Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΗΤΑΤΩΝ:ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



ΠΗΓΉ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΟΣ
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ 
Δείτε το σχετικό Δ/Τ του δήμου Κυθήρων στον παρακάτω σύνδεσμο
https://kythira.gr/2020/06/25/eidikes-rythmiseis-gia-ta-teli-kai-toys-koinochristoys-choroys-logo-covid19/

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων

Ξεκίνησαν σήμερα (19-08) οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων από τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Ένα έργο που είχαμε οραματιστεί από ετών και που είναι η απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξη των διαδικασιών συντήρησης και αναστήλωσης του Φάρου των Αντικυθήρων, ενός ιστορικού τοπόσημου του νησιού στον οποίον υπηρέτησε ο εμβληματικός Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ. Το έργο αυτό αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν. Σημασία έχει ότι το στήριξε και το στηρίζει πλήρως ΟΛΗ η τοπική κοινωνία και κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μετά από αίτημά μου το ενέταξε στον προγραμματισμό της ΜΟΜΚΑ καθώς πρωτίστως το έργο αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και συμβάλει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
Σήμερα, παρέλαβα και την μελέτη αποκατάστασης το Φάρου που εκπονήθηκε με προσωπικές δαπάνες του κ. Πάνου Λασκαρίδη, ενός εκ των πλέον σημαντικών ευεργετών στον χώρο του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Εθνικής Άμυνας. Τη μελέτη (σχέδια, αποτυπώσεις, όψεις, τομές, τεχνική έκθεση κ.λπ.) εκπόνησε ο γνωστός Αρχιτέκτων κ. Δημήτρης Ευταξιόπουλος που για λογαριασμό του Ιδρύματος Λασκαρίδη έχει εκπονήσει τις αντίστοιχες μελέτες αποκατάστασης των Φάρων του Μαλέα και του Ταινάρου, που το Ίδρυμα Λασκαρίδη έχει χρηματοδοτήσει και αναστηλώσει πλήρως.
Εύχομαι το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον
προγραμματισμό και πάμε δυνατά για τα επόμενα!

Stratos Charchalakis



ΚΥΘΗΡΑ.Επιστολή του Δημάρχου στον Πρωθυπουργό



Με κατεπείγουσα επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών και επιτηδευματιών των Κυθήρων που λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Νομό Αττικής από τη Δευτέρα 17-08, υφίστανται ακόμα μία οικονομική ζημία σε μια εξαιρετικά περιορισμένη τουριστική σεζόν. Παράλληλα ζητεί την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου από τους ΚΑΠ, καθώς λόγω των ειδικών αυτών καταστάσεων τα τακτικά έσοδα του Δήμου για το 2020 θα μειωθούν ακόμα περισσότερο (μειωμένες εισπράξεις τελών παρεπιδημούντων, κοινοχρήστων χώρων κ.λπ.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας.
Ο Δήμος μας θέτει σε κάθε κατεύθυνση την ανάγκη στήριξης όλων των πληττόμενων επαγγελματιών και προς τούτο απηύθυνε σχετική επιστολή και στους Βουλευτές της Ά Πειραιά και Νήσων αναμένοντας σχετικές πρωτοβουλίες.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή θεωρεί άτοπη αλλά και επικίνδυνη για το συμφέρον των νησιών μας κάθε συζήτηση αναφορικά με την διοικητική υπαγωγή των Κυθήρων στην Αττική, ζήτημα που λανθασμένα επιχειρείται να τεθεί με αφορμή τα έκτακτα μέτρα στα ΚΥΕ του Ν. Αττικής που ισχύουν από τις 17-08 και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι η υπαγωγή του Δήμου μας στην Αττική έχει πολλαπλά οφέλη (αυξημένες χρηματοδοτήσεις, πολλαπλές πηγές εσόδων για αναπτυξιακά έργα, συγκοινωνιακή σύνδεση με τον Πειραιά ως έδρας του Νομού κ.λπ.) και το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με παρορμητισμό και επιπολαιότητα.

 kythira.gr

ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 17 ΚΛΩΣΤΕΣ.(ηχητικό απόσπασμα)

ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 17 ΚΛΩΣΤΕΣ.(ηχητικό απόσπασμα)

 Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το 1909, στα Κύθηρα, διαπράχθηκε το πιο άγριο έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Η ιστορία δεν έσβησε στο νησί, ήταν όμως ένας όλεθρος που πέρασε τότε σχεδόν απαρατήρητος στην υπόλοιπη χώρα. Ο Πάνος Δημάκης στην εκπομπή ¨Επόμενη Μέρα¨του ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ (ηχητικό απόσπασμα) 19-08-2020

Μάνος Τριφύλλης "Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ".Ψηφίζω υπέρ και στα δύο θέματα.


Στην πρόσκληση με αριθμό 19, για έκτακτη συνεδρίαση συμμετέχουμε παρά τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο συνεδρίασης λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων για την πρόσληψη προσωπικού.
Δυστυχώς αδυνατούμε να επιχειρηματολογήσουμε για την ανάγκη σύστασης γραφείου αγροτικής ανάπτυξης και την πρόσληψη κτηνιάτρου και γεωπόνου απο το Δήμο Κυθήρων. Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, όπως έχουμε επισημάνει και προ κορωνοϊού, δεν οδηγεί σε στέρεη ανάπτυξη και μειώνει τον μόνιμο πληθυσμό. Εάν κάποτε συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναδείξουμε τις ατελέσφορες και περιορισμένες επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας στον οργανισμό του Δήμου μας.
Ψηφίζω υπέρ και στα δύο θέματα. Παρακαλώ να καταχωρηθεί στα πρακτικά η τοποθέτηση μας.
Μάνος Τριφύλλης
"Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ"
19/8/2020