Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τροποποίηση του αυριανού δρομολογίου, Σάββατο 27/10/2018


ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…!

Η 28η Οκτωβρίου 1940 ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στο ιδανικό της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και στην ανώτερη αξία της Αξιοπρέπειας και γι’ αυτό εορτάζουμε αυτή τη μεγαλειώδη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία. 
Η μικρή σε αριθμούς Ελλάδα, αλλά μεγάλη σε αξίες, για άλλη μια φορά, ύψωσε το ανάστημά της, τίμησε την ιστορία της και έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου. Μια πράξη που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και αποτελεί σύμβολο ηρωικής υπεράσπισης των αξιών του πολιτισμού μας.
Δεν υποστείλαμε την σημαία ακόμα και όταν όλα ήταν εναντίον μας. Με ομοψυχία, εθνική αλληλεγγύη και ενότητα, αυταπάρνηση και αυτοθυσία, δώσαμε τον αγώνα μας και νικήσαμε, κατακτώντας επάξια τη διεθνή αναγνώριση, τον σεβασμό και τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων.
Η μαγική συνταγή…ΕΝΩΜΕΝΟΙ νικήσαμε το 1940! Ενωμένοι έχουμε πετύχει όλα τα θαύματα της ιστορίας μας και ενωμένοι με συνέπεια, πείσμα, επιμονή και υψηλά ιδανικά, σταδιακά αλλά σταθερά, με σύνεση, τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, θα ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής.
Αυτό το ιστορικό μάθημα δεν πρέπει να αφήσουμε να λησμονηθεί… ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Η επέτειος του ‘40 αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και ν’ αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς.
Χρόνια Πολλά με υγεία στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά…Σε ολόκληρο τον Ελληνισμό στα τέσσερα σημεία της Γης…Στην Ελλάδα και τους Έλληνες της Πατρίδας μας που ακόμα αντιστέκονται και υπομένουν. . .!

Τάκης Χατζηπέρος

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Εορτή της σημαίας

Εορτή της σημαίας σήμερα στο σχολείο με κεντρικούς άξονες τον ελληνοταλικό πόλεμο, την γερμανική επίθεση και την εθνική αντίσταση με ποίηση, τραγούδια, χορό, οπτικοακουστικό υλικό, αφηγήσεις, δραματοποιημένο αφιέρωμα στις γυναίκες της αντίστασης, αναφορά σε σχετικά κυθηραϊκά γεγονότα και άλλα, επιλεγμένα, οργανωμένα και επιμελημένα άψογα από τους φιλολόγους του σχολείου μας Σταμάτη Κεσσέ και Αγγελική Μπαχούμη και υλοποιημένα με ενθουσιασμό και ζωντάνια από μαθήτριες και μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης. 
Μια από τις καλύτερες σχολικές γιορτές που έχουμε παρακολουθήσει. 
Την γιορτή τίμησε με την παρουσία της κατόπιν προσκλήσεως, η πολυαγαπημένη μας κυρία Ελένη Χάρου, η οποία συγκινημένη συνεχάρη τους συντελεστές.

Γενικό Λύκειο Κυθήρων