Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ"ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ"ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 10/4/2015

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε η ακολουθία του Επιταφίου  στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας την οποία τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Λαγός. Πιστοί ενορίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού συνέρρευσαν να προσκυνήσουν και να ακούσουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου.  Με τσουχτερό  κρύο για την εποχή και σαφώς ο κόσμος λιγότερος από άλλη φορά , αλλά με συγκινησιακή κατάνυξη έγινε η περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική παραλιακή οδό και επέστρεψε συνοδεία του εκκλησιάσματος  στον ναό όπου και ολοκληρώθηκε η τελετή ! Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά ! Radio Antelin 107.3


ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ "ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ"

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην.
Η ζωή, πως θνήσκεις; πως και τάφω οικείς; του θανάτου το βασίλειον λύεις δε, και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς…» Με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και σε συγκινησιακό κλίμα η Νεάπολη βίωσε τον "Επιτάφιο Θρήνο". Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος που τέλεσε ο π.Παναγιώτης Αρώνης . Εκατοντάδες πιστών συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν και να ακούσουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου. Στη συνέχεια με κατάνυξη ξεκίνησε η περιφορά Επιταφίου προπορευομένης της Φιλαρμονικής Βοιών. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Επιτάφιο να επιστρέφει στο ναό συνοδευόμενος από το

 εκκλησίασμα.ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ !!! ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20.00 Μ.Μ.


Ανακοινώνεται ότι το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα γίνει στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» η επίσημη τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός που προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως κάθε χρόνο, παρά μόνον σε ορισμένες πόλεις και μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε άλλη λύση και ύστερα από τη θετική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή, Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η μεταφορά του Αγ. Φωτός θα γίνει με αεροσκάφος τύπου SX-ARD της εταιρείας Global Aviation S.A. το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά τις 20:00, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.
Η μεταφορά του Αγ. Φωτός θα γίνει αδαπάνως για το Δήμο και αποτελεί προσφορά προς το νησί της εταιρείας Global Aviation S.A.
Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Global Aviation S.A. και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Πέτρο Τσακτάνη, τον πιλότο κ. Χρήστο Μάλαμα και τον κ. Ζαχαρία Σουρή για την θετική συμβολή και διαμεσολάβησή του.
Προσκαλούνται όλες οι Αρχές και όσοι το επιθυμούν να παραστούν στην τελετή υποδοχής το Μ. Σάββατο και περί ώρα 20:00 στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.
Καλή Ανάσταση!

Δωρεά της Έφης Σακελλαράκη προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

διαιτέρως τιμητική για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων υπήρξε η πρόσφατη δωρεά από τη σύντροφο του αρχαιολόγου, κ. Έφη Σακελλαράκη, του επιστημονικού απολογισμού της ανασκαφής που διηύθυνε ο αείμνηστος Γιάννης Σακελλαράκης στον Άγιο Γεώργιο στο Βουνό. Πρόκειται για πέντε πλούσια εικονογραφημένους τόμους,  έκδοση της Βιβλιοθήκης της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι περιγράφουν λεπτομερώς τη διαδικασία της ανασκαφής, και εν συνεχεία αξιολογούν και αναλύουν τα ευρήματα. Ο πέμπτος τόμος έχει υπότιτλο «Μινωική λατρεία και νεότεροι χρόνοι» και συμπεριλαμβάνει, εκτός από σειρά κειμένων σχετικά με την Μινωική λατρεία και την επίδρασή της στην περιοχή του Αιγαίου, εκτεταμένο δοκίμιο με τίτλο «Η αρχαιολογική δραστηριότητα στα Κύθηρα», αρχής γενομένης από τον Εμμανουήλ Καλούτση.
Το πολύτιμο αυτό σύγγραμμα παίρνει τη φυσική θέση του στην ειδική συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία φιλοδοξεί να συμπεριλάβει κάθε δημοσίευση που σχετίζεται με τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Τα βιβλία της συλλογής αυτής, που ήδη συμπεριλαμβάνει αρκετές σπάνιες και δυσεύρετες δημοσιεύσεις, δεν δανείζονται, παρά αποτελούν τον πυρήνα μιας ερευνητικής βιβλιοθήκης στη διάθεση κάθε ερευνητή, φοιτητή, μαθητή ή απλώς ενδιαφερόμενου για την ιστορία των νησιών μας.
Από την Ομάδα Φίλων Βιβλιοθήκης

Φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου…

0

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου και καίει χορτολιβαδική έκταση.

Αυτή την στιγμή στο σημείο έχουν σπεύσει και δίνουν μάχη με τις φλόγες 6 οχήματα της Πυροσβεστικής από όλες τις υπηρεσίες της Λακωνίας όπως επίσης και οχήματα από Τρίπολη και Μεγαλόπολη…

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι…

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

Πηγή  report24.gr


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ "ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ"


"ΕΥΧΕΣ" Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Λακωνίας & Νήσου Κυθήρων

Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της
Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Λακωνίας & Νήσου Κυθήρων
σας εύχεται το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.  

Πηγή www.report24.gr

Ο στολισμός του Επιταφίου στο Γεράκι Λακωνίας

stolismos epitafiou (1)
Κάθε χρόνο, για πολλούς από εμάς, ο στολισμός του επιταφίου είναι ένα έθιμο που γεμίζει τη ζωή μας και μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά τη συμμετοχή μας στο Θείο Πάθος.
Έτσι και στο χωριό μας, με μεγάλη ευλάβεια και τηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, κυρίες, δεσποινίδες και νέοι του Γερακίου, αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας των Παθών το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης κάθισαν και στόλισαν τον επιτάφιο, έτσι ώστε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να είναι έτοιμος να δεχθεί το σώμα του Χριστού κατά την Αποκαθήλωση.
Διάφορα λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και του λευκού κυρίως διακοσμούν τον επιτάφιο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
stolismos epitafiou
Κατά τη διάρκεια του στολισμού αλλά και μετά οι γυναίκες έψαλλαν εγκώμια της επιτάφιας ακολουθίας του Χριστού, δίνοντας με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα των ημερών.
Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναστολίσετε τον επιτάφιο του χωριού μας. Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο.
Χρήστος Μπαλαμπάνος
πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου

Πασχαλινές Συμβουλές Πυροσβεστικής (κεριά-ψησταριές)

Πασχαλινές Συμβουλές Πυροσβεστικής για λαμπάδες,κεριά και κάρβουνα-ψησταριές
Λαμπάδες – Κεριά
Η λαμπάδα χρειάζεται λίγη προσοχή
– δεν αφήνουμε τις λαμπάδες ή τα κεριά να καίγονται χωρίς επίβλεψη
– τοποθετούμε τις λαμπάδες όρθιες και σε άκαυστη και σταθερή βάση
– τοποθετούμε τις λαμπάδες ή τα κεριά μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.
– δεν μετακινούμε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό
– δεν αφήνουμε τις λαμπάδες ή τα κεριά να καούν εντελώς
– αφαιρούμε τις συσκευασίες από λαμπάδες και κεριά πριν τα ανάψουμε
Σε χώρους με συνωστισμό κρατάμε τις λαμπάδες ή τα αναμμένα κεριά, σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας και σβήνουμε τη λαμπάδα ή το κερί μας εάν το θεωρήσουμε απαραίτητο.
Κάποιες λαμπάδες ή κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται προσοχή, για να μην αναφλεγούν αυτά τα υλικά.
Προσοχή στις μικρές ηλικίες. Επιτηρούμε τα παιδιά καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες με εύφλεκτα υλικά και υπάρχει κίνδυνος να καούν, συνηθέστερα, τα μαλλιά τους.
Στις παιδικές λαμπάδες, τα παιχνίδια που είναι τοποθετημένα πάνω σ’αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στη φλόγα και μπορεί ανά πάσα στιγμή, να πιάσουν φωτιά.
Οι λαμπάδες και τα διακοσμητικά κεριά, πρέπει να φέρουν σε κάποιο εμφανές σημείο τους οδηγίες ασφαλούς χρήσης.
Συμβουλές για τα κάρβουνα ψησίματος – ψησταριές και σούβλες
Το Πάσχα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και τις σούβλες. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν σοβαρή αιτία εγκαυμάτων και πρόκλησης πυρκαγιών.
Όταν τοποθετούμε τις σούβλες σε υπαίθριο χώρο να είναι καθαρός περιμετρικά από εύφλεκτα υλικά (σκουπίδια, ξηρά χόρτα κ.τ.λ.), αλλά και σε απόσταση ασφαλείας από τέντες ή άλλα αντικείμενα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Να μην γίνεται απόρριψη κάρβουνων σε κάδους .
Οι χρήστες δεν πρέπει να απομακρύνονται από τους χώρους ψησίματος εάν δεν έχουν βεβαιωθεί ότι τα κάρβουνα έχουν σβήσει εντελώς διότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιά.
Γιάννης Ιωαννίδης
Υπ. Δημ. Σχέσεων & Τύπου Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.
Πηγή  .eypspkm.gr

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝ- ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ-----Κ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ----ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ******

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ 8/4/15


Δεν χάνουν τις παραλίες οι δήμοι κι εμείς τις... ομπρέλες!

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν προχτες οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών λύθηκε το ζήτημα που είχε προκύψει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη διαχείριση των παραλιών και επιστρέφει η ευθύνη στους δήμους όπως ίσχυε και παλαιότερα! Η απόφαση που έχει προσωρινό χαρακτήρα και αφορά τη φετινή σαιζόν ,που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, ξεμπλοκάρει το θέμα που είχε βραχυκλώσει δήμους και επιχειρηματίες και που κινδύνευε να τινάξει το προγραμματισμό για τη διαχείριση των παραλιών την τρέχουσα περίοδο!


Μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ το θέμα λύθηκε και η ευθύνη της διαχείρισης επιστρέφει στους δήμους ενώ την άλλη βδομάδα, σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει ίσως και με μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, αναμένεται οριστική διευθέτηση του θέματος με τελεσίδικη παραχώρηση των παραλιών στους δήμους σύμφωνα και με το πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο σχετικό δελτίου τύπου που εξέδωσε το Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και αντιδήμαρχος Χερσονήσου Αποστόλης Λουλουδάκης αναφέρεται: 

Υπεγράφη η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για την απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα των παραλίων προς τους ΟΤΑ, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ. Η ΚΥΑ λύνει προσωρινά το θέμα με βάση τα προβλήματαα που προέκυψαν μετά την 646/15 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την επίλυση του θέματος αλλά αυτό αποτελεί προσωρινή και μόνο λύση, διότι δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για διαβούλευση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των ΟΤΑ σε σχέση με τις υποχρεώσεις των Δήμων και του ανταλλάγματος που πρέπει να καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη, τόσο τις προτάσεις της ΚΕΔΕ όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην υπ'αριθμόν 113 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις  7 Απρίλη 2015, όσο και στις διατυπώσεις της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους Δήμους που βρίσκονται κυριολεκτικά όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Στην διαβούλευση για τη νέα νομοθετική ρύθμιση οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ προτείνουν:

1. Οι Δήμοι μπορούν, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να παραχωρούν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ιδιαίτερα δικαιώματα σε αιγιαλούς και τις παραλίες που ευρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, εφόσον με την παραχώρηση δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους.

2.Τα δικαιώματα που παραχωρούνται κατά την προηγούμενη παράγραφο μπορούν να αφορούν μόνο ήπιες και χαμηλής έντασης χρήσεις, οι οποίες δεν θίγουν το φυσικό ανάγλυφο και δεν προκαλούν οικολογική επιβάρυνση, με την επιφύλαξη των έργων που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2971/2001.

3.Για την παραχώρηση της παραγράφου 1 εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 201 ν. 3463/2006 και του π.δ. 270/1981.

4.Επί των πράξεων παραχώρησης της παραγράφου 1 ασκείται έλεγχος νομιμότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 225, 226, 227, 228 και 238 του Ν. 3852/2010.

Μέχρι θεσμοθετήσεως της ως άνω προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και εν όψει του ότι η χρήση και εκμετάλλευση των παραλιών της χώρας από τους Δήμους αλλά και περαιτέρω από τους εκμεταλλευτές κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας αφορά:

1. την εντελώς ήπια διαχείριση που αναφέρεται μόνον σε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και τοποθέτηση ξύλινου πυργίσκου για επίβλεψη των λουομένων από το ναυαγοσώστη προκειμένου να προληφθούν πνιγμοί καθώς και στην τοποθέτηση των νόμιμων στολιδιών της άμμου.

2. οι ως άνω παρεμβάσεις εξυπηρετούν πλήρως την διαφύλαξη της κοινοχρησίας του χώρου, προστατεύουν τις ακτές από τη ρύπανση αφού οι χρήστες επιλαμβάνονται της καθημερινής καθαριότητας των ακτών και της αποκομιδής των απορριμμάτων, προστατεύουν τους λουόμενους από τυχόν περιστατικά πνιγμών με την λειτουργία του πυργίσκου του ναυαγοσώστη, δεν παρεμποδίζουν την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς τις ακτές, αλλά αντιθέτως προστατεύουν και τους λουόμενους που επιθυμούν να παραμένουν επί πολλές ώρες και να κάνουν χρήση των ομπρελών, απαραίτητων για την προστασία της υγείας τους από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες.

Ταυτόχρονα γίνεται απλή χρήση του αιγιαλού απαγορευομένης άλλωστε οιασδήποτε κατασκευής κατασκευασμάτων που τυχόν προσβάλλουν την έννοια του κοινοχρήστου χώρου.

Εν όψει του ότι η ως άνω απόφαση του ΣΤΕ δεν παράγει δεδικασμένο και μέχρι της θεσμοθετήσεως της νομοθετικής ρυθμίσεως που αναφέρεται ανωτέρω και μόνο για το έτος 2015 προτείνεται:

Να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ με την οποία να προσδιορίζονται ακριβώς οι ανωτέρω επισημάνσεις και περαιτέρω προτείνεται να περιληφθούν στην ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033/11.02.2014 οι παρακάτω τροποποιήσεις-αντικαταστάσεις-προσθήκες:

¨Στο άρθρο 6 να ορίζεται προστίθεται εδάφιο μετά το σημείο... κοινοποιείται ο ισολογισμός της εταιρείας αυτής ως εξής:

Εξαιρούνται οι δημοτικές ανώνυμες επιχειρήσεις του αρ. 266 του ν. 3463/2006 από την υποχρέωση καταβολής του 20% του συνολικού τζίρου τους. Η παραπάνω υποχρέωση αντικαθίσταται με το αντίστοιχο 20% της τεκμαρτής μισθωτικής αξίας που ισχύει για την παραχώρηση σε τρίτους".

Στο αρ. 7 προστίθεται εδάφιο μετά το σημείο...με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία ως εξής:
Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται πρόστιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί κοινοχρήστων χώρων σε επιτρεπόμενη ή μη θέση, το 50% του οποίου εισπράττεται από το δήμο και το υπόλοιπο 50% από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου,

Στο αρ. 9 τροποποιείται το στοιχ. γ ως εξής: δύναται να τοποθετηθεί αρθρωτό ξύλινο δάπεδο σε ποσοστό επιφανείας 30% και το αντάλλαγμα για την παραχώρηση του ως άνω χώρου θα είναι αντίστοιχο με το τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου που επιβάλλουν οι ΟΤΑ α βαθμού.
απαλείφεται ο περιορισμός του στοιχ. ε του ά. 9.

Αντικαθίσταται το εδ. του ά. 14 με τα παρακάτω: "από 1 Ιουνίου 2015 θα βεβαιώνεται αυθαίρετη χρήση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1080/80, όπως προτείνεται στο ά. 8 της παρούσης εξασφαλίζοντας την έγκαιρη προσέλευση των δικαιούχων και την εξασφάλιση της νόμιμης δραστηριοποίησής τους αποτρέποντας την αυθαίρετη χρήση".
------------------------------
Πηγή: cretalive.gr
------------------------------

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ F/B PORFYROUSA Time Table



ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ
        F/B PORFYROUSA Time Table
………………………………………………………….
 από 12/03/2015 έως 31/05/2015, *ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ*
(from Mar 12th15’ up to May 31st15’ *with exceptions*)
                         …………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ(Monday)
08.00: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
16.00: ΚΥΘΗΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ
ΤΡΙΤΗ(Tuesday)
12.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
16.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ(Wednesday)
09.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
16.30: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ(Thursday)
Ρ Ε Π Ο (DAY OFF)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(Friday)
14.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
17.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ(Saturday)
10.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
14.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ(Sunday)
11.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
14.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ








 



                 ………………………………………………….
                                                  ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (EXCEPTIONS)
                                                  --------------------------------------

                                          2) ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ 2015 (Easter 2015’)

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡ(Apr.)
11.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    13.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
15.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    17.30: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡ(Apr.)
11.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    17.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 12 ΑΠΡ.(Easter Day)
 Ρ  Ε  Π  Ο  (Day off)

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ του ΠΑΣΧΑ 13 & 14 ΑΠΡ(Apr.)
08.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    10.45: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
12.45: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    15.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΣΧΑ 15 ΑΠΡ(Apr.)
09.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ  / 16.30: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΣΧΑ 16 ΑΠΡ. & ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡ.
10.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    15.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

3)ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΜΑΪΟΥ (Πρωτομαγιά)
12.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    15.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*ΝΕΑΠΟΛΗ: Neapolis, *ΚΥΘΗΡΑ: Kythira, *ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: Antikythira
!!!! Το παρόν υπόκειται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση!
!!!! This is subject to alterations without prior notice!
T: 27360 31 390 , 31 848 ΚΥΘΗΡΑ, 2734024004 & 2734029004 Νεάπολη
                                Web site: www.kithiratravel.gr

Ημέρα πένθους.Ακολουθία της Αποκαθήλωσης Αγία πελαγία 10/4/15 <ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ>


Εκπαίδευσης προσωπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κύθηρα.

Την Μ.Πέμπτη 9/4/15 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση πάνω στις βασικές άρχες πυρκαγιάς και πυρόσβεσης στο προσωπικό του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κύθηρα, μετά από αίτημα της διευθύντριας κ.Παρασκευαίδου.Η εκπαίδευση εγινε  απο τον Ανθυποπυραγό του  Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων κ.Μαρινόπουλο Πέτρο.

Ποταμός Κύθηρα 1965


"Επιτάφιος θρήνος" του Σάντρο Μποτιτσέλι.

Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΕΙΤΩΝΑΣ, ΜΕΤΑΔΩΤΟ ΤΩ ΜΗ ΕΧΟΝΤΙ.
Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις τρεις χιτώνες, γιατί μόλις αποκτήσεις δεύτερον οφείλεις να τον παραχωρήσεις, μένοντας πάλι με έναν. Κατά συνέπεια δεν φτάνεις ποτέ στην απόκτηση τρίτου χιτώνα. Δηλαδή δεν επιτρέπεται η συσσώρευση πλούτου. (Το: «ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΔΩΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» το επιβεβαιώνει). Επομένως η ελεημοσύνη, η παραχώρηση αγαθών από τον πλούσιο στον πένητα, δεν υπάρχει στη διδαχή του Ιησού. Επιτάσσεται, ευθέως, η ισότιμη κατανομή των αγαθών στην πηγή παραγωγής τους. Το θέμα είναι: Γιατί δεν προβάλλεται αυτούσια μια τόσο απλή διδαχή, που αρκεί να ξέρεις να μετράς μέχρι το 3 για να την κατανοήσεις, αλλά μεταβάλλεται, περίτεχνα, σε «ελεημοσύνη». Ασφαλώς ο Πανάγαθος Δημιουργός απαρέσκεται της ένδειας των δημιουργημάτων του, που με νόηση προίκισε και προάγει την δίκαιη κατανομή των αγαθών στην πηγή τους. (Εξ ου και το: «ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ». Εκτός αν θεωρούμε ότι και στους ουρανούς υπάρχουν κατέχοντες και πένητες). Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ ( = συντριβή του ψεύδους).Πηγή

Kosmas Megalokonomos