Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων Αντικυθήρων.Aπαντηση στην ανάρτηση του κ.Παναγόπουλου


Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων Αντικυθήρων απαντώντας στην ανάρτηση στο διαδύκτιο του κ.Παναγόπουλου Δημητρίου ανακοινώνει τα εξής:

1.-Η διοίκηση της Εγχωρίου ενεργώντας στα πλαίσια της απόλυτης νομιμότητας ,με αντικειμενικότητα ,υπευθυνότητα και διαφάνεια χωρίς να δεσμεύεται από κανένα και από πουθενά ,σαφέστατα επιδιώκει και την αύξηση των εσόδων της ,ως ωφείλει σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ,αξιοποιώντας όλες τις πηγές εσόδων της όπως ενοικίαση παραλιών,αλυκών,κεραιών,αναγκαστική είσπραξη οφειλών κλπ,προκειμένου να προσφέρει στη κοινωνία του νησιού μας μέσα και από την υλοποίηση των ταχύτατα εκπονηθέντων μελετών ,σε συνεννόηση πάντα με το Δήμο ,υποστήριζοντας το έργο του .


2.-Ομόφωνα απεφασίσθη η ενοικίαση της εν λόγω παραλίας,όπως και στο παρελθόν επι πολλά έτη γινόταν,μετά την αποδέσμευση της από την αρχαιολογική υπηρεσία ,η οποία επελήφθη κατόπιν συγκεκριμένης καταγγελίας το 2017 στερώντας μας έσοδα άνω των 80.000 ευρώ.Η απόφαση της αυτή έλαβε υπόψη της φυσικά και τα απολύτως εύλογα αιτήματα των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής ,ειδικά την περίοδο αυτή ,προωθώντας ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν των οργανωμένων πλάζ.


3.-Γνωρίζουν άπαντες ότι οι δημοπρασίες είναι δημόσιες , διαφανείς σε όλους και κατοχυρώνονται στο πλειοδότη παρουσία όλων των συμμετεχόντων.


4.-Τα αναρτημένα στο διαδύκτιο υπονοούμενα "περί υπαλλήλου",δυσφημιστικά ,ανέφικτα εν τοις πράγμασι και ως εκ τούτου και συκοφαντικά (άρθρο 363 ΠΚ) δεν αγγίζουν και ηθικά,πέραν του ανέφικτου,ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μέλος της επιτροπής μας ,γι αυτό ευελπιστούμε τα "λόγια καφενείου" να γίνουν
" επίσημες καταθέσεις" με όνομα και διεύθυνση ,αφού προφανώς θα κληθούν προς υπεράσπιση των παραπάνω αρμοδίως και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ,ενεργοποιηθείσης άμεςα της διαδικασίας των άρθρων 275,279 και επόμενα ΚΠΔ


Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Βενάρδος

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ/ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστρέφω τις ειρωνείες στον κ. Παναγόπουλο. Μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, νοιώθει μάλιστα την ανάγκη να ενημερώσει ότι οι απόψεις που εξέφρασε είναι προσωπικές και όχι παραταξιακές.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι το τί ακριβώς συνέβη μετά την άστοχη και απαράδεκτη τοποθέτησή του σχετικά με τη μίσθωση της παραλίας Παλαιοπόλεως, για την οποία δώσαμε έναν αγώνα σχεδόν 2 ετών! Οι ειρωνείες στις οποίες αναγκάζεται να καταφύγει είναι η καλλίτερη απόδειξη της σύγχυσης και της ένδειας επιχειρημάτων στον δημόσιο λόγο του. Σε αντίθεση με τον ίδιο, εγώ και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να απαντάμε με επιχειρήματα σε κάθε μομφή από όπου και αν προέρχεται γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και το έργο μας.

Επί της ουσίας δεν έχω κάτι να απαντήσω γιατί ο κ. Παναγόπουλος έλαβε ξεκάθαρη απάντηση από εμένα, την Εγχώριο και τους επαγγελματίες της περιοχής. Τί άλλο να του απαντήσει κανείς; Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να ζητήσει μια συγνώμη για την άστοχη τοποθέτησή του από τους επαγγελματίες και κατοίκους του Αβλέμωνα – Παλαιοπόλεως. Θα τον ωφελούσε περισσότερο.
Σε ό,τι αφορά τα περί «εκπροσώπου τύπου» της Εγχωρίου Περιουσίας, θυμίζω στον κ. Παναγόπουλο ότι έχω δώσει προσωπικά αγώνες και μάχες για τον θεσμό της Εγχωρίου, όταν κάποιοι επιχειρούσαν να τον καταργήσουν και όταν ο ίδιος απουσίαζε από τα κοινά των Κυθήρων, συνεπώς είναι τιμή μου να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Εγχώριο Περιουσία κυρίως όταν έχω την πεποίθηση ότι ενεργεί νόμιμα και προς το συμφέρον του τόπου μας. Θυμίζω επίσης ότι ο κ. Παναγόπουλος και η παράταξή του είναι η ΜΟΝΗ παράταξη που ακόμα δεν έχει δημοσίως εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με τις προσφυγές της Εκκλησίας στο ΣτΕ για την Εγχώριο Περιουσία. Ωστόσο θα μπορούσε να το κάνει και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά!
Τέλος, και επειδή προσωπικά έχω αποδείξει ότι είμαι Δήμαρχος όλων των Κυθηρίων (το αποδεικνύουν εξάλλου τα έργα του Δήμου μας σε όλο το νησί), τον προτρέπω να αποδείξει και εκείνος ότι εκπροσωπεί όλους τους δημότες και όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, είτε πρόκειται περί της μίσθωσης της Παλαιόπολης, είτε περί των αξιώσεων της Εκκλησίας στα Φριλιγκιάνικα και Καστρισιάνικα είτε περί άλλων θεμάτων. Και ο νοών νοείτω…
Φωτό: www.kythera.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η σχολή μας στα Κύθηρα θα ξανά είναι κοντά σας ανοιχτή το διάστημα 28-31/5

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η σχολή μας στα Κύθηρα θα ξανά είναι κοντά σας ανοιχτή το διάστημα 28-31/5
Σας περιμένουμε!


Τελευταία απάντηση στον "εκπρόσωπο τύπου" της Εγχωρίου Περιουσίας κ Χαρχαλάκη


Τελευταία απάντηση στον "εκπρόσωπο τύπου" της Εγχωρίου Περιουσίας κ Χαρχαλάκη
Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον κ Χαρχαλάκη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως εκπροσώπου της Εγχωρίου Περιουσίας.
Επειδή διαπιστώνω ,κατά την προσφιλή του συνήθεια, παρερμηνεία της ανάρτησης μου ,διευκρινίζω ότι δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα ή μη της δημιουργίας οργανωμένης παραλίας στην κατά τα άλλα υπέροχη παραλία της Παλαιόπολης ή όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα.
Για αυτό καλώ τους επαγγελματίες του Αβλέμονα να διαβάσουν την ανάρτηση μου στον προσωπικό μου λογαριασμό.

Εύλογα όμως διερωτώμαι γιατί η συγκεκριμένη προκήρυξη έγινε τώρα μετά το κλείσιμο του Camping Καψαλίου?

Οι επαγγελματίες του Καψαλίου και της Χώρας δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ?
Δεν είναι και γι’ αυτούς η λειτουργία του Camping ζωτικής σημασίας?
Αλλά δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον κατά τα άλλα Δήμαρχο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ.

Επίσης διερωτώμαι γιατί μέχρι αυτή την στιγμή(μεσημέρι) δεν έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Εγχωρίου ή του Δήμου όπως είθισται με άλλες προκηρύξεις, άλλα μόνο στην Διαύγεια?
Κλείνοντας την δημοσίευση μου παραφράζω την τελευταία παράγραφο από την απάντηση του κ.Χαρχαλάκη.
”Δίνω τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Εγχώριο Περιουσία που προχωρά στο κλείσιμο του Camping Καψαλίου, επαναφέροντας την κανονικότητα σε μια περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος”.

ΥΓ. Οι δημοσιεύσεις αυτές που απηχούν ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ,είναι αναρτημένες στον προσωπικό μου λογαριασμό.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ «ΠΙΑΤΣΑ» ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ.
Σε ένα αβέβαιο και πρωτόγνωρο,λόγω covid19, τουριστικό περιβάλλον η Εγχώριος Περιουσία έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει προκήρυξη για την εκμίσθωση της παραλίας της Παλαιόπολης.
Αραγε ποιά σκοπιμότητα να εξυπηρετεί?


"Λόγια καφενείου":
Πιστεύουμε ότι δεν θα κατοχυρωθεί σε πρόσωπο Α,Β βαθμού συγγενείας με υπαλλήλο του Δήμου.
Οσοι "πιστοί-άπιστοι" προσέλθετε.

Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ

Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων η διακήρυξη μίσθωσης για την τοποθέτηση καντίνας και ομπρελών στην παραλία «Πιάτσα» Παλαιοπόλεως για το έτος 2020 που θα γίνει στις 29 Μαΐου (ο λόγος της μονοετούς μισθώσεως είναι ότι την άνοιξη του 2021 θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για όλες τις παραλίες του νησιού συνολικά). Όπως είναι γνωστό, το 2017, μετά από καταγγελίες ιδιωτών προς την Αρχαιολογία, απαγορεύθηκε η μίσθωση των παραλιών της Παλαιοπόλεως, παρά το γεγονός ότι αυτή γινόταν επί πολλά χρόνια. 

Η υπόθεση έφτασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το οποίο έδωσε τελικά θετική γνωμοδότηση δυνάμει της οποίας εκδόθηκε η 5838/16-12-2019 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη με βάση την οποία εγκρίθηκε η τοποθέτηση καντίνας και ομπρελών-ξαπλωστρών στην Πιάτσα Παλαιοπόλεως. Για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης από το αρμόδιο Υπουργείο, προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη δουλειά του Δήμου και προσωπικά δική μου, υποβλήθηκε τεκμηριωμένη Ιεραρχική Προσφυγή καθώς και σειρά σχετικών αιτημάτων του Προέδρου της Κοινότητας Μητάτων, των Συλλόγων, των κατοίκων και των επαγγελματιών του Αβλέμωνα, για τους οποίους η μίσθωση της παραλίας Παλαιοπόλεως είναι ζωτικής σημασίας. 

Μόνο έκπληξη (μάλλον απορία), συνεπώς, μου προκαλεί η σημερινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Παναγόπουλου σχετικά με το θέμα. Η προκήρυξη της μίσθωσης προφανώς εξυπηρετεί έναν ουσιώδη σκοπό (και όχι σκοπιμότητα): την ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος όπως ακριβώς αξιώνει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Αβλέμωνα. Είναι, δε, τουλάχιστον οξύμωρο για μεν το θέμα του Camping ο κ. Παναγόπουλος να υποστηρίζει σθεναρά ότι για το 2020 δεν θα πρέπει να κλείσει, αλλά για την μίσθωση της παραλίας Παλαιοπόλεως να αναφέρει ότι αυτή ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μισθωθεί φέτος επειδή «το τουριστικό περιβάλλον του 2020 είναι αβέβαιο και πρωτόγνωρο»!!! Δηλαδή το Camping να λειτουργήσει σε ένα «αβέβαιο και πρωτόγνωρο περιβάλλον» αλλά η συγκεκριμένη παραλία όχι; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ειλικρινά καμία απολύτως λογική και συνέπεια. 

Γενικά, σε «λόγια καφενείου» εμείς δεν απαντάμε. Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε είναι ότι οι διακηρύξεις μισθώσεων των παραλιών είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ και έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτές ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η προώθηση συγγενών και οικείων είναι κάτι που ίσως να συνέβαινε σε άλλα καθεστώτα, πάντως ΟΧΙ σε διαδικασίες που διενεργούνται δημόσια μέσω Διαύγειας και ελέγχονται ουσιωδώς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση! Επιπλέον, εάν κάποιος συγγενής υπαλλήλου του Δήμου ή αιρετού ή ο,τιδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί ο κ. Παναγόπουλος να μας πει σε ΠΟΙΟ ακριβώς Νόμο αυτό απαγορεύεται ή είναι μεμπτό; Εάν θέλει να μισθώσει την παραλία ένας δικός του οικείος θα πρέπει να αποκλειστεί; Δηλαδή οι συγγενείς των υπαλλήλων του Δήμου δεν επιτρέπεται να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα; Η δημοπρασία είναι ανοιχτή, υπάρχει επιτροπή διεξαγωγής της και γίνεται με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και όχι τα "λόγια του καφενείου".
Η διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης μου, διαφυλάσσοντας πλήρως τα δικαιώματα και συμφέροντα της Επιτροπής και κατ΄ επέκτασιν του Δήμου, απέκλεισε από τη συμμετοχή στις δημοπρασίες των παραλιών (και ορθώς) όσους έχουν οφειλές προηγούμενων συμβάσεων προς την Επιτροπή από τη χρήση παραλιών (εγγυητές ή μισθωτές) καθώς και συγγενείς τους έως β΄ βαθμού, διότι είναι γνωστά τα «τερτίπια» του παρελθόντος και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Εγχώριο Περιουσία που προχωρά στη μίσθωση της Πιάτσας Παλαιοπόλεως, επαναφέροντας την κανονικότητα σε μια περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος που υπέφερε πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της απουσίας οργανωμένων υπηρεσιών προς τους λουόμενους!
Stratos Charchalakis





 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΘΗΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ


                            ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δερματολογικών Ερευνών και Εκπαίδευσης, Κυθήριο Καθηγητή της Δερματολογίας κ. Αλέξανδρο Στρατηγό, για τη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Δήμο μας (αντισηπτικά και μάσκες) συνολικής αξίας 1.040€.
Ευχαριστούμε επίσης την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τον Πρόεδρό της, Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο, για την αποστολή προστατευτικών γαντιών.
Το ανωτέρω υλικό θα διαμοιραστεί στα σχολεία και τις δημοτικές υπηρεσίες.
Stratos Charchalakis

Γενικό Λύκειο Κυθήρων/ 21η Μαΐου 2020, τιμάμε την 156η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Για τα σχολεία των Κυθήρων και των άλλων Επτανήσων, η μέρα αυτή είναι αργία.

Για τα στοιχειώδη ιστορικά στοιχεία της Ένωσης των Επτανήσων με τη Ελλάδα δίνουμε τον σχετικό σύνδεσμο της Wikipedia:

https://el.wikipedia.org/wiki/Επτάνησα#Ένωση_των_Επτανήσων_με_τη_Ελλάδα_και_τέλος_της_Επτανησιακής_Δημοκρατίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2020 από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος


Καλλιθέα, 4 Μαϊου 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  9ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2020

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020, με λήξη την 20η Ιουλίου 2020. Ο διαγωνισμός για το τρέχον έτος, περιλαμβάνει τα εξής είδη του λόγου: Διήγημα, Νουβέλα, Ποίηση, Παιδικό παραμύθι, Παιδικό – νεανικό διήγημα. Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebook, μετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2020 και στην οποία θα αποδοθούν τα βραβεία στους διακριθέντες και τ’ αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες. 

Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Εξαιρούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και Β' βαθμού.
  2. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε περισσότερες από μία (1) κατηγορίες, με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) έργο ανά κατηγορία, τηρώντας για κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται αναλυτικά στις κατηγορίες (π.χ. υποψηφιότητα σε 3 κατηγορίες, 3 φάκελλοι, 3 καταθέσεις συμμετοχής).
  3. Τα έργα (όλων των κατηγοριών), θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα. Επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις, τοπικής διαλέκτου ή ξένες, αν το απαιτεί το έργο, αλλά θα υπάρχει απαραίτητα και σημείωση με επεξήγησή τους.
  4. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
  5. Η βαθμολόγηση θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά (χωρίς από κοινού συζήτηση) από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες, ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής. Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές να ξεπερνούν τις 10 στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής.
  6. Τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους (αρχής γενομένης από το τεύχος Ιανουαρίου 2021).
  7. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληρεί όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού (γενικούς και ειδικούς ανά κατηγορία), θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
  8. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό, δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμoύ.
  9. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 20η Ιουλίου 2020, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής ανά κατηγορία: www.clubunesco.gr.


Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
                            
Η  Πρόεδρος                                                             
Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη

O Γενικός Γραμματέας                                       Δημήτριος Πολλάτος

Ανάγκη περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες του Covid 19 (Ερώτηση Νόνης Δούνια)

Πειραιάς, 20 Μαΐου 2020
                     
                    Ανάγκη περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες του Covid 19
 
Την ανάγκη να καθοριστούν κριτήρια για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων, που να λαμβάνουν υπόψιν την εποχικότητα που αυτές έχουν, αλλά και να ληφθούν επιπλέον οικονομικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρει ότι, παρά τα σημαντικά μέτρα στήριξης που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αρωγή των εμπορικών επιχειρήσεων από την κρίση λόγω της έξαρσης της πανδημίας, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν μπορεί ή είναι ασύμφορο να ενταχθεί σε αυτά. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν ο εποχιακός χαρακτήρας των επιχειρήσεων στην εφαρμογή των ήδη αποφασισμένων μέτρων στήριξης και να βοηθήσει περαιτέρω στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης και του Δελτίου Τύπου.




ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΄ΠΙΑΤΣΑ¨ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ