ίδιας της ΕΕ με αυτά.                                      Τέλος είναι πλέον ανάγκη η Δύση να εγκύψει,  με ότι αυτό σημαίνει,  στην πηγή του προβλήματος, εκεί που ξεκινά η ανάγκη της  ανθρώπινης φυγής, της μετανάστευσης.»
Στην συνέχεια το σώμα προχώρησε στην τελική ψήφιση  κατ άρθρο  των θέσεων της Ευρωπαϊκής  Αυτοδιοίκησης  για το προσφυγικό, αφού πρώτα εξέτασε 65 τροπολογίες , ο αριθμός ο οποίος  δηλώνει την προσπάθεια που κατεβλήθη για να υπάρξει τελική σύγκληση.  Μετά την ενσωμάτωση των τροπολογιών στο τελικό κείμενο θα υπάρξει η ευκαιρία αυτό να δημοσιοποιηθεί ώστε να γίνει γνωστό στις Αυτοδιοικήσεις  της ΕΕ και στους πολίτες της.
Εκτός από τον κ. Σπυρίδωνα, την  Ελληνική Αντιπροσωπία στην συνεδρία αυτή, εκπροσώπησαν ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο κ. Νίκος Χιωτάκης οι οποίοι και τοποθετήθηκαν  για το θέμα.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Δ/Τ.1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ 2,3 και 4 Οκτωβρίου 2015,στο Κυπαρίσσι




 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Μολάοι 16 Σεπτεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


 


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Μολάοι , Τ.Κ. 23052
Τηλ. : 2732 360415
          2732 0 51121
FAX : 2732 0 51132                                           
Ε-mail:monemvasia@monemvasia.gr

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                         
Ο Δήμος Μονεμβασίας, η Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και το κληροδότημα G.Kellis Κυπαρισσίου, διοργανώνουν το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ  2,3 και 4 Οκτωβρίου 2015.
Στα πλαίσια του αναρριχητικού φεστιβάλ το Κυπαρίσσι θα «εγκαινιαστεί» ως νέος αναρριχητικός προορισμός και θα γίνουν ενέργειες ώστε να προβληθεί στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα.
Το αναρριχητικό πεδίο στο Κυπαρίσσι ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και του κληροδοτήματος G.Kellis.
Επίσημη καλεσμένη θα είναι μια από τις κορυφαίες αναρριχήτριες στον κόσμο η Angy Eiter, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης.
            Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ώρα 18:00, θα γίνει απονομή στους πρωτεύσαντες στις διάφορες κατηγορίες του «μαραθώνιου αναρριχητικών διαδρομών». Θα ακολουθήσουν ομιλίες, παρουσιάσεις σχετικές με την αναρρίχηση και απονομή αναμνηστικών στους επισήμους.
            Επίσημος χορηγός του φεστιβάλ θα είναι η εταιρεία THE NORTH FACE.
Στην εκδήλωση ουσιαστική θα είναι η συμβολή του  οδηγού βουνού – προπονητή αναρρίχησης Άρη Θεοδωρόπουλου ενώ θα συμμετέχουν και γνωστοί Έλληνες και ξένοι αναρριχητές.





                                                                                                 





ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ 15-09-2015

Ο Κ. ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ [ KALIKRATHS NET] ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ...

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ Φ. 15/09/2015

 Η Κ.ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ ΦΙΛΙΤΣΑ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ'ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ.Θ 15/09/2015

Ο Κ.ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ Θ. ΥΠΟΨ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ -ΝΗΣΩΝ [ ΑΝΤΑΣΡΣΥΑ ] ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ 

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ" Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Β. 15/09/2015

Ο ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ -ΝΗΣΩΝ . ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Κ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ. 

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"ΚΟΨΙΑΥΤΗΣ Ν. 15/09/2015

Ο ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ Κ. ΚΟΨΙΑΥΤΗΣ Ν. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ...

Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κων/νου Παλαιολόγου 43
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
Τηλ. : 6932370777
231 00 ΣΠΑΡΤΗ
                       
                                                                                       Σπάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ανακοινώνει ότι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7.30΄ μ.μ., ανοικτή πολιτική εκδήλωση στη Σκάλα, στον χώρο café Κυριακάκου Δημήτρη, ( κεντρική οδός, έναντι super market Αφοί Παναγιωτόπουλοι ) με την κεντρική προεκλογική ομιλία των υποψηφίων Βουλευτών Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Γρηγοράκου Λεωνίδα, Αντωνάκου Μανώλη, Πλατάνα Πολυτίμης, Πολυμενάκου Φιλιώς και Σπανάκου Νίκου.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Λακωνίας, να είναι εκεί.


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ








Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στους Μολάους

Με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές της, η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Μολάων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30΄ μμ.

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ.Μόνο στο δικό μας νομό έχουμε 195 κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη Λακωνία πρώτο θέμα συζήτησης ακόμα και στα καφενεία δεν είναι ούτε οι εκλογές ούτε τα οικονομικά προβλήματα, αλλά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που υπολειτουργούν ή δεν άνοιξαν οι δάσκαλοι που δεν υπάρχουν.
Μόνο στο δικό μας νομό έχουμε 195 κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Λείπουν 89 δάσκαλοι, 31 νηπιαγωγοί, 16 Αγγλικών κλπ. θα καλυφθούν με δίμηνες υποχρεωτικές αποσπάσεις και με διακοπή των ολοήμερων τμημάτων. Η αδυναμία διακυβέρνησης είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς αλλά ποιός θα πληρώσει τη στέρηση γνώσης και την ανισότητα της ευκαιρίας στη μόρφωση για τα παιδιά στις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας; Εάν όμως ρωτήσετε την πρώτη φορά αριστερή διακυβέρνηση θα σας απαντήσουν ότι είναι τυχερά... γιατί δεν επιβαρύνονται το 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης... και έτσι θα πορευόμαστε εάν συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο...

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 16/09/2015

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καρβουνάδων. Πρόκειται για μια τεχνική εργασία που είχε ζητηθεί τόσο από τους Διευθυντές του Σχολείου, όσο και από την Τοπική Κοινότητα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκτελεστεί. Τα όμβρια ύδατα συγκεντρώνονταν στο συγκεκριμένο σημείο της αυλής εγκυμονώντας κινδύνους για τα παιδιά αλλά και τη δημόσια υγεία. Η εργασία εκτελέστηκε ύστερα από δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών με αρχικό προϋπολογισμό 5.998€, ενώ μετά την επιτευχθείσα έκπτωση η τελική δαπάνη ανήλθε στο ποσόν των 5.038,97€.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 15/09/2015

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 15/09/2015
Σχετικά με το έργο «Ψηφιακή Πύλη Ενημέρωσης του Πολίτη Δήμου Κυθήρων», το οποίο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας "02 -Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής" του Ε.Π. "Αττική" σύμφωνα με την πρόσκληση 59 του «ΕΦ∆ Ε.Ε.Τ.Α.Α.» (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης - Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), γνωρίζονται τα ακόλουθα:
Ο Δήμος Κυθήρων (η νέα Δημοτική Αρχή) έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό, την Αποδοχή της Ένταξης και για την Προέγκριση Δημοπράτησης. Η έγκριση Δημοπράτησης από τον «ΕΦ∆ Ε.Ε.Τ.Α.Α.» δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς ευθύνη του Δήμου γιατί -όπως αναφέρεται και στον δικτυακό τόπο της ΕΕΤΑΑ- έχει ανασταλεί κάθε υλοποίηση εφαρμογής, σε οποιοδήποτε στάδιο, που αφορά στην Πρόσκληση 59 του ΕΦΔ-ΕΕΤΑΑ. Συνεπώς το συγκεκριμένο έργο δεν εκτελέστηκε σε κανέναν από τους επιλέξιμους Δήμους της Χώρας.
Σε αυτό το σημείο, όμως, και για την ενημέρωση του κόσμου με στοιχεία αλήθειας και πραγματικότητας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου δεν υπήρχε η απαίτηση καμίας μελέτης καθώς το Τεχνικό Δελτίο ήταν έτοιμο και προσυμπληρωμένο από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και ο Δήμος έπρεπε να επιλέξει απλά μια από τις 11 διαθέσιμες επιλογές. Δεν απαιτούσε δηλαδή καμία ιδιαίτερη γνώση για να συμπληρωθεί καθώς στο πρόγραμμα εντάχθηκαν σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Χώρας. Και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε την συγκεκριμένη επιλογή, της οποίας το βασικό αντικείμενο είναι η δημιουργία ενός συστήματος για την διαχείριση στόλου οχημάτων και υπολογισμού άφιξης οχημάτων σε έξυπνες στάσεις (θυμίζουμε ότι τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος δεν είχαν καν ταχογράφο και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, είναι πεπαλαιωμένα και τα περισσότερα χρήζουν αντικατάστασης όπως τα απορριμματοφόρα) και η εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης (VMS). Φυσικά οι πινακίδες αυτές δεν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε κανέναν παραδοσιακό οικισμό ή κοντά σε μνημείο, καθώς δεν είναι αισθητικά συμβατές, ενώ θα απαιτούσαν ιδιαίτερη έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι σε όσους Δήμους τοποθετήθηκαν τέτοιου είδους πινακίδες, η λειτουργία των περισσοτέρων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ατόνησε σχεδόν άμεσα και αφέθηκαν στην τύχη τους, καθώς ουδείς ενημέρωνε το λογισμικό τους ή τις συντηρούσε, ενώ δεν εξυπηρετούν πλέον σχεδόν κανέναν καθώς όλες οι πληροφορίες παρέχονται πλέον μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων. Σε πολλές περιοχές λοιπόν βλέπουμε πινακίδες VMS να διαφημίζουν εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη προ ενός ή δύο ετών!
Με λίγα λόγια, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή θεώρησε πιο χρήσιμη για τα Κύθηρα μια εφαρμογή για τα δρομολόγια των οχημάτων, την παρακολούθηση των (πεπαλαιωμένων και ασυντήρητων) απορριμματοφόρων του Δήμου και την τοποθέτηση πινακίδων VMS από τις άλλες όντως χρήσιμες διαθέσιμες επιλογές του προγράμματος όπως Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ευπαθών Ομάδων, Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών για τα Πολεοδομικά και Χωροταξικά Δεδομένα, Διαδικτυακή Πύλη για την Ανάδειξη των Αγροτικών Προϊόντων και του Τουρισμού κ.ά.
Η πρόταση αυτή λοιπόν δεν χρηματοδοτήθηκε και δεν υλοποιήθηκε καθώς ανεστάλη κάθε υλοποίηση εφαρμογής για ολόκληρη την Πρόσκληση 59 και όχι μόνο για το Δήμο Κυθήρων, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).