Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Χρηματοδότηση σκάφους από την Περιφέρεια στο Λιμενικό για διακομιδή ασθενών του Αργοσαρωνικού

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το Λιμενικό Σώμα για την προμήθεια περιπολικού σκάφους για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 500.000 ευρώ

Τη σχετική σύμβαση προμήθειας του έργου, υπέγραψε σήμερα ο Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης

Γ. Πατούλης: «Συνδράμουμε στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νησιών της Περιφέρειάς μας-Παραμένουμε έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών»

Στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 όσο και για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 το Λιμενικό Σώμα για την αγορά ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών, από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ειδικότερα, η Πράξη με τίτλο «Προμήθεια Ενός Σκάφους Κατάλληλα Διαμορφωμένου με Υγειονομικό Εξοπλισμό», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 και είναι προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ και έχει δικαιούχο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τη σχετική σύμβαση προμήθειας του έργου υπέγραψε σήμερα ο Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα Επενδύσεων Δ. Σκάλκου και άλλων Περιφερειαρχών που συμμετέχουν στην προμήθεια 5 περιπολικών σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 2.5 εκ. ευρώ. Ειδικότερα στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα,ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Το εν λόγω περιπολικό σκάφος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της Περιφέρειας Αττικής.

Η προμήθεια του νέου σκάφους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με στόχο να συνδράμουμε στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νησιών της Περιφέρειάς μας με αφορμή και την υγειονομική κρίση η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών ενάντια στον φονικό ιό και τις τεράστιες συνέπειές του στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Πρώτη μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι, βεβαίως, η ασφάλεια των πολιτών. Για τον λόγο αυτό εξασφαλίσαμε την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη διακομιδή ασθενών σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη. Παραμένουμε έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών, αυτή τη δύσκολη περίοδο».

zostonpirea.gr

Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.


Δείτε σε βίντεο την εκπομπή μας GRDnews με τη συνέντευξη του κ. Κασιμάτη στον Γεράσιμο Βραχιολίδη.

Καταπέλτης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου κατά της κυβέρνησης, αλλά και όσων κρατών επιβάλλουν διά του κορωνοϊού την αλλαγή στα πολιτεύματα των δημοκρατικών χωρών, τα οποία μετατρέπονται σε φασιστικά, παρόμοια με αυτά της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως τότε καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου, ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τότε έπρεπε να επικρατήσει το γένος της αρείας φυλής, έτσι και τώρα εν ονόματι του κορωνοϊού πρέπει να καθαριστεί η ανθρωπότητα από αυτό τον ιό και αυτό το επιτυγχάνουν σαρώνοντας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και ποδοπατώντας τις ανθρώπινες ελευθερίες. “Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις του συντάγματος” επισημαίνει με νόημα ο καθηγητής κ. Κασιμάτης.

Στην εποχή μας δε, προχωρούν σε μαζικούς εμβολιασμούς τους οποίους εμμέσως τους καθιστούν υποχρεωτικούς, όπως αυτόν που είχαμε στην ΕΜΑΚ. Μάλιστα είναι εντελώς παράνομο να απειλούν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα τους μεταθέσουν από την υπηρεσία τους. Τονίζει επίσης χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όταν λέει ότι οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία επιδιώκουν να σύρουν τον λαό στους εμβολιασμούς. “Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” υπογραμμίζει ο κ. Κασιμάτης.

Ο φόβος που έχουν ενσπείρει τα ΜΜΕ έχει επιτύχει να καταστήσει τον λαό υπάκουο και πειθήνιο σε ότι του λένε με αποτέλεσμα να έχει αγελοποιηθεί και να μην εκδηλώνει καμία αντίσταση. “Μοιάζει με το  πρόβατο το οποίο υπακούει στον τσοπάνο του, τρώει το χόρτο που του δίνει, χωρίς να ξέρει όμως ότι καποια στιγμή θα το σφάξει”.

Ο κ. καθηγητής, θέλοντας να μας θυμίσει τα χρόνια της τουρκοκρατίας, παρομοίασε τον σημερινό Έλληνα με τον υπάκουο ραγιά της Τουρκοκρατίας ο οποίος  έλεγε …”άσε να δούμε…”, χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Θα πρέπει λοιπόν ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι είναι ανάγκη να αντισταθεί και να ν’ αντιδράσει διότι η κατάσταση όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερη. Το άγριο θηρίο”, τονίζει ο κ. Κασιμάτης, “μέχρι να ξεψυχήσει δαγκώνει όλο και περισσότερο”.

Δείτε την εκπληκτική συνέντευξη του κ. Κασιμάτη.

indobserver.gr


Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων:Επίσκεψη με την υπηρεσία τεχνικών έργων της ΠΕ Νήσων στα Κύθηρα.

Επίσκεψη με την υπηρεσία τεχνικών έργων της ΠΕ Νήσων στα Κύθηρα.

Σε ικανοποιητικό βαθμό βρίσκεται η πορεία των έργων δημοτικής οδοποιίας στις θέσεις Κακή Λαγκάδα ,Αγία Αναστασία,Διακοπουλιάνικα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας με το ποσό των (2.475.000 ευρώ ).
Το έργο Ανάπλασης Αγ Πελαγίας χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας (100.000 ευρώ ) και αυτό κινείται μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και το έργο κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μανιτοχώρι ύψους 510.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιωργος Πατούλης έχει θέσει προτεραιότητα την ολοκλήρωση των έργων καθώς και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για την πορεία τους.
Ούτε μια μέρα χαμένη.




ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ:Στηρίζουμε το σπουδαίο έργο των Πυροσβεστών μας!

Στηρίζουμε το σπουδαίο έργο των Πυροσβεστών μας!

👩‍🚒🚒🔥
👩‍🚒Με επιστολή μου προς τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας Πύραρχο κ.Γιώργο Αλικάκο, πρότεινα τη διεξαγωγή εκδήλωσης που θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας, ώστε να ενημερωθεί και να διαπιστώσει, τους κινδύνους που προκύπτουν από μία πυρκαγιά 🔥🔥🔥 για την ζωή του και την σωματική του ακεραιότητα, είτε συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της είτε αποτελεί «άμαχο πληθυσμό».

👩‍🚒Παίρνοντας αφορμή από την ενημέρωση που μου έκανε ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ.Κωνσταντίνος Γραφάκος, την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου👩‍🚒🔥 και μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19 πρότεινα η εκδήλωση να γίνει είτε σε κάποιον ανοιχτό χώρο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, είτε μέσω διαδικτύου.

Μην ξαναπιάσει στο στόμα του τον όρο «λαϊκισμός» ο πρώην Μακεδονομάχος κ. Μητσοτάκης

Μην ξαναπιάσει στο στόμα του τον όρο «λαϊκισμός» ο πρώην Μακεδονομάχος κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει μια εμπρηστική και διχαστική ομιλία στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Δε μας ξαφνιάζει, τόσος είναι.

Θα του προτείναμε όμως τον όρο «προοδευτικές δυνάμεις» και «λαϊκισμό» να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του, αυτός που προεκλογικά ντύθηκε Μακεδονομάχος και οργάνωνε συλλαλητήρια μίσους και διχασμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.

Πριν μιλήσει για λαϊκισμό ας κοιτάξει στον καθρέφτη του και ας εξηγήσει σε όλους αυτούς τους πολίτες που εξαπάτησε προεκλογικά, γιατί σήμερα τηρεί και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν τολμά να ψελλίσει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ν. ΚΥΘΗΡΩΝ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΜ

Η ´Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, και Ν. Κυθήρων , με ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες συμπολιτών μας , συγκέντρωσε τρόφιμα τα οποία και παρέδωσε αρχικά στην Ι. Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και στην συνέχεια στην Ι. Μητρόπολη Μάνης. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, ας σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας και ας βοηθήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι δήμοι καλούνται να δηλώσουν τι έκαναν για τον covid

Δημοσιεύτηκε το υπ’ Αριθ. Πρωτ.: 39509 – 27/05/2021 Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: “Καταγραφή έργων / ενεργειών φορέων Τ.Α. για την αντιμετώπιση της COVID-19 πανδημίας”.

Οι φορείς καλούνται να αποστείλουν τα ζητούμενα στοιχεία αυστηρά έως τις 22 Ιουνίου 2021 μαζί με το μηνιαίο αρχείο που αποστέλλεται στο πλαίσιο της διακριτής παρακολούθησης των δαπανών των ΟΤΑ λόγω COVID-19.

Το σχετικό έγγραφο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην ενότητα https://www.ypes.gr/eggrafa/, από όπου οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μπορούν να λάβουν το αρχείο «ΠΙΝΑΚΑΣ 2. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ/ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑΕΕ.xls», το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν.

Με το έγγραφο αυτό και στο πλαίσιο της έγκρισης του αιτήματος προς την ΕΕ για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ), ζητείται η άμεση καταγραφή των έργων / ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί για την άμεση αντιμετώπιση της Covid- 19 πανδημίας από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί, παρακαλούνται οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, των Περιφερειών, των Συνδέσμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), των Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμων (ΠΕΔ) και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) να μας υποδείξουν έργα / ενέργειες καταχωρημένα ανά φορέα υλοποίησης / ανάθεσης, σύμβαση και διαδικασία ανάθεσης, συμπληρώνοντας τον ΠΙΝΑΚΑ 2. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ/ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑΕΕ, τον οποίο θα αποστείλουν στη Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΟΙΚΤΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, σε επεξεργάσιμη μορφή (excel), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lgsdata@ypes.gr.

Τα έργα που θα αποτυπωθούν στον πίνακα, θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
– η υλοποίησή τους να έχει ξεκινήσει μετά τις 11/3/2020,
– να έχουν ολοκληρωθεί ή η ολοκλήρωσή τους ως προς το φυσικό και οικονομικό τους
αντικείμενο να προβλέπεται έως τις 30/11/2022,
– να μην έχουν συγχρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους της ΕΕ και
– να έχουν ως αντικείμενο την άμεση βοήθεια στον πληττόμενο πληθυσμό και τον
περιορισμό διάδοσης της νόσου, και ειδικότερα να αφορούν τις επιλέξιμες δαπάνες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα.

Υπόχρεοι υποβολής στοιχείων:

Ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) του κάθε ΟΤΑ – δήμου ή περιφέρειας- υποχρεούται να μεριμνήσει για την υποβολή του πίνακα 2 συμπληρωμένου με τα στοιχεία έργων και ενεργειών του ΟΤΑ και των νομικών προσώπων του (συμπεριλαμβανομένων των
σχολικών επιτροπών).
Οι ΠΟΥ των Συνδέσμων, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, των ΠΕΔ και της ΕΕΤΑΑ θα μεριμνήσουν για την υποβολή του πίνακα 2 με τα στοιχεία έργων και ενεργειών των φορέων τους.
Προθεσμία υποβολής στοιχείων: Λόγω των ιδιαίτερα πιεστικών προθεσμιών παρακαλούνται οι φορείς να αποστείλουν τα ζητούμενα στοιχεία αυστηρά έως τις 22 Ιουνίου 2021 μαζί με το μηνιαίο αρχείο που αποστέλλεται στο πλαίσιο της διακριτής παρακολούθησης των δαπανών των ΟΤΑ λόγω COVID-1
9.

agriniopress.gr

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την παραλαβή 5 πλωτών ασθενοφόρων.

Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την παραλαβή 5 πλωτών ασθενοφόρων.

Το ένα από αυτά θα έχει έδρα από τον Σεπτέμβριο στην Αίγινα και θα εξυπηρετεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Με έργα ανεβάζουμε ταχύτητα για την Ελλάδα που θελουμε και μας αξίζει.
Στηρίζουμε τους πολίτες, τους νησιώτες μας!



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΒΑΨΕ ΤΑ ΥΔΡΟΣΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !


ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ... 

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους !!!

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων κύριος Γιάννης Κατσανεβάκης που φέρει και την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη,εδώ και κάμποσες μέρες με δική του πρωτοβουλία,μεράκι, πολύ κόπο και φυσικά ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ  έξοδα καθάρισε από τα άγρια ξερόχορτα, και στην συνέχεια έβαψε και τα (45) υδροστόμια (πυροσβεστικοί κρουνοί) των Κυθήρων.

Οφείλουμε να του πούμε και μέσα από την σελίδα μας ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ !





ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ. Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας:(Διάστημα διενέργειας από 22 Μαρτίου έως 22 Ιουνίου 2021)



Δείτε τους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους και ενημερωθείτε 


Ερωτηματολόγιο Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας

 

 

Η Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας διενεργείται σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1091 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις ενοποιημένες στατιστικές για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), όπως αυτές αναφέρονται στο αναλυτικό εγχειρίδιο «Παγκόσμιο Πρόγραμμα για την Απογραφή Γεωργίας- Κτηνοτροφίας 2020» (WCA – Word Programme for the Census of Agriculture 2020).

Σκοπός της Απογραφής Γ-Κ είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, επιχειρείται η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με:

α) τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β) τα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σχετικά με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διαχείριση και τη διάρθρωσή τους (είδη καλλιεργειών και εκτρεφομένων ζώων και πτηνών, τις πρακτικές καλλιέργειας και τις πρακτικές στέγασης των ζώων καθώς και διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία (π.χ. χρήση λιπασμάτων, διαχείριση της κοπριάς),

γ) τις λοιπές δραστηριότητες της εκμετάλλευσης, όπως άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες της γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, συμμετοχή της σε μέτρα στήριξης αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.,

δ) την απασχόληση σε αυτές,

ε) το γεωχωρικό εντοπισμό της εκμετάλλευσης.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξυπηρετούν εθνικές και Ενωσιακές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις της Χώρας σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ, FAO).

Συγκεκριμένα η Απογραφή:

α) συγκεντρώνει στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της αγροτικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και για τον καθορισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,

β) συμβάλλει σημαντικά στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας,

γ) αποτελεί βασικό μέσο εφαρμογής κρατικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς και ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε όλους τους τομείς που έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν,

δ) συμβάλλει στη διάχυση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν ενδιαφέρουν άμεσα ή έμμεσα κάθε πολίτη,

ε) συντελεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού

στ) αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης για την κατάρτιση και ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου, που είναι το βασικό πλαίσιο για τη διενέργεια πολλών στατιστικών ερευνών στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και

ζ) αποτελεί τη βάση για την κατάρτιση περιβαλλοντικών και περιφερειακών δεικτών για την ανάπτυξη της αγρο-περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η Aπογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.  

 

Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός της απογραφικής διαδικασίας, στοχεύοντας στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/ κοινοτικά καταστήματα, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ’ εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω web εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Τα στοιχεία της Απογραφής Γ-Κ καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

¨ΕΦΥΓΕ¨Ο π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ.


Με βαθιά θλίψη μάθαμε για την απώλεια του π.Κωνσταντίνου Μακρή από τα Βάτικα.

Η σελίδας μας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διαβάζουμε από τον π.Νικόλαο Τσάκο:Άλλος ένας αγαπητόςαδελφός εν Χριστώ και παλαιός συνάδελφος Εκπ/κος έφυγεαπό κοντά μας.....καλή ανάπαυση στην ψυχούλα σου Παπακώστα μου....μετά των δικαίων .....καλή Ανάσταση.....

Π. Χατζηπερός: Προσπαθούν να απαξιώσουν την ιστορία του Αντιτορπιλικού «Βέλος»

Παραμένει «εξόριστο» στη Θεσσαλονίκη, αντί της νόμιμα προσδιορισμένης θέσης του στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπως και του αρμόζει

Παρότι σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ημέρα που εκδηλώθηκε το κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «Βέλος», το ιστορικό πλοίο -που έχει χαρακτηριστεί Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα- βρίσκεται ουσιαστικά «εξόριστο» στη Θεσσαλονίκη, αντί της νόμιμα προσδιορισμένης θέσης του στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπως θα έπρεπε. Γεγονός που χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια να απαξιωθεί και να ξεχαστεί η ιστορία του.

Αν και το υπουργείο Άμυνας, με μια λιτή ανακοίνωση, πληροφόρησε ότι «από την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 επαναλειτουργεί το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα – Αντιτορπιλικό “Βέλος”, που βρίσκεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής», οι αντιρρήσεις για την περιθωριοποίηση της επετείου συνεχίζουν να υφίστανται.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου του 1973 και η Ελλάδα βίωνε το έκτο έτος της δικτατορίας, όταν μια ομάδα έντιμων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού αποφάσισε να προβεί σε μια αντιδικτατορική κίνηση, για να κινητοποιήσει και άλλους εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η κίνηση ονομάστηκε «κίνημα του Ναυτικού», στο οποίο συμμετείχαν και αξιωματικοί από τα άλλα δύο όπλα των Ε.Δ., όπως οι Μουστακλής, Βαρδάνης, Αποστολάκης και άλλοι.

Σήμερα, όπως τονίζει μιλώντας στη «δημοκρατία» ο τότε σημαιοφόρος του «Βέλους» και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Παναγιώτης Χατζηπερός, αυτοί που θέλουν να υποβαθμίσουν την ιστορία του πλοίου είναι μερικοί από τους αξιωματικούς του κινήματος του Ναυτικού με τη μικρότερη συνεισφορά. «Είναι αυτοί για τους οποίους ο αείμνηστος καπετάνιος μας, Νίκος Παππάς, έλεγε: “Οι μηδέν πράξαντες και πολλά εισπράξαντες”», επισημαίνει εμφατικά.

Έδωσε παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα δημοκρατίας

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο κ. Χατζηπερός, «είναι γεγονός ότι, εάν δεν βάζαμε τα κεφάλια μας στον ντορβά με την ανταρσία του “Βέλους”, κανένας σήμερα δεν θα ασχολούνταν με το κίνημα του Ναυτικού. Η ανταρσία, λοιπόν, του Αντιτορπιλικού έδωσε παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα δημοκρατίας που είχε η Ελλάδα, αλλά και στα βασανιστήρια που υφίσταντο την εποχή εκείνη οι αξιωματικοί του κινήματος».

Και συνεχίζει εκφράζοντας την πικρία του, διότι, όπως εξηγεί, «το “ευχαριστώ” λοιπόν από τους συναδέλφους μας, για τους οποίους παίξαμε τη ζωή μας κορόνα – γράμματα, είναι σήμερα να προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της εποχής εκείνης, που ήταν η ανταρσία του Α/Τ “Βέλος”, η οποία έγινε ακριβώς για αυτούς».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι πέρυσι, υπό το πρόσχημα της πανδημίας, δεν εκλήθησαν πολλοί εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας του «Βέλους», ενώ στον ίδιο και τον επίσης σημαιοφόρο τότε, Ηρακλή Προκοπάκη, που πήγαν στην εκδήλωση η οποία έγινε χωρίς πρόσκληση, δεν επετράπη η είσοδος. «Φέτος μπορεί να έστειλαν πρόσκληση», συνεχίζει «από όσο λένε, σε όλους τούς εν ζωή συμμετέχοντες στην ανταρσία του “Βέλους”, και στη χήρα και στα παιδιά του αείμνηστου καπετάνιου μας».

Όμως, ο μόνος που θα παραστεί θα είναι ο ίδιος. Κι αυτό για να τονίσει την… ασέβεια προς το Α/Τ «Βέλος» και προς ό,τι αυτό σημαίνει για τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας και του Π.Ν.

*πηγή φωτό: velos.hellenicnavy.gr

newsbreak.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:"ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ Μarbles Constructions" Κατασκευαστική εταιρεία · Εταιρεία


*ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ*
*ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ,ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ&ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ* *ΜΑΡΜΑΡΟΥ,ΓΡΑΝΙΤΗ,ΧΑΛΑΖΙΑ&ΠΕΤΡΑΣ*
*ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ*

2ο χλμ.Νεάπολης-Σπάρτης τηλ.2734022497 κιν.6945007500 

















ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Ολοκλήρωση και επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Νεάπολης

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση και επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Νεάπολης» προϋπολογισμού 750.000,00€  ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. λόγω αναστροφής υποχρέωσης)

  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:

Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας

Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.

Οδός:Μολάοι

Ταχ.Κωδ.:23052

Τηλ.:2732360583

Telefax: 2732360590

E-mail: apanagos @monemvasia.gr

Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr

  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.

 

  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:

Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή  κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ  . Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

 

  1. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 12 μήνες.
  2. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)

 

  1. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 15η Ιουνίου 2021 ημέρα Τρίτη και η ώρα λήξης 15:00

Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 22η Ιουνίου 2021ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.

  1. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα έξι μηνών.
  2. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
  3. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
  4. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 15.000,00 €.

Διακήρυξη

Προϋπολογισμός

Τεύχη δημοπράτησης