Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Τελετή ονοματοδοσίας 2 νεότευκτων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε την 15-04-2021 στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου η τελετή ονοματοδοσίας των δύο νεότευκτων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ΠΠΛΣ 900 και ΠΠΛΣ 910. Πρόκειται για τα δύο από τα τέσσερα Παράκτια Περιπολικά σκάφη, που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή έως το τέλος του 2021. 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22.01.2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την εταιρεία «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.» η οποία εδρεύει στην Ιταλία. Η συνολική αξία και των τεσσάρων σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, με Συμμετοχή 90% και Εθνική Συμμετοχή 10%.  Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες του Φορέα.
Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ελάχιστους παρευρισκόμενους και πάντα τηρώντας τις οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν επίσης : 
Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κα. Patrizia Falcinelli, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ο Επικεφαλής του Οργανισμού Frontex στην Ελλάδα,  ο Επικεφαλής τομέα Ελλάδος DG Home, εκπρόσωποι της εταιρείας «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.», συγγενείς του Πλωτάρχη Λ.Σ. ΚΩΤΟΥΛΑ Γεωργίου και συγγενείς του Λιμενοφύλακα Ζαμπάτη Μαρίνου καθώς και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό καθώς και οι ομιλίες του  του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr .

























Δολοφονία Καραϊβάζ : Ταυτοποιήθηκε πρόσωπο που τον απειλούσε


Πέρασε ήδη μια βδομάδα από την στιγμή που οι δύο εκτελεστές έκοψαν το νήμα της ζωής του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, αδειάζοντας επάνω του το φονικό 9αρι.

Δέκα σφαίρες, δύο χαριστικές βολές.

Η πένα του δημοσιογράφου «σώπασε» για πάντα.

Όσο προχωρούν οι έρευνες, οι αρχές ψάχνουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν, τόσο στους δολοφόνους όσο και στους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Όπως αναφερθεί, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στα κείμενα του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του, το bloko.gr, μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας.

Ένα τέτοιο θεωρείται αυτό που είχε γράψει στις 3 Ιουλίου του 2020.

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχε δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την διαπλοκή του (όνομα) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» έγραφε ο δημοσιογράφος.

Στην ουσία, στο παραπάνω απόσπασμα ο Γιώργος Καραϊβάζ λέει ότι συναντήθηκε με κάποιον που είναι στο κέντρο και ο οποίος τον απειλούσε.

Από τα γραφόμενα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άτομο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται που αναφέρεται…

«Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως για να μην… κουράζονται» συμπλήρωνε στο κείμενο.

Η αστυνομία ξέρει ποιος απείλησε τον Καραϊβάζ

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, οι αρχές ξέρουν με σιγουριά ποιο είναι αυτό το πρόσωπο που απειλούσε τον Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σύνολο της ανάρτησης του δημοσιογράφου, βοήθησε τις αρχές να καταλήξουν στην ταυτότητά του.

Κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις, η ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε στρέψει το ενδιαφέρον του, είχε δηλαδή φτιάξει συμβόλαιο θανάτου, κατά ενός αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας.

Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και στη συνέχεια τον δημοσιογράφο.

Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο πρόσωπο, που δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Ζητούμενο είναι πλέον και ερώτημα που προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι Αρχές, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πηγή: in.gr 

Μανώλης Μπεντενιώτης: Ο Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες


Μανώλης Μπεντενιώτης: Ο πρώην υπουργός Άμυνας αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση ο Κώστας Σημίτης.Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Εστία», φιλοξενώντας δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας Μανώλη Μπετενιώτη, ο οποίος 26 χρόνια μετά αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση ο Κώστας Σημίτης.


«Ο Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες»! είναι ο τίτλος του άρθρου στο οποίο ο πρώην υφυπουργός μιλάει για ένα σχέδιοπου είχε δομηθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, το 1994 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που είχε εκπονήσει ο ίδιος, που μάλιστα είχε τύχει της επιδοκιμασίας του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια και βεβαίως του τότε υπουργού Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη

Το πρόγραμμα όπως καταγγέλλει διέκοψε η κυβέρνηση Σημίτη στις αρχές του 1996.

Τι προέβλεπε το σχέδιο

Το σχέδιο προέβλεπε την τακτική επίσκεψη εθελοντών, μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού με υλικά και γεννήτριες σε βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, προκειμένου να στήσουν σιδερένιο υψηλό κοντάρι όπου θα υψωνόταν μεγάλου μεγέθους ελληνική σημαία, να κτίσουν από ένα παρεκκλήσι σε κάθε νησί και να φυτέψουν δέντρα και φυτά που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σ’ αυτές τις περιοχές, με βάση μελέτη του υπουργείου Γεωργίας εξειδικευμένη για κάθε νησί. Παράλληλα, στις βραχονησίδες θα εγκαθιστούσαν και ζώα ή πουλιά από αυτά που θα μπορούσαν να αναπαραχθούν και να επιβιώσουν, δημιουργώντας μια έντονη παρουσία μοναδικών οικοσυστημάτων.

Σε ορισμένα νησιά, όπου υπήρχαν φυλάκια του Στρατού, έγιναν εκτεταμένες επισκευές, ενώ επισκευάστηκε και το σπίτι της κυράς της Ρω.

Το σχέδιο το εκτελούσε ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος Αποστράτων μαζί με άλλους εθελοντές και τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, που τους διέθετε το ΠΓΥ «Έβρος» (πλοίο μεταφοράς πυρομαχικών και γενικών υπηρεσιών). Τα υλικά τα συγκέντρωναν από δωρεές και η όλη επιχείρηση τύχαινε μεγάλης προβολής από τα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ, καθώς ήταν κάτι πρωτοποριακό, πολύ ενδιαφέρον και με προφανή εθνικό στόχο.

Η εξέλιξη όμως του προγράμματος ήταν ακόμα πιο προχωρημένη: Ο Μ. Μπεντενιώτης ανακοίνωσε ότι όποιοι ήθελαν θα μπορούσαν να κατοικήσουν τα νησιά αυτά με αντιπαροχή μια κατοικία που θα τους διασφάλιζε η Πολιτεία. Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο ακόμα και στο εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί ομογενείς, από τις ΗΠΑ κυρίως, ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Τόση έκταση πήρε το θέμα αυτό στις ΗΠΑ που ασχολήθηκε ακόμα και το CNN, στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά για το σχέδιο ο Μ. Μπεντενιώτης.


Αν το σχέδιο ολοκληρωνόταν, μια και είχε πενταετή περίοδο εφαρμογής, δηλαδή θα έφτανε μέχρι το 2000, τα οφέλη για τη χώρα μας στον διπλωματικό τομέα θα ήταν τεράστια. Κατ’ αρχάς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανένας το εύρος της υφαλοκρηπίδας τους, όταν μάλιστα είχαν έστω και έναν μόνιμο κάτοικο.

Επίσης, δεν θα μπορούσε η Άγκυρα να διανοηθεί να θέσει θέμα «γκρίζων ζωνών» σε κατοικημένα νησιά ή σε νησιά με ελληνική παρουσία (εκκλησίες, σημαίες, καλλιέργειες, πρόχειρα λιμάνια κ.ά.).

flash.gr

Υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους στο εμπόριο

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, γίνεται πλέον υποχρεωτική η διενέργεια self test διάγνωσης του κορωνοϊού για την προσέλευση των εργαζομένων του λιανεμπορίου στους χώρους εργασίας τους και την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία, ενώ η διενέργειά τους θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής θα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test με χρήση του ΑΜΚΑ τους. Ο εργαζόμενος δηλώνει το αποτέλεσμα του τεστ στο ΕΡΓΑΝΗ, ως εξής: Εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγει «Δήλωση Αποτελέσματος self test για εργαζόμενο». Στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην πλατφόρμα supportemployees.gov.gr και στη «Δήλωση Αποτελεσμάτων COVID-19 tests» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Εκεί υποβάλλει το αποτέλεσμα του ελέγχου του τεστ με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19».

Αν το αποτέλεσμα του self test είναι αρνητικό, ο εργαζόμενος προσέρχεται κανονικά στην εργασία του. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο εργαζόμενος θα πρέπει εντός 24 ωρών να κάνει επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή, είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής του. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου, ο εργαζόμενος μένει στο σπίτι του σε καραντίνα.  

Εφόσον και το δεύτερο τεστ είναι θετικό, εκδίδεται βεβαίωση που αποτελεί δικαιολογητικό για να μπει ο εργαζόμενος σε καραντίνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.  Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, πάλι εκδίδεται σχετική βεβαίωση και ο εργαζόμενος πρέπει να προσέλθει στην εργασία του.

Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 tests, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19» έπειτα από θετικό αποτέλεσμα self test.

Οι εργοδότες οφείλουν να ενημερώσουν τους εργαζομένους τους για την υποχρέωσή τους να κάνουν self test καθώς επίσης και για τις συνέπειες που θα επέλθουν αν δεν τηρηθεί το μέτρο. 

Κανείς εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν αυτός  δεν έχει κάνει το self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμά του, πολύ δε περισσότερο, όταν ο εργαζόμενος έχει δηλώσει θετικό self test.  

Εάν ο εργαζόμενος προσέλθει για να εργαστεί χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του self test, ο εργοδότης υποχρεούται να μην τον αφήσει, ενώ παράλληλα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής μισθού, έως ότου ο εργαζόμενος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.  

Εάν ο εργοδότης δεν ενημερώσει τους εργαζομένους του με κάθε πρόσφορο μέσο για τα υποχρεωτικά self test, κινδυνεύει με επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ.  Εάν σε έλεγχο βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Τέλος, αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Η δωρεάν διανομή από τα φαρμακεία ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ενώ οι δηλώσεις των τεστ μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή από τη Δευτέρα 19 έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

lakonikos.gr

Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών από τη Δευτέρα


Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

      Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

  •       Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
  •       Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
  •       Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
  •       Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.
  • zougla.gr/

ΚΥΘΗΡΑ:Διακοπή νερού στις Τοπικές κοινότητες Μυλοποτάμου και Καρβουνάδων

Την Παρασκευή 16 Απριλίου από τις 14:00′ έως τις 16:00′ θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης υδρομετρητών στο δίκτυο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Καρβουνάδων. Επίσης το Σάββατο 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Μυλοποτάμου από τις 09:00′ έως τις 14:00′.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση των οικισμών των Κοινοτήτων Καρβουνάδων και Μυλοποτάμου τις ανωτέρω αναφερόμενες ώρες.

 

Κυνήγι: δωρεάν η ανανέωση άδειας για το 2021- 2022

 


Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ποσών υπέρ του δημοσίου για άδεια θήρας για το νέο κυνηγετικό έτος (2021-2022) όσοι είχαν εκδώσει για το περσινό κυνηγετικό έτος (2020-2021), εφόσον πρόκειται να εκδώσουν ίδιου τύπου.


Όπως έγινε γνωστό, αυτή η δυνατότητα παρέχεται:

α) στους κυνηγούς-μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων και

β) στους υπηκόους Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές,

Ειδικότερα, η δυνατότητα απαλλαγής αφορά:

α) το σταθερό τέλος χαρτοσήμου που προβλέπεται από τις διατάξεις του ΚΝΤΧ-Π.Δ. 28.7.1931 (άρθρο 18, Α, 1ζ), προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20%, και


β) τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, όπως ορίστηκαν στην παράγραφο 1 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71449/1852, Β' 3171/02-08-2020.

Όπως υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ και του ΥπΟικ: «Η κυβέρνηση αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει με ελαφρύνσεις όλους τους πληγέντες από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

ΕΛ.ΑΣ:ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΕ ΔΟΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 


Συνελήφθη αλλοδαπός στη Λέσβο, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν -46- δενδρύλλια και -78- φυτά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (14-04-2021) σε δομή διαμονής αλλοδαπών στην περιοχή Μαυροβούνι Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς καλλιεργούσε σε υπαίθριο χώρο της παραπάνω δομής, -46- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 30 έως 90 εκατοστά, καθώς και -78- φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 20 εκατοστά.

Τα παραπάνω δενδρύλλια και φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο δράστης καλλιεργούσε αυτά, με σκοπό τη συγκομιδή και διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΕΛ.ΑΣ:ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ



Συνελήφθη ένας ημεδαπός στη Λάρισα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -4- καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα και κλώνους κάνναβης βάρους -202,7- γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (15-04-2021) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  τέσσερα (4) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -75- εκατοστά, μέσα σε ισάριθμες γλάστρες, τα οποία εκριζώθηκαν,
  •  μία (1) νάιλον συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα και κλώνους κάνναβης, συνολικού βάρους -202,7- γραμμαρίων,
  •  ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -3- γραμμαρίων,
  •  τέσσερις (4) συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους -2,7- γραμμαρίων,
  •  μείγμα κάνναβης-καπνού, βάρους -2,1- γραμμαρίων,
  •  πέντε (5) τρίφτες,
  •  μία (1) ζυγαριά ακριβείας,
  •  το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ και
  •  ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, από αποθηκευτικό χώρο του καταστήματός του κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -3,6- γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.


ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιείται πλήρωση και καθαρισμός σε όλες τις δεξαμενές των Κυθήρων με συνεργασία του Δήμου και του Πυροσβεστικού Κλιμάκίου.






Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ στο Δήμο Μονεμβασίας

Η επιτυχημένη διανομή πραγματοποιήθηκε στις 14/4 στην Νεάπολη και 15/4 στους Μολάους. Μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενους του Δήμου, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το γνωστό στους περισσότερους ως ΚΕΑ.

Στη διαδικασία, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της πανδημίας, εξασφαλίζοντας στο ακέραιο την ασφάλεια των δικαιούχων αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου που συμμετείχαν.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των δικαιούχων στην διανομή, γεγονός που οφείλετε και στην προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου που κατάφερε να ενημερώσει όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε στην ανάγνωση των μηνυμάτων που τους αποστέλλονται  είτε στην αδυναμία μετακίνησης.

Ο Δήμος Μονεμβασίας στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις αυτού του χαρακτήρα, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό και ευαισθησία τις ανάγκες των ευάλωτων δημοτών του.




Οδοποιία Δήμου Μονεμβασίας



Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Οδοποιία Δήμου Μονεμβασίας» προϋπολογισμού  591.960,41 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)

  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
    Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
    Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
    Οδός:Μολάοι
    Ταχ.Κωδ.:23052
    Τηλ.:2732360581
    E-mail: sofia@molaoi.gr
    Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
    Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
    Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή  κατηγορία Οδοποιίας & Οικοδομικών Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
    Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
  1. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 120 ημέρες.
  1. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
  1. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
    Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 10η Μαΐου 2021 ημέρα Δευτέρα και η ώρα λήξης 15:00
    Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 14η Μαΐου 2021,     ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00πμ.
  1. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα εννέα μηνών.
  1. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
  1. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και από έσοδα από ανεμογεννήτριες.
  1. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 11.839,20 €.